Машина за хляб-31 част

• 65 015
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Момичета и аз имам 1 питанка тоя хляб с айрян може ли на програма за месене и втасване да го пусна и после да пека ...

Опредено може. За всички рецепти може !
Всичко може както казва дядо Хаджия, но резултата не е същия, дааааааааааааа дядо Хаджия, знам че си фен на месене и втасване, но точно хляб с айрян правя най често, бих казала че това е основния хляб който ядем в къщи, правя го  на френската програма и става страхотен, и на основната го правех- става хубав, правих го и на месене и втасване-става.
  bouquet

# 331
  • Плевен
svetlaibobo, неизпичането на горната кора е масов проблем на този модел. Можеш да го допичаш на програмата за печене още 10-15 мин. Чувала съм че някои слагат фолио от вътрешната страна на капака, но не съм сигурна колко е безопасно това.
И аз слагам но от външната -Всичко е тип топ и се изпича страхотно.

# 332
svetlaibobo, неизпичането на горната кора е масов проблем на този модел. Можеш да го допичаш на програмата за печене още 10-15 мин. Чувала съм че някои слагат фолио от вътрешната страна на капака, но не съм сигурна колко е безопасно това.
Нищо няма да и стане на машината ако и сложите фолио на стъклото, има един недостатък не виждате какво става вътре а иначе всичко е ок.
Подчертавам само на стъклото.

# 333

Аз пека хляба на най-ниската степен за коричка. На средната ми го препича  Rolling Eyes Като го извадя от машината, с мокри ръце мажа коричката на хляба и завивам в кърпа ... коричката става като на купения  Wink

Петушка, Меги ... страхотни кифлички и козунаци сте направили   bouquet

# 334
За Мулинекс 2000 - отгоре на прозорчето слагам фолио. Като искам да погледна - отмествам леко фолиото, поглеждам и пак го слагам. Няма проблем. Сега правя хляба на Ердинч с царевичното брашно.

# 335
  • Бургас
Здравейте,момичета! От вчера и аз съм с пекарна Мулинекс 6000. Още не съм я пробвала и мисля днес да опитам,но имам един въпрос. Интересува ме само със суха мая ли става хляба или може и с жива. Аз имам цял калъп от живата и искам да е използвам.И кога и как да е сложа? Да е разтворя във водата предварително или както е кубчето да го сложа в средата на брашното. някъде четох,че брашното така трябва да се изсипва,че в средата да е като гнездо и в него се слага сухата мая. така ли е в действителност? Със сигурност има много изписано по темата,но 31 теми не мога да ги прегледам бързо. Започнах да си събирам вашите вкусни рецепти и много скоро се надявам да ви покажа своите произведения.

# 336
Здравей  Simple Smile имаме еднакви машинки с теб! Съветвам те да си активираш маята предварително във вода или мляко + малко захар. Ти си избираш с каква мая да приготвиш хляба, аз предпочитам жива  Peace Аз слагам на дъного на контейнера сол, зехтин или олио, отгоре брашното и накрая активираната мая. Ако е малко брашното, добави докато се получи хубаво топче. Избрала ли си програма? Препоръчвам ти "бърз хляб". Също така, според мен машинаката много препича хляба на ср. коричка, по-добре е на 1-та опция  Simple Smile Успех! 

# 337
  • Стара Загора
Върху брашното си я натрошавам живата мая.  Получават се добре хлябовете. За бързата програма трябва да се увеличи количеството на маята.

# 338
Ето, за който не е виждал хляб без мая и никакви други набухватели  Joy Joy Joy Вече е в кофата за боклук, разбира се. За нищо не ставаше  Laughing

Утре възнамерявам да правя тутманика на Кашарел. Ако успея, ще се хваля  Blush

# 339
  • Габрово

Може ли повече инфо за фолиото.
Благодаря предварително!

# 340
  • София

Може ли повече инфо за фолиото.
Благодаря предварително!

Изрежете си картон с контурите на стъклото (с милиметър по малко). Увийте го в домакинско алуминиево фолио. По време на печете поставете картона върху стъклото (стъклото трябва да е чисто без замърсяване). Внимавайте да не покриете отворите в страни от стъклото.

Ако желаете да проверявате хода на печене, може да повдигате картона без да се притеснявате, но внимавайте да не се изгорите. Аз си бях направил дръжка отгоре от картона, която не беше обвита във фолио.

Като  приключите печенето си приберете картона за следващото печене.

# 341
  • Габрово
Много благодаря, ще пробвам още довечера.

# 342
И аз сам със 600031, днес пуснах на свекито хляб сутринта, но реших да го сложа на програмата за "френски хляб". Получил се е супер и по добре е втасал отколкото на програма "Бял хлаб". Машинката наистина изпича кората много на средното положение. Събота и неделя ще майсторя Laughing

# 343
Здравейте момичета.Честити машинки и само вкусни неща да излизат от тях и с здраве да си ги ползвате.  bouquet
Днес експериментирах и направих Златния хляб на Лабрекс само че напълно в машината.Стана страхотен.Не е толкова златист отгоре като във фурната но е супер,много ми допадна  а и пак се реже страхотно.Нарязах го още топъл

Пробвах и кифличките смокини,но май нещо обърках,не са така мекички и пухкави както казвате.Ето ги:
-кифлички смокини

# 344
  • Варна
За колко голям хляб си пригоди рецептата за Златния хляб и колко мая сложи? Страхотен се е получил.

Аз вчера правих козунак по рецептата на max-mama (половин доза), стана много хубав. Днес обаче вече е доста сух, в найлонова торбичка го съхранявах след като изстина. Защо така се получи? Конци си има, вчера беше прекрасен просто, най-сполучливия ми козунак до сега. В машината го пекох, не го изваждах да го сплитам.

Общи условия

Активация на акаунт