Великобритания-тема 30 Пролетно-Лятна

• 42 984
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Аз се ошашках с тия вулкани, пепелаци, полети и прочие. Кошмарно е.
Чета цял ден из пресата и форуми разни и вече се говори за поредната конспирация.
Професионални авиатори твърдят, че това с вулканичния облак е пълна глупост.
Интересно, какво се крие зад затварянето на цялото европейско въздушно пространство.
Звучи много в стил Лъдлъм и аферата 2012, далеч съм и от профила на редовен читател на Шок,
но зрънцето на съмнението някак си посява... Не знам на кого и какво да вярвам...

Никой не казва, колко ще продължи цялата тази история/истерия...
Може да ми се смеете, но вече се притеснявам и за идването на родителите ми.
Нищо, че е чак в началото на Май. Като гледам кога са дали дата на мишките на мишолина...
Вече пуснах запитване до хотела в Лондон за промяна на датите или изобщо отказ.

И нещо съвсем далеч от горното..
Много държа да се похваля точно тук-
Бягам. Почнах по малко, но вече увеличавам и времето, и темпото, и километрите.
Взе и да ми харесва...

# 61
И аз с вик за помощ сред блокираните вследствие капризния вулкан! Бащата на сина ми дойде за 5 дни за ваканцията, утре трябва да лети в 16 и нещо, което вече е сигурно няма да се случи, и както става дума в горните постове може да не се случи и следващите 2 седмици...Вече минахме на издирване на алтернативен вариант за придвижване, БГ Еър обещават възстановяване на стойността на билета, national express го прежалваме, обаче какво да намерим като всичко сухоземно е фул!  ooooh! Търся в нета автобусни превозвачи, но нищо сериозно не излиза,само разни екскурзиантски оферти. С едни само успях да се свържа за да разбера че всичко е продадено за месец напред.
Та! Ще съм признателна на всякаква информация за автобусни фирми които знаете да пътуват по маршрута София-Лондон, контакти и изобщо всякаква информация или идеи. Разбрах че от БГ  няколко фирми ще пуснат извънредни автобуси до Лондон във Вторник ( ако някой се интересува от транспорт КЪМ Лондон- Юнион Ивкони и Груп засега) ще опитаме да намерим билет за обратния им курс...абе пълна лудница!
Не знам дали е конспирация, ама побърка всички! Сега очаквам тази седмица да се прибави прокрадващата се психоза че Острова остава без провизии и е в бедствено положение....

Обаче се научихме да караме колело. Без помощни колелета! Party

# 62
На моите хора са им дали толкова късна дата, защото са трима. За сам човек е имало място на 22-ри; за двама - на 25-ти, и т.н. В момента, в който започнат да летят - казали са, че ще следят за свободни места и евентуално ще ги преместят напред (все пак и доста хора се отказаха да летят). В нашия случай не си струват акробатики с влакове, рейсове и фериботи.

# 63
Привет и от мен!

Влизам по тъмни доби  Grinning да постна нещо, което реших, че може да ви заинтригува.
За някой предполагам няма да е нищо ново, но за други може и да е интересно.

Too much, too soon - A movie about the crisis facing pre-school children in the UK. Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=nmheYO0Z72o

Пожелавам на всички ви лека и успешна седмица и безаварийно пътуване на тези, на който им предстои!

# 64
Здравейте и много слънчево утро от мен Party...имам малко въпросче, защото вече се обърках от толкова сайтове и четене, знам че вие мами и бъдещи такива сте запознати  bouquet
Искаме да кандидатстваме за синя карта, коя форма се попълва - ЕЕА11  или ВR1? много ви благодаря Hug
Ние се подготвяме психически с бъдещият татко за раждането и да си призная ме хваща шубето, но няма за къде да се връщаме назад Crazy
благодаря ви отново и хубав ден Grinning

# 65
Здравейте, дами Simple Smile

Честит рожден ден на Цвети и на Шу. Със закъснение, но от сърце.   bouquet

Моето момче трябваше да лети за БГ в събота, но си е още тук с баба му. Днес поне тръгна на градина и в къщи е една тишина...

Аз пък съм в отпуска една седмица Simple Smile По случая вчера си взех ролери и мисля да се уча да карам - дано не се пребия.  Crazy Днес следобед ще ми е първи опит...

Лек ден на почиващите и лека работа на трудещите се Simple Smile

# 66
  • Bristol
Аз се ошашках с тия вулкани, пепелаци, полети и прочие. Кошмарно е.
Чета цял ден из пресата и форуми разни и вече се говори за поредната конспирация.
Професионални авиатори твърдят, че това с вулканичния облак е пълна глупост.
Нали пробно са летели, ако не влезеш във вулканичния облак, нямало проблем, но ако попаднеш в такъв се получавало стъклено покритие по двигателите, което било проблем. Днес някои летища са ги отворили за няколко часа, но идвали още облаци от вулкана и пак щели да ги затворят. Мъжът ми тръгна с влака, поне в западна Европа имат добре развита железопътна мрежа и влаковете са им хубави и бързи. Само французите да не стачкуваха толкова, но най много да пренощува в Париж Wink И аз искам така  Laughing Ако продължи така, ние ще пропуснем нашия лонг уикенд в Швейцария  Rolling Eyes

мишолина, тъкмо бабите ще им се радват по-дълго време на внуците, пък и те по-дълго време ще практикуват разговори на български език  Hug Heart Eyes На синът един от съучениците бил останал в Дубай  ooooh!
Vanilla Sky, тази теория съм я чувала, може и да е вярна. Наистина се започва доста рано, но като цяло, праймъри скул тук е доста леко, като материал и цели, които се поставят. Това в сравнение с България и Финландия, дето беше дадена за пример Wink Започват от 7 години, но жална им майка, то са уроци и домашни, тук само играят, според една приятелка финландка  Laughing А ти с какво впечатление си за сега от училището на малката? И аз се чудя, как успяват учителите да проследят развитието на децата, доста им е натоварено. А тези нови дневници, които са въвели, където описват развитието на децата с доказателствен материал, включително и снимки ...  Crazy Но ми е приятно да го разглеждам  Flutter

# 67
Номадик, по-кротко с ролерите, мила, нали щеше да учиш?  Laughing

Бабите са много щастливи; децата са объркани (но българския се подобрява  Simple Smile), мъжът ми е стресиран, защото се оправя сам, без обичайния режим и инфраструктура. Бабите са работни и заети, но голямо лигавене пада, както винаги.

Аз трябваше да съм в Амстердам за уикенда, да снимам лалета, но май и на мен ще ми се размине.

Но пък имам време за планиране на забавления, ето ви малко лондонски идеи:
-    пиеса на Ст. Стратиев, на английски, има офър за билети по 5 лири, за 28-29-39 април; след това са по 16 лири, до 15-ти май:
To book call the box office on 020 7503 1646 and quote “Evening Standard Offer”
http://www.arcolatheatre.com/?action=showtemplate&sid=391

-   Програмата за ББС Промс, ето тук пише за билетите. Миналата година имаше прекрасни детски концерти в събота сутрин, по 5 лири
http://www.bbc.co.uk/proms/2010/

-   Кино за деца, билети по 3 лири + възрастен билет за 1 лира; това е само уикендите, и са по-стари филми, но пак е веселба:
http://www.curzoncinemas.com/events/cinekids

-   И моята прекрасна най-любима градина Isabella Plantation в Ричмънд Парк нацъфтява по това време, не съм ходила да я проверя (чакам си децата), но планирайте посещения в следващите няколко седмици

Рапорт даден!

# 68
Мишолина както винаги пълна и изчерпателна и безценна Hug тези концерти според теб стават ли за Лео или е малък още? Евала на Ники, аз от сега се чудя  как ще се оправям лятото без обичайния режим и най вече инфраструктура в Бургас. От сега съм под стрес само като си помисля, така че истински му съчувствам.
Ние още се шарим, сега е Виви наред. Малко ми дойде в повече тази карантина, но поне ще го изкарат наведнъж.

# 69
Ааа, Мишолина, уча аз, уча. Simple Smile Не много сериозно де, ама чета, да кажем. Ролерите са за моментите на почивка Simple Smile Май само се чудя как да се разсейвам...

Мерси за линковете.

Жалко, че ти се провали хубавото пътуване до Амстердам.

Дано да позатихне този вулкан вече, че да пътуват хората. Много народ тръгнаха с автобуси, влакове, кой каквото му е на сърце, но ние ще си чакаме самолетите да литнат. Дано е скоро  Thinking

trollipen, неприятно е, но поне ще знаеш, че е минало. Дано Виви изкара леко шарката.

# 70
Здравейте на всички мами във Великобритания,

аз съм чисто новичка тук. Все още не съм във Великата Англия, но възнамерявам да се опитам да прекрама послединте 5 месеца от бременността си там и да родя малкия сладур именно в Англия. Знам, че повечето от Вас ще ме нарекат пълна авантюристка, но все пак ще опитам. В момеета съм в Германия, но тук социалната система е изключително недружалюбна към чужденците и затова май месец се връщам в България за кратко, след което мисля да си търся късмета в Лондон, където имам няколко приятели. Бременна съм в 13 седмица и сме без таткото, това малко усложнява нещата, но аз съм положително настроена. Надявам се да успеяда намеря някаква работа в Лондон, но се притеснявам за прегледите при докотор и раждането във Великобритания. Досега ползвах Европейската здравна карта в Германия, което означава че или плащам напълно всеки преглед и след това искам възстаноявавне на парите в България или успявам да поподна на лекар, който има договор с държавната здравна каса и плащам само здравната такса от 10 Евро за три месеца,  а пък държаванат каса в съответната държава се свързва с нашата здравна каса в България и си взима парите.

Може ли някой да ми каже как стоят нещата в Англия?
1. Мога ли ползвам Еворепйската здрава карта без да плащам всеки преглед и да искам рефънд след това в България?
2л Как мога да стана част от английската здравна осгиурителна система за да мога да ходя на лекар редовно за моето бебе?
3. Как и къде мога да родя в Англия без това да ми коства много пари?
4. Ако работя нелегално в Англия мога ли да имам здравна осигурвка и да я плащам сама?

може и да не задавам правилните въпроси, но да си призная нямам никаква информация за това как стоят нещата в Англия и с радост ще приема всеки съвет и ввсяка помощ. За да се ориентирам поне малко в Германия ми трябваха 6 месеца, но сега не разполагам с толкова много и затова моля за помощ всички майки тук. Много ще съм ви признателна за ценната информациял

Предварително благодаря на всичи и ви желая красива пролетна седмица. Ади

# 71
Здравей Roscoe aз живея в Лондон и чистя къщи.Ако решиш да идваш мога да те ориентирам за Агенции.Но трябва да дойдеш първо сама,а после да си вземеш детенце.Аз също ще си взимам мойто Август,а съм тук 1 година вече.Ако мога да ти бъда полезна-насреща съм!  bouquet

Бени здравей, ще се радвам ако можеш да ми помогнеш с инофрмация как мога да започна като чистачка на къщи в Лондон. Моля те да ми пишеш тук. Кутията ти е пълна със съобщения и не супях да ти пратя лично соъбщение. Ще съм ти признателна за информацията. Поздрави, Ади

# 72
Тази сутрин брат ми трябваше да лети с Уизз , но пак нямаше касмет Outta Joint В 6 сутринта му беше полета и до 12  на обед никои не казвал нищо за канселиране.На таблата пишело закьснение! 7 4аса киснал на летището в София #2gunfire. Така се беше изнервил Whistling. Някаква жена се развикала, каза тои и наи -после го обявили за канселиран полета. Отвратителни са!Просто оставам без думи! Представям си ако бях аз там с 2те деца, 7 4аса на летището, направо не ми се мисли........ ooooh! И накрая му дали полет за 3 маи. Доста дале4е, но дано дотогава да се оправят нещата!  Praynig

# 73
Ади, много смело от твоя страна да идва6 кам УК, 4акаща беб4е. Про4етох вси4ко което си написала,но мисля 4е ще ти е много трудно тук сама, камо ли с бебе на раце! Аз не бих посмяла, но разбира се това е мое мнение.Тук като си бремена има6 право само 2 скана в болницата, ако няма усложнения, а през другото време посещаваш само midwife. Аз имам 2 малки деца и не ходя на работа. Градините са ужасно скьпи тук. Моят сьвет е да си родиш бебенцето в БГ. и тогава ела тук да поработиш. В на4алото на темата Аве е сложила много линкове ,има и за бремени. Разгледаи ги -полезни са!  bouquet Hug кьсмет

# 74
Adi, как точно я виждаш да си чистачка бременна? За каква друга работа мислиш; как ще се издържаш? А и какво ти дава раждане в Англия? Нито статут, нито обслужване/родилна грижа кой знае каква.  Tired Погледни линковете, и този другия форум, за живот в Англия, но най-общо ти трябва адресна регистрация и регистрация с ДжП.

Много се надявам да не става само с европейската карта, защото си мрем да плащаме 50% данъци, за да е "безплатно" здравеопазването.

======================
Троли - не е за Лео; за по-големки деца е подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт