Машина за хляб-31 част

• 65 016
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Solar Wind  и аз мисля , че трябваше още малко да се пече. И аз имах такъв случай с питка която правих много пъти.

# 241
  • Бургас
И аз се "хванах" на козунака на Кашарел и се получи страхотен ! Откакто имам пекарна / около 20 дни / съм рпавила още 2 - неуспешни - опита за козунак ... бях решила да не спирам с опитите, доакто не с еполучи . Е , получи се невероятен козунак - конци , цвят , вкус - неможе да се опише с думи !
Снимки имам , но нещо не се справям с качването . Във ФБ ги качих.. изтекоха лигите на всиките ми прияъели  Joy

# 242
  • Русе
Спешно, моля  Praynig 5 гр. суха мая на колко жива се равнява. Знам че е коментирано милиони пъти но нямам време да се ровя.

# 243
Браво за всички.Нови идеи и красоти. newsm51
Кашарел прекрасно козуначе и царевични питки
Мартинче вкусен тутманик
Альона чудесни донъти
Дитсан болярската и питката и златния хляб ти са прекрасни
Танита хубаво хлебче
Гале и твоето е добро
Писанче чудесен козунак
Триша бухнало хлебче
Добра добра идея ще се пробва
Дидолина,Миа прекрасни са
Петушка страхотни усуканици

И от мен днес питка и сиренки от тестото на мах мама newsm51
Май от хляб минахме на питки.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 17:14 от megans

# 244
  • Разград
Спешно, моля  Praynig 5 гр. суха мая на колко жива се равнява. Знам че е коментирано милиони пъти но нямам време да се ровя.

На 15 гр жива.

Мег,страхотни произведения.  bouquet
Изобщо,всички се справяте за отличен,браво на вас.  bouquet  bouquet  bouquet

# 245
Изобщо,всички се справяте за отличен,браво на вас.  bouquet  bouquet  bouquet

В последно време въобще не съм редовна тук, дори и по 1 око едва хвърлям на темите в готварския, дори Хаджията се зае да обновява темата за бързите въпроси.....Но въпреки всичко се чувствам много горда от факта, че тук има добри и винаги отговарящи момичета и момчета, и наистина и най-неможещия след време постига високи резултати. Поздравления за всички, които търпеливо отговарят, съветват, учат и споделят рецепти и опит!!!! Hug Hug HugЗа да има много отлични резултати!

# 246
  • Варна
Solar Wind, първото което ми идва наум е, че прекалено горещ си го разчупила или му е трябвало още малко печене, но нека все пак се изкаже и Кашарел, и другите. Иначе да, определено не е сух, но не би трябвало да се слепва. При нас оставих за закуска на сина ми, тази сутрин като го стоплих в микровълновата беше като току що направен.
Какво да ти кажа, още като го изкарах от фурната го разчупихме и хапнахме  Blush, но както казва Alyona май трябваше още 4-5мин да го оставя във фурната, но с фолио отгоре, че доста се попрепече. За другия път ще знам, този обаче няма да се хвърля  Naughty - ще го изядем.

# 247
  • Варна
Този път реших да подходя по-сериознo, ето и снимки на тутманика  Flutter

А това е млечно хлебче по рецептата на labrex:

# 248
  • Русе
Мах-мама,   bouquet Значи правилно съм запомнила но не бях сигурна. Още един път благодаря за помощта  Hug

# 249
Здравейте, като ви чета ми текат лигите и в същото време умирам от срам - имаме машина от скоро и всеки опит е страхотен провал - клисаво, сплескано, с твърда кора. Отмервам всичко точно на една везна, но предполагам проблемът е в маята, тя е за определено количество брашно, а аз слагам точно по рецепта към машината. Хлебопекарната е MOULINEX OW-5000. Някой има ли опит с този модел. Извинявам се, ако вече това е дъвкано някъде по-напред, но наистина нямам време да се ровя.

# 250
  • Разград
Здравейте, като ви чета ми текат лигите и в същото време умирам от срам - имаме машина от скоро и всеки опит е страхотен провал - клисаво, сплескано, с твърда кора. Отмервам всичко точно на една везна, но предполагам проблемът е в маята, тя е за определено количество брашно, а аз слагам точно по рецепта към машината. Хлебопекарната е MOULINEX OW-5000. Някой има ли опит с този модел. Извинявам се, ако вече това е дъвкано някъде по-напред, но наистина нямам време да се ровя.

В началото на програмата трябва да наблюдаваш тестото,може да има нужда от още брашно или течност.Тестото трябва да е на хубава топка оформено.Ако е нужно прибавяш вода(мляко,мазнина) или брашно,докато се оформи добре и това трябва да стане в първите 10-15 минути.В началото на темата има анимирани снимки как трябва да изглежда тестото.
Ако искаш напиши рецептата,за да се ориентираме по-добре.

# 251
Питали сте за вкуса на хлебчето с бира и мед, но аз нещо не сварих тия дни да вляза в темата. Та сега да отговоря - ЖЕСТОКО! Лек привкус на ръжен хляб (може би от меда) и в същото време сладичък  Heart Eyes Препоръчвам тази рецепта определено. Преди това правих бирен по друга рецепта, но не беше толкова вкусен.
Вие тук страхотни красоти сте творили. Като имам време, ще пробвам и аз тутманика на Кашарел, че с тия снимки, просто няма начин да се пропусне. Благодаря за обяснението относно оформянето му, защото и аз съм от тези вързаните в ръцете, дето трудно се наемат да оформят нещо извън машината за хляб  Blush Дано успея, че много обичам тутманиче...

# 252
Solar Wind, доста си го препекла дори.Според мен не е от недопичане..незнам ти как печеш.Аз го пека на 180 градуса на средната скара на фурната около 35мин, никога не е бил тиклив вътре, останалите момичета които го правиха също не се оплакаха.Ти как го пече?

Z-Тина, радвам се че ти е харесал козунака  bouquet

# 253
Благодаря за отговорите    bouquet  Бях се паникьосала, но слава богу вече са разбираме добре с машинката ми  Laughing Първия хляб не се получи, според мен превтаса, не бухна, но на вкус беше ок! Затова за другите два зарязах рецептите, активирах си предварително маята и добавях брашно за хубаво топче  Wink
Първия.... http://media.snimka.bg/6038/018330714.jpg
Втория - бял ... http://media.snimka.bg/6038/018330716.jpg
и третия - пълнозърнест .... http://media.snimka.bg/6038/018330720.jpg

По-късно ще пусна снимки и на днешните ми хлебчета, които правих на око, но станаха страхотни  Grinning

# 254
  • София
...Затова за другите два зарязах рецептите, активирах си предварително маята и добавях брашно за хубаво топче...

Ето това е истината !  Wink

Общи условия

Активация на акаунт