Всеки месец брънч да има за радост в темата любима! 44. австрийска тема

• 32 364
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • wien
Здравейте на вси4ки , най - после времето взе да се оправя. Joki писах ти на ли4ни. Дано ве4е болните де4ица да се оправят Praynig .

# 691
Добро утро дами и господа.
Видя се вече - аз и Жени сме в БГ и няма кой по едно кафе да почерпи.
Хайде да спазим традицията Coffee Coffee Coffee Coffee.
Кристиан не знам дали правилно схващам веруюто на ГНМ - винаги съм си мислела че повредата в човешкия механизъм идва от централното табло.
Случвало ми се е   да взема болничен ( нали се сещаш - играеш някаква роля ,че си неразположен , нещо не ти е добре) и ок, получаваш болничен и се прибираш в къщи и наистина си болен. Мозъка ти до такава степен се вживял в ролята , че те разболял наистина Joy.

feather - за такива ремонти мога да ти препоръчам наш приятел . Казва се Папазян , работи усърдно .Педант в работата си и не на последно място - не е мърляч.

Момичета спешно трябва да се поправи времето, в събота тръгвам на море с бебоците и не ми се мисли какво ще правя ако температурите са все още такива. Не знам какво му става на това време, преди две седмици температурите бяха около 38 градуса а сега на 18 ми идва да извадя зимните якета #Cussing out.

На Пипо му излязоха два кучешки зъба и вероятно това е причината два дни да заспива в/у мен на спалнята. Ако и той рече да се нанесе трайно , някои от родителското тяло ще трябва да се изнася newsm78.
В общи линии това се случва около нас в БГ .
На всички лек и спокоен ден.

# 692
Това обяснява защо на Жени тел. и  е изключен. Имаш ли информация дали става бързо смяната на документите? Жени  замина уж за седмица само...
Дани днес ще бъде "изстрелян" на детска градина. Нямам сили вече. Една болест, а десеторно мрънкане, претенции, капризи. Време е вече нещата да си дойдат на мястото  Mr. Green

# 693
Илияна нямам идея колко бързо стават документите .От Жени знам че ще са в БГ до края на месеца.
Аз имах да сменявам един червен паспорт ,но сърбите махнали изискването на такъв та се чудя дали да го вада.

# 694
  • Виена
Ѓаби, с^рбите приемали само лк с биометрични данни. Провери как е положението да не те изненадат.

# 695
Те винаги са една крачка напред Mr. Green

# 696
Някой водил ли е детето си на детски психолог? Можете ли да ми препоръчате някой?
Касата поема ли някаква част? Ориентировъчно колко струва една консултация с  детски психолог?

# 697
Здравейте,
fat.wombat мисля, че тези консултации са частни и касата поема само една част от заплащането (около половината). Мисля, че на посещение ще струва между 60-70 евро. А ако се наложи терапия ще ти е необходим и  Verordnung, който да бъде разрешен от шефарцта, на здравната каса към която сте застраховани. Виж какво открих, вярно че е от 2004 година, но освен да е станало по-скъпо едва ли нещо се е променило:
http://www.parents.at/forum/showthread.php?t=62650

Да ви пусна адреса и на първия магазин за български хранителни стоки тук:
1160 Wien, Ottakringerstrasse 86, Telefon 0699 181 09 121. Отворено е всеки ден от понеделник до събота от 9.00-20.00 часа. Чакат разрешително и за неделята. От около месец е отворено- малко е, но има сирене, кашкавал, кисело мляко и най-различни луканки  и салами. Има и царевични пръчици, меденки, морени, бисквити с фъстъчен крем и др. вкусотийки  Crazy Зареждат всяка седмица. Може и по телефона да питате, ако нещо ви интересува и да си поръчате да заредат от България. Много е любезна продавачката. В момента малко е обраничко, но в понеделник ще бъде заредено..... Peace Цените са нормални: 5.40 евро за кг. сирене и 0.70 за кофичка кисело мляко. Аз съм доволна и много се радвам, че най-после откриха бълг. хранителни стоки  Simple Smile

# 698
fat.wombat аz съм се консултирала с психолог към МАГ 11 беzплатно в наШия район, но мисля, че има във всеки район. Погледни тук
http://www.wien.gv.at/menschen/magelf/stresskind/unterstuetzung.html и тук
http://www.wien.gv.at/menschen/magelf/kinder/beratung.html
АЗ бях доволна от консултацията и не ми се наложи да търся платен психолог.

# 699
Фат Уомбат,внимавай с тези детски психолози,особено кьм магистрата. Stop
Ако дом.лекар назначи пси терапия,тя се поема от касата 100%.

# 700
Проблемът се оправи 20тина минути след като му дадох конституционното му хомеопатично лекарство. Не можете да си представите какъв ужас беше последните 2/3 дни. Такова тръшкане, такива истерии не бях виждала у сина си. Дори по едно време си помислих, че вирусът е направил нещо с нервната му система. Будеше ме към 5 - 5.30 сутринта и започваше да крещи и да се тръшка и така почти целия ден.

# 701
Здравейте, мами, живеещи в Австрия!
Извинете ме, че нахълтвам в темата ви ни в клин, ни в ръкав.
Искам да ви попитам дали има някоя от вас, която скоро ще се връща от Австрия към България и би могла да ми услужи за покупката на едно лекарство.
Имам си рецепта, която мога да пратя по поща или по факс, а и мисля, че този препарат се продава свободно без рецепта.
Ако някоя от Вас би могла да ми помогне, ще бъда много благодарна. За да не ви спамя прекалено, ще пиша за подробностите на ЛС на тази, която се отзове.

# 702
  • Vienna
Уомби, не си гослагай на сърце! детето се е уморило, изнервило се е, изтискан от вируса, температуратурата, неспане и пр. е ясно, че се е вкиснал ужасно, сигурно и той незнае какво иска и за какво мрънка. ама и ти за такова нещо веднага на психолог..... целувай го глези го сега малко повечко. то сигурно и ти си се изнервила и това още повече го активира.
АнаК. мерси за инфото за магазина Hug
Габи, чакам те с нетърпение, вече съм те обявила за моя лична маникюристка  Sunglasses (ох, дано и педикюр да правиш, че краката ми са трагедия)

# 703
Fullmoon, след 1 месец ще се прибирам в Бг, ако не ти е късно или няма някой друг по рано пътуващ, пиши ми, ще ти го купя.

Имам 2 въпроса:

- Вико завършва ясла и отива в градината, знаете ли дали е прието тук да се подарява нещо на учителките, цвете, бонбони  Thinking

- Някой ходил ли е в централата на der Mann Bäckerei, на обиколка как се прави хляба, дали става за деца  newsm78

лека нощ

# 704
annakonna, мерси за информацията. Магазинът е относително близо до нас. В понеделник ще го посетя да видя какво има.
У нас е пренаселено от 4 дена - 6тима души са ни на гости - латвийци.  ooooh! То да се домакинства за толкова народ хич не било лесно Tired А да не говорим, че баняата и тоалетната постоянно са заети Simple Smile Сега излезнаха из центъра, а аз малко си почивам, че започна да ми се отразява умората.
Вчера бяхме в Парндорф на пазар. Аз още съм с пловдивско мислене и въпреки намаленията, доста скъпипичко ми се видя... Вие от къде пазарувате при намаления?
Уомби, ти защо така си се притеснила, че чак и до детски психолог? Всяко чудо е за три дена при децата. Насъбрала му се е повечко енергия за изразходване на Дани и по детски си я изразходва, както той си може!  Party

Общи условия

Активация на акаунт