Машина за хляб-31 част

  • 64 993
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Solar Wind и нашата е от Техномаркет, но някъде из старите теми бях мяркала, че се носи машинката в Мулинекс сервиз. Май първо ще отидем до Техномаркет, пък да видим какво ще ми кажат.Като ги знам колко са компетентни и преди време колко разправии имахме за една част от кухненския ми робот, не ми се мисли...  ooooh!
Обаче има едно положително нещо от цялата ситуация- ще минем малко на диета.  hahaha Joy
Сега си погледнах гаранционната карта. На гърба има телефони на оторизирани сервизни центрове:
02 963 2249, 963 0922, 865 0155; 0878 877254 (Лозенец)
02 925 0870, 925 1322; 0878 877253 (Люлин).

# 451
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета,до две години от закупуването на уреда,при дефект търсите търговеца,от който е закупен.От там нататък той да се оправя.

# 452
  • гр.София
  • Мнения: 184
ninfil,аз слагам 1/4 от кубче 42гр. за хляб ок.900гр., за най-големия може би 1/3 - всички течни продукти ги затоплям преди това, вкл. яйцата,разбъркани леко с вилица. Маята преди да я сложа накрая в машината, съм я натрошила в една купичка, заляла с малко топло мляко, 1с.л. захар и 2с.л. брашно - разбърквам на кашичка и покривам с мокра кърпа за 15-20мин.

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 19:51 от dilu

# 453
  • София
  • Мнения: 8 500
Момичета,да попитам нещо. Правя хляб на бързата програма и не ми става добре вътре-стои тестян,направо збит. Не се и надува много. Днес пробвах на нормалната програма и втаса значително много,което е добре,разбира се. само немога да си обясня защо винаги ми се пръска отгоре. Ползвам жива мая ,но понеже ми е от голям калъп е съхранявам във фризера и е слагам студена,просто е режа с ножа. Може би това вреди и не е както трябва. Взех вече да се притеснявам,че купих тази скъпа машинка,а не става хляба както трябва. използвам рецептата от книжката. брашно,вода,сол,захар,олио и мая,нищо по-различно от нормалното.
...

Разпукването на хляба отгоре не е чак толкова голям дефект. Намалете маята или увеличете солта.

# 454
  • Бургас
  • Мнения: 103
Благодаря за подробното разяснение. В действителност,когато меся на ръка правя всичко както го описваш,но тук май надцених пекарната  Joy. Директно студена вода от чешмата, маята само натрошена и после искам да стане. Явно трябва по-"нежно" да подходя и ще стане. относно разпукването не ни пречи да го изядем,но уж да има и естетичен вид. Утре ще се постарая както подобава и ще докладвам.  
Да попитам,някой правил ли е златния хляб на лабрекс в пекарната?

# 455
  • Мнения: 1 336
Здравейте, някой може ли да ми каже как точно са номерата на програмите на Мулинекс 5003. Търсих ги, но все ми излиза само книга с рецепти. Рецептите са много хубави и искам да ги използвам на моята пекарна - Мулинекс 3000, но не мога да съпоставя програмите. Моята е с 10 програми, а 5003 е с 14 и нещо ми се разминават. Ако може някой да ми ги напише  Praynig
Книжката е страхотна! Има линк на първата страница.

# 456
  • Sofia
  • Мнения: 10 875
Момичета, днес правих 3-ти неуспешен опит да направя хляб. Отчаях се вече и ще дам на пекарната последен шанс. smile3511

Правих по рецепта от сестра ми, която прави същия в нейната пекарна, но резултата няма нищо общо с моя.
Пекарната ми е Северин, ето тази: BM3986
Проблемът е винаги един и същ - хлябът не е кой знае колко изпечен отвътре (става за ядене де), но кората му е изключително дебела и твърда, просто ужасно препечена и дебела. Просто не може да се яде така Confused

Може ли някой, който има същата машина да каже по каква рецепта приготвя хляба и има ли подобен проблем?

# 457
  • Мнения: 7 779
Момичета, днес правих 3-ти неуспешен опит да направя хляб. Отчаях се вече и ще дам на пекарната последен шанс. smile3511

Правих по рецепта от сестра ми, която прави същия в нейната пекарна, но резултата няма нищо общо с моя.
Пекарната ми е Северин, ето тази: BM3986
Проблемът е винаги един и същ - хлябът не е кой знае колко изпечен отвътре (става за ядене де), но кората му е изключително дебела и твърда, просто ужасно препечена и дебела. Просто не може да се яде така Confused

Може ли някой, който има същата машина да каже по каква рецепта приготвя хляба и има ли подобен проблем?
аз съм с такава машина
кажи рецептата да видим къде може да е проблема
при мен хляба си се изпича отвътре безпроблемно

# 458
  • Sofia
  • Мнения: 10 875
А като се изпече отвътре каква му е кората? И особено отдолу има ли дебела препечена кора?

Днес правих по тази рецепта: 600гр брашно, 430мл вода, 40мл масло, 2с.л. захар, 2ч.л. сол,  2,5 ч.л. мая. Пекох на бърза програма, преди това имах два опита на програмата за бял хляб като рецепта взех от упътването на пекарната. Но и трите опита са с резултат твърда и препечена кора, особено отдолу.

# 459
  • София
  • Мнения: 8 500
А като се изпече отвътре каква му е кората? И особено отдолу има ли дебела препечена кора?

Днес правих по тази рецепта: 600гр брашно, 430мл вода, 40мл масло, 2с.л. захар, 2ч.л. сол,  2,5 ч.л. мая. Пекох на бърза програма, преди това имах два опита на програмата за бял хляб като рецепта взех от упътването на пекарната. Но и трите опита са с резултат твърда и препечена кора, особено отдолу.



Ми убаво де - намалете си вида на кората от тъмна на светла например или пък грамажа на хляба при програмирането, че да пече хляба по малко.

# 460
  • Мнения: 7 779
А като се изпече отвътре каква му е кората? И особено отдолу има ли дебела препечена кора?

Днес правих по тази рецепта: 600гр брашно, 430мл вода, 40мл масло, 2с.л. захар, 2ч.л. сол,  2,5 ч.л. мая. Пекох на бърза програма, преди това имах два опита на програмата за бял хляб като рецепта взех от упътването на пекарната. Но и трите опита са с резултат твърда и препечена кора, особено отдолу.
на тази рецепта бих направил промяна така : количеството вода го правиш на равни
части вода и кисело мляко (210 на 210) , масло + олио 40 мл, захар по-малко 1 лъжица, маята
ако ти върши работа я запазваш, солта също , а брашното около 600 гр - колкото поеме.
следиш тестото да не се маже под бълкалките.
а , и да незабравиш да сложиш на най-слабо препечена коричка

# 461
  • Пловдив
  • Мнения: 199
Привет. Първо отчет и после съвет.
Правих хляба с бирата не стана. Получи се кирпич или поне на това прилича. Аз ли сгавих или брашното не беше хубаво, но резултата е факт. Карай но съвета ми е много важен. Като изкарвах кирпича  хванах контейнера с куката и той взе, че се изхлузи. Дъното на контейнера се изкриви малко и не мога да го завърта, след като го поставя в машината. Моля за вашата помощ! Praynig Искам да си ползвам машината. Благодаря ви предварително.  bouquet

# 462
  • Мнения: 7 779
Привет. Първо отчет и после съвет.
Правих хляба с бирата не стана. Получи се кирпич или поне на това прилича. Аз ли сгавих или брашното не беше хубаво, но резултата е факт. Карай но съвета ми е много важен. Като изкарвах кирпича  хванах контейнера с куката и той взе, че се изхлузи. Дъното на контейнера се изкриви малко и не мога да го завърта, след като го поставя в машината. Моля за вашата помощ! Praynig Искам да си ползвам машината. Благодаря ви предварително.  bouquet

първо - защо не го хвана с ръкавици  #2gunfire
май не се е изкривил малко щом не можеш да го поставиш в машината Laughing
опитай с пръсти да го натиснеш и да  поизправиш хлътналото място

# 463
  • Пловдив
  • Мнения: 199
bongo_2007, ами защото реших да ползвам кукичката. Нали знаеш, като се обърне колата пътища много. Влиза в машината, ама не мога да го " заключа" преди да пусна машината.
Уф, чакам да свършат някакви мачове на мъжът ми да видим дали ще измисли нещо. Еййййййй много ме  е яд. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 464
  • Мнения: 7 779
bongo_2007, ами защото реших да ползвам кукичката. Нали знаеш, като се обърне колата пътища много. Влиза в машината, ама не мога да го " заключа" преди да пусна машината.
Уф, чакам да свършат някакви мачове на мъжът ми да видим дали ще измисли нещо. Еййййййй много ме  е яд. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

няма страшно - ще измисли нещо. newsm78
ако не сменявай или машината или мъжо

Общи условия

Активация на акаунт