Машина за хляб-31 част

  • 64 968
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 274
bolqrka64, ето рецептата за Златния хляб http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.150
На мен ми втасва тестото за кифлите смокини. Месих на ръка, че машината бърка хляб. Да видим какво ще излезе от двете ми "леви"  Joy

# 511
  • Мнения: 69
БлагодаряTristia smile3525  От Labrex разбрах че го меси на ръка и аз ще го меся така защото машинката ми е на ремонт/не ще да пече/. От една седмица е там и съм като с вързани ръце.  smile3511 smile3514 

# 512
  • Мнения: 2 214
Здравейте!
Вчера купих за една позната машина от карфур Нео с една бъркалка, какво да ви кажа, вчера правихме хляб с нея ами добре си е машината, моето мнение че ако си купуваш за първи път машина за хляб, това е идеалния избор като съчетание цена и функции, след като потренираш с нея може и да предубиеш представа какво точно ти трябва и какво очакваш да ти прави машината.

# 513
  • Мнения: 11 607
А ние дето нямаме Карфур????Завиждам ви за евтините хлебопекарни...Моя позната е навита, но няма тук откъде да си купи такава......Софията си е София.....

Аз в последно време съм върла фенка на ей такива хлебчета - благодаря на Джемма за идеята! Страхотни са, омитат се за отрицателно време.

Тези конкретно са правени с пресякло се прясно мляко. Каймака бе много жълт, сложих малко и вкуса, и коричката са върха! Тези са за обяд, за довечера ще правя други.....

Tristia да знаеш ще излезе нещо от двете ти леви.......

# 514
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Мама Цоцоланка, в машината ли ги месиш и втасваш? Много добре изглеждат и от всяка рецепта ли стават или си  имат точна такава? Много въпроси станаха  Simple Smile

# 515
  • Мнения: 11 607
Мама Цоцоланка, в машината ли ги месиш и втасваш? Много добре изглеждат и от всяка рецепта ли стават или си  имат точна такава? Много въпроси станаха  Simple Smile

Машинката естествено меси.....За втасването - според зависи. Правила съм ги и по двата начина. Според зависи бебето дали ще ми разреши. Ако имам малко повече време - втасвам малко в машинката - но не повече от 20 мин. Ако нямам време и възможност - въобще не втасва. Вадя тестото, оформям, втасва в тавата 1 час и после пека около 20-25мин. на 200градуса. Дори и да стане леко лепкаво тестото - това не е проблем. На набрашнена повърхност се оформят за по-лесно. Но оформянето да става леко, без да се насилва тестото.....

Рецепта - 1/2 кубче прясна мая, 350мл. вода, 1 с.л. захар, 1/2 с.л. сол, брашно newsm78 - може би 600-700гр.

Тези последните - освен всичко останало и каймак от пресяклото се прясно мляко.

За другите хлебчета смятам да използвам цвика от днешното мляко.

Смятам,че тези хлебчета си заслужава да се правят само от вода и брашно. Всичко останало ще натежи, а така се получават едни наистина ефирни хлебчета......

# 516
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Здравейте!
Вчера купих за една позната машина от карфур Нео с една бъркалка, какво да ви кажа, вчера правихме хляб с нея ами добре си е машината, моето мнение че ако си купуваш за първи път машина за хляб, това е идеалния избор като съчетание цена и функции, след като потренираш с нея може и да предубиеш представа какво точно ти трябва и какво очакваш да ти прави машината.
Напълно подкрепям това мнение.  Имам такава машина  от времето когато буквално ги раздаваха в Ларедута. Купих сега същата за подарък на майка ми, предпочетох я пред по евтините модели на Мулинекс и Кенууд, които са на цени около 150-170 лв.  Направи ми впечатление, при моята имах проблем с една малка спойка на дъното на контейнера, която се наложи баща ми да отремонтира с подръчни материали - при новата китайците са взели мерки и вероятност да се случи този проблем няма т.к. дъното на контейнера е направо капсоловано.
Ако някой си търси хубава машина на скромна цена, това е избора  Peace
Мама Цоцоланка, тези машини са налични и в Техномаркет за 89 лв, незня в Карфур колко са.

# 517
  • Мнения: 148
Bolqrka 64,сори за закъснението ама сега смогнах,за златния хляб вече са ти дали рецептата ето и БЕРЛИНЕРИ/ПОНИЧКИ/
1 и 1/2 п.суха мая/аз сложих 1к.жива/
750 гр.брашно
350мл. прясно мляко
80г. захар
125г. масло/меко/
олио за пържене и пудра захар за поръсване
за пълнежа конфитюр или в моя случай крем
Приготвяне:
От продуктите си замесих тесто в машината /като маята я разтворих в топличко мляко и щипка захар да шупне/ да не маже под бъркалките ,и на 12 програма само месене без втасване.
Извадих го и в фурната на 50гр. да втаса.Извадих разточих на кора 1,5-2см  и с чаша изрязах кръгчета и редих в тава постлана с хартия,пак в фурната за около 20 мин да втасат .Иавадих и пържих в силно загрята мазнина в малка тенджерка с около 4 пръста мазнина,редих на домакинска хартия да поеме излишната мазнина.Оставих напълно да истинат и пълних с пош с острия накрайник.
Моя крем:
2 пак.шок.крем на доктора без варене разтворен с 600мл прясно мляко и 200мл.подсладено кондензирано мляко и 100гр. кокосови стърготини.
Можеш да си ги направиш и с конфитюр,аз пробвах но много запушваха поша и се отказах,а и с крема казаха че по им харесват.
Дозата е голяма излязаха 60 бр.

# 518
  • Мнения: 573
А ние дето нямаме Карфур????Завиждам ви за евтините хлебопекарни...Моя позната е навита, но няма тук откъде да си купи такава......Софията си е София.....

Аз в последно време съм върла фенка на ей такива хлебчета - благодаря на Джемма за идеята! Страхотни са, омитат се за отрицателно време.

Тези конкретно са правени с пресякло се прясно мляко. Каймака бе много жълт, сложих малко и вкуса, и коричката са върха! Тези са за обяд, за довечера ще правя други.....

Tristia да знаеш ще излезе нещо от двете ти леви.......

Посления път и аз сложих домашно прясно мляко заедно с каймака, макар и не много жълт. Вкусът се подобри значително, не е като с купешкото мляко. Лошото е , че е прекалено вкусно, а колориите не са малко. Grinning

# 519
  • Мнения: 11 607
Лошото е , че е прекалено вкусно, а колориите не са малко. Grinning

Нали знаеш,че няма пълно щастие.......

# 520
# 521
  • Мнения: 69
Благодаря ditsan ,не си закъсняла. Детенце следеше зорко за твоя отговор и сега ще трябва да ги правя утре. За съжаление ще трябва да ги меся на ръка/от една седмица машината е на ремонт и съм с вързани ръце/.    Weary   smile3518   newsm45

# 522
  • Мнения: 148
Болярка,съжалявам дано да си я вземеш скоро и всичко да е ок.
От мен днес само млечното хлебче на Лабрекс,което е адски вкусно.
ЕЙ ТАКА БЕЗ НИЩО СИ ХАПНАХ ФИЛИЙКА
-млечен хляб
-нарязан

# 523
  • Мнения: 22 867
От мен днес само млечното хлебче на Лабрекс,което е адски вкусно.
ЕЙ ТАКА БЕЗ НИЩО СИ ХАПНАХ ФИЛИЙКА

О, много се радвам, значи не ми се е присторило. Grinning Вчера и аз така правих, хапвах само хлебче и още ми се искаше, много е вкусно. И днес беше мекичко, не се рони, чудесно е. Направо съм щастлива, че попаднах на тия две рецепти - златното и млечното хлебче. Peace

ditsan, превъзходно изглежда!  Heart Eyes bouquet

# 524
  • Мнения: 69
ditsan като че ли днес всички сме се наговорили да правим този хляб. Иаз него правих следобяд.
 Страхотен е. Щом и домашните  търпимци/детенце и мъжо/ го харесаха /а те са мнооого капризни/ значи е превъзходен. Месих го на ръка и стриктно спазвах съветите на Labrex /да е жива и здрава/.

Общи условия

Активация на акаунт