Машина за хляб-31 част

  • 65 000
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 0
здравейте и от мен,много вкусни неща сте сътворили smile3501,
Аlyona,хлебчето ти е чудесно Grinning,и аз няколко пъти съм го правила и винаги е ставал "пирфектен".
Ditsan,наистина страхотна питка Hug.
А аз да ви се похваля с Биреното хлебче на Ердинч:
малко е сладичък от меда,но на нас и така много ни хареса,.
Ердинч,благодаря за рецептата smile3525,често ще се прави в къщи.

# 316
  • Мнения: 148
Alyona,Eviq,Tanita 3,благодаря ви момичета.
Аyona,много ме заинтригува с това хлебче копнах си го и ще го пробвам.И аз с килограмите съм нагоре и в момента съм под строга забрана за месене,сега разчитам само на приятели и за подаръци.
Еviq,всичките ми питки и куп тестени неща са по рецептата на МАКС МАМА с едно втасване,откакто я пробвах просто нямам нерви да втасвам два пъти.

# 317
  • Мнения: 767

petu6ka63, това допълнително втасване за което казваш че се налага с добавянето на закваска от предишно месене, как става? Просто го оставяш в машината или го загряваш по някакъв начин извън нея?
И аз утре ще меся хляб ще отделя закваска за следващо месене.
Налага се да втасва продължително тестото, защото е типово-пълнозърнесто, а само с 1 и 1/4ч.л мая. След приключване на програмата месене и втасване, просто го оставям докато видя ,че е бухнало достатъчно и тогава пускам Печене.
ditsan , съболезнования!
Alyona , и аз напълнях с 4кг и всеки ден си казвам, че вече няма да отварям готварския, но...не мога да устоя - липсвате ми!
Днес правих питки Паркър - да ви кажа предварително, че може и да не ги разпознаете Blush - страшна вкуснотия! За жалост, правих и други неща и леко ги поизгорих Embarassed

А ето и разрез на  вчерашния хляб, в който има старо тесто - честно казано, топчето беше твърде малко и не намирам разлика от предишния, който също беше прекрасен и пухкав - ако не го бях правила аз, нямаше да повярвам, че е пълнозърнест. С това изчакване на тестото да бухне е доста по-различен от този, направен по готова програма.
Дядо Хаджи, благодаря ти още веднъж за съветите!  bouquet


# 318
  • Мнения: 202
Момичета върховни сте. newsm51

Петушка страхотни питки и хлебче
Танита хубаво хлебче
Дитсан чудесна питка
Альона идеално хлебче
Шада и Гуинет прекрасни козунаци.
Днес бях решила да правя хляб...но нещо го обърнах на козунак месен в машината по рецептата на Танита но оформена като питка с шоколад и стафиди и кифлички.






 

 





Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:38 от megans

# 319
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Днес правих хляба на Венета и отделих закваска. Прави ми впечатление, че макар че оставих непълната чашка в хладилника, няколко часа по късно чашката се е напълнила с връхче. Утре или следващия ден ще я включа в нов хляб.
Да кажа че хляба на Венета ми се получи много добре, макар че го оставих на мъжът ми да го допича, че на мен ми се наложи да изляза спешно.

# 320
  • Варна
  • Мнения: 208
Здравейте  Hug

Аз умишлено избягвам да посещавам тази тема  Mr. Green че не си тръгвам с поне едва-две записани рецепти, а за капак ги и реализирам  Crossing Arms За съжаление, рядко успявам да документирам и да се пуФаля  Confused

Имам един въпрос за кората на хляба. Преди 2-3 месеца четох съветите, но не мога да намеря къде точно пишеше за твърдостта на коричката. Правих пълнозърнест хляб и селски хляб със готовите смеси, забравих коя мелница  Rolling Eyes Винаги се получава хубав хляб, но коричката е много твърда, ронлива ... не знам как да го опиша. Като купим топъл заводски хляб, и като режем коричката му се троши. Може ли да го избегна това, при положение, че нямам врем еда държа хляба в кесии, ами направо си го изяждаме?

Благодаря предварително  Heart Eyes
 

# 321
  • гр.София
  • Мнения: 184
От днес и аз се включвам в редичките Ви   Laughing с новия модел на машинката за хляб на NEO BM301 - 1100W за хляб от 750 до 1350гр. с хоризонтален контейнер и две бъркалки - сега си чета книжката - няма примерни рецепти, така че ще разчитам на помощта Ви, докато й посвикна. И първият ми въпрос е - как изглежда/евент.откъде/ и ползвали ли сте топлоустойчив маргарин за запълване на отвора около бъркалките - има ли го това във Вашите упътвания - мажете ли с нещо бъркалките преди да ги сложите и  махате ли ги преди да печете newsm78
Коя от рецептите за 900гр. бихте препоръчали за новак.
Пресявате ли брашното преди слагане?
Ако някой е с такава машинка, ще се радвам да сподели.
П.С.Забелязях, че в сайта на Техномаркет пише от 750гр, а на кутията от опаковката пише от 900гр. до 1350гр. - това означава ли, че можеш и нещо междинно като грамаж да приготвяш -примерно 1кг. или трябва да е само единия от двата грамажа (900 или 1350) и да си преизчисляваш продуктите съответно newsm78
П.С. По количеството брашно ли се ориентирате за колко грама е съответната рецепта или си смятате приблизителния грамаж на всички изходни продукти newsm78

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 21:48 от dilu

# 322
  • София
  • Мнения: 2 649
включвам се да споделя за хляба със старо тесто. Стана уникален  Simple Smile Мъжът ми, дето все не разбира и каквата и рецепта да направех все му бяха еднакви, каза, че е много хубав хляба.  Peace Вътре стоеше като консистенцията на хубав козунак, разкош просто,  плътен и мек.......... Не съм го снимала, че го подхванахме топъл, а на външен вид нямаше разлика.
Благодаря на Ердинч, че сподели с нас!   bouquet


В тази връзка искам да попитам Ердинч, мога ли да отделям старо тесто от хляб с такова, т.е до безкрай ли мога да си взимам тесто и да го запазвам за следващ ден? Днес се въздържах да взема, защото не бях сигурна дали може.  Thinking

# 323
  • Кърджали
  • Мнения: 297
Момичета и аз имам 1 питанка тоя хляб с айрян може ли на програма за месене и втасване да го пусна и после да пека

dilu аз след като си направих 1-ия си хляб бъркалките останаха в него и вече ги мажа с олио преди да ги сложа в машинката и излиза по-лесно хляба.
Брашното по принцип винаги го пресявам, за да няма примеси пък и друго си е с пресято брашно.

# 324
  • Мнения: 2 214
Алёнушка Heart Eyes правила си хляб по моя рецепта Heart Eyes, много се радвам че ти се е получил, и аз го харесвам, мек, лек и въздушен.

# 325
  • Варна
  • Мнения: 2 576
dilu, честито ти придобивка! Да ти служи вярно  Peace и да се хвалиш все с хубави хлебчета!
Аз бъркалката не мажа, но пък върху нея изсипвам мазнината и понякога не остава в хляба. Дори и да остане не е проблем според мен.
Междинен хляб може да прави, моята е до 1кг., но дори когато пека 700-800гр. хляб я настройвам за 1кг. и става перфектен  Peace.
Брашното задължително го пресявам, без значение дали слагам в машината или меся на ръка.
Ето и рецепта за … 83;яб.

Успех!

# 326
  • София
  • Мнения: 8 500
Момичета и аз имам 1 питанка тоя хляб с айрян може ли на програма за месене и втасване да го пусна и после да пека ...

Опредено може. За всички рецепти може !

# 327
  • Мнения: 549
Момичета от няколко дни съм с хлебопекарна Мулинекс с една бъркалка мисля че модел 2000 /ама не съм сигурна/.Хляба го прави перфектен/отстрани и отдолу/ с изключение само на това че отгоре е доста по бял.На мен ми се ще и отгоре да е по препечен както е отстрани.
Та въпросът ми е така ли го пече или е нещо повредена машината? newsm78
Ще се радвам някой ако ми даде съвет.Благодаря ви предварително.

# 328
  • Мнения: 1 254
цитирам се

моята машинка е същата като твоята, настройвай на най-тъмна коричка, замени половината вода с мляко и / или прави хляб с яйце.
Може да оставиш хляба в машинката по време на 1часовото поддържане на температурата. Ще се допече Simple Smile

И не, не бъркате, такива са машинките Simple Smile

# 329
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
svetlaibobo, неизпичането на горната кора е масов проблем на този модел. Можеш да го допичаш на програмата за печене още 10-15 мин. Чувала съм че някои слагат фолио от вътрешната страна на капака, но не съм сигурна колко е безопасно това.

Общи условия

Активация на акаунт