Машина за хляб-31 част

  • 65 031
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
И аз от днес имам хлебопекарна и си правих багети,станаха много хубави.По случайност успях да оцеля всички пропорции правилно.
Петя, честито! Би ли споделила рецептата за багетите, точно в момента си търся такава, че искам да преготвя малко брускети.

# 271
  • Мнения: 5 161
Мама Цоцоланка, само вода и олио, по спомен това пишеше на опаковката да се прибави. Вкъщи не се хареса обаче  Confused

# 272
  • Мнения: 1 234
Да си кажа и аз казването - в момента правя хляб с готовата смес за хлебопекарни. Има я вече в Метро. Не съм слагала мая и сол в хляба, нали така трябва да бъде?
Мамо Цоцоланке, не се слага нищо повече от това, което пише в рецептата на самия пакет, вътре си има всичко, по спомен само вода и мазнина слагах, но пак си прочети Peace

# 273
  • Мнения: 782
Петя  Hug

Тестото ми е готово, сплетено и втасва. Разделих го на две - едното в машината, другото в тава  Simple Smile Според мен всичко е ок, но нека да ги изпека де  Laughing Правих ги по рецептата на Макс Мама, че по тази на баба ме беше шубе за първи път  Confused а и да проуча програмата - кога меси, втасва и т.н . Обаче да ви призная честно, винаги съм била резерве относно машините - а тя добре го омеси тестото  Rolling Eyes Май ще се извинявам публично  Mr. Green а и е такова улеснение, от три дни имам лак на ноктите, иначе с това ежедневно месене си беше мъка  #Crazy

Мамо Цоцоланке, мен точно тази кисела нишка ме спира, както и това че е по-сполучлив с бяло брашно  newsm78 Ние сме фенове на пълнозърнестия хляб. От друга стара си е нужно време, което ми е кът с малкия  ... това последното не го чети, че ме хвана срам, та ти си с 4 деца и правиш  Blush Blush Blush

# 274
  • Мнения: 544
Сега ми става ясно, че въобще не трябва да спазвам толкова грамажа, а да гледам тестото, точно, както е показано в началото на темата - при точно спазен грамаж нищо не става вече пет пъти  Embarassed, а имам везна. Май аз съм най-некадърната от вас Grinning, като гледам с каква лекота майсторите тия хлебчета.

# 275
  • Мнения: 11 607
Мама Цоцоланка, само вода и олио, по спомен това пишеше на опаковката да се прибави. Вкъщи не се хареса обаче  Confused

Да си кажа и аз казването - в момента правя хляб с готовата смес за хлебопекарни. Има я вече в Метро. Не съм слагала мая и сол в хляба, нали така трябва да бъде?
Мамо Цоцоланке, не се слага нищо повече от това, което пише в рецептата на самия пакет, вътре си има всичко, по спомен само вода и мазнина слагах, но пак си прочети Peace

Благодаря!
Уф......в момента е на втасване.....Ама въобще не се е надул хляба.....Вярно, то и аз реших още от самото начало на експериментирам - сложих яйце и кисело мляко, дали това може да е повлияло на втасването.....Май няма да яде Асан баница днес.......Ще слагам и втори хляб с обикновено брашно и мая то се е видяло......

Чакам в края на седмицата да открият при нас Билла и да си купя от там Селски и Многозърнест хляб на Техра....Как обичам мириса им - нищо,че са пълни с добавки, ще си затворя очите, когато ям хляба за да не ги виждам.......

Бубба, винаги съм се чудила за везната......Според мен само повече  може да обърка човек, правилно си установила,че трябва да се водиш само и единствено от консистенцията на топката тесто......Снощи на Господари на ефира даваха Ути с някаква рецепта. И той казва - Добавяме 127мл. хладко прясно мляко......Глас зад кадър - И как ги изчисли точно тези 127мл. Обяснение - пълниш чаша с 200мл. мляко и отпиваш 73мл..........

# 276
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Мама Цоцоланка, аз ги хвърлих двата хляба с готовата смес на София Мел, нито втасаха, и супер безвкусни бяха. Само вода и олио им бяха сложила.

# 277
  • Мнения: 1 234
Мама Цоцоланка, аз ги хвърлих двата хляба с готовата смес на София Мел, нито втасаха, и супер безвкусни бяха. Само вода и олио им бяха сложила.
Shocked Хм, възможно ли е да е от самата партида, аз правих два пъти досега, и то килограмов хляб /на опаковката има дадени за 750 гр. и за 1000 гр. хляб/ и стана повече от страхотен. Друг е въпроса, че аз също предпочитам да си сложа отделно съставките, защото поне виждам какво слагам  Wink, това беше и самата идея на хлебопекарната в нас. Ето го и самия хляб от готовите смеси - http://media.snimka.bg/5992/018239740.jpg.

# 278
  • Мнения: 782
Айде сега едно ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ ... спря тока, спря ми и програмата .... в книжката не виждам да има само за печене ... някой да помогне Praynig

пп... намерих 15-та е , но на дисплея изписа само 10 мин  Rolling Eyes сега само да я пускам ли като изтекат минутите??? ще стане ли... мале, ще си докарам инфаркт  Laughing

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 11:58 от Shada

# 279
  • Мнения: 11 607
Айде сега едно ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ ... спря тока, спря ми и програмата .... в книжката не виждам да има само за печене ... някой да помогне Praynig

пп... намерих 15-та е , но на дисплея изписа само 10 мин  Rolling Eyes сега само да я пускам ли като изтекат минутите??? ще стане ли... мале, ще си докарам инфаркт  Laughing

А няма ли бутони нагоре-надолу, с които да увеличаваш времето на печене? Би трябвало да има.....


Моя хляб нещо се понадигна, ама не е както аз искам.....Ще покажа снимки......

# 280
  • София
  • Мнения: 2 649
Айде сега едно ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ ... спря тока, спря ми и програмата .... в книжката не виждам да има само за печене ... някой да помогне Praynig

пп... намерих 15-та е , но на дисплея изписа само 10 мин  Rolling Eyes сега само да я пускам ли като изтекат минутите??? ще стане ли... мале, ще си докарам инфаркт  Laughing
със стрелките под дисплея, които са за отложен старт си нагласяваш на колко минути да ти пече.

# 281
  • Мнения: 782
Мама Цоцоланка, явно паниката ми попречи да мисля правилно  Joy Благодаря ти   bouquet Дано ти стане хлебчето  Simple Smile

пп....Петя, тенк ю и на теб   bouquet

# 282
  • Мнения: 11 607
Цък

Ето това е. Не съм доволна,защото при това количество брашно,което сложих - хляба трябваше да го събирам от капака. Още е топъл, не съм го срязала.Но няма да съм доволна много,защото хляба не е лек. Лек ли е хляба - значи е втасал и изпечен добре. А този понатежава.......

# 283
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Надигнал се е все пак, може да е сбит, но дано да е вкусен. Дано не си взела много голямо количество от това брашно, лично аз не бих рискувала да взимам от това.
Изглежда апетитно, но това е голям хляб аз и идея нямам колко още трябва да е висок.

# 284
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Аз по Великден го правих, и сто пъти съжалих, все едно нямаше добавки.  С Мулинекс 5000 съм и при рецепта с 500гр брашно ми стигат хлябовете до ръба на контейнера и малко отгоре понякога. Сготовата смес наполовина беше, на Мама цоцоланка, поне калпаче е направил, моят беше равен на основната програма.

Общи условия

Активация на акаунт