Машина за хляб-31 част

• 65 013
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
а сега да питам и аз...след старта на програмата,машината веднага ли започва да бърка или изчаква.Вече 5 мин минаха и моята още не е започнала да бърка(а времето си тече в обратно отброяване).Правя всичко по книжката както е описано за нагласяне на програмата и т.н... Confused
Машината е карфурското neo-BM301.

# 421
  • София
а сега да питам и аз...след старта на програмата,машината веднага ли започва да бърка или изчаква.Вече 5 мин минаха и моята още не е започнала да бърка(а времето си тече в обратно отброяване).Правя всичко по книжката както е описано за нагласяне на програмата и т.н... Confused
Машината е карфурското neo-BM301.

Някои машини имат така наречените подгряващи функции преди да почнат месенето. Вероятно вашата е такава. Тези машинки нямат ли си упътване ?

# 422
има,ама нищо съществено не пише,само са описани за какво е всяка програма(без времето ,това го разучих от дисплея).Ще изчакам малко да видя тогава какво ще стане.Колко време трае това подгряване обикновено?

# 423
има,ама нищо съществено не пише,само са описани за какво е всяка програма(без времето ,това го разучих от дисплея).Ще изчакам малко да видя тогава какво ще стане.Колко време трае това подгряване обикновено?
В различните машини различно, за различните програми също различно.

# 424
Снощи и днес направих три хляба. Сега съм пуснала бирен. Това е голяма краста. Забелязях обаче, че ми се налага да добавям допълнително брашно, за да стане хубава топката иначе тестото ми се маже под бъркалките, сигурно везната не ми е в ред.
Много трудно вадя хляба, дори и да махна бъркалките,мазах ги и с олио, има ли някаква тайна да излезе по- лесно?

# 425
5-10  до 20-30 мин.
зависи от машината и от програмата

# 426
Снощи и днес направих три хляба. Сега съм пуснала бирен. Това е голяма краста. Забелязях обаче, че ми се налага да добавям допълнително брашно, за да стане хубава топката иначе тестото ми се маже под бъркалките, сигурно везната не ми е в ред.
Много трудно вадя хляба, дори и да махна бъркалките,мазах ги и с олио, има ли някаква тайна да излезе по- лесно?
като извадиш контейнера с хляба го остави завит с кърпа за около 10-на мин.
после завърти с ръка оста на бъркалката (от външната страна на контейнера) 1 оборот.
ще усетиш как хляба се отлепва от бъркалката. после обръщаш контейнера надолу с главата
 и тръскаш  2-3 пъти рязко. няма начин да не излезне полученото произведение  Laughing
турни пръстите на ръцете на изхода от контейнера - да не изпуснеш хляба да се затъркаля
към пода.
дано да си ме разбрала

# 427
Май ми се развали машината.Ползвам я 4 месеца,с едни и същи
продукти,спазвам точно рецептите,но вече три хляба не се
надуват и става камък.Някой да има идея какво й е?
Най-гадното е,че не мога да си намеря гаранцията... ooooh!

# 428
Май ми се развали машината.Ползвам я 4 месеца,с едни и същи
продукти,спазвам точно рецептите,но вече три хляба не се
надуват и става камък.Някой да има идея какво й е?
Най-гадното е,че не мога да си намеря гаранцията... ooooh!
дай последните рецепти  и ако имаш снимки.
може да помогнем.
каква е машината ?
да не би да си забравила маята или да не е годна ???
реотана нагрява ли  силно - т.е.  пече ли ?
въобще каквото и да е инфо  дай

# 429
Нямам снимки,рецептите ми са точни,от книжката,4 месеца
действат безотказно,маята не съм я забравила,всичко ми
е в годност,всичко съм проверила,отгоре не се изпича,просто
защото не бухва и  хлябът е на половина...

# 430
Нямам снимки,рецептите ми са точни,от книжката,4 месеца
действат безотказно,маята не съм я забравила,всичко ми
е в годност,всичко съм проверила,отгоре не се изпича,просто
защото не бухва и  хлябът е на половина...
трудно се гадае така   newsm78
защо не опиташ с по-малко количество от всичките съставки да направиш тесто и да го оставиш
да втаса извън машината. ако втаса го метни в машината и го пусни само на програма печене.
а ако не втаса .... повредата не е във вашият телевизор  Laughing
прежали още 100-на грама брашно

# 431
Ох,тръгна работи...но като за първи път ми изкара акъла Crazy
На основната програма около 20-тина мин изчака преди да тръгне .Сега омеси една мнооого хубава топка.да видим накрая какво ще стане Simple Smile
Благодаря ня всички за бързата реакция при отговорите на многото ми въпроси Hug

# 432
Ох,тръгна работи...но като за първи път ми изкара акъла Crazy
На основната програма около 20-тина мин изчака преди да тръгне .Сега омеси една мнооого хубава топка.да видим накрая какво ще стане Simple Smile
Благодаря ня всички за бързата реакция при отговорите на многото ми въпроси Hug
ще стане
важното е на вкус да е добре - ще бъде изядено. външният вид е на заден план като за начало

# 433
 Здравейте , мога да кажа че вече задобрях и в точните мерки и в избора на програмите.
 Това е хляба , който извадих преди 1 час , много е вкусен , класическо бяло хлебче и е приготвено по рецептата на Софмел която е дадена на опаковката на микса им за машини за хляб !
 http://shushy80.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.495284

# 434
mmmshushy80, браво   bouquet Хлебчето е със страхотен външен и вътрешен вид  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт