Всеки месец брънч да има за радост в темата любима! 44. австрийска тема

• 32 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Аз се аутвам като про ваксинистка и моите деца имат всички ваксини, вкл и тия дето не ги плаща касата : rotaviren, 6-fach, pneumokokken, MMR, meningokokken, hepatitis, varizellen, zecken, i gripna.
Дълго време във Виена имах путце и като тук на село си намеря c удоволствие отново ще си завра и 2 те ръце в г*за и ще си играя с децата вместо да ги лепна пред тв докато чистя.
За среща- с кеф бих дошла да се помлатим ама нямам време. Остава само виртуалното:)

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 20:22 от di-to

# 661
Уомби, Stop аз по твой пример, оправдавам се с хормони за поведението си   Joy
 ...нали щяхме да ходиме да се стреляме  #2gunfire  Laughing,  Пате нещо беше намерила преди време 

# 662
Аз обаче си имам извинение, а ти нямаш  smile3534
Кога да ходя да се стрелям, то моето е все болно?

На шишето нурефлекс пише да се дава 3 пъти по 5 мл. Мога ли тези 3 пъти да не са в рамките на 24 часа а  за 12 например? Много бързо вдига отново до 40С, максимум за 4 часа след приема на нурефлекс, мексален не действа въобще, а паркемед имам само на свещички и като тръгна да слагам  е една трагедия и истерия...

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 22:10 от fat.wombat

# 663
  • Виена
Дито, ти не си ваксинистка, ти си ваксифен, заклевам се! Друѓата фенка знам как след курса по хомеопати'а шА мине отсреШТа Wink
Усмивка, кво ти пука кој кви ваксини слаѓа? Можеш ли да дадеш линк за мутиралата варицела, че тамАн се радвах как е зад нас ѓадната шарка.
Нас утре ни пускат да си ходим. До тук сме на петата диаѓноза.

# 664
  • Виена
Ееее, момичета, много болнички дечица Sad Дано по-бързо да се оправят...  Hug

Аз бях на вилата за 2 дни - рай Simple Smile Няма телефони, няма интернет, даже и кабелна тв няма Simple Smile Кати видя коте и беше много щастлива  Hug Няма да ви разказвам как ме гледаха бабите от съседните къщи, докато им разказвах как дете на 19 месеца не е виждало жива котка  Joy

Уомби, аз за Катерина редувам норефлекс и панадол на 4 часа, защото иначе трябва 4 часа да я държа във ваната. Тя също вдига температура на има-няма 4 часа. Казаха ми, че в краен случай може да се дава и само едното по-често, но тъй като досега не съм пробвала този вариант - по-добре се посъветвай с лекар. Ако нямаш Панадол, а искаш, аз знам, че имам във Виена и мога да ти го дам. 

# 665
Уомби - нурефлекса има много небенвиркунген, даже в болницата ни ограничаваха приема и комбинираха с мексален. Ако искаш имам панадол, утре да ти го дам, той поне действа по-дълго.

Рени - хич не ми пука кой кви ги слага. Констатирах само, че едно се пише из форума, "плюе" се против ваксинирането, агитира се...а действителността е друга. ...и защо се лъже из форума и да се заблуждават другите? ...

айде, лека ви нощ

# 666
  • Vienna
Усмивке, абе няма да се стреляме, само ще си пиеме кафето! кажете как така и ти с Алекс и Рена с Филип бяхте в болница? само от една шарка ли? и каква е точно тая шарка. при Макси в детската имаха 3пати  шарки. Дано сега сте добре!
Аз съм за среща, тази седмица съм по-свободна.
Уомби, какво става с Дани? дано скоро се оправи!

# 667
Фат Уомбат,
За бременни в пьрвите месеца има завишен риск от аборт.
Иначе няма увреждане на плода.
Статистически е имало 177 случая за 2009 за цяла Австрия,от които 36% (което показва,че 63% не ваксинират и което не е вярно) са били ваксинирани с ММР.
Не е мелдепфлихтиге заболяване и лечението (няма такова) е облекчаване на симптомите и почивка.
По ГНМ заушката е конфликт на "не искам,не мога,нямам вьзможност,а искам да опитам, да ям,а ме насилват или не ми дават"
Понеже принадлежи кьм ектодермата,затова и температурата при заушка може да е 40тС.При всички положения е решена фаза на конфликта.
За лимфните вьзли можеш да погледнеш тук според ГНМ.
http://www.pilhar.com/Hamer/NeuMed/Tabelle/Markl/rechts/orb06.htm
Това е само в отговор на Уомбат и е мое мнение,не искам да влизам в дискусии в тази тема. Peace

И аз мисля,че Нурефлекс не е за препорьчване за толкова малки деца.Освен това не е за тази цел,за която го ползвате.
За температура смятам Парацетамол като най "безвредно" и сравнително ефикасно средство.
Слагате ли студено желе на челото на детето при такава висока температура?Или нещо друго студено.Това помага много за смькване на Т.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 10:45 от Christian

# 668
Мерси Кристиан! Слава Богу не е заушка. Аз в първия момент се изплаших много като видях лимфните му възли, а заушка не съм боледувала и не съм виждала колко  се подуват лимфните възли в действителност. За студено желе не се бях сетила, а имам три компреса в хладилника.
Снощи пак вдигна 40 С и започна да кашли, но ларингитно този път за разнообразие.
Панадол и Мексален са парацетамол, а вече писах, че не му действат при висока температура.
Имам слонски нерви и ще чакам 3 дни преди да му връчат антибиотика.

# 669
 Hug
При заушка не се подуват точно лимфните вьзли,а жлезата.Но може и двете едновременно.
Малките деца понасят по леко от нас високата температура и могат да я поддьржат няколко дни без проблеми.
Хубаво е да имаш слонски нерви.Моите са динозавьрски Laughing
За да давате антибиотик трябва да сте сигурни,че бактерия е причината.
За висока температура,ако не действа парацетамол,бих пробвал всякакви "охлаждащи" методи (народни),ако детето показва,че иска да се разхлади.Не винаги е нужно да се смьква,ако детето все още го тресе и "набира" температура.
Намерете начин да пие течности(знам,че е трудно).Ние правим игри с различни сьдове,спринцовки и маркучета,само с цел детето да пие повече течности.
Пробвай с компресите от хладилника.Често и по около 5 минути,но не пряко на кожата,а увито в мека,тьнка кьрпа.

# 670
Имам спешно питане.На кой терминал кацат самолетите  на австрийските авиолинии в София?

# 671
желая бързо оздравяване на всички болни слънчица.Не стига,че само вали,ами и с болно дете в къщи не ми се мисли.

# 672
  • Виена
Имам спешно питане.На кой терминал кацат самолетите  на австрийските авиолинии в София?

Австрийски авиолинии кацат на 2-ри (новият терминал). Ето линк на летището, там можеш да провериш конкретния полет: http://www.sofia-airport.bg/pages/flights.aspx?lm01=103
Там където пише "терминал" има или Т1 (терминал 1) или Т2 (терминал 2)

# 673
Криси, мислех, че отдавна сте в България. Не се чуваш никаква  Grinning Лек път и приятна почивка!

# 674
  • Виена
Торбестото, дръж фронта! Аз се предадох след един екшън с демонстративно отнемане на три деца от майката от страна на Югентамта и не посмях да не отида след настоятелно "поканване" до болницата на втория ден с температура. Естествено, Филип не позволи да му направят оня тест с главата за изключване на менингит и така ни оставиха  в болницата. Драснаха, че има ангина, на втория ден казаха, че е скарлатина, на третия - след много, ама много як обрив - парвовирус Б19 и на петия - ентеровирус. Но АБ венозно си го получи, както и всекидневно точене на кръв за негов ужас. Е, поне не могат да ме обвинят, че не респектирам официалната медицина. Добре, че Филип бързо се възстанови и рязко подобри кръвната картина. Че как се бях сдухала, не е истина...
Усмивка, аз не разбрах, кой, освен мен, Торбестото  и Кристиян казва, че не ваксинира? Доколкото знам, ти също отказваше "коктейлите на здравето". И какво значение има, че някой твърди, че ваксините са гадни, пък ги слага на детето си. Всеки носи сам отговорността за медицинските интервенции върху собственото му непълнолетно дете  Peace Щом са убедени в полезността им, защо да не ги слагат? Аз съм убедена в обратаното и съм крайна до степен да агитирам колебаещите се и да си пиша в темата за вредата от ваксините. Но на привържениците на ваксинирането, мога само да препоръчвам това-онова. Не и да убеждавам  Peace
Заключвам си устата (пръстите) по тази тема тук  Flutter , че доктор Облак ще ме срита по кокалчетата  Mr. Green Тя още не е слушала 2-3 години лекции по хомеопатия  Laughing
Като приспя Филип, пак може да подосаждам  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт