Каква козметика за тяло използвате по време на бременност

• 67 747
  • 375
  •   1
Отговори
# 270
Цитат
Изводът е, че всичко е до ген и до еластичност на кожата
Да добавя и до хормони и все пак до килограми (има разлика да наддадеш 15 и 40 кг.  Wink

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 23:31 от kilimiotlista

# 271
ами аз качих 22 съвсем не са малко...макар че ядях по много малко и почти качвах всико върху себе си..!! Naughty на месц качвах по5-6 кг а накрая по 8 кг, дори и родих 2 седмици след термина , че ме водиха че съм преносвала..вярно че е до еластичност но катоя знам моята кожаколко е суха и гадна чак се учудвам че нямам по корема и кръста но и много се радвам, успех на всички дано да се отървете без стрии или поне с много малко че са супер гадни..

# 272
Lierac доста скъп и по мое мнение не ефикасен.
Всичко е до кожа.

# 273
През февруари се роди племенникът ми, който се роди изненадващо големичък като се има предвид телосложението на снаха ми. Наистина коремът й беше огромен, а тя по принцип си е направо кльощава. Помислих си, че вероятно цялото й тяло е нацепено, но тя сподели, че няма нито една стрия. Според нея това се дължи на чудото на маслото от Ший. Използвала е различни продукти със съдържание на маслото и определено смята, че на него се дължи перфектното състояние на кожата й. Не знам точно на коя марка са продуктите, които е ползвала, ще я попитам допълнително, тъй като и аз смятам да се доверя на маслото от Ший.

# 274
Започнах да се мажа още в четвъртия месец с био масло за бременни, ей това:

http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D … _80_D0_B8_D0_B8-s

Купи ми го мъжа ми, ентусиазиран. Аз като разбрах колко пари е дал, лошо ми стана, ама как да му се скара човек Wink

След това минах на зехтин, не съм го преварявала, направо от бутилката. Лошото е, че остава петна, трябва да чакаш да попие.

Последния триместър (термина ми е след 10 дни) се мажа с кокосово масло, много съм доволна. В бурканче е, като мас, но като го разтриеш в ръце, веднага се стопява. Лесно се нанася, но за съжаление не мирише на кокос, както се надявах. Цената му е към 8 лв от био магазин и може и да готвиш с него. Аз правих палачинки Wink

Важното при стриите е кожата да се поддържа мазна, т.е еластична. И генът, разбира се.

# 275
Не е студено пресовано, затова не мирише на кокос. И аз ползвам такова за мазане от време на време.

# 276
А от къде ги купувате тия кокосови масла? Къде има такъв био магазин? Какво пише на шишето?

# 277
  • София
...Според нея това се дължи на чудото на маслото от Ший. Използвала е различни продукти със съдържание на маслото и определено смята, че на него се дължи перфектното състояние на кожата й. Не знам точно на коя марка са продуктите, които е ползвала, ще я попитам допълнително, тъй като и аз смятам да се доверя на маслото от Ший.

Ето това е хубаво, аз се мажа обилно още отсега, дано ми се разминат гадните стрии...

# 278
А от къде ги купувате тия кокосови масла? Къде има такъв био магазин? Какво пише на шишето?

Био магазини има много в София, например този.
На опаковката пише "екстра върджин" или по някакъв друг начин е отбелязано, че е студено пресовано. Иначе рафинирано био кокосово масло има в Пикадили.

# 279
Алексче много благодаря  Hug

# 280
Ееееее, ако знаехх това за студено пресованото, щях да съм прекрасно щастлива и да мириша на кокос.

Мерси, мацка, ще знам за следващия път, защото мисля да продължа да си се мажа с естествени масла.

От zoya.bg купих и мазила за бъдещото бебе, да видим как ще му понесат.

# 281
Аз получих обрив и лекарят ми каза, че е алергична реакция към самата бременност. Предписа ми да се мажа с Excipial. Което е швайцарски билков лосион с успокояващ, овлавняващ и хидратиращ ефект. Почувствах се страхотно от него. Мажех се по 2-3 пъти  в денонощието, че обривът  ме тормозеше през топлите дни повечко. Сега нямам нито една стрия. Кожата ми се възстанови почти напълно, а качих 20 килограма  с първата бременност. Може причината за това да е чисто генетична и лосиона да няма нищо общо, а може и точно заради лосиона да съм се отървала толкова леко.  newsm78 Сега с втората бременност съм с Мама Дона за сега. На финала ще стане ясно кое е по-доброто.

# 282
Excipial е страхотен! Аз непрекъснато се мажа с него, защото съм по принцип с проблемна кожа. Уникален! Точно корема не си мажа с него де, но съм чувала и други мами да се хвалят от него по време на бременност. Няма как да не е подействал, много е качествен  Peace То в кремовете против стрии няма кой знае какви "вълшебни" съставки. Все повече се убеждавам (за себе си), че трябва често мазане независимо с какво  Peace

# 283
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Може ли някой да обясни по-подробно за този лосион.Конкретно за обриви ли го използвате?Лесно ли се намира в аптеките?Благодаря.

# 284
Ха! Сега точно гледам да ти пратя линк и се оказва, че точно за бременни е даден. СУпер.  Ето тук: http://www.spirig.bg/pregnant.php има линк със снимка как изглежда.
Иначе това е лосион, който изключително добре повлиява проблемна кожа, изписват го за дерматити, уртикарии, но естествено става и за нормална кожа,. Има няколко вида - с, без урея и т.н. Има и за ръце много хубави кремове, а и с бадем http://www.spirig.bg/excipial-bademovo_maslo.php

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 15:18 от kilimiotlista

Общи условия

Активация на акаунт