АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
А пък аз не знам какво да си мисля - като ви  "слушам" колко много сте наддали... Ние само 200 гр за последния месец.
Ние ядем всичко - гризе бислвитки сама - пюрета, супички, но всичко по малко. След първите 5-6 лъжици почва да се заиграваи разсейва и забравя за храната - почвам да я моля, да свиркам, да пляскам и какви ли не още номера само  да ме погледне и да си отвори устенцата още веднъж и да лапне. Обича всичко сама да прави - слагаш в ръчичка и тя саминка се храни, но това по скоро е игра.
Иначе добре се развива - от полу легнало положение става сама до седнало, стои права и то за дълго, ако я закачиш да се държи за нещо.

чудя се единсвено дали да се притеснявам за това ядене - все имам чувството че не съм настоявала досттъчно.

# 226
Ехо, живи сме и ние  Mr. Green
Малко перипетии имахме и затова само чета, а непиша. Като за начало ме хвана един мъдрец за вадене от доста време. Големи болки и т.н., уговорих с 300 зора таткото да остане да гледа Макс и да отида до центъра на Лондон и познайте...ми клиниката неработела него ден и айде обратно. Намерих си едни хапченца за болката, но да чукна на дърво не се е обаждал от няколко дена. Сами сме си отново и да боли ще търпя, защото няма как да сменям 100 автобуса, метра с Макс, а с колата да отида в тия трафици ще ми отнеме поне 2 часа в посока, аедва ли ще съм адекватна за шофиране много след манипулацията. КАкто и да е.
После за капак ме изнерви Джи Пи-то ни, защото на деца с алергии тук се давали задължително асове за детски диетолог, а на нас леко ни го спестиха това. Запазих час и т.н. за 'тъпака' и докато паркирам и т.н. закъснях 6 мин и не ни прие  Shocked и това при положение, че чакалнята си беше чисто празна, а аз казах че съм с дете с хранителна алергия  Naughty Айде нема нужда от него. В търсене съм на нов, а дали ще е по-добър само времето ще покаже.
Днес бяхме на мерки и теглилки - 7.720кг ръст след 2 седмици щели да мерят. До тук добре, ама от 2 дена давам вълтък и пак сме с реакция  newsm78 Вчера след 4ас повърна, а днес след 10 мин повърна. Започна да излзиа суха кожа по вратлето и дори зад ухот, а апетит дори и към АМ няма, което за нас е изключително необичайно. Така че спирам с жълтъка. Минаваме Хари на супичка от утре, дано се събудя по-рано де  Mr. Green
Другото, което и мен супер почва да ме притеснва е сядането. Днес пак го казах на лекарката и тя ме посъветва за физиотерапевт да си взема направление отново. Каза, е според нея има упражнения, които могат да помогнат доста. Имаме лек напредък от 2 седмици някъде. Слагам го м/у краката ми на пода пред ТВ и да може като гледа да му е изправен гърба и вдигната главата, а м/у неговите крака някоя играчка за по-добра стойка. Пада си навсякъде и си гризе чорапите и се килва. Задържа се много за кратко. Инъче в количкатастои в последната (не абсолютно седнала фаза) от 5 навършени месеца, но явно това няма значение особено. Мисля, че НЕправенето на масажи си оказва сега влияние, но простомного му пукаха всички стави и нямаше как да го натискам и опъвам. От 3 седмици го дърпам от легнало положение до седнало и явно позаякнаха ръцете и кръста малко  newsm78 По корем може да се обръща, но неиска, а да не говорим, че главата още не я изправя като е по корем, а дупето вири да пълзи...  ooooh!
Мислех да се хваля, че имаме зъб, но отново фалшива тревога. Както беше писала Ивушка имахме бяло-жълтеникаво мехурче на единия преден въб, ожесточено гризане, неспокоен сън 2 дена и накрая мехурчето изчезна, а зъб няма  Joy
Да ви кажа, че всички снимки яидях на бебенца и са невероятно красиви всички и много порастнали, направо са си за мачкане в момента  Heart Eyes  Hug
Сори за супер дългия пост, но какво да се правя като съм все обстоятелствена, а представяте ли си, че мислех да пиша поименно на всеки  #Crazy  hahaha  Joy
Който неиска да чете, да си ме подмине Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 01:54 от Lidiya_81

# 227

Ссииллввии  Hug Радвам се ,4е сте се оправили ве4е... затърклянето, хи4 не гио мисли...когато и е кеф,ще по4не да се върти.
Джемма, добре сте обиколили Б-я...Как го понесе пътуването Никол?/Ти май беше писала,4е добре го е понесла само с едно спиране  за кратка по4ивка ,ама newsm78/Как си стоеше в стол4ето?Не искаше ли да става?
Дидолитка, не мисля ,4е има от какво да се притесняваш.Подпирай го по-4есто да сяда...И Ради в на4алото като го сложех да седне,и той все се смъкваше да си полегне...ми не искаше да седи,  и аз спрях да го насилвам да сяда....В един момент ,като по4на да пълзи ,запо4на да се опитва и да посядва и сега ве4е си сяда первектно сам...така 4е Споко...ще седне Hug
Александра  Shocked Тя сестра ти колко е голяма?Тя иска да взима Кати на разходка ,за да се фука пред приятелките си л?Тва да не е кукла или ку4енце....Извинявай ако те засягам,ама много се издразних  Hug
Глупи, 4естити ви зъб4ета  Hug
Ех Лиде ти пак си бил в някакви премеждия....А тия доктори там ,направо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Айде до скоро,4е мал4о ме вика ве4е

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 09:22 от A_S_Y_77

# 228
Добро утро и от мен!

Лиденце, като ти чета поста и си помислих колко е хубаво да живееш в малко скипрено градче, където всичко ти е на 100-200 метра...но пък какви голеееми минуси си има и това...Оправяйте се и дано скоро намерите ново педи..На Дари му е син венеца, но лекаря каза,че е нормално защото все пак вътре се разкъсвала тъканта..бла-бла незнам дали да вярвам...ама нали не изпадам в крайности ще приема това за истина..А да ти кажа и Дари не искаше да стои седнал и само се напъваше напред...аз не съм го насилвала, а и до ден днешен, ако не го вържа с коланите на столчето, за да го нахраня, си се навежда напред и това си ...Само като чуе Лейди Гага и се изправя като зайче, или по-точно като сурикат и се кефи... Grinning

Аси,мерси за кафенцето  bouquet

Янче, верно, не си споделяла как върви ремонта..

Хубав ден и дано пекнееее  Nature Sunny

# 229
A_S_Y_77 благодаря за кафенцето!  добро утро и на всички останали  и благодаря за отговорите!Lidiya_81 при нас е същото като го седна  веднага се хваща за краката и се опитва да гризе чорапите......и в тази поза гръбчето е прегърбено.....затова му хващам ръцете и се оритвам да му държа  гръбчето изправено.

# 230
Здравейте. Аз да ви почерпя за рождения си ден, който мина наскоро
Купих от продавалника една проходилка, че ми изяде обувките и картофите, и какво ли не. Та да попитам по-колко време ги слагате момченцата в проходилка да стоят? Та по-колко трябва да стоят. 
За сядането доколкото знам в някои европейски страни като Германия е на мода да сяда след 8 месец, тъй че не мисля че е притеснително. Малката я назорих да сяда още в 5 месец, та затова сега изобщо не го мъча да сяда и той не е добър в сядането, затова пък е много бърз в палзенето и яденето на боклуци.
Упражнението за сядене е сядаш с разтворени крака и бебето срещу теб с гръб или корем няма значение и го вдигаш за едната ръка а с другата му показваш да как да се подпира от страни и го клатушкаш на ляво дясно за да се учи, че ако не иска да падне трябва да се подпира
Леле колко изписах  Grinning

# 231
Добро утро   bouquet
Ивушка - още някой беше писал за син венец и че било нормално при никнене, не се притеснявай бай Фильо е 6  Peace Трудно е, аз го знаех, но като се натамъни всичко и те приемат, свикнат по - скоро с теб, ще е прекрасно. На мен ще ми се скъсат нервичките да интегрирам чужденеца Макс, но стане ли някой ден ще е добре, а нали затова се борим всички - по-добро бъдеще за децта ни  Naughty
Дидолитка - забравих вчера да ти кажа за сядането тук се води нормално да седне м/у 6 до 8 месеца. Вече ме гледат леко странно с това несядщо бебе и чак ми е кофти, но да си гледат работата  Crossing Arms Вие по-гъвкави ли сте от нормалното? Правила ли си масажи? Май беше писала, че може да се изправя като се дуржи за нещо или те бъркам  newsm78 Ние сме на светлинни години и от това  Tired
Аси - де да можех да ги подредя по азбучен ред и да ги подкарам  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire...
Zvezditza Uranova - 4естит ти на патерици. Да си жива и здрава и много радостни моменти с макия човек Simple Smile
Това упражнение ще опитам, но за подпирането има рефлекс сигурно. Веднъж го бях оставила в едно подобно на кош за кола и на дивана, който е кожен се е приплъзнал м/у двете възглавници и чувам само как вика от хола. Като отидох овека ме гледа и вика все едно :"айде ма къде ходиш, умаля ми ръката да се подпирам тука и да те чакам' Simple Smile))) Толкова ми беше смешно, че ми се искаше да го оставя още малко в тая поза хихихи Дано си права за след 8м.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 10:41 от Lidiya_81

# 232
Добро утро, кафенца!

Какво да кажа? Вярвате или не, но днес ВЕЧЕ съм с 1,5кг надолу - тоест от вчера сутринта!  #Crazy newsm78  Как си го обяснявам? Ами не си го обяснввам.  Mr. Green Най-хубавото е, че глад не съм чувствала  Mr. Green Laughing

Госпожица Корбети: честити рожден ден да патерица, мила!   bouquet

Дидолитка: това, което Г-ца Корбети ти е написала за упражнението е точно така. Слагай го по-често срещу теб с разтворени крачета, че да пази равновесие. Другото ти го написах вчера.

Ивушке, Глупи: ами приключихме с банята само. ТСтана страхотно, наистина, но там отидоха много средства, тъй като с мъжо сме такива, че ще пестим още 3 месеца, но компромис няма да направим и наистина правим всичко мераклийски  Heart Eyes Та засега туй то. Скоро обаче като посъберем някой друг голам лев  Laughing ще правим подовете в целия ап. Пожелайте ми да се случи скоро, че вече нямаме търпение да започнем следващия етап от правенето  Praynig Heart Eyes

Отивам да готвя ориз с домати - разделното ни обедно меню  Mr. Green До посленка  Hug

# 233
Янче,аз съм пазила разделно...сташен ефект,така че-дерзай...и скоро по пашки!

# 234
да благодаря , ще го слагам. масажи пиавех много активно от 2 до 6 месец, после занемарих , че много се върти и не ми дава.сега подновявам колкото успея. и да подвижен е.като се хване за ръцете ми и се изправя с моя помощ, стои ,но не  стабилно.

# 235
Barboranke, дай да видим банята как стана де...ама ха,хи4 па не ни я показа Crossing Arms
Пожелавам ти скоро да се опари4ите и да продължите с ремонта...И аз 4акам да се опари4им,4е цяла къща имаме да стягаме,ама кога ли ще е тва  newsm78 Money Thinking
Браво за кг.Я ме светни за РХ и мен,4е аз никога не съм пазила диети, не съм се ограни4авала в ядене...ама сега за няма и 4 месеца съм метнала едни 5 кг,които много ми пре4ат,а как ще ги махна ...идеа немам.Аз бях по-слаба като бях бременна даже май май ,направо  Crazy

# 236
Добро утро!
Хайде да седна най-накрая да се разпиша на спокойствие, докато Белослава спи. Дано само да не загоря супата й Mr. Green.

Аси, напоследък и ние много обикаляме с колата. Белослава спи много сладко и няма проблем дори и с планински пътища.Вече сме с голямото столче, но то може да се наглася в полулегнало положение , така че се получава все едно е в количката.
Лиде, ти пак си влезнала в серия с твоите перипетии Mr. Green.Хубаво е , че приемаш всичко с чувство за хумор Hug.За Макси и масажите съм съглазна, но мисля, че и сега не е късно.Бъди по-упорита.При нас винаги след усилени масажи и гимнастика бързо се забелязва подобрение.Последно като бяхме при ноенатолог, ни обрна внимание на упражнението с издърпването за ръчичките до седнало положение и обратно до легнало и поставянето на стъпала, за да започне да усеща опора на краката си. Също и масаж на стъпалата.
Истината е , че всички тези неща педи ми казваше да ги правя още от раждането, но аз не обърнах достатъчно внимание. Беше ме страх толкова малка да я държа изправена на крачета, да я оставям по корем и т.н.
Дидолитка, и аз подкрепям Жижин.На тази възраст се усъвършенстват за дни Hug.
Захира, аз с плодовете съм много назад.Почти нищо не смея да дам заради моите алергии.Та ягодите ще ги отложа за другата година чак.
Силви, добре, че сте се оправили Hug.Белослава също започна да се върти и да сяда около 7-я месец- всичко наведнъж Mr. Green.До преди това само лежеше по гръб.
Поли, пожелавам ти скоро да се похвалиш и покрай теб да си припомним всички вълнения от миналата година.Колко хубаво беше!Соня е страхотна, много е пораснала Hug!
Ивушке, не знам къде още ще изгрея, но от толкова работа към залез клоня hahaha
Янче, успех в новото начинание Hug! Аз ям само вечер , през деня съм на шоколад и други боклуци, та ще ми е много трудно да мисля какво да комбинирам като храни.Макар, че като се замисля не е толкова сложно. Салата с месо си е разделно от където и да го погледнеш. Но не мога да си представя пържени картофи без сирене Mr. Green.
Пожелавам ти скорошни финансови постъпления, за да направите едни хубави подове Hug
Хари, радвам се , че сте прекарали толкова хубаво, а Софи вече е голямо момиче Hug.Направо ме зарибихте с този кисел. Аз карам на каши, но ще опитам.
Румик, Hug.
Дани, честит ти нов ник Hug!

При нас има много нови неща, но така ме е натиснала работата, че гледам всяка  свободна минутка да съм с Белослава и не ми остава време за друго.
Животинчето вече е 7500, 70 см(щиглец hahaha). От една седмица крачи съвсем стабилно, като я държа и сега иска постоянно да я държа, за да "ходи".Няма спиране, прави тигели на цялата стая, навън сме същата картинка.Направо се чудя как да я озаптя, защото крачетата й са много слабички и ме е страх да не ги изкриви.
Категорично отказва друго, освен домашно приготвена храна, и готвя всеки ден Laughing.Попара отказа да яде и слагам сирене в обедното пюре.
Исках да дам от плодовите дуети с извара, но в Бебевита има сок от портокал и лимон, а в Хип има мляко, но не е уточнено какво.Някой давал ли е вече от тях или дали сте приготвяли десерт с извара?
Другата седмица ще слагаме Превенар.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 10:58 от Шайн

# 237
  • Кърджали
Добър ден!
Току що дребната заспа, а аз седнах за малко пред компютъра. После ще събирам багаж и следобед си отиваме в къщи.
Я това дете тук веднъж на ден му удря по час - час и нещо, че даже вчера два часа и половина сън. Това нв Кърджали никога не е било.Че и нощем спи спокойно и дълго.Снощи само се събуди в 3, повъртя се, полигави се и си заспа. Сега нещо ми се инатеше, хем вижда че и се спи, хем не заспива.Уж се унесе, ама оставя ли я на спалнята и се събужда.Накрая се ядосах и я оставих сама да си лежи.Поогледа си ръцете, заигра се със завивката и си заспа сама. То няма да е по - голям инат от съня това дете ...
Аси, не си ме засегнала.Ами сестра ми си е принципно такава - иска всичко живо да се съобразява с нея.Явно не и понесе че трябва да се съобрази с нуждите на едно бебе. Иначе е по - голяма с две години от мен, на 28 е, ама на моменти се държи като двегодишна. Уж съм и свикнала, ама снощи ме издразни яко...

