Машина за хляб-31 част

  • 65 019
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 5 161
Със сместта на София мел мъжа ми каза, че хляба му бил като купен и не го хареса въобще, иначе на външен вид беше перфектен  Peace

# 286
  • Мнения: 782
Ето ги и първите ми козунаци в машина ...
Този го пекох в машината http://media.snimka.bg/6045/018345471.jpg  ... има конци, но не достатъчно ... http://media.snimka.bg/6045/018345478.jpg Също така ми се попрепече отстрани, въпреки че от вътре е сочен  Rolling Eyes За сметка на това е вкусен  Simple Smile но може би аз прекалих със захарта, а това утежнява положението с конците  newsm78

Втория пекох във фурната http://media.snimka.bg/6045/018345469.jpg надявам се при него конците да са повечко, но това ще разбера довечера  Confused

Мамо Цоцоланке, хлебчето изглежда добре на външен вид  Simple Smile Аз не харесвам готовите смеси  Peace

# 287
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Shada и при мен се получи същото, когато пекох в хлебопекарна - добър вкус, конци, но препечен отстрани и отдолу.



 

За мен най-добър резултат се получава при месене и първо втасване в хлебопекарна и оформяне, второ втасване и изпичане във фурна.

И двата козунака са по рецепта на Кати за хлебопекарна Peace!

# 288
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Мммм, страхотни козунаци ...  chef.

# 289
  • Мнения: 383
Solar Wind   кво стана със старото тесто, ще пробваш ли  newsm78

# 290
  • Мнения: 165
Здравейте!
От съвсем скоро имам хлебопекарна и за сега изпробвам различни рецепти. Вече 2 пъти правя хляб с ръжено брашно и двата пъти се получават доста сбити хлебчета. Така ли трябва да станат или проблемът е при мен?

# 291
  • София
  • Мнения: 2 649
аз днес си отделих тесто и утре хлебчето ми ще е с добавка на старо такова. Нямам търпение да видя, какво ще се получи.  Simple Smile

# 292
  • Мнения: 2 082
viv-miv,а бяло брашно слагаш ли към ръженото?ако е само ръжено предполагам е такъв ефекта...

# 293
  • София
  • Мнения: 863
Момичета, моля ви дайте ми линк към рецептата за хляб с айран до 1 кг, защото откривам само за огромен, а няма кой да го изяде вкъщи Embarassed

# 294
  • Мнения: 11 607
Solar Wind   кво стана със старото тесто, ще пробваш ли  newsm78

аз днес си отделих тесто и утре хлебчето ми ще е с добавка на старо такова. Нямам търпение да видя, какво ще се получи.  Simple Smile


Линк може ли,че съм пропуснала.....Благодаря!


Ето и сравнение на хляба. Единия както знаете е от микса за хлебопекарни, а другия е с обикновено брашно. И двата хляба са по една и съща рецепта - кисело мляко 2-3 с.л. лъжици, вода, сол, захар, 1 яйце, 300-320 мл. вода, 1 с.л. олио, 600-650гр. брашно, малко настърган кашкавал, 1/3 кубче прясна мая за обикновеното брашно - Кратун и Ма … 83;чо

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 18:32 от Мама Цоцоланка

# 295
  • Мнения: 11 607
Момичета, моля ви дайте ми линк към рецептата за хляб с айран до 1 кг, защото откривам само за огромен, а няма кой да го изяде вкъщи Embarassed

Хляб с айрян на  Полина (за машинки до 1 кг)

айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр   
захар (непълни)   1.5 с.л.   
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр   
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
Програма 1(основна)

Много хубав и голям хляб

# 296
  • Мнения: 767
Такаааа, да ви разкажа - онази вечер правих пълнозърнесто-типово хлебче с овесени трици и айрян. Отделих си малка топчица, която сложих в днешния хляб. Тестото правих на програма месене и втасване, но се наложи да изчакам още към час след това, за да бухне добре, след което пекох. Предишният хляб беше приказка - невероятно мек, пухкав и вкусен, без натрапчива миризма на мая - сложих 1 1/4 ч.л  Ето го днешният - също така бухнал. Не съм го опитала, но като го срежа, ще се отчета.

# 297
  • Мнения: 165
viv-miv,а бяло брашно слагаш ли към ръженото?ако е само ръжено предполагам е такъв ефекта...

50 на 50 бяло и ръжено, така беше по рецептата. Брашното ми обаче е купувано преди доста време, не знам дали и това има значение. Ще купя нов пакет и ще пробвам и с него. Иначе на вкус го докарва. Благодаря ти за отговора.

# 298
  • София
  • Мнения: 2 649
Мамо Цоцоланке, Ердинч вчера обясняваше, че ставал много хубав хляба като добави старо тесто. Замесва примерно 1250гр, в края на месенето отделя една чаша тесто и го прибира в хладилника. На следващия ден го слага към новия хляб. Той казваше, че го държи по два-три дена така в хладилника и предпочита да е хляб само с вода, без мляко(аз поне така разбрах). Аз обаче правя хляб само с кисело мляко и вода и си заделих от него. И без това ще ми седи в хладилника само от днес за утре.

# 299
  • София
  • Мнения: 863
мерси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт