АВГУСТинчето сричките реди и се учи да пълзи....тема № 15

• 26 550
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Ходихме при педи, каза че гърдичките са чисти, но има зачервено гърло и каза че за тази възраст нищо не можело да се даде за гърло, освен антибиотика, имайки в предвид общото състояние на София, а то не е много добро. Цяла нощ с мъжа ми не сме спали. Софи вдигна висока Т - 39, 4 градуса и познайте дали не се разревах от ужас. Измерих я 38,8 градуса, дадох Панадол и след 15 мин. беше станала 39,4 градуса, направо се вцепених.  Rolling Eyes Псле цяла нощ не мигнах, пазих я да не вдига пак много висока, а тя не я свали напълно, до 37 и нещо. Сутринта пак имаше Т и то не много ниска. През деня нямаше, но това само за няколко часа, сега спи и пак е вдигнала. Много ми се иска да не започваме антибиотика, но и много ме е страх. Педито каза, ако и тази нощ е така, да го започвам. Даде ни да пробваме и с цветните капки - Коларгол - предишните два пъти мисля че те ни спасиха, но сега много късно ги започваме и чак до Т се стигна. Иначе не отказва да се храни, което поне е добре, но пък Т я срази, много е отпаднала, опитва се да си играе миличката, но си личи, че не й е добре. Кърмя я по-често, че дано това да й помага донякъде.

Пепеджийнс, направила съм от отварата с малинови листа. По-късно ще й давам да си пийва, дано само не я откаже. Записала съм си подробно твоите съвети, но искам да те питам нещо относно капките за нослето с лайката и меда. Ние нали не даваме мед още, защото е силен алерген, ако й го дам под формата на капки, няма ли да получи някаква реакция? И отварата със сминдуха беше пак температуропонижаваща, нали? А не е ли много неприятна на вкус?

Трейси, добре поне че на Дани му няма нищо. Hug

Джули, аз й слагам на Софи от тези бишкоти във вечерното мляко, само че са стрити на прах моите, в кутия, като АМ. Добавям й само една лъжичка и няма проблем с преминаването през биберона - единия е с една дупка, на Нук (с него пиеше още от 2 месеца), а другия е с 2 капки, на Бейби нова и имаме още един на Чико с 3 капки. И през трите преминава млякото. Да не би да слагаш повече бисквитки вътре?

Лиде, аз все още давам извара. Сиренето не съм го въвела.

Дани, аз в големите вериги магазини пюрета на Сънвал не съм виждала. Като бях в Кюстендил, обърнах града да търся (защото пуешкото не й го готвя, а й го давам засега готово на Сънвал) и нямаше никъде. Накрая в един бебешки магазин ме светнаха, че в този град Сънвал не продават, защото на майките им били много безвкусни пюретата. Егати и смеха, майките ли ги ядат тези пюрета или бебетата?!  Shocked А за мене са много добри, защото нямат сол и захар и са на по-ниска цена от Хип, и са вкусни при това.

Ох, стискайте ми палци тази нощ да не се повтаря с предишната, защото ще лудна направо ...  Praynig

# 571
Хари мила стискам палци Софи да не вдига повече Т. Разбирам те напълно какво ти е. Ние първата Т я преживяхме като малкия беше на 4 месеца и с мъжа ми ходехме като болни и аз плачех с него всеки път като му давахме антибиотика.
Един съвет от мен за Т. Когато вдигне над 38,4 и даваш Панадол комбинирай го с мокра кърпа на фонтанелата и компреси с вода и оцет. При нас поне ако не го направим така, температурата не помръдва. И ако имате по дълго време Т, ги редувай, Панадол или Ефералган на свещички, но задължително да имат най-малко 4 часа пауза. Ох направо на мен ми се сви сърцето, като знам колко ви е гадно Sad дано мине бързо и без АБ. Опитай ако искаш рецептата на Пепеджинс за Т. Тя е само с листа от малини и не е толкова тежко за организма. Хайде да ви минава бързо.  Hug Hug

И ние днес ячхме при лекарката, зачервено гърло, кашлица и задна хрема. Направо за 2 месеца ние все болни си ходим. Мисля че не оздравяваме хубаво или от ушето да е. за 8 месеца с тези болести се състарих с години  от притеснение.

Ивушке, Джули стискам палци да сте добре

Янче къде каза тая паста, сега така ми се яде, а няма как да ходя да си купя. Мммм само за вкусотийки говориш  chef

Поли все си мисля за вашата гора Simple Smile дай снимки да я видим Simple Smile Представям си те в спретната къщурка в гората  Simple Smile

# 572
  • София
Хариелка, стискам палци да сте добре тази вечер, Софи да оздравява бързо и да не се тревожиш повече.  Hug
Глупи, дано и Марти прекъсне тази серия с боледуването- и на теб много ти дойде вече   Hug

Направо супер мъчно ми става като чета за болно бебе- те дори не могат да си кажат какво искат за да ги облекчим поне малко... Надявам се да се оздравяват всички болни човечета бързо! 

Ние бяхме на дъъълго гости днес, малчо много се радва като ходи на нови места, разходихме го няколко часа, а като се прибирахме се срещнахме с баща му на входа на парка, стоварих го с количката и още са на разходка, а аз съм в почивка до към 8- голям кеф Simple Smile

Имам и питане- колко дни въвеждате един вид месо? Аз бях много смела с плодовете и зеленчуците, но сега ми е притеснено от месото и не зная какво изчакване да направя- моля за съвет Rolling Eyes

# 573
Хариела, минах през тоя ад и аз... макар само до 38.8..
Панадола и при нас влоши положението. Нурофена обаче я свали за 10 минути от 38.8 на 36.7.. държа я така до сутринта. Повече не бих дала Панадол и под 38.2-3 не бих давала нищо след тоя горчив опит!  ooooh!
Много ефикасно е при висока температура да се манаже детето с белтък.. гръбчето, ръцете, краката.. Става на целувка и Т пада.. Peace

Ние се разминахме с АБ, но ползвахме антибиотични капки за нос, които изчистиха и запушен нос и конюнктивит и всичко по УНГ явно.

Дано бързичко премине!  Hug

Благодаря за информацията за изварата, момичета. Peace

# 574
Хари, успех тази нощ. Пожелавам ти на сутринта да се събуди мактата фея с широка усмивка  и 3 нови зъба! Нали имаш от свещичките Ефералган...да идеш да купеш, ако нямате...те са топ!

Terpsihora , аз въвеждах месото по 5 дни, плюс зеленчуковите между тях...общо 10. Но това не важи за заека, който по невнимание му го набутах наведнъж и хоп! - захранен...Той, Дари, не би е давал реакции, само преди 3 седмици се обрина от грозде в сока, а отделно от това като яде плодово пюре...на Ганчев  и се изчервява целия...винаги!

За храненетата ще дам отчет...
1.7-8 часа - 180 мл АМ
2.10-11 часа - попара с два сухара, масло, сирене и вода
3.14 часа - пюре 190 мл - зелечук с 1/2 жълтък или месно
4.17 часа - плодово пюре
5.19:30, 20 часа - 180 мл АМ ...и сън до сутринта...Дари освен, че е хубав, е и послушен...и която мома го вземе, няма да съжалява Embarassed Embarassed...но не го предлам, да не си помислите Naughty

Хубава и спокойна нощ!

# 575
Аси: да и аз така ги считам. Майкааааааа, как ставаш в 7, за да правиш попара??????????????  #Crazy #Crazy #Crazy Андреа суче към 9 и в 10 яде попара.
Мъка ми е  ooooh! Ами няма как...той се буди ве4е от десетина дни като по 4асовник в 7 и иска да става.Преди му давах АМ да яде към 7,30-8 в леглото и се излежавахме и играехме до към 9 часа...ама сега от както давам попара ,нямам избор...Направо ставаме.
Оле Хар4е...милата ми Софи....А и ти си изкарала кошмарна нощ  Hug И доки кво каза...вирус ли, настинка ли...Защо толкова висока температура,4ак 39,4...Направо ужас...И аз не съм привърженик на антибиотика,ама май по-добре да и дадеш...,да не се мъ4и мили4ката .Дано тая нощ да е по-спокойна...Дръж ни в те4ение
terpsyhora  Аз месото ,както и вси4ко останало  въвеждам по 5 дни....
Днес цял следобяд бяхме навън на разходка и уж сътринта беше мра4но и валеше...на обяд такова слънце изгря ,4е пукнах от жега

# 576
Хари, да се оправя бърzо Софи! Не се бой от темпратурата, бебетата по принцип вдигат лесно висока температура. Първият път като се случи е много стресиращо, но не е чак толкова тсрашно както иzглежда. Дано ви се раzмине антибиотика.

Ивуше, ти на мамолог ли ще ходиш? Дано всичко да е наред! Ти кърмиш ли, на мен ми каzаха че трябва да са минали 3 месеца минимум да не съм кърмила и тогава има смисъл от мамография (zа мамография де, иначе zа опипване сигурно няма проблем ако се кърми).

Иzвара и аz съм давала от готовите плодови пюрета с иzвара, Соня много ги харесва, аz също  Simple Smile. И от теzи с йогурт дето са съм давала.

Панадола (парацетамола) zапочва да действа след около 30 минути по принцип, Нурофена (ибопруфен) по бърzо, аz zа бърzо сваляне на висока температура давам Нурофлекс, това е същото като Нурофена. А вече съм споделяла zа хладка вана как бърzо сваля температура също, а и на бебетата много им е приятно така, много повече от стдуени чаршафи и компреси.

Глупи ето снимки отдалече на къщата и отzад в двора ни, горе долу се вижда как е  Simple Smile, имам и по хубави, но са горе на другия комп, то не е много zа покаzване двора, че още не е направен, дано успеем таzи година да се справим и с него.  Иначе имам големи планове и zа него, но няма кой да бачка  Simple Smile.

# 577
  • На плажа
Аси: да и аз така ги считам. Майкааааааа, как ставаш в 7, за да правиш попара??????????????  #Crazy #Crazy #Crazy Андреа суче към 9 и в 10 яде попара.
Мъка ми е  ooooh! Ами няма как...той се буди ве4е от десетина дни като по 4асовник в 7 и иска да става.Преди му давах АМ да яде към 7,30-8 в леглото и се излежавахме и играехме до към 9 часа...ама сега от както давам попара ,нямам избор...Направо ставаме.

Аси защо не си даваш млякото в 7.00,а към 10ч. -попарка  newsm78

# 578
Аси и аз това щях да попитам...аз така правя Confused

Поли, не съм кърмила изобщо...а що се отнася за твоя дом...идвам!

# 579
  • София
Хари, ние минахме по същия път вече повече от седмица. Още кашляме, но вече сме по-добре. Ето какво ни предписа доки: Изопринозин(мощен имуностимулатор- много ефективен); аериус (противо алергично-според мен , за да не направи реакция към лекарствата), антибиотични капки за нос(бчхме с ужасна задна хрема и Мишока не можеше да спи и се давеше), ефералган свещички( свалиха 39 за 10 минути, но през ноща вдигна пак и му дадохме хексалгин(педи каза ако нищо друго не помага да аме това- и повече не вдигна); стодал за кашлицата; саностол -витамини, а забравих- 3 ампули витамин ц за 3 дни по 1 мл.; и 3 ампули калций по една, разделена на 3 части на ден. И аз много се бях стреснала, защото и на мен ми каза, че ако изследванията покажат бактериална инфекция, ще минем на клацид. Но за радост, не беше бактериална. Иначе много ни падна хемоглобина и като пооздравее ще взимаме мерки. Хари данно се оправите.
Момичета искам да ви питам по колко грама и милилитра общо изяждате за 1 денонощие(бебчетата , не виеSimple Smile). Ние нямаме съвсем постоянен режим. Бебчо през ноща се буди по 3 пъти и хапва общо около 240 мл. мляко. Към 8.30 хапваме около 120 каша-просо с пюре банан (Мишо е много труден с яденето),на обед хапва половин зеленчуково с половин месно пюре(всеки ден по препоръка на доки заради хемоглобина), най-много обича броколи с ориз и месо, всичко друго го изяжда смного мъка и много театърSimple Smile, а ве4ер каша за лека нощ или каша от просо или отново зеленчуково месно пюре, а през ноща мляко. Яде от малкити бурканчета 125 и тях изяжда много трудно. Кърмата ми намаля , а адаптирано мляко пие само като спи през ноща. Абе страшно е капризен, не знам какво ще се правим .Това е оплаках се. Само още да кажа, 4е на ве4е навършени 8 месеца сме 7 кг при ръст 73.  Сега отивам да хапна и после ще про4ета отговорите ви  newsm10

# 580
Пак много нещо сте изписали. Ще ви чета утре, но да се похвалим вече сме 8.620 (+500 гр) и 70 см (+2 )

# 581

Аси защо не си даваш млякото в 7.00,а към 10ч. -попарка  newsm78
Аси и аз това щях да попитам...аз така правя Confused
Ми....щото после му давам пюрето към 12...много ще му сгъстя яденията....а и ще станат 5.Според мен 4 са си нормално ве4е, а и той сам си се отказа от 5 хранене...защо да му го връщам.Той така и така не заспива след като си изпие млякото,а пак ще трябва да ставаме...така ,4е няма особено смисъл .А и без това трябва да стана да му направя АМ...то горе-долу и попарата за толко време я правя  Thinking

# 582
Поли, не съм кърмила изобщо...а що се отнася за твоя дом...идвам!

Моля, zаповядай когато пожелаеш  Simple Smile Hug! Майтапа настрана, който има път към Австрия ( или Италия  Simple Smile, и той покрай нас минава) непременно да се отбие при нас  Simple Smile! Па и не само zа отбиване, и целенасочено посещение няма да откажа  Simple Smile! А как ще иzчакаш до другата сряда, не zнам, аz бх иzперкала от притеснение.

Трейси, zабравих, благодаря zа поzдравчето, аz бях иzключила, че е 21ви днес. На Калина на Бож и Коцката на Дю честити месечинки от нас със Соня!

Пак Трейси  Simple Smile, кажи как е Дани, не се е повторило вчерашното повръщане надявам се. Соня и тя като хапне повечеко и повръща от преяждане, но не е пребледнявала.

Дани-д, Соня не zнам колко милиграма иzяжда общо, но на обед иzяжда вече около 140 милилитраи вечер каша с плодово 100-120, всичко останало е кърма не ги следя колко пъти, колкото иска толкова давам, понякога и по 10 пъти си цоква. Преz нощта се буди веднъж около 3 да яде, но не винаги, понякога си спи до сутринта.

# 583
Поли_Зое , много хубава къщи4ка си имате...красота.
4естита  месе4инка на Сон4ето...
Да расте здраво и послушно дете

# 584
alegoria, A_S_Y_77, poly_zoe, светлаnas, Глупи, Desy_Stz, ivu6a, JulianaB, giuli, Шайн (+ 2 Скрит/и)
Мале що народ а никой не пише newsm78 Дано всички болни да се оправят! Стига с тея Т вече...а-махааааааа

Общи условия

Активация на акаунт