Считате ли плодовото пюре за отделно хранене?

• 2 056
  • 29
  •   1
Отговори
Бебето ми е на 8,5 месеца. Все още се чудя аджеба плодовото пюре счита ли се само по себе си за 'хранене' когато говорим примерно, че бебето е на 4/5/6 кратно хранене и че има 2/3/4 твърди хранения на ден? Сутрин сме на мляко (а скоро и на попарка), на обяд зел. пюре, следобяд в 16.00 мляко, в 18.00 плодово пюре и в 20.00 каша. ТА имаме 2 или 3 твърди хранения на ден и сме на 4 или 5 кратно хранене за деня?  #Crazy Някои считат плодовото пюре за 'хранене', други не, понеже не е пълноценна храна. Вие коя логика следвате?

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 00:27 от Yana-barborana

# 1
Води се по детето Wink
При големият ни син, плодовото пюре/суров плод си беше хранене. Аз не предлагам плодове след хранене-или преди, а най-добре м/у храненията като самостоятелно хранене, за да не се смесват с друга приета храна...
Предлагах му ги за следобедна закуска, ако след това примерно огладнее по-рано-просто го храня Peace(това се случваше изкл рядко Mr. Green)

# 2
  • София
Мен ако ме питаш, зеленчуците са по-малко калорични от плодовете. И двете пюрета се правят с добавен ориз или картоф. Така че няма много логика едното да е хранене, пък другото не.
Специално при нас, синковецът така и не достигна желаното количество от 190 гр. което да му замести напълно ядене. Цоцкаше си на воля кърма, а пюре - колкото да не е без хич. Чак към година и 2-3 месеца започна да се храни по-стабилно с твърда храна и то готвена.

# 3
  • Видин
Плодове не ядем  Mr. Green но ако изяжда солидно количество плод и се чувства спокойно детето защо пък да не е пълноценно хранене? И като гледах калоричността - на плодовете е по-голяма  Peace

# 4
За моя син - ДА. Чистите плодове и най-вече пасираната сурова ябълка са единствената храна, която поема в нормални за възрастта му количества. Държи го сит 3 часа, а понякога и до 4 часа. Последните два дена му давам в една чинийка трошички хляб да яде с ръка и успоредно с плода хапва и средата на половин филийка, което вече съвсем си е отделно хранене...

# 5
  • Mars Hotel
Да, но моята дъщеря така и не замести хранене. И до момента твърдата храна, която поема е много малко, така че плодови или зеленчукови пюрета - за нея беше все едно. Изяждаше еднакво малки количества и от двете и по равно я засищаха.

А защо ти е толкова важно дали са 2 или 3? Режимът така ми се струва добре, без значение дали го броиш като 4 или 5-кратно хранене.  Wink

# 6
НЕ.плодовете са за десерт т.е. дават се между храненията освен ако не са с бисквити , нишесте или др. със засищащ еефект

# 7
Бих казала, че зависи от количеството, със сигурност едно плодово пюре (ако е само плодове, не бих давала смесени с бисквити, ориз или други подобни, по причините споменати от МТВ), може да напълни коремчето и да го държи сито за ок. 2 часа, може и повече, но 2-3-4лъжички такова, едва ли ще имат същия ефект. Ако храненето с пюре замества 1 кърмене, тогава бих го счела за отделно хранене, ако детето опитва от пюрето помежду храненията, няма да го считам за такова, но това не пречи на определението, че детето опитва твърда храна няколко пъти на ден. А и не виждам какъв е проблема с това разграничаване изобщо за бебе на 8,5 месаца, при все че за деца на 12 месеца е нормално да получават 75-80% от необходимото им дневно количество храна чрез кърмата, а само 20-25% от твърдата храна. И това е средно-дневно, което означа, че има дни с малко твърда храна и други с повечко - според особеностите и желанията на детето....

# 8
НЕ.плодовете са за десерт т.е. дават се между храненията освен ако не са с бисквити , нишесте или др. със засищащ еефект
Това е и моето мнение. Peace Иначе моята мацка ядеше плодови каши в бурканчета за зкуска.

# 9
  • София
Не. Вярно е, че са калорични, но нямат засищащ ефект. Ако  разсъждавам от гледна точка на възрастен-определено 1 ябълка не може да се приеме за обяд примерно (освен ако не си на диета Mr. Green)

# 10
  • Пловдив
Не. Вярно е, че са калорични, но нямат засищащ ефект. Ако  разсъждавам от гледна точка на възрастен-определено 1 ябълка не може да се приеме за обяд примерно (освен ако не си на диета Mr. Green)

И аз така мисля.Давам плод между храненията.Може и да са калорични, но това не значи, че са за наяждане.Ако бяха за основна храна нямаше да ядем нищо друго.Според мен е така.  food002

# 11
Случвало се е да дам за следобедна закуска само плодово пюре, но инцидентно. И на мен ми се струва някак недостатъчно. Най-често давам каша смесена с пюре или някакъв плод.

# 12
  • Видин
Всъщност някой може ли да обясни каква е връзката между калориите и наяждащото действие на храните или по-скоро липсата на такава?
 От какво точно се засищаме?

# 13
Според мен може да се счита за отделно хранене. На сина ми за следобедна закуска съм давала само плодово пюре. Сега понякога също, но вече смесено с кисело мляко, за да докарам по-голямо количество. Можеш да слагаш и бисквита ако ти се струва малко и незасищащо.

# 14
Доколкото аз съм чела плодовото пюре е пълноценна храна САМО когато е с мляко.  Peace Тоест сложим ли АМ вътре ИЛИ пък дадем ли си отделно да пие мляко преди/след пюрето, само тогава се води за отделно хранене, тъй като само тогава е пълноценна храна! Но само по себе си без нищо друго не е, което мен лично ме кара да не го броя като 'ядене' когато казвам колко пъти детето ми яде на ден.

В крайна сметка вие броите ли го за хранене? Ще питам по друг начин: какво казвате - че детето ви яде 5 пъти за деня като в броенето включвате плод. пюре или, че яде 4 пъти и не го включвате?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт