Великобритания-тема 30 Пролетно-Лятна

• 42 997
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Добър ден, девойки, дами, приятелки и т.н.

Не съм чела много-много, така че ако съм пропуснала рождени дни, да са живи и здрави празнуващите.

Аз само се включих да подметна, че понеже много елитни бегачи няма да могат да дойдат на Лондонския маратон в неделя, заради самолети/вулкани/летища, сега беше момента да блеснем ние, грабвайки призовите места с лек костенурски темп.  newsm44

Ама на, не сме тренирали, не сме се записали. Остава да стискаме палци на 298 (ако бяга).

# 76
  • Лондон
Здравейте, аз за първи път се радвам, че нямаме никакво планирано пътуване, надявам се, че до лятото тези облаци ще се разкарат... Иначе това за конспирациите не го вярвам, просто след като разрушихме природата, не може да не очакваме, че тя ще търси равновесие и ще търси начин за унищожение на тези, които иначе ще я разрушават още повече... Знам, че звучи жестоко, но аз така го разбирам...

За ходене и купони няма време при мен, вчера си взех един ден и направих един безумен шопинг и сега ми излиза през носа Wink...

Давам добре отгледано и възпитано русо момиченце на отглеждане, ако някой се интересува Tired Голяма подробност - в най-лошата фаза на 2-годишните е, но все пак се надявам някой да се заинтересува...

Adi, ти ме хвърли в размисъл, честно ти казвам, Мишолина ти е задала правилните въпроси, доколкото виждам, но считай, че и аз те питам същото...
Знам от приятелки колко немската здравна система е по-социална от английската и колко повече грижи получаваш в сравнение с тук...

Здравната карта не ти върши работа, тя е за неотложна медицинска помощ, а следенето на бременност не е такава...

За нелегална работа не се надявай много, глобите са толкова големи, че никой работодател, освен в престъпния бизнес може би, не си излага бизнеса на риск, а и  има толкова легални хора с възможности, които търсят работа...За чистене на къщи трябва да си само наета и да си плащаш данъци, но наистина не знам как ще работиш физическа работа след някой месец, не се залъгвай, че сега си добре...

Още нещо щях да казвам, но забравих, като се сетя може пак да пиша...

Късмет на пътниците от и за...

# 77
Момичета с това бягане ще вземе да ме зарибите и мен да се захвана да потичквам че и аз да изкарам един Лондонски маратон Thinking.Ама ще видим ще си помисля по сериозно.Поръчала съм си една машина за тонизиране така че като нищо може и да се захвана с това.
Давам добре отгледано и възпитано русо момиченце на отглеждане, ако някой се интересува Tired Голяма подробност - в най-лошата фаза на 2-годишните е, но все пак се надявам някой да се заинтересува...
Замяна правиш ли аз имам едно мъжко такова ако искаш  казвай  Peace

# 78
Момичета с това бягане ще вземе да ме зарибите и мен да се захвана да потичквам че и аз да изкарам един Лондонски маратон Thinking.

На мен определено приказките от тук ми подействаха доста
и зарибяващо, и окуражаващо...

Наддавам  Heart Eyes
Вземам без размяна.

# 79
  • След завоя в дясно
Привет от мен
Голяма лудница настана с тези полети ooooh!, но ми прави впечатление, че тук коментират само загубите на авиокомпаниите и какви компенсации щели да искат от държавата. Дума не обелват за последствията от този облак за здравето на хората, а доколкото разбирам има такива особено за хората с респираторни проблеми. Много комерсионализъм много чудо.
За маратоните онази вечер имаше предаване за тях и коментираха колко непрозрачна им била политиката и каква машина за пране на пари са. Май истината е някъде по средата Thinking
Пожелавам на болните да се оправят и на странстващите безпроблемно завръщане.
AdiAdiGermany може би ако си подредиш приоритетите ще ти е по лесно, звучиш доста объркано. Ето тук има информация относно възможностите за емиграция и работа в Англия www.bghelp.co.uk информацията е доста ще ти трябва време да я отсееш, но като цяло момичетата са прави доста е трудно в момента още повече с бебче на път. Каквото и да решиш успех Peace

# 80
  • Bristol
Започват да отварят летищата от 10пм.
мишолина, май ще стигнеш успешно до страната на лалетата  Grinning

# 81
Има шансовете за пътуващите! Късмет!

Бегачките, или който подържа фронта и темпото, има палци и от мен!

@Mery, личното си мнение, ще ти пратя на лични. Прекалено е субективно, за да занимавам народа.    Grinning

A Мишолина е дала прекрасни идеи за прекарване на свободното време с деца!
Ние залагаме упорито на парковете. Не мога да им се наситя.

# 82
Ние залагаме упорито на парковете. Не мога да им се наситя.
Ние също Simple Smile особено когато времето е хубаво както беше миналата събота. Ходихме в Хамптън Корт да погледаме разкошни градини и след това се занесохме в Буши Парк.

# 83
  • London,UK
Здравейте мили мами!  bouquet
Чудех се дали има сред вас или вашите близки в Лондон юрист.Семейството ми се нуждае от адвокат.
Ако някоя от вас може да ми помогне ще бъда много благодарна!
Моля Ви, пишете ми на лични!

# 84
  • UK/София

Аз май ще се обаждам на социалните, какъв е този търг на деца тук! Simple Smile

Чухте ли нещо за Ryanair, в края на миналата седмица трябваше да са приключили преговорите за Пловдивското летище.Онзи ден тъкмо съобщаваха по новините резултатите , аз седях пред телевизора и мъжа ми от другата стая ми казал"Слушай, казват за Райнър".Но аз нали съм все чула - недочула разбрах, че той иска да ми каже нещо за някаква си Райна и точно тогава спрях звука на телевизора.Умрях от яд след това.

Ели, за околните наистина времето тече много бързо.Като гледам нямаш много време.Пожелавам ти леко раждане! Heart Eyes

В петък е операцията на сливиците на Александър.От сега ме е хванало шубето. Confused

# 85
  • Манчестър
Чудех се дали има сред вас или вашите близки в Лондон юрист.Семейството ми се нуждае от адвокат.

Има много адвокати,,,потърси в yellow pages.....зависи и в каква област ти трябва, всеки е специализиран...също за съвет ли ти трябва или за съд, защото за съд да те представя ти трябва баристър...ще ти спестя засега каква е тарифата им...

# 86
  • London,UK

Има много адвокати,,,потърси в yellow pages.....зависи и в каква област ти трябва, всеки е специализиран...също за съвет ли ти трябва или за съд, защото за съд да те представя ти трябва баристър...ще ти спестя засега каква е тарифата им...
Става въпрос за съвет,в зависимост от това може да съдим едно лице.Обърнахме се към доста адвокати чрез интернет,но общо взето се изказват доста противоречиво,някои искат пари още преди да са се запознали изобщо със случая и не съм сигурна дали са искрени в оценката си.Обърнах се към вас с надеждата да ми препоръчате някой ,за който сте сигурни,че ще даде реална оценка за нещата такива каквито са,независимо дали ще бъде в наша полза.
Благодаря ви предварително! Hug

# 87
Adi, как точно я виждаш да си чистачка бременна? За каква друга работа мислиш; как ще се издържаш? А и какво ти дава раждане в Англия? Нито статут, нито обслужване/родилна грижа кой знае каква.  Tired Погледни линковете, и този другия форум, за живот в Англия, но най-общо ти трябва адресна регистрация и регистрация с ДжП.

Много се надявам да не става само с европейската карта, защото си мрем да плащаме 50% данъци, за да е "безплатно" здравеопазването.

======================
Троли - не е за Лео; за по-големки деца е подходящо.

Здравейте,

много благодаря на всички за отговорите. Настина сигурно звуча объркана, но и самото ми положение е такова. Сега съм на гости при братовчедка ми в Германия, вече 6 месеца, но не мога да остана и да прекаля с гостоприемството й, говорихме си за това с нея. Забременях тук, таткото заминава по служба за 6 месеца зад окенаа и не може да ин помогне за момента. исках да се върна в България, имаме къща  и да жевя с майка, но тя е много консервативна и не приема мен и бебето, защоот не съм омъжена и защото бащата е чернокож. Направо с ми каза да не оставам и да не раждам бебето при нея - срамува се от нас пред хората. В общи линии момичета, просто нямам къде да отида. В Англия поне имам малко приятли ако нещо се случи ще ми подадат ръка, освен това мога да заробтя малко парички евентулано као се върна след раждането да имам с какво да гледам бебето. Мислех за раждането ан бебето в България но първо ням къд еда живея, така или иначе ще трябва да търся кваритар и да търся работа - в БГ положението с работата е направо отчайващо. Не съм работила там последните 8 месеца, нямам право на майчински......  Осевн това чернокожо ббебенце в България, напарво ще му скъся живта на това детенце, не мога да му причиня това. За варианта да дойда в англия след като го родя, просто няма на кого да го оставя, сама съм - това е. Търся варианти да живея сама и с бебето и да се оправим, поне докато таткото с идойде - 6-7 месеца, после ще видим.

Ще прегледам всичко тук и пак ще пиша. Много ви благодаря за куража и пожеланията за късмет, много имам нужда от тях. Весел ден на всички и Бог да ви помага

# 88
Свиркайте, ако чуете нещо конкретно за Райънеър, и на мен ще ми е удобен този полет. (Макар че вчера вече купихме билети да заведем децата за няколко седмици при бабите де, защото ми омръзна да гледам как поскъпват билетите, докато ние седим и се чудим как да си ораганизираме лятото.)

Биляна, не се притеснявай, бързичко ще клъцнат сливиците, няма страшно.

А, парковете. Каква красота. В събота имаше организирани интересни мероприятия за деца в Гринич парк, а малкото джараме направи всичко, което водача на nature trail ги предупреди да не правят (и естествено, падна и т.н.), а и после докато им показваха някакви рога от елени, забеляза препарирани молци и се извика мощно през стаята на сестра си "Come quick! There are  DEAD THINGS here"

# 89
В петък е операцията на сливиците на Александър.
От сега ме е хванало шубето. Confused

Не се притеснявай излишно.
Всичко ще е наред...

Аз май ще се обаждам на социалните, какъв е този търг на деца тук! Simple Smile

Хм. Приятелка, а  Crossing Arms

honey14,

Щом ви трябва първо нещо като консултация, пробвай със Citizens Advice Bureau.
Много е трудно да се добереш до час за среща.
Аз какво направих...
В сайта им има координати на всички бюра.
За всяко е записано, дали дава он-лайн консултация или не.
Написах си на дълго и широко проблема и го разпратих до повече от 50 посочени мейла за връзка..
Няма значение в кое забито село е бюрото. Само гледай да е в Англия, а не в Шотландия.
За мое учудване до седмица получих отговори от почти всички.
Имаше известно разминаване в информацията, в смисъл, не всички бяха наясно какво да ме посъветват.
Но имаше и ужасно много полезни съвети, в общи линии ситуацията ми се изясни и си реших проблема.
Цялото удоволствие отнема 2 часа ровене, но поне е без пари.
На първо време...

Общи условия

Активация на акаунт