Машина за хляб-31 част

• 64 998
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте , мога да кажа че вече задобрях и в точните мерки и в избора на програмите.
 Това е хляба , който извадих преди 1 час , много е вкусен , класическо бяло хлебче и е приготвено по рецептата на Софмел която е дадена на опаковката на микса им за машини за хляб !
е, браво де  Hug
не било толкова страшно bowuu
следващият път му хвърли малко белени семки или овесени ядки и .... така продължавай.
експериментирай

# 436
Bongo, кутията ти е пълна, май. Исках да ти благодаря, ще го имам в предвид за кекса.

# 437
Bongo, кутията ти е пълна, май. Исках да ти благодаря, ще го имам в предвид за кекса.
незнам да е пълна , а и нямам представа колко събира

# 438
  • гр.София
Бързо, бързо сте изписали още няколко странички  Laughing - правих козунак в машината на програмата за тесто - изчаках до края на програмата - топката си се беше оформила, при втасването си изпълни кошничката почти догоре, като свърши го изкарах, за да го оформя и метна във фурната и тестото спадна наполовина  #Cussing out. Кухнята ми беше топла, всички продукти бяха затоплени, а и самото тесто си беше много приятно като го оформях с намаслени ръце. Пуснах фурната на 50 гр. , покрито с влажна кърпа, за да си довтаса уж, но го чаках много време и нищо - формата ми е 25см. и стана с 3-4пръста дебелина. Ако го печете в машината на каква програма newsm78 - има програма за сладък хляб - на нея ли newsm78 Правих го със суха мая, която само поръсих отгоре - досега само със жива съм работила и не знам сухата как я използвате.

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 15:50 от dilu

# 439
Бързо, бързо сте изписали още няколко странички  Laughing - правих козунак в машината на програмата за тесто - изчаках до края на програмата - топката си се беше оформила, при втасването си изпълни кошничката почти догоре, като свърши го изкарах, за да го оформя и метна във фурната и тестото спадна наполовина  #Cussing out. Кухнята ми беше топла, всички продукти бяха затоплени, а и самото тесто си беше много приятно като го оформях с намаслени ръце. Пуснах фурната на 50 гр. , покрито с влажна кърпа, за да си довтаса уж, но го чаках много време и нищо - формата ми е 25см. и стана с 3-4пръста дебелина. Ако го печете в машината на каква програма newsm78 - има програма за сладък хляб - на нея ли newsm78 Правих го със суха мая, която само поръсих отгоре - досега само със жива съм работила и не знам сухата как я използвате.
ако го пуснеш на тази програма ще започне отново да се меси , а доколкото прочетох ти вече си го сплела и остава само да втаса.
ако искаш да е в машината пусни на програма печене за 1 мин да се подгрее само ,после
изключи и чакай да втасва. ако се наложи след няколко минути пак пусни за подгрее за 1 мин.
когато тестото УДВОИ обема си пускай направо на печене.
може да го намажеш с жълтък и да поръсиш със захар

# 440
  • гр.София
Благодаря ти, Бонго  bouquet
Ако някой е правил козунак в машината, нека сподели на каква програма. Иначе за довечера е вече изпечен хляба на Полин с айран - пекох на програма "Сандвич", с още една 1минута допичане, че стана много светла коричката. Апропо, с какво закрепяте фолио само на прозорчето - ако е тиксо - не се ли уврежда от температурата newsm78
Имам малко спанак - някой правил ли е такова хлебче и обработвате ли ги зеленийките предварително или направо надребнени и след сигнала за добавките ги мяткате newsm78

# 441
Ето малко снимки от последния ми хляб. Ползвах рецептата за бирен такъв- двойна доза, че ми се видяха малко грамажите Laughing.
http://teodk7604.snimka.bg/experiment/moite-proizvedeniya.495340.18410011
Бонго, мерси отново за съветите, как да си извадя хляба, стана много лесно Peace

# 442
Честити машинки и добре дошли на новото попълнение  bouquet
Nonfil,и аз съм с мулинекс и дебелата кора от страни много ме ядосваше но ето какво открих.Аз никога не вадя бъркалките ,нямам тия нерви да дебна за да ги извадя,две дупчици не са проблем.След като извадя хляба го увивам в памучна покривка /която ползвам само за тая цел/ и така го пъхам в голям найлонов плик за окло час,след това вадя и оставям развит навън да истине.В хайлона хляба омеква а покривката поема влагата и не се мокри.Става мек като душичка.А сега открих и златния хляб на Лабрекс който е плътен и много удобен за рязане на филийки ,не се рони и корите му стават фантастични.

# 443
Здравейте! Отдавна не съм писала в тази тема, защото няма с какво да се похваля, правех си хлбебче всеки ден по основната рецепта.
Обаче от сутринта има проблем, който неведнъж е разискван тук и сега се обръща към вас за помощ и съвет. С Мулинекс 2000 съм и днес му дойде времето да ме предаде. От известно време врътката на контейнерчето пускаше по малко масло, аз го почиствах редовно, но днес обаче целия механизъм се извади от контейнерчето. Мъжа ми се опита да го оправи, да го намести, но се вади и няма как да се задържи. Уплътнението ли се е разхлабило, идея си нямам. Трябваше да меся тесто и след като го омесих и извадих контейнерчето, дъното на машината  или по- скоро там, където влиза кръглата част на казанчето беше пълна с масло. Реших, че трябва да занесем машината на ремонт и влезнах в темата да погледна къде в София е сервиза на Мулинекс, но не открих нищо на първа страница от линковете. Знам, че има много патили от този модел и точно с моя проблем и, че за дълго време трябва да се простя с машинката, но мъжа ми се е заканил, че ако ни размотават както някои от вас, ще се разправя. Машината все още е гаранционна. Ще съм ви благодарна, ако ме насочите към някой сервиз...  Hug

# 444
  • София
Здравейте и от мен,
понеже тук-там се дискутираше направата на квас, вижте на какво попаднах случайно:
http://sunmoon.bg/index.php?page=bread_make Изобщо има интересна информация.
Приятна вечер на всички!

# 445
  • Варна
Благодаря ти, Бонго  bouquet
Ако някой е правил козунак в машината, нека сподели на каква програма. Иначе за довечера е вече изпечен хляба на Полин с айран - пекох на програма "Сандвич", с още една 1минута допичане, че стана много светла коричката. Апропо, с какво закрепяте фолио само на прозорчето - ако е тиксо - не се ли уврежда от температурата newsm78
Имам малко спанак - някой правил ли е такова хлебче и обработвате ли ги зеленийките предварително или направо надребнени и след сигнала за добавките ги мяткате newsm78
Козунак съм правила в машинка на програмата за френски хляб. Изчаквам да измеси 2то месене и преди да започне втасването, изключвам и пускам програмата на ново. Казаха че колкото повече месения - толкова по-добре  Peace. Изкарвам след последното премесване и преди последното втасване, сплитам, слагам плънка и пак в машината. Като стане време да пече мажа с жълтък и захар и го оставям да се пече там колкото му е нужно.
Относно фолиото на прозорчето:
svetlaibobo, неизпичането на горната кора е масов проблем на този модел. Можеш да го допичаш на програмата за печене още 10-15 мин. Чувала съм че някои слагат фолио от вътрешната страна на капака, но не съм сигурна колко е безопасно това.
И аз слагам но от външната -Всичко е тип топ и се изпича страхотно.

Може ли повече инфо за фолиото.
Благодаря предварително!

Изрежете си картон с контурите на стъклото (с милиметър по малко). Увийте го в домакинско алуминиево фолио. По време на печете поставете картона върху стъклото (стъклото трябва да е чисто без замърсяване). Внимавайте да не покриете отворите в страни от стъклото.

Ако желаете да проверявате хода на печене, може да повдигате картона без да се притеснявате, но внимавайте да не се изгорите. Аз си бях направил дръжка отгоре от картона, която не беше обвита във фолио.

Като  приключите печенето си приберете картона за следващото печене.

lubopitko много неприятно, не мога да помогна за София, но нашата я взехме от Техномаркет и казаха при проблем да се обърнем към тях. Ако се обадиш в м-на, от който сте купили машинката, би трябвало да те насочат към сервиз.

# 446
dilu, правих козунак на програмата "Френски хляб" по рецептата на Макс мама. Стана  хубав, но не и идеален. Тези дни ще пробвам и моя, но на програма " Сладък хляб" и ще споделя как се е получил. Аз обаче, реших да не пека повече козунак в машината, че конците почти се бяха загубили и отстрани се попрепече. Ще пробвам пак от любопитство, за да се убедя  Wink

Правила съм  питки с маслини, зелен лук, спанак , домати, но на ръка. Добавях ги преди второто втасване, преди да оформя на питки. В машината може би трябва да се добавят при звуковия сигнал за второто премесване, но нека по вещите и най-вече пробвалите в машина да споделят  Peace

# 447
Solar Wind и нашата е от Техномаркет, но някъде из старите теми бях мяркала, че се носи машинката в Мулинекс сервиз. Май първо ще отидем до Техномаркет, пък да видим какво ще ми кажат.Като ги знам колко са компетентни и преди време колко разправии имахме за една част от кухненския ми робот, не ми се мисли...  ooooh!
Обаче има едно положително нещо от цялата ситуация- ще минем малко на диета.  hahaha Joy

# 448
  • Бургас
Момичета,да попитам нещо. Правя хляб на бързата програма и не ми става добре вътре-стои тестян,направо збит. Не се и надува много. Днес пробвах на нормалната програма и втаса значително много,което е добре,разбира се. само немога да си обясня защо винаги ми се пръска отгоре. Ползвам жива мая ,но понеже ми е от голям калъп е съхранявам във фризера и е слагам студена,просто е режа с ножа. Може би това вреди и не е както трябва. Взех вече да се притеснявам,че купих тази скъпа машинка,а не става хляба както трябва. използвам рецептата от книжката. брашно,вода,сол,захар,олио и мая,нищо по-различно от нормалното.
ditsan, аз също завивам така хляба като теб. Омекват корите наистина,само на големияхляб от 1500 гр отгоре кората не се изпича добре и връткам на програмата за печене още 10 минути.И става,но се пука много. Може би предозирвам маята,ще взема да е намаля,слагам предимно на око но уж се придържам към написания грамаж.

# 449
lubopitko  аз преди няколко дена писах , че и моя контейнер пропуска. Аз съм също с 2000. Всеки път трябва да почиствам хубаво защото загаря. Май трябва да търся къде да купя контейнер  newsm78 . Вие поне имате къде да се обърнете, ако стане нещо. А аз не знам къде ще бягам, защото моя мъж много умен и поръчал по интернет , не се знае от къде. Даже сайт не помни  ooooh! .

Обаче има едно положително нещо от цялата ситуация- ще минем малко на диета.  hahaha Joy
 Mr. Green Mr. Green
Да ти кажа , че и аз се замислям да спра с тези хлябове , питки, кифли  ooooh! . Много килограми качих и освен клина нямам какво да друго нося   #Cussing out  Даже не знам дали да хвърлям тука по едно око  #Crazy  newsm78 Вие тука много зарибявате    Crossing Arms Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт