АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Егати деня! Силви и баща и са пипнали вирус стомашно-чревен! Мойто дете повръщаше,направо все едно не  е тя,лежи като кукла,гледа в точка и една такава бледа,ужас...подлудих педито от ранна утрин по телефона.Вече съм се запасила с лекарства за първа помощ-температура,повръщане и разстройство.  Вече  е по-добре,не яде много,но поне се закача и щъка насам-натам. Мъжът от днес е отпуска,така чакана и несигурна, обаче и той ще е на препечени филийки Cry Само аз останах и сам войнът е войн,сега пия от неговите пробиотици,дано не се .... и аз.
Поне отидохме до мойто джи пи да си взема направления за профилактичен преглед,че то ред никога за мен не идва!
Все се чудя нещо,та да ви питам, като излизате с пюре навън за обяд колко дълго може да седи отворено едно пюре и дали може да си разбъркам жълтака в пюрето и да разчитам примерно до час да е ОК  newsm78
Отивам да си лекувам болните,че дъртото дете ми е най-капризно!

# 451
  • Sofia
Дани, а колко дни ще даваш осцилококцинума?

Джули, незнам за пюрето колко дълго може да е отворено навън, но до 1-2 часа предполагам че може. Твоята идея е да го отвориш вкъщи, да си сложиш жълтъка и да го дадеш след 1 час навън, нали? Аз така разбрах. Мисля че може.  Peace

Джема, мангото го има на пюре. Аз така го въведох.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 22:45 от Hariela

# 452
Здравейте,мамчета,
виждам коментирате мангото.А как го давате-сурово или го има на пюре?  newsm78
Аз го дадох с каша на Слънчо-ябълка,банан и манго.
Пепеджинс ако може дай емаил,че така излизат 120 резултата   bouquet
giuli: Бързо да оздравявате     bouquet по въпроса не знам.Навън го храня само с плодово пюре.
За оксилококцинум  съм  Peace Peace За 3 дена ни минава всичко.При нас нослето минава ето с този солен разтвор слагат се по 2 капки на 2 часа.Струва 60 стотинки една ампула.

# 453
Яна този разствор само почиства носа. Няма как да минат сополи от него. Може просто да е съвпадение  Peace

# 454
Момичета, здравейте!
Аз пак се включвам отникъде..не съм писала от месец, цяла темичка изпуснах...не ми остава хич време с това учене...Помните ли последния ми пост като оставихме Димана да плаче и да заспи сама? Ами на следващата нощ взе да се повтаря сценарият,ама не 40 минути а час и половина рев !!!!! не знам как я оставихме толкова време, но накрая не издържахме и отидохме и си я приспахме както тя си знае...пфууу, толкова бях разстроена на другия ден..реших, че е прекалено брутален тоя метод.За изненада следващите 3-4 нощи диманка си спа почти непробудно..обаче после пак си се почна старото будене и будуване по никое време и досега така..Въпросът ми е: Колко/кои от бебенцата ни си спят по цяла нощ?А колко от тези, които се будят си похапват нощем също?
От 4 нощи аз спя в хола ,а мъжът ми спи на спалнята, той става като се събуди бебка и я взима при себе си по някое време, приспива я, аз най накрая си поспивам, търсят ме само сутрин за да и дам да цока..Много добър вариант се оказа, хем Димана престана да се храни нощем, хем си почивам, че бях луднала от недоспиване и изопнати нерви!
И за друго искам да ви питам! От къде се взе незнам, но си имаме млечница в устата от 2 дена!Педи даде някакво гелче да мажем, утре ще го купим, но исках да питам ако на някои от вас се е случвало  с какво го третирахте и за колко време изчезна?
Благодаря ви мамчета! прегръдки!

# 455
Олеее ,ама оляли сте се с писане бе мацки..немога да смогнада ви про4ета.
Ние днес пак бяхме наразходка следобяд...бешемако хладно и поддухваше,ама пък вкъщи не може да се стои...
Отивам назад да 4ета...утре ще се вклю4а по -активно

# 456
  • София
Яна_вд и аз ползвам този физиологичен разтвор, но той е за почистване и профилактика. За лечение си трябва нещо по-сериозно и според мен  Peace

Мама Винету, Алекс си спинка по цяла нощ. От време на време се пробужда, но с бибка или водичка пак си се унася. Буди се за хапване чак към 6-6.30, но след това отново си заспиваме до към 8.00-9.00.

# 457
Мама Винету, ние също се будим нощем, още от раждането ни е традиция всяка вечер. Понякога по-често, понякога по рядко, но за съжаление ако не му дам да яде не се успокоява. Мъжа ми по принцип не успява да го приспи, чудя се дали и ние да не пробваме вашият метод да видим дали ще стане, че и аз вече изперквам с това неспане. Кажи ми само таткото успява ли редовно да го приспива, и твоята Диманка по колко пъти се буди нощем Simple Smile
 И тази млечница какво представлява, какво ви изписа? И ние имаме нещ,о незнам какво и ще мажа с кремче, но от утре го почвам.

Яна Вд и аз ползвам само Тонимер, но той наистина е само за почистване. А осцилоконцинум по колко даваш?

Хайде лека и спокойна нощ на всички Wink

# 458
Вие ме изумихте с млечница...аз знаех, че е само при съвсем малките бебоци. Ние имахме ама Теди беше на 1 месец. И не помня с какъв крем, но мина на третото мазане! От тогава не сме имали проблем.
Но Глупи - да не го бъркаш с млякото останало след ядене? То млечницата е като шупли, как да обясня...бели парцали из устата и по ъглите на устата, даже на устните може да се появи! Не е хубаво да го мажеш, ако не си сигурна, защото все пак са си лекарства.

# 459
ние спяхме по цяла нощ допреди да ни започнат зъбите, сега се будим на 20-30 мин и без гушкане, мазане и биба не става...
Вече ни задраска и 5-я зъб, дано се поуспокои малко детето, че и мама покрай него  Praynig

# 460
Честити месечики на Дани и Алекс!
Джули, оздравявайте бързо цялото семейство Hug!Представям си какво ти е Sad. При нас беше нещо подобно м. януари, но Белослава го подмина. Още се чудя как й се размина. Дано Сиска се оправи бързичко, че за нея ти е най-притеснено Hug.
Аз най-редовно храня навън, но не давам жълтък и е домашно приготвена храна.Излизали сме и два часа преди обяд и не е имало проблем.Все пак навън още не е 30 градуса.
Биа, наистина изглеждаш страхотно на снимката Hug! А за фейса е абсурд да намеря време  Crazy.От другия месец ни започва много активен сезон на семинари и конгреси , а имам да наваксвам страшно много от принудителната почивка миналата година.Та за голямо съжаление и тук ще ми е все по-трудно да влизам Sad.
Обаче форумът си е такава краста, че със сетни сили пак ще хвърлям по едно око Joy.
Мама Винету, няма да съм ти много полезна за спането на дечицата, защото Белослава спи по 10-11 часа от както стана на 40-50 дена.Аз упорствах да я храня поне в 6ч. до 3-я или 4-я месец и след това я оставих да спи колко си иска.ащото направо мъчих детето.
За млечницата- ползвах Дактарин и минаха за два дена.
Джема, Никол е страхотна на аватара Hug.Да не сте правили нова сесия при Калина?
Хари, аз имам опит само с една хрема, но промивай колкото пъти се сетиш.Също така педи ни беше казала, че Стеримар е за ежедневна хигиена, а при хрема препоръчва Куикс.Мисля, че е по- концентриран разтвор и освен промиващото действие, намалява и ексудацията.
МХристова честит ви шампион!

Много хубава тема сте подхванали за възрастта и децата.Аз май държа първенството - тази година ставам на 35 и Белослава ми е първо дете.
Чакахме я 8 години. Но Господ си знае работата. След 5 неуспешни инсеминации, два спонтанни аборта, разбрах, че съм бременна един месец преди да започнем инвитро.
Аз имам една философия- от всяка ситуация трябва да се опиташ да извлечеш максимално позитиви.И го правя.Възрастта ме прави улегнала и ми дава едно невероятно спокойствие в отношението към детето.Може да ви се стори, че преувеличавам много, но най-искрено споделям, че досега не е имало момент, в който да се почувствам изнервена или ядосана от Белослава.
От друга страна използвах тези години за професионално развитие.А в нашата сфера не можеш да си позволиш да спреш до едно ниво

И да се върнем пак към манджата Joy.Каква извара купувате? Аз се засилих да правя десерта на Хари, но ми се стори, че изварата е леко прокиснала и се отказах.
Сирене купувам Карабунар, Маджаров и Костови.

# 461
Е как я сътворих тази беля сега Embarassed Embarassed?
Ако някой знае как да редактирам празното пространство в предния пост, да помага Praynig

# 462
Мерси,че ме усведомихте за соления разтвор  Hug Иначе педи го предписа и гледам,че му минава бързо нослето,но явно си е просто съвпадение.  Peace
Мама Винету: Малчо се буди нощем от както се е родил.Попринцип цока и заспива,но понякой път и цокането не помага и ставам да го друсам.Става да цока поне 7 пъти.А ляга в 22 и става сутрин в 9и30 някъде.
Хайде лка и мека от мен   bouquet smile3524
Шаин незнам.Опитай да изтриеш.Сигорно си я направила с ентър.Пробвай да изтриеш с backspace.

# 463
  • София
Не помня от кога не съм писала, сигурно поне от 2 месеца.
Нещо съвсем забравих да пиша във форума, но често се сещам за вас.

Абсолютно не съм в час как сте и какво правите, но ще се постарая да се ъпдейтна малко. Мернах за хреми говорите.
И моят е хремав и кашля малко. Не мога да разбера защо трябва да му давам сироп за кашлица, като кашля чудесно отхрачващо, и то от сополите!? Но както и да е.

Осцилококцинума - как го давате? Аз засега бучкам с дръжка на нож гранулка по гранулка върху една лъжица. После му ги мажа по езика или го слагам във водичка. Във вода ако го оставя май не се разтваря лесно!
Иначе давам по половинка сутрин и вечер.

За коларгола - то бебешкия коларгол няма нищо общо с детския. Детският цапа ужасно, бебешкия е 1 % и почти не остава гадни кални следи. Но това не пречи Калоян много да го мрази, както и Стеримара и всякакви действия, свързани с бъркане в носа муу.

Джули, дано бързо ви минава. Ако се кърмите давай колкото често иска и я следи.

Нощното цокане при нас спирка няма, но дневното тотално ми е отсвирил. Иска да си гледа и това е. Единственият начин да го накарам през деня да суче е да си облека една блуза с връзки, с които той се бори и забравя, че суче.
Буде се горе-долу на 3 часа и вече адски ми писна това будене, но кой ме пита.

Пюретата - аз да си призная понякога половин бурканче го забравям извън хладилника по цяла нощ и на другия ден му няма абсолютно нищо.

Като гледам купа пране за гладене май няма да пиша повече тази вечер.

# 464
Ей, бе, Сънчо, от няколко дни си мисля за теб, много ти се радвам.
Пете, добре, че пишеш, домъчня ми и за теб.
Честито на малкия шампион! много искам след време, когато реши, естествено, да запиша Дани да тренира, малко да се побие и защитава.
Хариелка, можешда направиш физиологичен разтвор и да капнеш на 5гр една капка клеева тинктура.
друго, което се есщам е в 100 гр вода една суп.л лайка /може и таз от пакетчетата чай/ и една чаена л. мед, слагаш на котлона да ври и като изври прецеждаш през марля тензухена и памук, заради власинките. капеш на 30 мин по две-три капки в ноздра
Направих си тест - отрицателен.
Биа, мейла е pepe_jeans77@abv.bg /между рере и jeans има долна черта
Дани,как коларгол и вироцил заедно, едните изшушават лигавицата, другите я овлажняват
Имаше още, но лeка нощ и сладки сънища

Общи условия

Активация на акаунт