Машина за хляб-31 част

• 64 992
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, някой може ли да ми каже как точно са номерата на програмите на Мулинекс 5003. Търсих ги, но все ми излиза само книга с рецепти. Рецептите са много хубави и искам да ги използвам на моята пекарна - Мулинекс 3000, но не мога да съпоставя програмите. Моята е с 10 програми, а 5003 е с 14 и нещо ми се разминават. Ако може някой да ми ги напише  Praynig
Книжката е страхотна! Има линк на първата страница.

Заповядай , не е перфектно качество , но в момента това намерих. Движи се със стрелките напред до последната снимка.

# 466
  • Пловдив
bongo_2007,мъжа ми го оправи. Сега ще си лягам спокойно. Simple Smile

Лека нощ.

# 467
  • Sofia
Ми убаво де - намалете си вида на кората от тъмна на светла например или пък грамажа на хляба при програмирането, че да пече хляба по малко.

Пека на най-светлата кора. Грамажа на хляба не може да се променя в тези програми, точно затова питам за съвет от хора със същата пекарна.

Бонго, благодаря, ще пробвам съвета утре  bouquet

# 468
Край! Мулинекса сдаде багажа. За близо година и два месеца употреба,  Мулинекс 2000 вече е опакован за носене в сервиз. Долната част от контейнерчето, на което се крепи бъркалката изобщо не може да се закрепи. Не знам какво му стана. Уплътнението ли... При последното печене на хляб имаше изтичане на течност чак под самата машина. Тесто имаше около осичките. Трагедия. Мъжът ще я носи в Техномаркет, от там е купена.

# 469
алтеа, а дано я сменят за нова! Съмнява ме, но ти го желая!  Hug
Аз с малко закъснение да ви покажа моя тутманик по Кашарел:

И неуспешния майонезен хляб по рецептата на Г-жа Стихийно бедствие:

Предполагам, че брашното беше повечко, но ако се сещате за друга причина, казвайте, че аз не се отказвам и пак ще го правя  Laughing

# 470
Благодаря ти много Kapri_z! Ще пробвам някоя от рецептите от книжката.
Харесва ми рецептата за този сладкиш с ябълки, орехи и шоколад. Да видим дали ще стане:
• Вода: 450 г
• Масло: 100 г
• Мед: 50 г
• Захар: 3 ч.л.
• Ябълки: 100 г
• Шоколадов чипс: 30 г
• Орехи: 30 г
• Сол: 2 ч.л.
• Обикновено брашно: 500 г
• Пълнозърнесто брашно: 200 г
• Суха мая: 1 ч.л.
Това е за килограм и половина сладкиш, аз ще ги намаля наполовин за 750 грама. Пише, че се пече на втора програма която и за моята Мулинекс и за 5003 е френски хляб  newsm78

# 471
Здравейте, вече от 8 месеца имаме машина за хляб, безкрайно сме доволни от нея. Покрай нас много хора си купиха, даже и за подаръци на сватби я подарявахме - и много я харесаха. Всъщност това, което искам да ви попитам е хляба без кори. Дъщеря ми си сменя зъбките и ми омръзна да отделя и изхвърля коричката - жал ми е, а и помня как баба ми казваше, че е грехота да се изхвърля хляб. Не можах да намеря рецепта за такъв хляб, а знам, че съм срещала такава във форумът. Предварително благодаря на всички, които могат да откликнат на питането ми.

# 472
yani_cat, на мен тази рецепта не ми вдъхва доверие  Peace но ще ми бъде интересно да споделиш какво се е получило  Grinning Също така , маята ми малее  newsm78

Tristia, намирисват ми на изяждане твоите творения , чудесни са  Simple Smile  Дано доизкусуриш хлебчето  Hug

НБМ, а защо не го вадиш по-рано от пекарната, ако е готов? На мен ми се случва често, да спра машината преди да е свършила програмата. Когато се чудя дали е готово хлебчето /особено пълнозърнестия/ си го бодвам за проверка с клечка. Стар, но изпитан метод  Wink Проблема може да е и в недостатъчно втасване!

# 473
  • Пловдив
Здравейте, от събота и аз имам машина Мулинекс 2000. Вече направих хляб, кейк, козунак. Всичко стана благодарение на вас...доста ви четох. Харесваме повече хлебчета със семена, ядки и т.н. моля да ми дадете рецепта с овесени ядки.

# 474
Tristia, какво не ти харесва в хляба?
аз виждам че няма калпаче, ако е имало и паднал, значи е превтасал, ако нямало по принцип значи или тестото ти беше твърдо или маята малко.
Спази ли рецепта точно?
Пиши та да му мислим, защото точно тоя хляб  не ми се е провалял.
naniika ето ти рецептата.
Бял хляб без кори
100 мл. Мляко
50 мл. Вода
25 гр. Масло
250 гр. Бяло брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
½ пак. Суха мая

програма : 4 (2 ч  и 20 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 500 гр.
По принцип гледай рецепти тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0;all

# 475
Tristia и моя майонезен стана така, но пък бирения стана супер.

# 476
EVIQ коя е рецептата за бирения? Става вкусен така ли? Аз напоследък правя един с прясно мляко и се чудих дали не може да заменя млякото с бира  cheers

# 477
Днес правих Златния хляб на Лабрекс в машинката. Пуснах го на програма "Бърз хляб", но не втаса достатъчно и изключих да довтаса. После вкл. на програма печене за 45-50 мин и стана страхотен, мека коричка, просто приказка. Ноооо, почти се залепи за капака, няма поражения , освен че се спука - големичък е  Laughing Рецептата е много точна, въпреки че не е за машина,обаче в нея пише за 1/2 ч.ч вода, която да се сложи, ако се наложи - наложително е!

Ето и питка от вчера по рецепта на Джемма, но оформена и украсена по мой си начин  Wink

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 17:25 от Shada

# 478

Аз да се похваля с Майонезен хляб на г-жа Бедствие Много е лекичек, страхотно бухнал , чак се залепил на стъклото.

Много е вкусен, особено като намазах филийка с майонеза   Mr. Green  Embarassed
Тристиа  Thinking не знам защо не ти бухнал хляба  newsm78 . Аз като го правих, се залепи за стъклото.  #Crazy

Пък тутманика стана страхотен  Hug Браво

Аз правих Златния хляб на Лабрекс. Няма снимка , ядем като не видяли  #Cussing out
Shada аз не добавих тази вода  Rolling Eyes  и брашно сложих докато стана хубава топка.
В рецепта пише да се сложи "1 с.л. заквасна сметана, или майонеза, или меко краве масло, или маргарин, или гъсто кисело мляко"
аз сложих кисело мляко.  Много хубав стана.
ето и парче което остана  Embarassed

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 18:22 от Alyona

# 479
Alyona, добавих водата в последствие. Машинката замеси ронлива смес, не тесто, но като добавих водата всичко си дойде на мястото. Аз сложих масло. Страхотни хлебчета, особено този на г-жа Стихийно бедствие , но като не ядем майонеза  Crazy няма как да го пробвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт