Машина за хляб-31 част

• 65 050
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Много ми се иска да направя на малкия тутманик или кифли за сутрешна закуска, но докато машината омеси тестото, после пак да ги точа, пека и той ще умре от глад милия ... Трябва да стана преди него, той става към 7 и половина, на мен в 5 да правя кифли не ми се става. Мога ли да омеся тестото, да разточа и да оформя кифлите или тутманика и да ги оставя във фурната през нощта и сутринта само да ги включа? Трябва ли да ги загъвам в кърпа?

# 376
  • Варна
Според мен оставането във фурната е неудачно, защото има голяма вероятност да превтаса.
Вариант е тестото както е омесено преди да е втасало да се сложи в хладилника. Трябва да е в по-голям съд, защото ще втаса докато е там, макар да е студено. Сутринта оформяш каквото си решила и мяташ да печеш  Peace.

# 377
EWIQ,ето ти една изпитана рецепта за мекички и пица.Страхотна е и стават супер както мекичките така и пицата,тестото е доста  аз го правя цялото взимам си кокото ми трябва а другото замразявам до следващия път.
около 1 кг брашно
1 суха мая-10гр на д-ра
1 ч. л. сол
2 ч.л. зарах
2-3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат в него
1 яйце
прясно мляко на око - около 200 мл

Брашното и сухите съставки се разбъркват в голяма тава или купа, правим кладенче и добавяме останалите. Замесваме меко тесто. Престоява на стайна температура около 30 минути. След това може да се ползва за каквото искате - пица, мекици...есто "Б
мойте обяснения:
Аз го правя в машината на 12 програма/само месене -15 мин/като свърши прогрмата го вадя в купа завивам с кърпа и оставям 10-15 мин да почине,и след това пържа.

# 378
Много ми се иска да направя на малкия тутманик или кифли за сутрешна закуска, но докато машината омеси тестото, после пак да ги точа, пека и той ще умре от глад милия ... Трябва да стана преди него, той става към 7 и половина, на мен в 5 да правя кифли не ми се става. Мога ли да омеся тестото, да разточа и да оформя кифлите или тутманика и да ги оставя във фурната през нощта и сутринта само да ги включа? Трябва ли да ги загъвам в кърпа?

Търсих, търсих и не можах да намеря тесто за мекички. Моля, кажете ми кое тесто става.

аз правя това тесто за пици, мекици, кифли  Simple Smile Замесвам го от вечерта и сутринта ги правя. Слагам го в по-голям съд, че втасва прз нощта и може да излезе Wink

1 яйце
1 коф. кисело мляко
1ч.ч леко затоплено мляко
1ч.л сол
1ч.л сода
1/2 кубче мая
1 кг. брашно

# 379
Благодаря момичета.

# 380
  • Варна
Моля, дайте някоя рецепта за сладка пита за бебе за 40 ден, която сте пробвали и се е оказала успешна. Рецепти много намерих, но като не съм ги правила не смея да експериментирам  Hug

# 381
Да си похваля вчерашния си хляб с кисело и прясно мляко. Стана много лек и вкусен, едва опазих един край да го снимам.  снимка

Ето тези мекици стават супер, но не са за машина.

# 382
Браво на всички.  newsm51
Дилу чудесно е станало хлебчето ти
Альона прекрасни са питките ти
Мама Цоци кифличките и козунака са перфектни
Дитсан хляба ти е супер и кифличките/и аз малко повече ги пекох/
Каи и хлебчето и мекичките са хубави.
От мен едни сиренки и милинки.

# 383
  • гр.София
Радвам се, че Ви е харесало хлебчето - без Вас нямаше да се справя Hug
За тази вечер е готово хлебчето с йогурт на Ердинч - eто и снимка, и пак
Рецептата е много точна и хляба е м-м-м-м, благодаря ти за хубавата рецепта  chef
Меганс, изкусителко такава - пусни едно линкче в темичката за рецептите и на тутманика, и на сиренките  Praynig
Альонка, тия джоб питки на скара ли ги печеш  newsm78
Shada,  smile3501 - загубих ума и дума
Eто го и козуначето ми по рецептата и с помощта на pina  bouquet

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 00:05 от dilu

# 384
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Ето ме и мен - от вчера собственик на НЕО-301 от промоцията в Карфур. Много терзания изстрадах снощи, четох ви, четох и добре че Dilu постави въпросите, които ме вълнуваха и после ми даде допълнителни разяснения - така че днес постигнах от втори път много добър резултат. Снощият първи опит беше пълен крах - хлебчето се опече, но доби хлътнала трапецовидна форма; изглеждаше много неугледен и клисав, но на вкус си беше добре и сутринта го хапнахме с кеф на закуска. Досрамя ме да го снимам обаче.

Благодаря на Dilu за указанията и всички, които дадоха съвети снощи. Спазих всичкото това, видях че проблемът е бил в недостатъчното количество брашно и ето резултатът - моят първи (успешен) хляб (всъщност втори, но първият опит не се брои  Wink)

Така съм се нахъсала, че от утре ще експериментирам още рецепти, дано стигна поне малко от съвършенството на големите майстори тук.   bouquet

# 385

Альонка, тия джоб питки на скара ли ги печеш  newsm78

dilu слагах ги направо на решетка на фурната, поне така от рецепта разбрах  newsm78  Rolling Eyes

# 386
Страхотни нещица сте натворили  bouquet

Аз днес правих "Короната на готвачката" на Labrex ... пуснах машинката на програма тесто и съм адски доволна от бързото месене и втасване само за час и 25 минутки  Grinning  Месенето на ръка ми отнемаше повече време, особено втасването  Thinking

# 387
Ехааааааа, Shada страхотна корона, Браво!
Тези дни и аз пак трябва да я направя.

# 388
Начи тъй. Тутманика на Кашарел стана разкошен, чак майка ми като го видя по скайпа, взе да се чуди аз все още ли съм нейната щерка  Laughing Кашарел, мерси за страхотвната рецепта  Hug
След това обаче, реших да правя майонезения хляб на Г-жа Стихийно бедствие и се изложих тотално  Confused Уж рецептата лесна и винаги ставала, на начинаещите се предлага (то не че аз не съм такава де  Laughing), пък на мен нито ми се надигна, нито коричката се изпече  newsm78 Снимах, утре като го срежа, ще снимам и вътре и ще покажа, макар че според табличката с грешките брашното май ще да е било в повечко...
Е, а кажете после как да правя Чак-чак, дето му се точа от две години и все не ми стиска да го направя  Joy Пък като се сетя като ме черпи една дружка татарка с домашен, от баба и правен чак-чак, как не можех да се спра... лигите ми не текат, ами направо на водопади приличат  Blush
Айде стига с тоз сладкиш, че не е за таз тема.
Всъщност исках да питам за изпробвана рецепта с типово брашно. Аз намерих тази:
типов хляб на geleva 
- вода - 300 мл
- мая -15 гр.
- типово брашно -500 гр.
- олио - 2  суп. лъж.
- захар - 1 к. лъж.
- сол -3 к.лъж.
Обаче се чудя дали не трябва и бяло брашно, или в типовите хлебчета не се слага  Rolling Eyes

# 389
  • Бургас
аз искам да попитам при Мулинексите винаги ли се получава по-твърда коричка на хляба. Може би в пекарните така става. Завивам хляба в кърпа и после в торбичка,омеква,особено отгоре е много хубав,но другите кори са си твърди. И бъркалките винаги ми остават в тестото. някъде четох да се намазняват предварително и така не залепвали.

Общи условия

Активация на акаунт