Машина за хляб-31 част

• 64 981
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Виж не съм се сетила Joy, може добре да стане.

# 496
За Ketival - Хляб с овесени,/пшенични, ръжени или ечемичени/ядки: 2 ч.л. сол, 1,5 ч.л. захар, 200мл вода, 190мл прясно мляко, 300гр бяло брашно, 260гр ръжено,/типово или пълнозърнесто/ брашно, 1ч.л. подправки, 1,5ч.л. суха мая или 20 грама жива. При звуковият сигнал се прибавят 40 гр овесени или други ядки. На основна програма. За 750гр =  3.13часа. Рецептата съм я взела от форума, но не съм записала на кого е. Пробвай, хлябът е много вкусен!!!

# 497
Tristia, да от майонезата можеш да се подлъжеш че ти е рядък хляба, но нищо следващия път ще стане  bouquet

# 498
EVIQ правилно ли разбирам - 2 пакетчета суха мая?  Shocked От колко грама?

# 499
  • София
EVIQ правилно ли разбирам - 2 пакетчета суха мая?  Shocked От колко грама?

И аз това искам да попитам. То верно половината е ръжено брашно ама тая мая тя направо торпедо бе. Апропо на какво точно разчита такова голямо количество мая (при 250 гр. бяло брашно).  newsm78

# 500
В основната рецепта пишеше 1 пакетче от 7 гр, понеже правих двойна доза, сложих 2 от 7 гр. Ако може и с по- малко казвайте. Иначе хляба стана супер.

# 501
  • гр.София
Да си се похваля - с добрите напътствия от вчера коричката стана супер - мекичка, без да е загубила текстурата си - благодаря за хубавия съвет - иначе хлебчето беше по рецептата на Ердинч за хляб с Йогурт, само че с пълнозърнесто и бяло брашно 50:50 и добавка от старо тесто 200гр. и си отделих и за днес една шепа от тестото, че много се надигна и тръгна да бяга Joy

# 502
само да се похваля - пробвах да заменя водата с прясно мляко и хлябът, който се получава е наистина страхотен!

а как да измеря кубчето мая? защото сухата я меря с лъжица, но на една чаена лъжица суха колко грама от кубчето мая съответства? (нямам толкова фина везна, така че ако някой ми каже друг начин, ще му бъда безкрайно благодарна) кубчето мая ,което съм купила е стандартно 32 грама, а сухата ми е на др. Йоткер и е 7 гр. newsm78

# 503
  • София
само да се похваля - пробвах да заменя водата с прясно мляко и хлябът, който се получава е наистина страхотен!

а как да измеря кубчето мая? защото сухата я меря с лъжица, но на една чаена лъжица суха колко грама от кубчето мая съответства? (нямам толкова фина везна, така че ако някой ми каже друг начин, ще му бъда безкрайно благодарна) кубчето мая ,което съм купила е стандартно 32 грама, а сухата ми е на др. Йоткер и е 7 гр. newsm78

В съветите на майсторите има дадени пропорции включително и за кубчетата мая.

# 504
ок, мерси, убягнали са ми  Embarassed сега ще потърся

# 505
стандартна не ли 42 гр?  newsm78  
На основна програма слагам 1/4 част от кубче 42 гр.  На бърза 1/2 от кубче. Помня, така  съветваха тук момичета и момчета   bouquet

# 506
  • Асеновград
Здравейте   Hug,
най-накрая и аз се разписах  Laughing Относно маята,в книжката на мулинекс 5000 е дадено 1 ч.л. суха мая = 9 гр. жива.Т.е. 1:3 в грамове.

# 507
Здравейте ,от мен днес пак златния хляб на Лабрекс и едни понички с шоколадов крем- замесени в машинката
-златен хляб

-втасали преди пържене
-готови
-разрез

# 508
  • Варна
Ох, какви вкусотии...

Да кажа аз за прибавянето на старо тесто замесено с кис.мляко. В събота оставих такова и днес го включих в нов хляб - без мляко. Получи се прекрасен бял хляб  Peace.

# 509
ditsan казвай бързо рецептата за поничките, че на детенце му потекоха лигите и ме врънка да ги правя. Моля те също да ми кажеш къде да намеря рецептата за този златен хляб/три дена се ровя и не мога да я намеря/.
Благодаря и чакам за рецептите, че детето ми счупи рамото да ме ръчка.    newsm17 newsm45

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 18:09 от bolqrka64

Общи условия

Активация на акаунт