Машина за хляб-31 част

  • 64 180
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 2 649
танита 3 , супер са питките, аз отдавна им се каня. Като арабските джобове ли стават на вкус?

Да,точно като арабските питки,вкусотийка,да знаете newsm10
благодаря ти, ще взема да ги направя и аз.


labrex, недей така егоистично, давай рецептата на тази вкусотия!

Alyona , чудесни произведения. Ако е питката с едно втасване на max mama, то тя е фаворит у нас.  Wink

# 61
  • София
  • Мнения: 1 762
танита 3 , благодаря, ама и твоите питки са страхотни. Сега ще ги търся да ги спретна и аз  Peace
Лабрекс, уникален хляб  Hug Но първо ще пробвам златния, после френските хлебчета и ако не ме изгонят мъжовете, тогава и това.
Alyona, ти пък жена какво си направила  ooooh! От красота по- красота. Браво. Утре, ако не забравя / щото съм уникална шматка/ ще взема моята книжка, ще сканирам рецептите и програмите и ще ти ги пратя. Ама пак казвам- дано не забравя  Joy

# 62
  • Мнения: 125
Да петя , с едно втасване.  С тази рецепта винаги смайвам гости с гореща страхотна питка. И паржоли не искат , само питка с шарена сол.  Mr. Green

Благодаря ви момичета, но това е само благодарение на момичета които споделят страхотните си рецепти    bouquet

абет , а дано да не забравиш  Mr. Green

# 63
  • Мнения: 22 867
labrex, недей така егоистично, давай рецептата на тази вкусотия!

petia_tag , ще я напиша, но понеже не следя рецептите за машина в нашия форум, може да се окаже, че има такава или подобна. Ето я съвсем буквално преведена:

МЛЕЧЕН ХЛЯБ

Продукти:

Суха мая бързоразтворима - 1,5ч.л. или жива - 11гр (аз използвах 2/3 кубче жива)
Брашно - 500гр
Сол - 1,5 ч.л.
Захар - 1,5 с.л.
Краве масло – 1,5 с.л.
Пресно мляко - 350 мл.

На дъното на контейнера на машината се сипва маята, отгоре се пресява брашното, добавят се останалите продукти, най-накрая млякото. Пече се в режим „Основно печене”, размерът на хлебчето е следен (700гр), коричката средна.

Който иска да погледне, ето източника.

# 64
  • Мнения: 274
Ехеее, Альонка, ти си направо майстор!  newsm10
Аз нямам скенер, ще питам мъжо на работата дали имат да я сканира там и ще ти пратя. Аз мойта я залях с кафе, но все пак се чете  Blush
За мулинекса сега. Значи второто нещо което мъжо направи: Има едно болтче отвътре на предната стена. Разхлабва се с оборот и половина-два. То държало някакъв термо-датчик или нещо таква. Освен с него да пробваш. За другото вече много сложно за мен. Ако и болта не помогне, ще правим скайп-връзка и мъжо ще те насочва, щото аз нищо няма да разбера така или иначе  Laughing
Дано успеем в крайна сметка да постигнем това, което направихме с нашата. Аз даже вече си пека на средна коричка, което преди беше немислимо. А тоя експресния хляб не дава да си избираш. Там всичко си зависи от машината.
Оф, аз си пиша тука , ама трябва да слагам бързия хляб, че накрая да не опра пак до експресен  Rolling Eyes

# 65
  • Мнения: 767
Направо  #Crazy от тези прелести, които показвате! Смалих се още повече... Embarassed Аз пък чакам вече няколко часа тестото да втаса, ама като му пльоснах едно студено кисело мляко - и на терасата го държах на слънце, после се разходи до фурната, но имаше едни големи оси и едва успях да го измъкна и да се покрия в къщи Blush Ще го чакам, няма къде да ходи...
Джоб-питките ги правих и аз, страхотни са, но на другия ден вече не бяха така примамливи - явно са за бърза консумация.

# 66
  • Мнения: 573
За Муленекс една книжка с рецепти, но на английски език http://www.moulinex.co.uk/pages/pdf/breadmaker_recipe_book.pdf

# 67
  • София
  • Мнения: 597
Альонка, направо си ненадмината, кога ли и аз ще стигна такива висини  Embarassed Rolling Eyes
Тристиа ще те питам на лични за това болтче, моята е 5000, но все пак  newsm78

А ето и срязано моето разцепено хлебче, според мен си е добре, може би една идея по-сбито

# 68
  • София
  • Мнения: 752
Знаете ли от къде мога да намеря резервна бъркалка(нож) за хлебопекарна?

# 69
  • София
  • Мнения: 8 495
имам и още един въпрос - извинявайте, но не мога да изчета 30 теми Embarassed

досега винаги съм правила хляба със суха мая - за нея знам, че се смесва с брашното и не бива да се докосва до водата (така пише в книжката или съм го чела някъде из форума), ще ми се да пробвам и с другата мая - има ли някаква специфика при използването й? къде се слага пак в брашното ли? натрошава ли се?

Това което сте прочела за сухата мая се отнася за в случаите, когато ще ползвате отложен старт. При нормално положение я изсипете върху брашното и си пуснете програмата да работи.

Иначе няма някакви особени специфичности при работа с живата мая.

Аз пък на пук на всички правила, сухата и живата мая задължително ги активирам предварително.



.... Загубих си своя книжка  Thinking Нямам представа къде можех да я забутам  #Cussing out  .  Дразни ме , че я нямам, а и не помня рецепти. ...

Като ви гледам снимките няма ли да е по добре да си продължите с инпровизациите.  Laughing

За всеки случай ето инструкция на руски език.

# 70
  • Мнения: 274
Ето, както обещах снимка на бърз хляб. Програмата е 2ч и 17м и хич не ми се вярва да я няма в Мулинекс 5000  newsm78

# 71
  • Мнения: 1 254
тристиа, единствената програма за 2 ч и 15 мин е тази за безглутенов хляб, не знам дали е подходяща за другите
месене 5мин, месене 10 мин, втасване 1 ч и печене 1 час Simple Smile Кажи твоята с какви стъпки е

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 21:58 от ~*~Мис Каприз~*~

# 72
  • Мнения: 274
Същата е като основната, но времетраенето на втасванията е съкратено. Първото вместо 39 е 15мин, второто вместо 25:50 - 8:50 и третото вместо 49:45 е 29:50. Последното премесване е скъратено с 5 сек. Това са някакви съкратени варианти, има такива и за пълнозърнест и сладък хляб. В книжката пише, че при тези програми е възможно вътрешността на хляба да не втаса добре и височината му да е по-малка, но всичко друго би трябвало да е наред. Затова се изненадвам, че при някои резултата не е добър  newsm78
И да ти кажа, при мен пък няма безглутенов хляб. Явно компенсират разнообразието с вариации по тема  Joy

# 73
  • Мнения: 1 234
Указания за работа с Мулинекс OW5000 - вътре има по минути продължителност на отделните етапи в програмите.
Книжка с рецепти за Мулинекс OW 5000.
Предполагам, че са публикувани и преди това, но понеже сега стана на въпрос, реших да ги предложа на вашето внимание  Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 23:10 от martin4e

# 74
  • Мнения: 1 254
Според вас на коя програма на Мулинекса да пека този полупълнозърнест хляб тъй като смятам да сложа бяло брашно вместо типовото:

140 мл. прясно мляко
130  мл. вода
2 ч.л. олио
1 ч.л. масло (на малки парченца)
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
225 гр. типово брашно /ще сложа бяло/
225 гр. многозърнесто брашно
1 с.л. ленено семе
2 с.л. белен слънчоглед
1,5 с.л. сусам (предварително леко запечен до светло кафяво)
1 1/4 ч.л. суха мая (на д-р Йоткер)

Общи условия

Активация на акаунт