Машина за хляб-31 част

  • 65 040
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 1 572
аз искам да попитам при Мулинексите винаги ли се получава по-твърда коричка на хляба. Може би в пекарните така става. Завивам хляба в кърпа и после в торбичка,омеква,особено отгоре е много хубав,но другите кори са си твърди. И бъркалките винаги ми остават в тестото. някъде четох да се намазняват предварително и така не залепвали.
И аз съм с Мулинекс. Да, много дебели и твърди са корите. Като се изпече хляба го вадя веднага, хващам го с ръкавица и на мивката го "намазвам" с вода от всички страни, вкл. отдолу.  Само с пръскане не става. Не говоря да го подложиш под струята де   Mr. Green После го слагам на метална скаричка, за да диша отдолу и го завивам с кърпа за колкото време издържа да чакам. В торбичка не го слагам преди да е изстинал, защото тогава водата не се изпарява, а попива и става мокър вместо мек  Crazy
Бъркалките предпочитам да ги вадя след последното месене - на 1ва програма е когато остане 1ч.49мин.

# 391
  • Мнения: 86
Добро утро, замесих от снощи по рецепта на Shada, тесто за мекички. Сложих го в огромна купа, сутринта като го погледнах беше тръгнало да бяга Laughing. После ще пиша Laughingа как са станали.
Ninfil и моята коричка става много пререченка, ако не извадя веднага хляба, още повече. На първа стапен е най-добре и го завивам с кърпа. Обаче все бързам от нетърпение и забравям да сменя степента.
Dora, научих нещо ново, ще мажа с вода, че ще падне някоя пломба  Laughing

# 392
  • Мнения: 125
EVIQ  по коя рецепта ги прави? Айде, чакаме снимки.  Wink

Аз започвам да правя ХАЧАПУРИ на Лабрекс . Дано да се получат като на Лабрекс.  Praynig

Ето и моите Хачапури:

не са толкова красиви , като на Лабрекс,но вкусни бяха. Май тънко ги расточих, винаги първите опити тънко расточвам  newsm78

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 11:29 от Alyona

# 393
  • гр.София
  • Мнения: 184
Альонка - това пържи ли се или се пече newsm78
Моля, ако някой е правил тутманик да каже какво се прави после  Praynig- сложих на програма тесто този на Кашарел, но после какво - дели се на топчета или на фитил, оставя ли се да почива извън машината, примесва ли се, със сиренето като се поръси, как се увиват тия охльовчета newsm78

# 394
  • Варна
  • Мнения: 2 576
....
Моля, ако някой е правил тутманик да каже какво се прави после  Praynig- сложих на програма тесто този на Кашарел, но после какво - дели се на топчета или на фитил, оставя ли се да почива извън машината, примесва ли се, със сиренето като се поръси, как се увиват тия охльовчета newsm78

Тук е обяснено много хубаво:
Тази вечер правих тутманик по рецептата на Кашарел, много е сполучлива рецептата, става на конци и на вкус много се хареса в нас , за което благодаря на авторката   bouquet
Ето го и него


Само да добавя моя опит към самата рецепта, пуснах на програма за месене и втасване, след като свърши програмата, разточих, намазах с мазнина и сирене и навих на руло, след което нарязах на филийки, които подредих в предварително намаслена тавичка. Отгоре намазах с разбито яйце и поръсих със сусам и сложих във фурната на 50 градуса, за около 40 мин втаса отново, и я усилих на 180 градуса за печене - около половин час. Предполагам повечето които пишат в темата знаят, но за начинаещите в тая област (като мен) ще е от полза.

# 395
  • гр.София
  • Мнения: 184
Solar Wind Hug - снощи без да искам подмазах една голяма тава и я оставих днес да я оползотворя с нещо вкусничко

# 396
  • София
  • Мнения: 2 649
аз искам да попитам при Мулинексите винаги ли се получава по-твърда коричка на хляба. Може би в пекарните така става. Завивам хляба в кърпа и после в торбичка,омеква,особено отгоре е много хубав,но другите кори са си твърди. И бъркалките винаги ми остават в тестото. някъде четох да се намазняват предварително и така не залепвали.
аз винаги нагласявам на най-светла коричка и за най-малък грамаж, за да ми пече по-кратко. Коричките ставт по-крехки и светли.  Peace


Показвам как изглежда отвътре хлебче със старо тесто, дано да добиете някаква представа. Пак казвам, става разкошен хляб с плътността на козунак. Най-хубавия, който съм яла до сега:



Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 13:54 от petia_tag

# 397
  • Мнения: 3 453
  Имам доста ангажименти в последно време и ви прегледах набързо.Страхотни снимки видях!
 
Tristia, радвам се че ти е харесала рецептата за тутманика ми Hug

# 398
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Току що и аз изпекох бял хляб със старо тесто. Надигна се хубаво, използвах програмата за френски хляб. Тръгнах да правя златист хляб, оказа се че нямам пр.мляко и го направих с кис.мляко  Blush.

# 399
  • Мнения: 86

аз правя това тесто за пици, мекици, кифли  Simple Smile Замесвам го от вечерта и сутринта ги правя. Слагам го в по-голям съд, че втасва прз нощта и може да излезе Wink

1 яйце
1 коф. кисело мляко
1ч.ч леко затоплено мляко
1ч.л сол
1ч.л сода
1/2 кубче мая
1 кг. брашно


Добавих сол и захар. Снимки няма, защото ги пържих на село. Изяде се всичко, рецептата е супер.

# 400
  • Варна
  • Мнения: 208
petia_tag би ли дала линк към рецептата за хляба със старо тесто. Това ли е рецептата на Ердинч, за която пишехте преди това?

# 401
  • Мнения: 7 779
petia_tag би ли дала линк към рецептата за хляба със старо тесто. Това ли е рецептата на Ердинч, за която пишехте преди това?
рецепта няма. просто от тестото което месиш обикновено за хляб отделяш една
топка - около 200 грама мисля че беше. останалото тесто си се пече докрай.
отделената топка я слагаш в хладилника  и при следващото месене (след ден-два) я прибавяш
към тестото с което ще правиш нов хляб.след като тестото е готово пак отделяш една топка
за следващото месене и я слагаш отново в хладилника.
трябва да се съобрази само че когато ще добавяш старо тесто в новото ще трябва да намалиш
маята - понеже в старото тесто имаш вече мая която е и втасала

# 402
  • Мнения: 136
Здравейте Hug
Приемате ли новобранки в групата  bouquet
От вчера се сдобих и аз с хлебопекарната NEO BM-301 от промоцията в карфур.сега усилено почвам да издирвам някоя лесна рецептичка за хлаб за съвсем,ама съвсем начинаещи в тази сфера  Embarassed .
Имам само 1 въпрос: в книжката пише,че е за хляб 900/1125/1350 гр,а аз попадам на рецепти за 750гр.как да пригодя продуктите за 900гр,или ако някъде има темичка за хлябове 900гр-1кг ще се радвам да помогнете с линк.
Благодаря предварително Hug

# 403
  • София
  • Мнения: 2 649
petia_tag би ли дала линк към рецептата за хляба със старо тесто. Това ли е рецептата на Ердинч, за която пишехте преди това?


bongo много хубаво ти е отговорил, маята се намалява на половина или повече, но и солта също така.

# 404
  • Варна
  • Мнения: 208
благодаря ви Петя и Бонго   bouquet

а това означава ли че първоначалнат рецепта трябва да увелича продуктите пропорционално заради тези 200 гр
и още един въпрос - първоначалната рецепта не трябва да включва млеко или друго съм чела  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт