Берлинчанки се срещат на неделен брънч !

• 6 575
  • 161
  •   1
Отговори
# 60
Шехи, извън темата, Алекс и на мен хубави снимки ми прави. След Вечкините, неговите са най-хубави. Поощрявам го детето, купили сме му детска камера. Щрака ги наред в детската градина. Laughing

Снежи, при нас малката хваща гората. Намерих си в нейно лице личен треньор, казвам ти. Mr. Green

Веч, не се безпокой, най-малкото ще ти го прехвърлят полета за друга дата. Или ще те качат на влак. Mr. Green Без майтап, бре. Днес знаеш ли колко клиенти изпълниха първа класа на ИЦЕ-тата.
До няколко дни обстановката би трябвало да се нормализира, казват.

Потъвам в уикенда, мацки, значи, последно от мен. Аз съм за парк, колкото и да трябва да тичам, но ще дойдем където решите.

# 61
Шехи, и фонове ще нося, те поне не заемат много място. Чудя се разни панери и други джувки дали да мъкна, ама си трая.

# 62
За съжаление не става, нито за 24'ти, нито за 25'ти ве4е е резервирано за същия уикенд  Close

# 63
  • Primum non nocere !
Вечи, какво имаш в предвид панер?
Ако има в парка продавач на балони, ще го помолим малката да ги подържи, а ти да я пощракаш! Grinning
И аз искам да се снимам с пачка, може ли? Joy

Естрадор, кое заведение е резервирано,че вече  се обърках.

# 64
Шехи Кафето Амитола, няма значение! Сега прочетох постингите, че е имало промяна, а и не работят в неделя с клиенти поединично, но може да се резервира за групи!
Но това само за инфо, сега видях, че друго сте се разбрали.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 20:00 от estrador78

# 65
аз така и не разбрах какво сме се разбрали.
навитак съм за парка (аз съм 25% от 40-те %). Фрийдрихсхайн е добра идея. не държа да има брънч - на повечето места все ще има какво да си вземем за ядене.
очаквам развръзката!

# 66
Шехи, има предвид плетен или дървен панер  за такива или такива бебешки снимки.
Може и такава кошница пак ще свърши работа.
Пусто много място заемат... ooooh!

# 67
Мами,едно бързо включване от мен.Много е хубаво заведението за брънч и площадката за игра,но само когато има слънце.За снимки ще е тъмно при липсата на слънчеви лъчи.Може да направим лятото другата среща там,а иначе сега да останем при последното предложение за парка,защото не можем да сме сигурни,че времето другата недела ще е слънчево като днес.
Но определено си заслужава този испански брънч. И от 20 деца не излезе нито едно дете на улицата.Всички си лудуваха в двора на заведението и се забавляваха до късния следобед.Малко инфо за следващия път: брънчът струва 8 евро на човек,деца до 100 см се хранят безплатно,деца над 100 см плащат по 4 евро.Напитките се заплащат допълнително.
Това е от мен.

# 68
Нито ние, нито децата сме ваксинирани срещу кърлежи и парка ще го пропуснем.
Ако има лятна сбирка, която не е из парковете с удоволствие ще се присъединим.

# 69
estrador78,а поне  заведението на парка няма ли да посетите?  Sad
Не се ли разбрахме,че първо ще сме там?!  newsm78

# 70
Tова е голям тъпизъм честно!
Вие не сте ендемичен район, а и като проверите след това децата за тях, то опасност няма.
Но вие си знаете.

# 71
estrador78, Вечерница е права, Берлин не е рисков регион, за справка ако искаш ето http://www.medavit.de/zeckengebiete-zeckenkarte-zeigt-fsme-risikogebiete
Освен това чак такива буйни треви в този парк не съм срещала, а даже и да има ние няма да ходим там. Заведението е на чакълесто/песъчливо. И честно, не ми казвай, че не ходите по паркове при положение, че в Берлин те са на всяка крачка, едва ли не, или пък на детски площадки. Извинявай, да не кажеш пак, че се заяждам, но ми се струва малко пресилено.  Peace

# 72

Tова е голям тъпизъм честно!

