АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
1. Кога смятате да се върнете на работа? - Като стане на 2год.
2. Гледачка/баби/детска ясла? - Детска ясла, ако ни вземат, иначе гледачка, че бабите са заети.
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - Да и ще продължаваме примерно до 1 год.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - Сигурно след 1 год., защото сме доста назад със захранването.
5. Колко млечни хранения имате? - 3 пълни през деня, 2 се дохранваме и 1 нощно
6. Храните ли се през нощта? - Да. Поне 1-2 пъти, за съжаление на мама.
7. Слагате ли бебоците на гърне? - Не, но мисля скоро да почнем.
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - Имам за сега 2, с разлика от 7 год. За трето още не сме мислили, но евентуално с по-малка разлика.

# 256
Здравейте мами и от мен !

От доста време не съм писала , но все няма време от скитосване насам -натам .
Ние сме горе долу добре.Калина вече има втори зъб ,който й излезе на милата доста трудничко.Вдигна температура ,влоши й се апетита и явно и леко понастина.Това се случи по Великден.Аз й дадох  Нурофен и взе и ,че се обрина цялата .Веднага след празниците я заведох на лекар и се оказа ,че най-вероятно реакцията е към Нурофена , т.к нова храна не съм й давала- а бяхме само на кърма .Беше много неприятно и за нея и за мен - изкарахме няколко безсънни нощи.Сега всичко е ОК и милото ми дете е пак спокойно и усмихнато  Simple Smile

Сега да отговоря на въпросчетата Grinning

1. Кога смятате да се върнете на работа?-най-вероятно след като навърши 1 год
2. Гледачка/баби/детска ясла?- баба или ясла
3. Кърмите ли и ако да до кога есмятат да го правите?- Да .Поне до годинка мисля да го правя
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - след 1 год.
5. Колко млечни хранения имате?- 4,5,6 -незнам точно
6. Храните ли се през нощта? _-Да .1 или 2 пъти на нощ.И скоро няма да го откажем май
7. Слагате ли бебоците на гърне? - Не и не мисля да го правя скоро.Малка е още.
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - 2-3 години разлика

pepejeans -[/b - ]зеленчуците ги давам 3 дни , а за месото 5 дни

Хубав ден от мен Grinning

# 257
  • София
Много ме кефят тези лексикони Simple Smile Италианче, пускай по честичко такива Wink

1. Кога смятате да се върнете на работа? - технологично най-рано мога да го направя като стане на 1,5 год, мама се пенсионира и би могла да дойде да го гледа. По принцип ми се иска да го гледам до 2 год. Но всичко зависи от финансите.
2. Гледачка/баби/детска ясла? - баба за няколко месеца, но сме на тясно и ще се нервим. предпочитам ясла на 2 год, ама дали ще се уредим ... кой знае.
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - кърмя и дано поне до годинка продължим.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - ами ако до 10 месеца съм въвела каквото трябва може и да  пробвам. Напоследък живота ми минава единствено в готвене - за него и за нас.
5. Колко млечни хранения имате? - само кърма 3, иначе и кашата е млечна.
6. Храните ли се през нощта? - да, към 4 сутринта, но не ми тежи и не се стремя да го отказвам.
7. Слагате ли бебоците на гърне? - не  и не мисля скоро да пробвам.
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - поне 3 год. този вече да се осъзнае като човек, че с две бебета ми се струва лудница. Макар че в началото тайно мечтаех да са близнаци  ooooh!

# 258
  • София
Да отговоря и аз на въпросите:

1. Кога смятате да се върнете на работа?Искам да си го гледам до 2 год., но всичко си зависи от това как ще сме финансово
2. Гледачка/баби/детска ясла? Детска ясла, ако можем да се класираме. Не мога да разчитам на бабите, майка ми си работи, а другата баба не е добре здравословно
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? Не, спряхме на 5 месеца, заради алергия
4. Кога ще давате детска кухня на децата? Няма да можем да взимаме детска кухня, отново заради алергията
5. Колко млечни хранения имате? Три
6. Храните ли се през нощта? Не, последното ни хранене е към 21-21.30 и след това към 6.00-6.30
7. Слагате ли бебоците на гърне?Не, мисля да опитам, когато порасне още малко и стане по-стабилен
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? Разлика 4-5 години

Пепеджийнс, изчаквам 3 дни за зеленчук/плод и 5 дни за месо.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 16:37 от mariellka

# 259
Ехо здравейте
Днес беше труден ден! Сутринта Теди падна под масата! И то аз влизам - всичко преобърнато и него го няма. Спря ми сърцето! Гледам - отдолу си седи човека и даже не реве! Абе - чудо
После на изследвания (пак) ходихме - пак не плака, ама аз плаках  Mr. Green че пак са си същите мам...му.
Хем бя време пихме Малтофер и пак станал 103 от 89! Нищо работа и продължаваме пак така
Пепеджинс  Hug да ти кажа от 5 страници само при тебе видях обръщение към моя милост. За месото не сме имали реакция и не мога да ти помогна  Peace

Сега и лексикона: Добро продължение на моята дейност  bowuu  Mr. Green  Mr. Green (шегувам се)
1. Кога смятате да се върнете на работа? - Няма да се връщам - тя е във Варна и ще си търся друга, след като стане на 2 години
2. Гледачка/баби/детска ясла? - Абсолютно ясла
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - Да, докато мога
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - след 10-ти месец
5. Колко млечни хранения имате? - между 2 и 3 - просто след едното твърдо давам и цица  Peace
6. Храните ли се през нощта? - от 5 месеца не съм ставала през нощта Praynig
7. Слагате ли бебоците на гърне? - ДА
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - Около 4-5 годинки

# 260
Пепеджийнс, в началото на захранването броях дните, обикновено между 3 и 5. Сега вече не, но аз въведох май почти всичко по-"страшно" за възрастта им, та и затова не ги следя вече така нещата. Реакциите знам, че трябва да са няколко на куп, за да се говори за алергична реакция - зачервено дупе, обрив, стомашно разстройство, бистри сополки...

Лексикона е як.  Peace

1. Няма да се връщам на работа, аз на практика не съм прекъсвала. На граждански договор съм.
2. Ясла
3. Кърмя, докато сама се отбие. Едва ли ще е много дълго, защото не винаги има нужда да заспива с цокане и не се успокоява задължително с цица. Колкото му се иска на детето Simple Smile
4. Няма да давам кухня
5. Различен брой са млечните хранения. Между 4 и 7 - Зависи дали ще й се прииска да доцока след пюре или не.
6. Не всяка нощ се храним.
7.Не слагам на гърне.
8.Над 2 години, а после - Божа работа.

Елиа, милото Марти! Пожелавам ви да сте здравички повече!
Днеска не ми е особено пишещо, извинете..

# 261
  • Варна
Днес водих малката на кожен лекар, появиха и се нещо като лишейчета по цялото гръбче, каза че нямало нищо тревожно, не били лишеи, просто по-суха кожа Rolling Eyes. Незнам само защо сега и се появиха, ако е суха кожа ще си бъде такава по-принцип, а то прилича точно на протрито и така целия гръб, но щом лекарката каза да не се тревожа ще я послушам, нали все пак тя е докторът. А какъв разговор имах с една майка отвън докато чаках да влезем, беше с двете си деца, едно малко бебче и момиченце на 3-4 годинки, което ядеше Зрънчо и тя веднага:
Тя: -Дай мамо на бебето да си опита Rolling Eyes
Аз: -Тя не яде такива работи Mr. Green
Тя: -Ама как ще и стане нещо Laughing
Аз: -Нищо няма да и стане
Тя: -Е, сега ще и се прияде ooooh!

Отсега се почва, незнам като стане по-голяма как ще отбивам такива предложения, някои са много настоятелни.

Да отговоря и аз на анкетата:

1. Кога смятате да се върнете на работа? - когато малката стане на годинка и половина, но искам да си намеря др. работа, така че ще видим.
2. Гледачка/баби/детска ясла? - ясла, нямам баби под ръка Mr. Green
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - не
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - незнам въобще дали ще давам, ако да след годинката
5. Колко млечни хранения имате? - 2 и още едно смесено плодово пюре и АМ
6. Храните ли се през нощта? - не от втория месец Party
7. Слагате ли бебоците на гърне? - не виждам смисъл толкова рано да се слага
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - 3-4 години

# 262
Здравейте! Hug

Елия,много неприятно,че сте имали такива преживявания,дано всичко оттук нататък бъде наред. Grinning
Яна,браво бее,ти ме уби,за един ден кило и половина,добре вървиш,само внимавай да не станеш чирус за 2 седмици,ако караш така,че мъжа ти няма да има какво да пипне,а пък и няма да ти останат цици да ми дадеш,нали сме се разбрали нещо? Joy Heart Eyes Hug

Да отговоря и аз: bowuu

1.Кога смятате да се върнете на работа? -Смятам да се връщам скоро,в зависимост как се комбинираме с майка ми да гледа децата.
2. Гледачка/баби/детска ясла? -Ясла и баби-комбинация някаква ще стане.
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите?-За съжаление вече не го кърмя от няколко седмици.
4. Кога ще давате детска кухня на децата?-След 10 месец смятам да дам.
5. Колко млечни хранения имате?-Изцяло млечни-2-сутрин и вечер,иначе понякога след хранене (най-често на обед) му давам АМ,ако е още гладен.
6. Храните ли се през нощта? -От 2 месец не яде през нощта.
7. Слагате ли бебоците на гърне?-Не го слагам и не възнамерявам поне до годинка да го правя,още е твърде малък и не е в състояние да контролира тези нужди.
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното?-Разликата между двамата е 2 год. и 1 мес.,искам да имам и трето,но след 10-ина години или поне след 7,около 30-те ми години,когато моите вече ще са диви тийнеджъри и само ще ме ядосват да си имам радост. Laughing  
Янче,ти що си се отказала от 2-год. разлика бе,да не би като видя моите и да ти секна желанието,хахаха  Joy Joy Hug

Ганушо,що не и даде зрънчо бре,сега,ако и стане нещо не знам,после ти ще си виновна,сега цяла нощ детето за това ще си мисли,милата Дари. Joy

Момичета,прави ми впечатление,че доста от вас искат дечица с 2-3 години разлика,това е много хубаво,не мислех,че толкова много майки искат дечица с такава малка разлика. Hug

# 263
Айра, Сашенката е голяма сладуранка бузанка
Лидя, изчетох те, естествено и този доктор е направо безочлив, успех с търсенето и дано сте добре
Звездица, на патерици ЧРД, много здрава, мила и обичана мама! За проходилката не мога да ти кажа, защото не сме ползвали и при баткото и сега не.
Шайн, извара не съм въвела, Хари може да ти е от полза, както ти е написала и едно десертче, но и в нашата каша има мляко.
Захира, голямо приключение. Дано не ти се случва.
Елия, вижте ушите, че има такъв вирус.
Яна, чудесно е, че си решила разделно хранене. Систъра е на детокс и има страхотен ефект. много свали, почти всичките кг от двете бремености, които й бяха в повече.
Благодаря ви за отговорите на Хари, Бож, Мариелка, Алегория, Бубичка. Малко се разстрой мъника и днес давах месо и от супичката на Хари-невероятна е, яде вчера, даже имам и за още един път и аз ядох от нея със сиренце
Алегория, днес Павката също падна - веднъж от леглото и втория път на пода го бях оставила. На нас изобщо не ни казват такива стойности. Hug
Гануша и нашата кожа е почти постоянно така, рядко го и къпя цялото тяло, защото първо бяха ушите, сега ваксина и така.
За отговорите
1-работа на 1г/ако сега няма изненада/
2- детегледачка, докато проходи /на Дани   същата жена, която ми го взимаше/ и после на ясла, засега сме подали док и сме с предимство в ДГ на Дани
3 Кърменето докато се върна на работа, ако иска и после сутринта и като се прибирам
Детска кухня като се захраним с почти всичко
5 мл.хранения - много
през нощта -да
7 гърне -да,
8 трето, породени или зависи на какъв акъл ще сме след време
Свърши дългият пост отивам, че Павел не спа следобях, а като се прибирахме от както взехме Дани от ДГ, после го посъбудихме, кърмихме се исега мрънка и се чуди какво да яде и с какво да си играе

# 264
1.Кога смятате да се върнете на работа? - Няма да се връщам -  ще си търся друга, след като стане на 2 години
2. Гледачка/баби/детска ясла? - Абсолютно ясла
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - Да, докато стане на година и мисля да го отбивам
4. Кога ще давате детска кухня на децата? - Валче вече е на детска кухня от 2 седмици.В нашия град има за бебета от 6 до 10 месеца.За сега Валчето не е очарован много.Харесва само кремчетата.
5. Колко млечни хранения имате? - ами май колкото пъти ядем, нямаме заместено хранене.Ако не суче веднага след малкото пюре, което яде, то след един час иска да суче....
6. Храните ли се през нощта? - да, няколко пъти
7. Слагате ли бебоците на гърне? - не,смятам,че е рано още
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? - Около 4-5 годинки, но май ще се откажа да имам трето дете - много ми идва да ги гледам сама, полудявам  #Crazy

# 265
Здравейте и от мен   bouquet
Янче мерси за линковете   bouquet
Елиа дано повече нямате такива моменти.Много е гадно да гледаш детето си болно  Hug
Алегория спокойно ще се вдинге хемоглобина.Явно такъв си му е организма  Hug
Добре,че днес времето беше слънчево,че иначе скукаааа вкъщи  newsm44

1.Кога смятате да се върнете на работа? -По скоро мисля да продължа да уча нещо.Завършила съм моделиер технолог,а с това пари вкъщи няма да донеса затова ще запиша више пък да видим кво ще стане
2. Гледачка/баби/детска ясла? -Първо бабите,а после ще бъде на ясла.
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? -Ще кърмя до годинка.
4. Кога ще давате детска кухня на децата? -След 10 месц.
5. Колко млечни хранения имате? -Различно.4,5,6
6. Храните ли се през нощта? -Да.Поне 3 пъти.
7. Слагате ли бебоците на гърне? -Веднъж.По нататък пак ще опитам
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? -Поне 4-5 години.Алекс дойде изненада,а другото искам да е планувано  Laughing

Хайде до после,че ми дават зор да готвя.

# 266
Айде и аз да напиша  Mr. Green
1. Кога смятате да се върнете на работа?Възможно най-късно...стига мъжа ми да смогва да ни издържа,не бързам да се връщам...искам да си гледам детето
2. Гледачка/баби/детска ясла? Детка ясла задължително/там децата стават доста самостоятелни/
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите?Не.
4. Кога ще давате детска кухня на децата?Когато сме въвели основните неща,за да мога да го запиша
5. Колко млечни хранения имате?2 -сутрин и ве4ер
6. Храните ли се през нощта?Не
7. Слагате ли бебоците на гърне? Все още не
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното?Искам да, хем да са с малка разлика 1-2 години, хем не ми се ще да е толкова скоро   Thinking

# 267
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=343118
Намерих интересни рецепти за готвещите мамчета. Надявам се да си харесате нещо, има доста приятни неща от 0 до 3 години.  Peace

# 268
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=343118
Намерих интересни рецепти за готвещите мамчета. Надявам се да си харесате нещо, има доста приятни неща от 0 до 3 години.  Peace

Hug Hug Мерсиииииииии! Има доста интересни нещица!!

# 269
Честити 9м на Белослава Simple Smile
 Днес бяхме на консултация и Ния е със следните мерки - ръст - 65.5см (+0.5см) и тегло - 6630гр (+150гр) УЖАС!!! разпитва ме подробно какво чде и колко:
1. 7:30ч(около)- 210-220мл мляко
2. 11ч- попара, манджа, според както дойде Simple Smile - около 200гр
3. 14:30ч- супа, манджа (каквото има готвено - за нея) - около 200гр
4.18 ч- кисел (понякога с АМ), млечна каша -около 200гр
5.21ч - вечеря с нас най-често манджа
6. 22ч - след баня- докато се обличаме- 120-150мл мляко
Не обича сладко, киселите ги яде ама ако може да кара на супи и яхнии ще е най добре. Че не се спира , не се спира....ама пък чак толова да не наддава  Thinking
лексикона:
1.Кога смятате да се върнете на работа? -аз искам на есен, ама тати дума не дава да се каже Simple Smile - ще видим
2. Гледачка/баби/детска ясла? -ясла
3. Кърмите ли и ако да до кога смятате да го правите? - тук не можах да се справя - не
4. Кога ще давате детска кухня на децата? -няма да и давам, готвя и а и от нашата храна яде(когато е подходяща)
5. Колко млечни хранения имате? -2 чисто млечни и 1 с мляко
6. Храните ли се през нощта? - не, отдавна, слава богу поне спя Simple Smile
7. Слагате ли бебоците на гърне? - пробвах, не и харесва
8. Ако искате второ/трето бебче, с каква разлика бихте искали да бъде от предното? -  Naughty тате обеща да няма повече

Общи условия

Активация на акаунт