От кога може...

• 2 357
  • 32
  •   1
Отговори
От кога може да се дава шунка или някакво филе?Моят син е на 2г. и 8м. и не яде никакво месо.Пасирам му храната за да стане на каша и да не усеща месото, но не...пак не кусва.Преди ядеше поне риба, сега едва успявам на месеца по 1-2 пъти да го залъжа със пилешка супа.Твърдо против всякакви салами съм, но вече се замислям за филе или шунка.. Simple Smile

# 1
Ами според мен детето ти е роден вегетарианец Simple SmileКато не иска месо,не го насилвай.Не е ли по-добре да му даваш заместители/в темата за вегетарианството,ще намериш кои са/Познавам доста такива деца,които са и вече големи и ядат само салами и мезета.Мисля,че може да пробваш със шунка

# 2
Миля, че можеш. На 1г.10м. започнах да му давам пуешка шунка и пилешко филе. Сега яде и свинска пражка шунка.

# 3
Филе и шунка можеш да даваш, детето ти е достатъчно голямо.
Но ако не желае месо не го насилвай. Има заместители на месото - зеленчуци, ядки, кълнове.

# 4
  • София
Според мен също можеш да даваш филе и шунка.
Моят син си похапва от време на време филе и шунка.
Ако не иска месо... знам ли, не го насилвай.

# 5
Ами да ви кажа моят син е злояд...доста.Не консумира зеленчуци в сурова форма, от плодовете хапва само ябълка и банан.Ядки пък ако му давам ще е след 3 години и ситно смлени защото съм сигурна че ще ги изплюе.Просто се чудя как да му разнообразя менюто Simple Smile
А той ще е най щастлив ако яде коприва, спанак с яйце, сандвич със сирене,кашкавал или вегетарианска пица..Simple Smile

# 6
Като гледам все полезни неща обича Wink.
Давай му каквото иска да яде.

А опитвала ли си някаква паста или спагети със сос Болонезе?
Това е едно от суперлюбимите неща на моя син.
Месото вътре е всъщност ситно смляна кайма, възможно е и да му хареса.

# 7
  • София
+По- добре да не яде месо, токолкото да яде колбаси. Във всички шунки на пазара има МНГ, нитрати и огромно количество сол.
давай по- често боб и леща, за да компенсира липсата вещества от месото.
Иначе и Sourcherry е права - при почти всички деца месото минава в спагети със сос болонезе.  Mr. Green

# 8
Ох, де да беше толкова лесно и със спагетите....той като му сложа спагети обира сиренцето с ръчичка и другото зарязва. Laughing Хитрец се пише Wink
Не признава овесени ядки,макарони или юфка.Но виж боб и леща обича...ще си кретаме по тази схема явно.Силно се надявам поне да прояде още някой плод.Миналата година ни череши(аз му давах да яде, той ме хранеше с тях Simple Smile)), ни диня, ни нектарини....ако само знаеше какво изпуска!! Grinning

# 9
Разбира се, че можеш, детето е голямо. Моят също не яде готвено месо, но обича печено пиле, сушен свински бут (хамон) и разни сухи салами, от рода на луканка, суджуци и тукашните им подобни (които са без подправки).
Малки кюфтенца ако му правиш, няма ли да се впечатли, съвсем мънички? Моят такива яде, големи - не  Crazy
Не го насилвай, със сигурност след време ще прояде. Като заместител на месото давай бобови варива, стига да иска и тях, де  Simple Smile

# 10
  • София
Моето дете от едногодишно е месарка и обича много филенца, пържолки, луканка... И досега пасирам храната от ДК, но месото си го дъвче безпроблемно.

# 11
И при нас е същата работа,почти не яде месо.Аз давам шилешка шунка,друга не иска.Също сурови орехи,бадеми Peace

# 12
Аз давам шилешка шунка,друга не иска.

Joy Ох, извинявай, останах така  Shocked от шилешката шунка. После загрях, че сигурно е пилешка?  Laughing Hug

# 13
  • София
 Joy
Майтапа настрана, но наистина се изумявам, че има деца, които не обичат месо. Моето дете може само на пържоли и филета да кара, без да се сети за друго! То при двама доста месоядни родители какво друго остава  Crazy
еуфория, когато готвиш, да речем някаква манджа с пилешко месо, предлагаш ли на детето? Питам, защото когато готвя с пилешко, самото месо става мноого крехко и вкусно, и най-вече лесно се дъвче.

# 14
  • София
Дъщеря ми не обича месо. Шунка, филе, луканка, шпеков салам хапва, скара също. Кренвирши не обича. Независимо какво месо готвя, тя казва че не обича и се започва с ревовете.

Общи условия

Активация на акаунт