Благодаря за комплимента!!!! Само тъпа не бях наричана!
Не сме рисков ли??? Само при нашата педиатърка от началото на април има 4 случая на изваден кърлеж!
Парковете на Берлин са пълни с гадинките, а ако не сме рисков значи, че рядко има някоя от тях носител на по-сериозните зарази, да, вярно е. Но искам да кажеш на моя комшийка полякиня, чието дете почина преди 3г. след ухапване от кърлеж в Тиергартен от лаймска болест, че е тъпизъм!!!!

pazza Да, не водя сина си на места, където има опасност да му се забие кърлеж, паркове, места с висока трева, а нашата площадка за игра няма трева и се пръска 2пъти в годината по желание на живущите. Предпочитам да го заведа в Леголанд, Пандаланд или Indoorspielplatz , но не и на места, където бих рискувала да го полазят. Картата, която даваш показва само, че в момента (Derzeit kein FSME-Risikogebiet) няма кърлежи носители на FSME в Берлин, а не гаранция, че няма такива! Не дава и гаранция, че няма да се забие такъв на детето и треперенето след това дали е бил заразен дни наред. Хайде иди при твоя педиатър и го попитай, ако на дете му се забие кърлеж дали ще го извади като нещо безобидно и ще ти каже няма страшно тук няма FSME,  не сме такъв регион, все едно комар го ухапало или ще бъде наблюдавано за поява на симптоми на болести, защото не е самo FSME, затова казвам болести!!!
 Пък, който ги има за безобидни жив и здрав, аз съм на друго мнение!

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 03:13 от estrador78

# 73
Естрадор, определено ти личи, че си новичка по форумите. Wink
Не съм казала, че ти си тъпа, а, че самото изказване е тъпизъм. Едното не подразбира другото и престани да търсиш под вола теле.
Който го е страх, не ходи на лов за мечки в гората.
 Съжалявам, че лишаваш детето си от разходка и свободна игра само заради някаква бъдеща опасност. Още повече, че има мазила като Аутан например, които много добре предпазват децата, а ако го облечеш с дълги панталони, чорапи до коленете и блузка с дълги ръкави, намаляваш опасността до 90 %.
Ако попрочетеш малко повече, вместо да изпадаш в паника, ще знаеш, че опасността при вече ухапан човек е при некадърно вадене на кърлежа, защото тогава кърлежите си пускат отровата и с нея и носените бактерии и вируси. А една профилактика с АБ също може да предпази ухапания от развитие на Лаймска болест.
Само уточнявам последно - майка съм на 3 деца, които са били хапани от кърлежи прилично често пъти и не изпадам в паника да не ги пускам по тревите да тичат.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 14:23 от Вечерница

# 74
е, не, ще ме разбиете вече!
аз си представях цялото събитие едно такова идилично, слъчево, децата се забавляват, Вечерница им прави невероятни снимки, всички се надърдорваме и наклюкарстваме и се прибираме вкъщи доволни и увековечени, а сега какво стана? ясно е, че при толкова хора трудно ще намерим място, което да пасва на всички и точно затова все някои от нас ще трявба да направят компромис.
един такъв тон нахлу в тази тема, че направо не и завиждам на Вечерница! вместо да се радваме, че ни идва на крак да ни снима децата, ние почваме с големите претенции и сръдни. ами хайде стига вече! големи хора сме, нека покажем, че можем да бъдем и разумни.
освен всичко друго трябва да сме благодарни и на тези от нас, които се занимават с организацията, събират линкове, ще правят резервации и т.н. не може само тук да си тропаме с крак и да се тръшкаме, че не станало на нашето. имайте предвид, че подобни коментари ще ни се отразят и в самия ден на срещата и тогава вече наистина не знам как ще се гласим да сме хубави и щастливи с децата ни на снимките. цялата организация е достатъчно стресираща, за да си късаме нервите предварително и допълнително.
който иска - нека дойде, който не иска - ами няма да дойде, много ясно.
аз казвам "Благодаря" на организаторките!   bouquet
и ще се радвам да се запозная с Вечерница и с тези от вас, които не познавам. до другата неделя!

Общи условия

Активация на акаунт