Великобритания-тема 30 Пролетно-Лятна

• 43 000
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
...В събота имаше организирани интересни мероприятия за деца в Гринич парк, а малкото джараме направи всичко, което водача на nature trail ги предупреди да не правят (и естествено, падна и т.н.), а и после докато им показваха някакви рога от елени, забеляза препарирани молци и се извика мощно през стаята на сестра си "Come quick! There are  DEAD THINGS here"

Joy Joy Алиса, големи сладури са  Mr. Green

Ние в събота си правихме изпращане с Тео, че принципно трябваше да лети за БГ. Купувах играчки да носи натам и се гушкахме цял ден. То беше ясно, че няма да се пътува, но ние си направихме изпращането и сега чакаме да литнат. За утре им е презаверен билета. Дано всичко е Ок.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 14:59 от Nomadic

# 91
  • След завоя в дясно
Привет от мен
Биляна мила, благодаря за пожеланията наистина времето си лети вече съм на финалната права, дано само всичко е ОК.
Предполагам, че ти е много притеснено сега, всичко ще е наред  Hug мисли позитивно. Поне после детенце ще се наяде със сладолед.
AdiAdiGermany наистина ти е доста сложна ситуацията. Имай предвид, че Англия не е много социална държава за чужденците. Никаква подкрепа не очаквай от държавата като нямаш статут, а статута идва с време. Може би варианта да останеш в Германия където поне имаш някакъв статут е по- приемлив? Роднините на таткото не могат  ли да помогнат?  Може би трябва хубаво да си прецениш възможностите преди да продължиш нататък. Късмет още веднъж.

# 92
Добър ден, девойки, дами, приятелки и т.н.

Не съм чела много-много, така че ако съм пропуснала рождени дни, да са живи и здрави празнуващите.

Аз само се включих да подметна, че понеже много елитни бегачи няма да могат да дойдат на Лондонския маратон в неделя, заради самолети/вулкани/летища, сега беше момента да блеснем ние, грабвайки призовите места с лек костенурски темп.  newsm44

Ама на, не сме тренирали, не сме се записали. Остава да стискаме палци на 298 (ако бяга).

Пола няма да бяга, и аз се отказах!
Другите не са ми конкуренция ( изберете си каквато искате икона, подхождаща на предното изречение)  Simple Smile!

Сега сериозно. От балота не извадих късмет, а излишни 1700 нямам, та ще се пробвам за догодина.
Стискайте ми палци на 4ти май, когато ще се подават апликацийте за 2011та - спират на 125 000,
тъй че записвайте се!

Вчера с малката до училището и обратно, това умножено по две,
и днес имам мускулна треска.
Става ясно как съм с бягането!
-------------------

Бременното момиче, на колко години си?
Аз бих те посъветвала да се върнеш в БГ при майка си, пък таткото, щом в Америка по работа,
ще ви помага финансово.
Майка ти ти е майка, няма да те изхвърли, нищо, че така говори!
Черно, зелено, бембено - внуче ще й е!

Или пък отиваш в друг град, не в родният, и бащата да ви подкрепя финансово докато решите какво ще правите.
Българка си, все някакви помощи ще получаваш. Има и такива домове за самотни майки, дето ги подслоняват за известно време.
За бебето лесно ще събереш неща - доста хора си подаряват използваните от техните деца неща.

# 93
Привет от мен
Биляна мила, благодаря за пожеланията наистина времето си лети вече съм на финалната права, дано само всичко е ОК.
Предполагам, че ти е много притеснено сега, всичко ще е наред  Hug мисли позитивно. Поне после детенце ще се наяде със сладолед.
AdiAdiGermany наистина ти е доста сложна ситуацията. Имай предвид, че Англия не е много социална държава за чужденците. Никаква подкрепа не очаквай от държавата като нямаш статут, а статута идва с време. Може би варианта да останеш в Германия където поне имаш някакъв статут е по- приемлив? Роднините на таткото не могат  ли да помогнат?  Може би трябва хубаво да си прецениш възможностите преди да продължиш нататък. Късмет още веднъж.

Привет, благодаря за съветите. За съжаление в Германия нямам никакъв статут дори и след 6 месеца престой, тук е много трудно да се започне работа - една страшна бюрокрация е, въртиш се в кръг до премала......Таткото не е в добри отношения с майка си, бащата е починал. Благодаря за пожеланията за късмет, имам нужда от тях. Бог напред и аз след него.Simple Smile))))) Пък ще видим какво ще стане!!!!!

# 94
Добър ден, девойки, дами, приятелки и т.н.

Не съм чела много-много, така че ако съм пропуснала рождени дни, да са живи и здрави празнуващите.

Аз само се включих да подметна, че понеже много елитни бегачи няма да могат да дойдат на Лондонския маратон в неделя, заради самолети/вулкани/летища, сега беше момента да блеснем ние, грабвайки призовите места с лек костенурски темп.  newsm44

Ама на, не сме тренирали, не сме се записали. Остава да стискаме палци на 298 (ако бяга).

Пола няма да бяга, и аз се отказах!
Другите не са ми конкуренция ( изберете си каквато искате икона, подхождаща на предното изречение)  Simple Smile!

Сега сериозно. От балота не извадих късмет, а излишни 1700 нямам, та ще се пробвам за догодина.
Стискайте ми палци на 4ти май, когато ще се подават апликацийте за 2011та - спират на 125 000,
тъй че записвайте се!

Вчера с малката до училището и обратно, това умножено по две,
и днес имам мускулна треска.
Става ясно как съм с бягането!
-------------------

Бременното момиче, на колко години си?
Аз бих те посъветвала да се върнеш в БГ при майка си, пък таткото, щом в Америка по работа,
ще ви помага финансово.
Майка ти ти е майка, няма да те изхвърли, нищо, че така говори!
Черно, зелено, бембено - внуче ще й е!

Или пък отиваш в друг град, не в родният, и бащата да ви подкрепя финансово докато решите какво ще правите.
Българка си, все някакви помощи ще получаваш. Има и такива домове за самотни майки, дето ги подслоняват за известно време.
За бебето лесно ще събереш неща - доста хора си подаряват използваните от техните деца неща.

Привет, на 35 години съм, първа бременност. Благодяра за съвета. Дори да се върна в БГ, няма да е при майка ми. Не съм чувала за такива домове за самотни майки в БГ, съмнявам се да има, България не е много социална държава, но ще се поразровя тук таме, може и да има, пък аз да не знам:) Съмнявам се да получа някакви помощи в България, все пак живях там допреди 7 месеца, много добре знам за какаво става въпрос. Проблемът с работата в България остава, някъде из Европа е по вероятно да си намеря нискоквалифицирана работа, но достатъчна да се издържам, но не и в България, там съм кандидатствала за какво ли не докато все още живеех  в страната, но никъде не те взимат без връзки. Имам още марко време да поразмисля и да реша. Благодаря за отговора

# 95
Adi, виж във форума за самотни майки, питай ги там какви помощи получават, знам, че едва ли са достатъчно.
Нямам време да ровя, но със сигурност съм чела, за домове, ама държавни или на фондации, които подпомагали самотните майки,
това за да не оставят децата по домовете.
Беше нещо от рода, че ги настанявали с бебетата за няколко месеца, по това време майките работели.
За 3 ли, за 6 месеца ли ставаше въпрос ... Не си спомням, ама в Клюкарника все някой ще да знае.

Защо не обсъдите с таткото възможността да дойдете в Англия двамата например.
Така поне ще сте заедно, ще можеш да работиш, когато той не е на работа .. например.
За сама, бременна жена, просто не виждам кой ще те вземе на работа (в Англия), и то без документи.
Ако сте законно тук, няма да плащаш за раждане. Прегледите и лекарствата на децата са безплатни.
За възрастните здравеопазването също е безплатно, а лекарствата са символична сума.
Зъболекарите си плащаш - имат някакви безплатни прегледи или лечения, но аз на такива не съм попадала.

Не ти помогнах много, знам, ама наистина си в оплетено положение.

# 96
  • Лондон
Ell, и аз стискам палци всичко да е наред, и чакам да се похвалиш. Смели жени сте вие, само се чудя и ви се възхищавам Hug

Adi, аз съм съгласна напълно с мнението ти за липсата на шансове в БГ, най-вече за детето, но краткосрочно наистина ситуацията изглежда много сложна...
Всъщност аз исках да ти предложа да се запишеш като студентка, в някой не толкова престижен университет, така ще имаш законно право на работа за определен брой часове на седмица, можеш да видиш след това какви са условията на съответната община за подпомагане на самотни майки и т.н., важното е, че ще имаш законен статут, върху който можеш да стъпиш.
Това е, което ми дойде като идея...

# 97
Добра идея е това за студенстото.
Наред със социалните придобивка като самотна майка студентка,
ще има и още един бенефит-придобиване на някаква квалификация,
която после ще помогне за търсене на работа..

Днес не ми се ходи на работа. И не защото не ми се работи...
След писмата, с които ни съобщаваха дали ще сме съкратени, под риск или сигурни,
сега пък чакаме заветните с новите заплати. Които може и да са по-ниски..
Ще бъде тегаво.. Писнаха ми техните реконструкции..

# 98
Напротив 298, много ми помогна, благодя за информацията. Бащата е британски гражданин, но не може да откаже работата която има за следващите 6-7 месеца, живот и здраве номеври ще дойде при нас. Много съм благодрна за съветите, помощта и реализма на всички които ми писаха, и на теб 298, Мишолина, Елл, толумбичката и всички момичета. Вчера изчетох почти всичко в bghelp и за NHS, ще търся инфо за самотните майки в БГ и за студентството в UK. Разбрах от вас - Важното е да имам легален статут, всичко останало ще се нареди от самосебе си:)

Относно работата в UK, аз и в момента работя тук макар и нелегално, в един ресторант по 7-8 часа на вечер без да сядам. През деня се грижа за дедето на братовчедка ми - 2 годишно хлапе което не седи на едно място - и помагам в къщата - колкото мога - честене , готвене, подреждане.  Подготвила съм се психически да работя каквото намеря до последния ден преди раждането хаахахахахахааха Господ да ми помага - и нашите баби са работили до последно, нали? Не съм лигла, не съм мързелива и съм спуер ентусиаст Grinning

Съжалявам, че в момента не мога да изчета всичко от другите момичета във форума, времето просто не ми стига, но ще го направя. Желая на всички прекрасен завършек на седмицата и много много усмивки и щастие. И здрави и засмени дечица, разбира се  bouquet Heart Eyes

Пак ще пиша

# 99
По-оптимистично, tolumba, хайде, пожелание за увеличение, пък да почерпиш!

Аз ще се регистрирам да търча 5к на 27-ми юни, в Ричмънд (Кю Гардънс), ако някой е навит, на страницата на Race for Life е регистрацията. Хората от 10к отиват на 20к, после на маратони; при мен не се получава така. Много ми дойдоха десет  Mr. Green Ея, хайде!

Биляна, не се притеснявай, всичко ще е наред утре.

Ади, късмет, че ще ти трябва  Simple Smile

# 100
Да се похваля, че момчето ми са кацнали с баба му успешно в София. Най-накрая заминаха  Grinning Той с голяма радост се качи на самолетчето. Малко студено му беше сутринта и ми обясни, че на селета му тракали зъбите, ама като изключим това неудобство, всичко мина добре. Едни дълги опашки имаше на летището, но като цяло организацията беше ок.

zlatnata tolumba, с пожелания да черпиш за увеличние Simple Smile

Ади, успех! Няма да ти е никак леко. Нистина е добра идея да се запишеш като студент.  Ще ти дадат право на работа 20 часа по време на семестрите и 40 часа по време на ваканциите. През процедурата сме минали съвсем скоро, моя близка започна работа така тук, та ако имаш въпроси, бих могла да помогна. Пиши на лични, ако решиш.

Мишолина, да взема да се запиша за тези 5к  Mr. Green Като цяло от 3 такива начинания на 2 съм се явила (не са много, но само от миналата година реших да се поразмърдам). За юни вече имам записани колоездачни Лондон - Брайтън, та ще взема да ги съчетая с тичането 5К Simple Smile Сериозна ще съм, обещавам!

# 101
Уф. Ще се черпим  Crazy

Сегааа, ако си подпиша новия договор без уговорки
и подпиша едно споразумение с Общината,
че нямам намерение да ги съдя... ще ми дадат £100!
Това си е жив подкуп, да ме прощават.
Е, написали са го политическо коректно - incentive payment
Не че няма да подпиша... Тъкмо за почерпка  Heart Eyes

# 102
Толумбата, подкупът е мижав, не подписвай споразумението. Запази си правото на иск за constructive dismissal за смяната на terms of employment.

# 103
Толумба, и аз не бих подписала!

Биляна, стискам ви палци за утре! Дано мине бързо и безпроблемно!

Мишолина, 5к ми звучи добре, а и е в любим квартал. Дай подробности за час, за да се регистрирам.

Аdi, късмет и от мен!

# 104
zlatnata tolumba, хайде честито. Чакаме си картинките на бирите и винцето  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт