Христина е без родители, бременна и има нужда от помощ!

• 32 070
  • 250
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Преди две седмици при посещението ни по повод великденските празници на  ДОВДЛРГ   "Таню Войвода" Асеновград, едно момиче ме помоли да помогна на сестра й, която от лятото не живее вече в дома, избяга с приятеля си и резултата не закъсня, сега е бременна и на 15.05 чакат момиченце!
С Христина се познаваме от няколко години, много усмихната, но  за съжаление и много наивна, това момче й е завъртяло главата, вчера се срещнах с тях, положението им е доста трудно, когато тя забременява родителите на момчето ги гонят, защото не я искат и сега живеят в къщата на бабата на момчето, която се намира в село,  близко до Пловдив, условията са ужасни, нямат нищо, само спалня и хладилник, готвят на един котлон и буквално гладуват, тя е на 19 и  учи в помощно у-ще  “СВ. ГЕОРГИ”, специалност дамско и мъжко облекло, тази година завършва и на 24,05 има бал, много иска да отиде, сестра й е обещала да гледа бебето! Момчето работи за 10-15лв където го извикат, вчера помагал на един комшия за дървата, дядо му им носи от време на време храна и на това разчитат, многократно повторих, че той трябва да си намери работа!
Занесох им една бебешка количка, корито и малко дрешки за бебето, тя много се зарадва, накупих им две чанти с хранителни продукти и една чанта с плодове за нея, дадох й 10лв за пътни, защото нямала за да отиде на преглед, лекарят й е в Асеновград, това можах да направя за момента.
 Пускам темата с молба, който има възможност и желание да се включи с каквото може Hug
Нуждите им са: хранителни продукти
                          куверт за бала на Христина - 22лв
                          чаршафи
                          прахосмукачка
                          обувки за нея №39
                          дрехи за него, ръст 170, слаб
                          всичко за бебето, но май е по-добре първо да се роди, тогава да се събират нещата
                          всякакви домакински съдове
Няма да изреждам повече, защото реално те нямат нищо, освен покрив над главата си  Tired
Да питам и по-запознатите , относно майчинството, как стоят нещата, реално тя се води ученичка и не е работила, ще има ли право на майчинство Laughing

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 16:13 от violenza

# 1
Как да се свържем с тях и по какъв начин можем да пратим това с което можем да помогнем?

# 2
май има право на социално майчинство но нека да кажат по запознатите
аз ще погледна за бебшки дрехи и ще ти пиша

# 3
  • Пловдив
Според мен има право на еднократна помощ преди раждане от 150лв/това е за неосигурените, които не ползват болничен 45дни преди термин/ , след това 250лв за детето, и по 100лв месечно до навършване на 1г на детето. Предполагам и детски по 35лв месечно ще и отпуснат, но най-добре е да попита на място в Дирекция Соц. подпомагане.
http://sgr.hit.bg/sp.html
Аз ще преровя вкъщи да видя с какво мога да помогна, чаршафите като за спалня ли трябва да са или и единични биха свършили работа, дрешки със сигурност ще се съберат, само да се роди детенцето.
Тази седмица едно момиче ще ми донесе дрехи, ще отделя ако има нещо подходящо за Христина и мъжа и. А тя като телосложение как е, предполагам след раждането ще има нужда от дрехи.

# 4
Аз мога да помогна с 1 пакет памперси и дрешки . Моля дайте ми адрес.

# 5
Имаш парите за куверта от мен  Peace
Надявам се скоро да се срещнем за да ти ги дам violenza  Hug

# 6
  • Пловдив
И при мен има доста неща от една съседка...мисля, че има и съвсем бебешки...
Трябва да намеря време и да прегледам чувала.

# 7
  • Пловдив
violenza, при мен има един кашон с дрешки и принадлежности, точно като за новородено.
Приготвила съм и много чаршафи, горни, долни, калъфки, казвай кога ще ти е удобно и къде.............. Wink

# 8
  • Пловдив
Уауууууу, много сте бързи, благодаря ви момичета Hug Hug Hug Hug
Предлагам да изчакаме за  нещата на бебето, като се роди   bouquet
Ако някой иска да изпрати нещо за Христина,  предпочитам да давам моят адрес засега   bouquet
Кики, на срещата ще ми ги дадеш  bouquet Тези дни мисля да отида до училището й и да говоря с класната Peace
izabella82, ще ти пратя моя адрес  bouquet
даскалче, отдели ми само чаршафите  и ще ти звънна да се разберем  bouquet

Благодаря ви момичета, ще се обадя на Христина да е спокойна, че дрешки ще има за бебо и ще отиде на бала Grinning

# 9
Здравейте!:)
Аз мога да помогна с детски чаршафи  и одеяла  за бебето.
 Simple Smile

# 10
  • Сливен
пишете ми на лични още от какво има нужда семейството,за бебето мога да дам дрешки,шишета и други неща имам 2 момиченца,мога да давам и за напред!  Hug

# 11
Аз ще видя дали мога да отделя дрехи за родителите. Какви са мерките горе-долу на Христина ?

# 12
  • Пловдив
anna71, jani85 благодаря ви момичета, но ще ви помоля да ми ги пращате след като се роди бебчо,  jani85 ще има нужда и от шишета bouquet
катюнгелче, Христина е висока 165-170см, леко пълничка, размер М, носи обувки № 39 Peace
Вчера antom ми донесе за семейството две торби с домакински принадлежности: леген, тиган, купи, вилици, лъжици, кърпи и доста други неща, на които много ще се зарадват, също така чанта с дрехи!
 Ани,   bouquet  bouquet  bouquet

# 13
Аз съм от Пловдив,как да се свържа с момичето и да и дам дрехи и др неща

# 14
Като се роди бебо, нека се направи списък с необходимото и да следим, кой и какво може да осигури. Да не зариваме хората с ненужни неща.

Общи условия

Активация на акаунт