АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 549
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Алегория и аз видях,т.е усетих, че е доста сладка. А и не знаех, че има такова действие. Мерси за информацията.  bouquet

# 46
Ама какво става днес бе? САМО 1 стр. откакто не съм писала сутринта  #Crazy newsm78 Никой нищо не каза за моята 'дилема' с Андиното качване на кг, ама сигурно не ви е интересна вече тази тема, че и други мами я разискваха.

Сосми: порастнала е и на сантиметри +1 и вече е 73см.  Grinning

Тинче: аааа аз за Анди ги варих, пасирах и сега във фризера и когато й вкарам коприва и лапад и започна да й давам и супички редовно ще си й давам такава супичка. Вкъщи всички сме маниаци на зелените супи, страшно са полезни, а за Анди ще бъдат особено полезни! Simple Smile

Алегория: абе аз с копривата и лапада ще изчакам поне до към 10м за всеки случай. Сега ги оправях защото са направи от селската градина, та да имаме домапни за по-натам. Simple Smile Съжалявам за реакцията ви към попарката. Изчакай някой и друг ден и опитай пак по мъничко.  Hug

Захира: браво на Анди за пълзенето!

Джема: а вие къде скитахте? Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 23:49 от Yana-barborana

# 47
  • Sofia
Магаре, благодаря за линка. Много е сладка Десинка с обеците. Те зеленички ли са, така ми се сториха на снимките, че са зелени на цвят?

Сосми, ами аз почти нищо не правя, за да ака детето в гърнето. Просто я слагам след хранене и тя свършва работа, по два пъти на ден ака.

Янче, както казах на Сосми, слагам Софи след хранене на гърне, общо 4 или максимум 5 пъти в деня и работата се получава, без да насилвам нещата. Дано не се случи нещо и да се откаже, както хубаво си ходи на гърне, че много майки ми казаха точно това - започнали децата от рано да ходят на гърне и след няколко месеца не искали и да го видят.
А за супичките: правя й картофена и микс зеленчукова супа - слагам лук, морковче, картофче, понякога карфиол, понякога тиквички, когато каквото ми хрумне. Слагам малко масълце и не пасирам, а намачквам, за да свиква, прибавям 1-2 сухара и това е. В началото нещо Софи не им беше фенка и това много ме натъжаваше, защото аз с такъв мерак й ги правя, но сега взе да свиква и да си ги хапва, както другите пюренца. Сега съм решила и спанак да купя, та да й направя спаначена супичка и така ще я захраня с него.
Също съм купила грис и качамак да й давам.
А за килограмите на Анди не пиша нищо, защото според мен си е добре, Софи беше 8820 още миналия месец, та сега ще видим колко е станала, в сряда.

Джема, можеш да й даваш на Никол плодови пюрета с кашата или пък като я захраниш с глутен и й даваш грис с плодове в него. А също да й правиш и кисели и да добавяш плодови пюрета или настъргани плодове. Аз много често правя на Софи такива киселчета и тя ги обожава, яде ги повече от кашите.

Пепеджийнс, както виждам, добре са изкарали малките палавници. При вас е бил истински купон  Laughing Браво за забавленията! И добре че не се е случило нещо по-сериозно при сблъсъка с колата.  Hug

Захира, страхотен метод си измислила за приемане на пюретата, но все пак на мен ми доставя удоволствие да храня Софи с лъжичката. Разбира се, ако срещаш съпротива, това с пюрето в шишето е добър вариант.

Мариелка, на мене също кашите ми се струват по-течни, но аз ги сгъстявам, като добавям настъргани или намачкани пресни плодове или плодово пюре.

Болните момичета бързо да оздравяват!  Hug
Много целувки на всички бебенца!  Heart Eyes

И се радвам, че съм ви липсвала ...  Laughing Hug

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 00:10 от Hariela

# 48
Алегория Алекс също яде за пръв път попара тази сутрин.Изяде 5-6 лъжички и почна да се мръщи.Реших утре да я пасирам да видим дали така ще му хареса.Ако и така не стане аз ще ям,а той ще ме гледа и ще му се дояде и на него.Винаги като ям пред него огладнява и иска и той да яде  Laughing

Лека нощ  newsm46 smile3524

# 49
  • София
Яна, къде е таз темичка са гърнето, че да наглеждам какво става?  Simple Smile

# 50
# 51
Добро утро и от мен!
 Ния тия дни е много кисела и не ме оставя въобще! Иска само да я държа да ходи - без кръст останах от нея Simple Smile. Пълзи като хлебарка на всякъде, катери се, прави пакости
 ОПА! ИМАМЕ ЗЪБ!!! Най после Simple Smile  newsm62 току що издрънка на лъжичката!

# 52
 Еее Хар4е ,хубаво е у дома нали...Ама и при бабите е хубаво ,не ти се тръгва и от там.Браво на Софи за гърненцето.Дано все така да си го ползва по предназна4ение.
И Ради голяма радост като си види някоя стара игра4ка която не съм давала отдавна....то май при вси4ки деца е така.
И той не пла4е от 4уждите хора, винаги се усмихва и не е проблем някой да го гушне...но винаги ме търси, и като му подам ръ4и4ки,се протяга да го гушна
Сосми, браво на Ники за зиправянето.А защо ве4е не го слагаш в проходилката?
Ян4е ,браво на Андито за спането...най-накрая да дремнеш и ти непробудно една нощ  Mr. Green A за килограмите мисля ,4е си е ОК..защо се притесняваш
Джемма  HugКъде се губите?
МАриелка, нямам идея за кашата.Аз купувам само мле4ни и досега не съм имала проблем с тях
Захира хитър номер си спретнала на Анди с шишето... Grinning Важното е ,4е си хапва пюренце ве4е и няма хън мън.Браво и за пълзенето
Пепеджинс добре ,4е нищо ви няма... И Ради е така за яденето.Щом види купи4ката или буркан4ето или шишето с мляко и направо притреперва, отваря уста и 4ака...много е смешен.
Алегориа ,дано да му хареса на Теди попарката днес.И аз тия дни мисля да по4вам да му давам.Сега уж въведох глутена с една каша на Хумана с маслени бисквити...и ще по4ваме попарката, стига с тoва АМ.
Ккалина 4естото ви зъб4е
Я кажете за супи4ките, който дава. Вместо пюрето на обяд ли се дават?Тези готовите в буркан4етата си прили4ат на пюре,ама ги водят супа  newsm78 Трябва ли да им добавям сухар4е примерно, или така си ги давам?

# 53
  • Sofia
Добро утро, момичета!   bouquet
Да ви почерпя, че днес имам рожден ден. По принцип не съм фенка на рождените си дни, незнам защо, но да ви почерпя за здраве. А имения ден много си го обичам ...  Laughing

# 54

Кошничка с рози, целувки от мен.
 Поздравявам те мила Лили за РОЖДЕНИЯ ДЕН.
Да ти е живо и здраво името.
Със здраве го носи,
да не свършва виното и дръзките мечти:)

П.П. Тъкмо видях във фейсбука ,4е имаш рожден ден и докато те поздравя...

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 10:10 от A_S_Y_77

# 55
Честит рожден ден Хариела

Честито зъбче на Ния   bouquet
Аси аз давам от тези супки на гербер,но не слагам сухар.Алекс ги обужава и едно бурканче не му стига.  Peace Пробвах и домашна да му правя и той не я хареса,По натам пак ще опитам не се отказвам аз.  Grinning

# 56
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИЛАТА НИ ХАРИЕЛА! newsm51 smile3525 smile3501

Да си жива, здрава, все така позитивна и усмихната, семейството ти да те радва и да си много щастлива!  

Хари, Аси: за качването се притесних малко, понеже предните пъти качваше по 240-340гр, а сега 420гр!  Shocked Както и да е, и аз мисля, че си е съвсем нормално, просто се чудя от КОЕ този път качи пак почти половин кг.  newsm78

Хариела: ама купуваш всички продукти, вкл. тиквичките ли (питам понеже сега не им е сезон и ме притеснява, че са много нитратни)? И всичко вариш ВСЕКИ ден???  ooooh! Ей за това не ми се запова да й правя супа. Че то половин ден в кухнята отива. ooooh! ooooh! ooooh! А по колко супа даваш и след това по колко зел. пюре???  newsm78 В темата за гърнето наистина ми направи впечатление, че някои майки са минали точно през това - в началото в ранна възраст им се е получавало, но после изведнъж спирали да го искат и се връщат към памперсите. Засега Анди категорично отхвърля гърнето. Аз ще си я пробвам през някоя и друга седмица без изобщо да настоявам и насилвам, пък когато стане.

Аси: хехе, тази нощ пък стана обратното. Анди се събуди към 12ч снощи бодра и готова за игра.  ooooh! Пък ние тамън се бяхме върнали от фитнес в 11ч и просто искахме да легнем и да спим, но тя не беше на това мнение и понеже след като си поиграхме я сложихме обратно да спи си поплака до към 2ч.  Tired Аз се ядосах и отидох в др спалня и веднага откъртих, явно и тя щом баща й не я е чул  Joy

Цветче: преместиха ми я в друга тема за гърнето, ще я потърся и ще ти я пусна. Simple Smile

# 57
  • София
Честит рожден ден, Хариела    bdbaloni
Бъди здрава, щастлива, усмихната и много, много обичана.

# 58
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ХАРИЕЛА! Да си жива и здрава, много щастлива, обичана и пълна с хубави емоции!  Tada
Честита месечинка на пораслите бебоци - Даниел на Биа, Калоян на Сънчо и всички други! Да станат и те в тон със заглавието на новата тема  blahblah

# 59
Виждам , че и други бебета не харесват попарката.Аз вчера предложих за втори път и пак не му хареса.Чудя се да не е от ръжените сухари които взех, но той не знае че има бели  newsm78. Ще пробвам още няколко пъти и ще се откажа. Мамите които дават попарка нали не слагате захар?(аз съм много против захарта)А на обед пък вчера като не иска попара със сухар сложих сухар в пюрето му(тиквичка, картофче и морков) е така го яде.
Идея за друга закуска?
 А и му предложих 4-ри лъжици(от неговите) кис. мляко на първата направи кис. физиономия, но после пак си отвори устата за още. харе са му. Дадах "Верея 2%".Днес няма да му дам защото още не съм на ясно кое е най-доброто кис. мляко(надявам се да има такова подходящо за бебенцата).Не ме разбирайте , че искам да го храня с кис. мляко аз имам още кърма и се кърмим и то често просто му предлагам различни вкусове.
За гърнето : ползваме го и за двете нужди , но като си му е зор си ака в памперса и въобще не му е проблем, а от гърнето къде я видя тази къртина(гърнето ни е Чико)само се навежда да я гледа и тупва на земята. Обръща гърнето върху себеси намокря се от пишкането  hahaha абе....... голям о шоу е с него. Слагам го срещу неговото креватче уж ще ака, а той хване се за решетките и прав ама като го напъни свършва работата и моментално се изправя да гледа какво има вътре  Joy

Общи условия

Активация на акаунт