# 238
Аз каката я водих на физиотерапия когато беше на 5 месеца и за една седмица я научиха да сяда и да стои стабилно седнала, а аз хич не исках, че беше малка. По 8-10минути е гимнастиката. Трябва да гледаш и дали си помага с крачета при ставането или не трябва да ги държи неподвижно като непотребни колци.Другото упражнение е да се учи да става. От четири крака го вдигаш да седне върху крачетата, а гръбчето му да е плътно опряно до гърдите ти. От тази поза го навеждаш леко да извади едното краче, а после и другото. Като се изправи се държи се здраво за колената да не ги свива и гърдичките да не се накланя напред и го щипкаш под брадичката та и главата да държи вдигната. Ако не ти се занимава, природата ще свърши всичко  вместо теб. Ще си седне когато то види необходимост да го направи.
Аз да попитам пак. Някой ползвали проходилка с момченце? По колко време може да седи?

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 11:21 от Zvezditza Uranova

# 239
Янче за разделното хранене ще те посъветвам дори часове да не спазваш, защото това също затормозява мозъка и създава впечатление, че си на диета, а всъщност не си. Аз пак ще ти кажа, че в количествата въобще не се ограничавам - ям колкото си искам и когато си искам. За рецепти може би няма да мога да ти бъда полезна тъй като моите гозби са постни и това много улеснява ситуацията. Най-трудно е да се откажеш от неща като картофки със сиренце, или примерно в твоя случай месо с картофи или месо с ориз.
Има много сайтове и книги, които могат да ти бъдат полезни:
http://www.razdelnohranene.com/   а ето и рецепти   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=168884.0

За банята от къде всъщност взехте плочки, че и аз сега съм на вълна ремонти?

Дидолитка и моето бебе не седи още, но като, че ли това не ме притеснява. Общо взето като я сложа седнала и се килва нанякъде. Но пък вече пълзи и то доста успешно, от доста време се премята накъдето си иска - от гръб по корем от корем по гръб, пълзи и по корем. Така, че няма да остане и неседяща.

Силви браво, че вече сте добре!

На мен днес ми е много крив ден - от сутринта ми тръгна всичко наопаки. Имах изпит сега от 11 и 30ч. и вчера 100 пъти питам мъжа ми ще може ли да излезе от работа за час -два да отида да го направя и да се върна и той да да мога. Трябваше към 10 и 20 да изляза и в 10ч. ми звъни свекърва ми да ми каже, че мъжа ми имал съвещание, а пък тя имала съвет в университета /и тя е преподавател/ и не можели и двамата. Звъня на мъжа ми и му викам : Ти чак сега ли разбра, че имаш съвещание, не можа ли 1 час по-рано да ми кажеш и да ми се обадиш ти, а не да разбирам от майка ти. Звъня на баща ми да ходя да му я закарам на него и за нула време се организира цялата ми рода да я гледа барабар с баба, леля, татко, приятелката на брат ми. Викам си какво нещо е - човек на своите роднини винаги може да разчита, което не се отнася за другите. И после как да ги имаш за свои хора и да ги обичаш наравно. Да ама не - слизам долу колата запушена на паркинга, въртяхсе  въртях се не можах да излезна без да обеля нечия боя  Crossing Arms #2gunfire и си се прибрах вкъщи накрая.

И накрая да ви кажа - Бебешоп-а ми пратиха и-мейл, че при покупка над 50лв. получавам безплатно слънцезащитен крем Чикко на стойност 18лв.  - който иска може да се възползва.

Общи условия

Активация на акаунт