Машина за хляб-31 част

• 65 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 300

Линк може ли,че съм пропуснала.....Благодаря!

бяхме писали в 16. страница за тесто оставено от предишното месене и постояло в хладилника за ден два и добавено в следващото ново тесто но с намалено кол. мая и сол

# 301
  • София , Монтана
И аз от днес имам хлебопекарна и си правих багети,станаха много хубави.По случайност успях да оцеля всички пропорции правилно.
Петя, честито! Би ли споделила рецептата за багетите, точно в момента си търся такава, че искам да преготвя малко брускети.
Аз я имам от вчера и за сега ползвам рецептите от книжката.Пекарната ми е MOULINEX OW5003 може да си изтеглиш от първата страница.

# 302
  • Варна
Solar Wind   кво стана със старото тесто, ще пробваш ли  newsm78
Аз че ще пробвам, ще пробвам, но ме разубеди да съхранявам такова с кис.мляко и ще отделя на следващото месене. Надявам се с пр.мляко да не е проблем да отделя. Обикновенно правя 700гр. хляб, а там количеството на сухата мая е 1ч.л.. Като слагам от отделеното тесто преполагам, че трябва да намаля количестото на маята до 2/3ч.л.? Правя хляб 2 или най-много 3пъти седмично и затова малко бавно ще задействам процеса Wink.

# 303
Домашните харесаха хляба от готовата смеска.....Вътре е плътен, с хубав вкус и насища.....Ха сега newsm78.......

Благодаря за старото тесто!

# 304
  • София , Монтана
Ето как ми се получи хляба,по рецепта за бял хляб:
http://i88.photobucket.com/albums/k170/petia_ga/Photo-0632.jpg
http://i88.photobucket.com/albums/k170/petia_ga/Photo-0627.jpg

# 305
Сега ми става ясно, че въобще не трябва да спазвам толкова грамажа, а да гледам тестото, точно, както е показано в началото на темата - при точно спазен грамаж нищо не става вече пет пъти  Embarassed, а имам везна. Май аз съм най-некадърната от вас Grinning, като гледам с каква лекота майсторите тия хлебчета.

Не , не ... не си  Laughing Аз имах период , в който мерих водата със спринцовка за да докарам точните милилитри  hahaha  преди да разбера, че брашното ми се е овлажнило и ми прави номера при втасването  Joy Joy Joy

Цък

Ето това е. Не съм доволна,защото при това количество брашно,което сложих - хляба трябваше да го събирам от капака. Още е топъл, не съм го срязала.Но няма да съм доволна много,защото хляба не е лек. Лек ли е хляба - значи е втасал и изпечен добре. А този понатежава.......

Някой беше споменал , че с това брашно постига страхотен резултат при отложения старт. При незабавния старт не се надига много , но видът му почти винаги е много добър . Когато го пробвах преди време ми направи впечатление , че има лек вкус на бисквити .Тогава реших , че това се дължи на по-финно брашно (450 например) , но Дядо Хаджи предположи , че е от декстрозата.Определено има различен вкус от другия .

# 306
  • Пловдив
 pеtia, благодаря!
petu6ka63, това допълнително втасване за което казваш че се налага с добавянето на закваска от предишно месене, как става? Просто го оставяш в машината или го загряваш по някакъв начин извън нея?
И аз утре ще меся хляб ще отделя закваска за следващо месене.

# 307
Аз само да ви поразсмея малко. Пека си значи хлебче, обаче малко преди да почне печенето се усетих, че съм забравила да туря... мая  Embarassed Е няма такава голяма  newsm57 като мен. Сега лягам и хич няма да чакам да си гледам резила. Утре ще ви кажа какво е станало, защото такъв експеримент като моя едва ли някой от вас е правил  Joy Joy Joy

# 308
Tristia,с нетърпение очаквам резултата от експеримента,аз съм забравяла и съм добавяла след първото месене ама чак до печене не съм стигала.
Ето от мен една погачка за не добър повод, изнасяне на бащами.Дали защото много ми липсва стана страхотна.Ех пък и аз занимавам ви с негативи,простете. Cry Cry

-втасала-готова

# 309
  • София
Аз само да ви поразсмея малко. Пека си значи хлебче, обаче малко преди да почне печенето се усетих, че съм забравила да туря... мая  Embarassed Е няма такава голяма  newsm57 като мен. Сега лягам и хич няма да чакам да си гледам резила. Утре ще ви кажа какво е станало, защото такъв експеримент като моя едва ли някой от вас е правил  Joy Joy Joy
мда и аз го бях направила веднъж тоя номер и се чудя и мая, защо грам не се надига. Десет минути преди печенето загрях защо и пуснах наново цялата програма като добавих мая. Стана нелош хляб.

# 310
пууффф писах писах и нещо стана и се изстри  #2gunfire
такааа
Tristia айде де, чакаме сники  Mr. Green То и ние един път за малко да направим такъв хляб, добре че малкия по едно време взел маята и пита "тати, Дими да папа туй?"  Shocked Сложихме маята на средата на програмата, и стана един хляяяб  ooooh!

Аз да се похваля с Майонезен хляб на г-жа Бедствие Много е лекичек, страхотно бухнал , чак се залепил на стъклото.

Много е вкусен, особено като намазах филийка с майонеза   Mr. Green  Embarassed

И да се оплача, че качих 6 кг. , от както имаме хлебопекрна 4 мес   #2gunfire

ditsan съболезнования мила  Sad
Питката много хубаво изглежда.

# 311
Аз само да ви поразсмея малко. Пека си значи хлебче, обаче малко преди да почне печенето се усетих, че съм забравила да туря... мая  Embarassed Е няма такава голяма  newsm57 като мен. ...
Има Имааааа  hahaha и аз снощи бях така  hahaha hahaha hahaha ама малко по-рано се сетих. Сложих маята с малко водичка и брашно и пуснах отначало и на експресен хляб. Ставаше за ядене, но не беше най-доброто от мен  Rolling Eyes

Альона а това майонезеното само отгоре ли го мажеш или и в тестото се слага майонезка  Thinking

# 312
ох, Альона, аз от това се опасявах. Пусто се надявах да няма отражение на килограмите ни тази покупка. При всички ли е така Praynig

# 313
Дитсан, съболезнования.
По коя рецепта прави питката?
Момичета случайно да знаете, има ли разлика между маята на Йоткер и маята, която продават в Кауфланд/ българска в зелена опаковка/. Първите пъти когато правих с българската и спазвах дозата по книжка всичко беше ок. Снощи сложих хляб с мая на Йоткер, същата доза и нещо не се получи.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 10:35 от EVIQ

# 314
    Ra4e ето рецептата. Отгоре намазах с масло.
Майонезен хляб
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14171187#msg14171187

Мис Каприз най интересно , че мъже ми все такъв слаб и останал  #Cussing out . Отивам да си оправя линийка  Crossing Arms
А и приятелки ме обвеняват , че заради моите питки, кремвершки и кифли били напълнявали и отказват да ми идват на гости.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт