Машина за хляб-31 част

• 66 732
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Кога да го вадя като приключи? Да (чакам ли да изстине?

С мерителните чаша и лъжичка си служих,ноооо..... Наду се и повдигна капака даже. Вече приключи да видим дали ще е за боклука  Laughing Ама като първо искам да правя пък после да чета.  В интерес  на истината първо не открих темата (пробвах с търсачката) и реших с помощ от приятелка да се пробвам  Embarassed Като направих всичко влязох в готварския и я видях,но късно е

# 541
Благодаря за отговорът   bouquet

Машинката е Нео не знам моделът, а рецептата е с айрана и маслото за 0,750гр. По рецептата  е 5 гр суха мая и с не особена точност мисля,че сложих толкова. От нетърпение просто хванах нещо за ушите и почнах  Embarassed Дали ще става все пак за ядене или да тичам до магазинът?  Laughing
Ако машинката ти е тази  от Карфур с една бъркалка, да ти кажа че и на мен ми приля като опитвах машинката за пръв път, в препоръките ми към приятелката ми за която взех машинката, написах да ползва маааааааааааалко по малко мая от колкото пише в рецептата.
А ние дето нямаме Карфур????Завиждам ви за евтините хлебопекарни...Моя позната е навита, но няма тук откъде да си купи такава......Софията си е София.....
Маме то и в нашия Пазарджик няма Карфур #Cussing out ама добре че с мъжо се налага всяка седмица да се мотаме из страната по работа та вече ги обиколих всичките Joy  Ама ако знаеш как и завиждам на Dina.K , с кви неща се хваля Rolling Eyes и като я питаш все от Карфур била ги взела, аз преди се чудих и си мислих че нещо не улучвам заредените дни в тоя Карфур а накрая разбрах че ги е купило в Карфур момичето ама в Парижкия Карфу а не в нашите Joy

# 542
Кога да го вадя като приключи? Да (чакам ли да изстине?
Изчакай да преключи и гледай коричката да е опечена ако още е много бяла остави го за 15-20 мин във машината.
Извади го и изчакай 5 мин, извади хляба от кошничката пръсни го с малко вода и го покрий с кърпа, след около 20 мин може да ядете.

# 543
  • София
г-жа Стихийно бедствие    точно тази е машинката. Сега ще го вадя да видя какво стана стискайте палци да нее пълен провал.

# 544
г-жа Стихийно бедствие    точно тази е машинката. Сега ще го вадя да видя какво стана стискайте палци да нее пълен провал.
вече е късно за палците  Laughing
каквото е - ще се яде. никакво хвърляне. #2gunfire

# 545
  • София
Да докладвам въпреки формата на гъба хлябът стана идеален на фкус. Сега се връщам да ви чета и да си издирвам още рецепти изпитани  Hug

# 546
Да се похваля и аз сдобих се с това
http://densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8%CD%D … uct_id=1100020088
препоръчайте някоя лесна рецепта , че не си взех везна и не мога да се справя с рецептите от книжката  newsm78

# 547
  • гр.София
Благодаря на всички Hug
Labrex и Solar Wind тортата е трюфел и е по тази рецепта , като надолу от коментарите има насоки за крема - аз съм го правила като в коментара на Мария Манева по съветите на Сладка хапка и Марабу - че къде два дена време да се занимавам.
Днес направих и поничките - много е точна рецептата и станаха много вкусни. Благодаря от името на мъжете в къщи за рецептата  bouquet

# 548
 Аз имам същата само че произведена за Англия и е без гаранция ,купих я преди да се появят в Карфур, и е за 750 грама ,така и на мен ми вдигна капака и аз да бързам да дърпам тестото да не попадне върху реотана ,и както е гореща включих за печене и тя милата изписа едно голямо ЕЕЕ И изключи.Късно разбрах че програма не се спира  и нали съм си умничка изгорих дтемпературен датчик и дадох още 20 лв за ремонт.Ако на някой му се наложи да я разглобява да ме пита поне висях два часа на главата на момчето как ме издържа горкото то си знае ,но не ви го пожелавам . Embarassed

# 549
Да ви кажа тез кифлички - смокини са невероятно вкусни  Heart Eyes Вече ги няма, добре че снимах. Аз се опитах да ги направя по оригиналната рецепта, т.е. плътно наредени, да си ги отчупваш после като ядеш. За плънка ползвах портокаловото сладко с канела (правено в машината). На вид не са много красиви, но са страшно вкусни. В рецептата пише, че са много пухкави и тестото е нежно. Аз такова нещо не забелязах (вероятно пак съм объркала нещо  Confused), но пък ужасно ми напомнят на някогашните макови кифли.
Огромни благодарности на Лабрекс за рецептата!  Hug

# 550
Tristia, ако знаеш само как съм запреглъщала пред монитора........направо са ти разкошни смокинките. На мен все много красиви ми се виждат, както и да ги направя или видя, просто като знам колко много са вкусни. Heart Eyes Радвам се, че са ти харесали. А за пухкави - на мен наистина ми се получават много мекички, поне колкото пъти съм ги правила, а някъде не помня коя съфорумка беше, написа, че и приличали на курабийки. Та си мисля, че може би е от печенето, ако им дойде вповече, може би стават хрупкави, не знам. newsm78 На моите коричката е хрупкава, по-скоро от мака и захарта, но вътре са много пухкави и меки. Все едно, чудни са на снимката ти!   bouquet

# 551
labrex на мен ми се струва, че омесих тестото малко по-твърдичко. Като гледах снимките към рецептата, дето се оформят топчетата, там май тестото по-мекичко изглежда  Thinking Моите чак като курабии не са, като нормални купешки кифли от едно време. Но няма значение, важното е, че наистина са много вкусни. Ометохме ги за нула време.

# 552
  • София
Аз пак имам въпрос  Embarassed Четейки рецептите все срещам една чаша брашно примерно - това да го меря с мерителната чаша на машината ли? И някой може ли да ми помогне за хляб със шарена сол ? Нещо не откривам рецептата а ми звучи много вкусно. Предварително благодаря   bouquet

# 553
Аз пак имам въпрос  Embarassed Четейки рецептите все срещам една чаша брашно примерно - това да го меря с мерителната чаша на машината ли? И някой може ли да ми помогне за хляб със шарена сол ? Нещо не откривам рецептата а ми звучи много вкусно. Предварително благодаря   bouquet
пробвай първо с най-обикновен хляб. има време за добавките  Grinning
писал съм ти на лична

# 554
dilu, малко със закъснение, но ЧЕСТИТО   bouquet Тортата е страхотна и ако знаеш как слюноотделям сега  Laughing

Tristia, поничките изглеждат чудесно, а и сигурно са вкусни  Grinning

Лабрекс ... ти си за бой, сега ще ме караш и понички да правя  Laughing Пека в момента млечното ти хлебче, напълни ми машинката, дано не вдигне капака  Simple Smile после ще покажа снимки  Wink

Да споделя, че правих хляб с отделено тесто  от предния ден. Бухна, хубав вкус, но нещо не ме грабна. На другия ден ми беше странен  Peace Иначе, наистина тестото стои като козуначено вътре, по различно е и домашните не го одобриха  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт