Машина за хляб-31 част

• 64 093
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Ами не издържах само да гледам и спретнах едни кифлички с крем/които поизтече/но пак са вкусни и отнесох кавгата за нарушената диета на всички

# 166
Ето го козунака без яйца:

Слагам заедно в тавичка хляб и козунак. Козунакът го слагам във фолио.

Опечени и разделени:

Не се наду, защото тавичката се оказа малка и нямаше как да оставя за пълно втасване 1ч. Това е след 20мин втасване.

Много е вкусен, вече само така ще го правя, но в по-висок съд.

# 167
  • София
petu6ka63 и твоите усуканици са прелестни.У дома не ядат нищо друго освен бял хляб  ooooh!,а и често само меся в машината а пека в печката във вид на питки и погачи  Wink
ditsan и аз искам кифличкааа  Praynig а и твоя хляб е толкова апетитенн мммм
dobra   страхотен козунак,браво на теб   bouquet

# 168
Привет на всички! Имам нужда от помощ. От две седмици имам машина за кляб, но всеки опит до този момент се оказва пълен провал. Моята е Panasonic SD-255. Ако някой има такава, нека да сподели мнение. Запалих се по тази макрак, защото имам приятелка, която е с такава от няколко години, по-стария модел де и винаги съм се възхищавала от хляба, който ни прави. Пробвах различни видове брашно, мая, но хялабът е някакво бегло подобие на тези, които съм пробвала. Започвам да се питам дали проблемът не е в самата машина или модела. Уговорила съм се с въпросната приятелка да ми додйе на гости и ми покаже кое как и с какво прави и да пробваме заедно. Междувременно се пробвам на различни неща, но нищо не е както трябва и за снимка.

# 169
  • София
*Slun4eva usmivka* дай снимка на хляба които не се е получил,дай и рецепта.А и винаги когато правите хляб карайте с една и съща режепта докато свикнете,така е по сигурно че ще намерите какво не е наред.Но все пак дайте да опитаме,кажете и какви програми има вашата машина.

# 170
Привет на всички! Имам нужда от помощ. От две седмици имам машина за кляб, но всеки опит до този момент се оказва пълен провал. Моята е Panasonic SD-255. Ако някой има такава, нека да сподели мнение. Запалих се по тази макрак, защото имам приятелка, която е с такава от няколко години, по-стария модел де и винаги съм се възхищавала от хляба, който ни прави. Пробвах различни видове брашно, мая, но хялабът е някакво бегло подобие на тези, които съм пробвала. Започвам да се питам дали проблемът не е в самата машина или модела. Уговорила съм се с въпросната приятелка да ми додйе на гости и ми покаже кое как и с какво прави и да пробваме заедно. Междувременно се пробвам на различни неща, но нищо не е както трябва и за снимка.
първо незнаем какъв на вкус хляб си ползвала.
второ - незнаем какво си произвела (дай снимки).
така трудно ще получиш съвети.
дай рецептата. какво ти е било тестото - твърдо или по-влажно ?

# 171
Избрала си добра машина на добра марка, мисля че нещо грешиш в рецептата.
Препоръчвам ти да направиш майонезен хляб
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14171187#msg14171187
или с айрян на Полин
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13921509#msg13921509
Като спазваш всички техники и съвети които можеш да намериш на първата страница.

# 172
Дядо Хаджия помогни ми моля, може би аз някъде бъркам но този линк не ми се отваря
СЪВЕТИТЕ НА МАЙСТОРИТЕ

# 173
Дядо Хаджия помогни ми моля, може би аз някъде бъркам но този линк не ми се отваря
СЪВЕТИТЕ НА МАЙСТОРИТЕ

Докато се намеси дядо хаджия, пробвай ТУК, при мен се отваря.

# 174
аз ще питам нещо - много статии и теми има тука предполагам - четох лоши неша за хлебната мая - и като помирисах една мая след замразяване и 1 ден в хладилника - чорапи в кубинки носени 1 седмица миришат по добре - не че нося кубинки де , та искам да питам какви варианти има за хляб без такива традиционни маи - четох нещо случайно за кефир ли нещо такова беше Simple Smile Може ли някой/я от вас да ми даде линк към такива теми тук Simple Smile  newsm78 Защото наистина е много голям тоя сайт и не ми се рови Simple Smile

# 175
  • София
СЪВЕТИТЕ НА МАЙСТОРИТЕ

Докато се намеси дядо хаджия, пробвай ТУК, при мен се отваря.

Ми сто пъти си играя с тоя линк. Всички други са в ред само този се прави на интересен. Сега уж работи, ама да видя до кога.

аз ще питам нещо - много статии и теми има тука предполагам - четох лоши неша за хлебната мая - и като помирисах една мая след замразяване и 1 ден в хладилника - чорапи в кубинки носени 1 седмица миришат по добре - не че нося кубинки де , та искам да питам какви варианти има за хляб без такива традиционни маи - четох нещо случайно за кефир ли нещо такова беше Simple Smile Може ли някой/я от вас да ми даде линк към такива теми тук Simple Smile  newsm78 Защото наистина е много голям тоя сайт и не ми се рови Simple Smile

Кефира няма никакви набухвателни свойства. Другия вариант е да си правите квас (вижте линка в заглавния пост). По всяка вероятност сте попаднали на лоша пардита мая. Винаги следете за сроковете на годност, защото в някои магазини маята се застоява.

# 176
Аз да се похваля с Биреното хлебче с мед. Рецептата е дадена от Ердинч в темата с рецепти. Изглежда страхотно, за аромата нямам думи. Сега е увит в кърпи и чакам да поизстине да пробвам  Sunglasses

# 177
didolinaa, хлябът беше по рецепта, дадена в книжката към машината - пълнозърнест. Пробвахме я  два пъти, първия път явно брашното е било по-малко, защото беше хлътнал в средата, а втория беше значително по-добре, но пак не е това, което съм пробвала при приятелаката ми.

г-жа Стихийно бедствие, благодаря за рецептите! Ще ги пробвам при първа възможност. Предпочитам да съм си вкъщи и да следя какво става.

Пробвах и да направя два пъти да направя козунак. Първият беше по рецепта в книжката, а втория по рецепта и следвайки указанията във форума. Първия увеличи си обема достатъчно, изпекох го както трябва, но си беше повече като хляб, но малко по-твърд.
Втория и той нещо подобно стана, но там грешката е май от мен, защото престоя повече от необходимото време. Не съм се отказала да пробвам. Тази вечер направи кифличките по рецептата на Кашарел и станаха. Замесих ги с програмата за направа на пица като включвах машината на два пъти да меси тестото. Не посмях да пробвам други програми, защото имат дълъг период на изчакване, а няма как да го прескоча или поне аз не знам как да го направя. С тази рецепта май трябваше да добавя още малко брашно, но и така   са сполучливи в сравнение на другите опити.

# 178
Здравейте, искам да ви попитам някой правил ли е на машина хляб с домашен квас, а не с купешка мая. И ако да - как точно?

# 179
*Slun4eva usmivka*, радвам се че са ти се получили моите кифлички.От тях става и прекрасен козунак на конци   Wink Тестото трябва да стане на хубава топка стегната, но да не е много твърдо.Опитай и ще ти се получи и козунака.Аз го плета на три фитила и стават чудесни конци. Hug

Общи условия

Активация на акаунт