Всеки месец брънч да има за радост в темата любима! 44. австрийска тема

• 32 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Рени, май само на теб ти стиска да дразниш Юпитер. Трай си, че виж някой град се изсипал  Mr. Green
Аз се чудя дали да се занимавам с нормалния киндерамбуланц или да изчакам и да отида следобяд, когато е нотфаламбуланца. Кога ли ще има по-малко деца  newsm78
За АКХ говоря.

# 676
  • Vienna
Рени, не 3абравяй, че курсовете, които Ще посеЩавам са към тукаШната Ärztekammer и не вярвам да са много против ваксините. ВъобЩе не намирам нито една обективна информация ни в нета ни другаде по въпроса.
Между другото темата 3а германска нова медицина съЩо не е тук. Тука си говориме 3а чистене, миене, готвене и прочие домакински неЩа. Кристиан, не ни обърквай нас простите домакини с такива теми...
Айде стига съм писала, че тати Ще ми се скара...
Долчецова, много ми липсваШе твоето мнение по въпроса 3а чистенето и миенето на ръце.

# 677
Днес сина ми за първи път бе прегледан в СМЦ Ост. Е, не ми допада тая болница и толкова! Синът ми кашли без прекъсване от 5 сутринта до сега и идинственото, което им дойде на ум беше да до натъпча с кодеин ( моя любим сироп Sunglasses) и да си свиркам. А го чуха как кашли. И каква е тая система, седят насреща ми двама лекари, които като след като прегледаха Дани, по-точно единия преглежда, другия писа на компютъра казаха " Сега трябва да се произнесе оберарцта." !!! Сякаш са му някакви васали. Дойде оберарцта, ама хич не му се занимаваше, махна пренебрежително с ръка и каза "тускалман". Няма кръвна картина, няма нищо. И какво сега, да чакам да стане пневмония за да се размърдат newsm78
Мога ли в рамките на един и същи ден да посетя два амбуланца?

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 16:19 от fat.wombat

# 678
Интересно, аз пътувам 25км в едната посока за да ида в смц ост, че тия интелигенти в акх преди 3 год ме върнаха сбебе на една седм с 41 градуса щото било нормално децата да вдигат лесно т.

# 679
Пък аз си мислех, че пътувам много от 22 до АКХ, след като СМЦ ост ми е до д.то  Grinning

# 680
Фат Уомбат,можеш да посетиш всички амбуланции в един ден ,ако успееш,разбира се.
Не се учудвай на йерархията,на която си станала свидетел.Вьтрешната(невидима за пациентите) йерархия е още по жалка.

Мога да препорьчам добра детска амбулация в Прайер Шпитал,в десети бецирк.Но там винаги е пьлно с деца и се чака.

Облак,
Цитат
Айде стига съм писала, че тати Ще ми се скара...

Защо мислиш така?Може би само ти си знаеш....но и аз не сьм чак толкова глупав.
Всеки има право да мие чинии и да прахосмукира тук в темата.Отговорьт ми беше само кьм Фат Уомбат и сьм го написал изрично.Моля те,не го приемай като отговор кьм теб Peace

# 681
здравейте
без да е тема за ваксини или за почистване, но все пак доста битова
има ли някой, който може да препоръча бригада/майстор за няколко дейности, основно стени, плочки и паркет
днес ми предоставиха една оферта, височка ми се вижда. макар фирмата да казват да работи доста добре. имам и някои резервни, но все несигурни

благодаря предварително

# 682
До ХИСИ80,в нашата сграда има 2/3 свободни двустайни жилища,това е в 21бец.Дават се под наем от хаусфервалтунга,без комисионна,повече подробности не знам,но тел. им е оставен във входа ни,ако те интересува .ще ти го пратя на лични

# 683
feather - Pisax ti na li4ni

# 684
Fat.wombat, ние бяхме с детето три седмици в СМЦ и ми направиха добро впечатление  Rolling Eyes  Може би защото нашият случай е по комплициран,но направиха всякакви   тестове, преглеждахаго всякакви лекари. Но  доколкото разбрах оберартцт винаги взема решенията, мислех,че такава е системата навсякъде тук. Стори ми се чудно в началото как младшите хем са лекари, хем правят горе долу каквото и сестрите в Бг.

# 685
На мен ми се струва кофти йерархия, но да не коментирам, тък като не познавам нещата отвътре.
Явно до сега сме били богопомазани, щом в акх сме попадали все на шефа Mr. Green

# 686
  • Vienna
Уомбат, системите на АКХ и СМЦО са ра3лични. В амбуланца на СМЦО седят Турнус лекари, които кажи речи току Що са и3ле3ли от университета. Естественно че трябва да ги наглежда някой. Представата, че там седят квлифицирани педиатри е греШна. В АКХ няма турнус лекари, но и там 3ависи на кой попаднеШ. не винаги са специали3ирани педиатри. Там има много тясно специали3ирани хора, които просто не са с "Широк мироглед".
Едно не ми е ясно... 3аЩо не ходите на по един педиатър, които ви по3нава децата.... В повечето случаи е напълно достатъчно. А3 лично ненавиждам амбуланциите и много рядко ми се случва да ги посетя. Ходя си на наЩа дофторка и толко3.

# 687
Ами първа причина- ненавиждам частните ординации, защото в понеделник работят 2 часа сутринта, във вторник 3 часа следобяд, в сряда не работят , а пък от четвъртък докторът е в отпуск и го представлява  друг който има подобно работно време , тясна чакалня и две дузини болни и много заразни пациенти.

втора причина- понякога се налага да се изследва кръв, да се направи рентгенова снимка и подобни. Частният лекар няма тази мат. база за съжаление.

трета причина - в една болница лекарите имат малко по широк поглед. Сблъскват се със сложни случаи.  Ако не дай си боже нашият случай е такъв мисля, че биха реагирали по-адекватно.
Аз ходя по лекари и водя Даниел по лекари, когато сметна, че състоянието е наистина сериозно.

Четвърта причина - обичам да ни преглеждат професори  Joy

Пета причина - тайно се надявам някъде из коридорите да срещна моя любимец Ребхандл  newsm17 newsm51 newsm03 newsm62

# 688
http://www.rebhandl.eu/index.html/

Така значи,такива мьже харесвате... Laughing

Това е педиатьр,който мога да препорьчам.
Има различен поглед кьм медицината,не се занимава с ваксини и др.подобни.Разбира сьвременните проблеми на родителите и системата.
Не знам дали е валарцт все още или работи и с касата вече.
http://www.deinkinderdoc.at/drdavid.html

# 689
Е, ама си го изтипосал!!! На сайта му  снимката е много блудкава. На живо ми е по-симпатичен  Grinning Иначе си падам по Др. Хаус   Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт