Великобритания-тема 30 Пролетно-Лятна

• 42 994
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, смятам да се преместя да живея в Англия с 5 годишният ми син. Аз съм самотна майка и нямам никаква работа в БГ. С бащата на детето ми сме разделени от раждането на детето и в никакъв случай не разчитам на неговата помощ. Бихте ли ми помогнали със съвет за работа, квартира, училище на детето. И въобще с някакъв съвет за по - лесна адаптация на мен и детето ми. Благодаря ви!

# 31
Roscoe, говориш ли езика добре и каква работа смяташ да търсиш (с какъв опит/образование си) - за да може да те упътим и къде да четеш за разрешителните за работа; пазарът на работна ръка тук все още не е отворен свободно за българи. Имаш ли познати в Англия, и къде? Може ли да оставиш детето в БГ докато се установиш?

# 32
  • Лондон
Здравейте от мен, още веднъж благодаря за хубавите помисли и пожелания, явно и това помага, защото Аннабел е много добре, извън външния вид, разбира се, от утре е на градина и се надявам животът ни бързо да се върне в нормални релси. Сега оцених колко е хубаво да имаш дете с режим и навици, сега за една седмица всичко се обърна наопаки и ще трябва адаптация.
За карането на варицела определено всички казват, че е добре да се изкара много рано... При Аннабел за съжаление това не помогна, както ви казах има много обрив...Надявам се да мине. Между другото, за майките с по-малки деца - тук се предлага ваксина на около 13-15 месеца, препоръчват да се сложи и тогава дори вирусът да се прихване, симптомите са много по-леки. При Аннабел тази възраст съвпадна с идването ни тук с нея и докторите не ни казаха...Ако съм знаела, щях да й я сложа, в БГ не се предлага...
trollipen, не знам всъщност как е Аннабел с развитието, нямаме много деца наоколо на нейната възраст, освен в градината, но там пък не ги виждам какво правят през деня...От 2-3 седмици се е обсебила от броене, брои всичко, което й е пред погледа, изкарва до 10, тъй като започна с пръстите си... Цветовете явно ги учат в градината, знае всички основни и сиво, което й е любимо, като ходим покрай коли иска да я изпитваме за цвета на всяка Crazy За говорене, говори с, прости изречения, командва куклите подред...и нас. Всичко на английски засега

eya, и аз видях снимката Shocked, доста страшничко изглежда, представям си на теб какво ти...Дано да е само външно толкова лошо...

Аз май няма с какво да се похваля, няма купон, няма нищо, работа и болести, но се надявам на рязка промяна от утре натам Wink

# 33
Мишолина, била съм в САЩ доста години и съм гледала деца. Знам английски. В БГ съм завършила Начална училищна педагогика. Има ли някакъв начин да работя в Англия по специалността си? Не съм запозната с английската образователна система, но в САЩ учителите в училище имат помощници. Познати в Англия нямам, но смятам да се устроя в Лондон. Детето бих могла да го оставя при родителите ми, докато се устроя. Благодаря ти за отговора!   bouquet

# 34
  • Манчестър
Мишолина, била съм в САЩ доста години и съм гледала деца. Знам английски. В БГ съм завършила Начална училищна педагогика. Има ли някакъв начин да работя в Англия по специалността си? Не съм запозната с английската образователна система, но в САЩ учителите в училище имат помощници. Познати в Англия нямам, но смятам да се устроя в Лондон. Детето бих могла да го оставя при родителите ми, докато се устроя. Благодаря ти за отговора!   bouquet

не искам да те разочаровам,но на този етап перспективата не е бляскава.....българите още нямат право на работа освен в някои случаи по изключение, но ти не попадаш в тези категории. БГ могат единствено да бъдат селф-емплоид, подобно на нашето ЕТ в БГ и трябва общо казано да предлагаш услуги и тн........

# 35
Roscoe, работодателят може да ти извади work permit, ако иска.

# 36
Работният пазар е доста нестабилен в момента, при нас днес двама "темпове" осъмнаха с едноседми4но предизвестие. Доста неприятно, защото никой не е незаменим в момента.., а уж нямаше да има съкращения след Коледният рунд.. Twisted Evil
Да, аз съм в банковият сектор, но кризата е повсеместна - във всеки отрасъл. Ли4но, не виждам да се стабилириза в скоро време, може би е депресиращо 4ерногледство, ще се вегетира до есента и евентуално, след оформянето на новият Парламент, ще има някакво развитие.. Дано.

Привет Еуа, доставките на БГ магазина са проверени, снаха ми си поръ4ват редовно. Зная, 4е единственото оплакване (засега  Wink ) е прекаленото опаковане, ала мисля, 4е това е всъщност - положително..Ние ходим от време на време, близо ни е, не поръ4ваме, а и отделно исках да видя бг школо там, хареса ми , добре са го измислили!
..Как е Вела? Дано "гримът" да из4езва по-скоро!!

Това е от мен, оплаках ви се и ви натоварих с работните си страхове и притеснения  Confused.. ала ще ми мине, утре е петък.

Да ви е по-добър денят от моя!  

# 37
Roscoe, ето тук има повече информация (ще видиш квартирите как вървят, и горе-долу какво се предлага; и каква е процедурата за self-employed).
http://www.bghelp.co.uk/modules/Jig/index.php?s=2b5a82c1933d52f5bca58c02cc201a61
Това е официалната страница, където пише как и кога работодател вади разрешително:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/

Фактът е, че в момента е трудно; имаш право три месеца да стоиш; погледни обяви за детегледачки и условията (евентуално с българско семейство).

Nina_S, автоматичното изчисление при Ойстър не работи за overground влакове; т.е. трябва билет за влака + Ойстър, и тогава излиза по-скъпо. Четох, че ще прехвърлят и билетите за влакове в Ойстър, ама не знам дали са го въвели; сега съм с месечни карти.

# 38
  • Bristol
Редуват се хубави и лоши моменти покрай децата. То ако ги няма лошите, как ще оценим хубавите. Важното е всичко да завършва добре  Heart Eyes Иначе варицелата се кара различно в зависимост от организма. Около мен и синът и мъжът и щерката я караха  Crazy

А ние с половинката сега се ровим в нета. Изригнал е вулкан в Исландия, всички полети са канселирани, а той трябва да е днес в Женева. Та заедно с агента си от сутринта търсят подходящ маршрут по суша и вода. И французите днес стачкували, супер съвпадение  Crazy Синът пък има един асестмент по английски и милият забравил да си вземе книгата, по която ще разсъждава и цитира. Сега аз я търся под дърво и камък, трябва ни за вчера  Twisted Evil Интересното е, че хем я изучават в училищата, хем нямат много копия по библиотеките, дори не можем да я намерим за айпода  Thinking Ако някой има идеи, книгата е  “Holes” by Louis Sachar.

Roscoe, виж в БГ хелп, където ти е пуснала линковете Мишолина, там има тема, в която списват само учители. Предполагам, те ще ти дадат най-точна информация. Късмет с начинанието!

# 39

Ян, този сайт изпитан / сигурен ли е? За колко време пристигат нещата?
Aз съм го пробвала и съм доволна.Поръчката пристигна за 3 дена.както казах коректни и бързи са и сега май ще си правя още една поръчка.
Леле леле и аз се депресирах моите мишки казават само 2-3 думи и това е ooooh!
Леко оздравяване на всички

# 40
Момичета, много ви благодаря за съветите. А как става записването на училище? Някои беше ми казал, че детето трябва да бъде с легален статут в страната, че да ходи на училище.

# 41
Roscoe,

Аз мисля, че Лондон не е добра идея.
Ще ти е много по-скъпо и невъзможно да си гледаш сама детето.
Просто няма да имаш време за това...

Да, в Англия също има помощник учители, но те не са толкова добре платени.
Може да си приравниш дипломата, не е проблем.
Но намирането на работа по тази специалност, ми се струва почти невъзможно.
И не защото не се търсят, а защото нямаш документи.
А на училищата изобщо не им се занимава да вадят пърмити.
Ако си учител по музика, рисуване, актьорско майсторство, е по-различно.
Миналата година помагах на една дама, учителка по англиски.
Получи предложения, но като стана въпрос за статута-
съжаляваме, уреждането  на статута не е наш проблем.

Като за начало  може да започнеш с чистене на къщи.
Но в някое по-малко градче от Лондон.
Защото надниците са еднакви, но разходите-много по-малки.
Малко сложно ми се вижда без познати и подкрепа,
но хората са способни и на невъзможни неща...

Успех.

# 42
ЛОКО мерси.Аз по принцип изобщо не обичам оцет, а тук почти всичко има  #Crazy Определено смятам да поръчам от българския.Вчера в Сейнсбърис не намерихме.Обиколихме всички щандове, но нямаха.
Roscoe успех и от мен.Нещата са много двуяки.В по-малките градове е по-евтин живота (квартирите, по-рядко се налага да ползваш градски транспорт), но пък възможностите за работа са по-ограничени.Пожелавам ти да намериш оптималния вариант за вас.

# 43
Определено смятам да поръчам от българския.Вчера в Сейнсбърис не намерихме.Обиколихме всички щандове, но нямаха.
[/quote]

http://www.sainsburys.co.uk/groceries/index.jsp?bmUID=1271341747101

Елица, това са корите

# 44
Да се включа в темата и аз, че отдавна нямах време да ви чета.

Пожелавам на всички боледуващи скорошно и пълно оздравяване. От себе си знам, че колкото и да си силна и да се спряваш с всичко, болно дете направо ти срива света наоколо. Дано тези моменти са по-малко.

Кори за баница купувам пресни от Теско - Fillo Pasrty. Има винаги и са разкошни. В кутията са около 16-18 листа и всеки, който ги е ползвал е много доволен. Има едни други, които също харесвам. Те са на замразените щандове в Морисънс. В кутията са 6 листа и са по-плътни, приличат на ръчно точени.

Roscoe, никой няма да пита за статута на детето. Просто трябва да имате постоянен адрес и да си го регистрирала при личен лекар. За квалифицирана работа не искам да те отчайвам, но преди да почна работа, съм подала 130 апликейшъна за работа в продължение на година и половина. От тях имам само 3 фейс ту фейс интервюта. Но всичко е въпрос на късмет. Така че, късмет!

Общи условия

Активация на акаунт