Берлинчанки се срещат на неделен брънч !

• 6 569
  • 161
  •   1
Отговори
# 75
Миран, споко! Ела с добро настроение и децата ще бъдат с такова. Те усещат нашето понякога и стават кисели, но самите ние ако сме благоразположени и атмосферата ще се получи.
Пък аз знам да мамя деца и да им създам настроение. Не забравяй, че съм работила на сцена точно с деца Hug

# 76
освен всичко друго трябва да сме благодарни и на тези от нас, които се занимават с организацията, събират линкове, ще правят резервации и т.н. не може само тук да си тропаме с крак и да се тръшкаме, че не станало на нашето. имайте предвид, че подобни коментари ще ни се отразят и в самия ден на срещата и тогава вече наистина не знам как ще се гласим да сме хубави и щастливи с децата ни на снимките.
myran Ако не си забелязала аз също бях една от тези, които събираха линкове и се обаждах за резервация! Освен това нито съм се тръшкала, нито съм тропала с крак, само кратко казах, че няма да присъстваме и защо! Друг определи написаното от мен за тъпизъм, с което с овчо кимане за съгласие не бих се съгласила, от там и последвалото обяснение. Колкото до доброто настроение, при положение, че няма да присъстваме можеш да си спокойна, че няма да бъде развалено ничие настроение!

. Едното не подразбира другото и престани да търсиш под вола теле.
 Съжалявам, че лишаваш детето си от разходка и свободна игра само заради някаква бъдеща опасност.
Не търся под вола теле, но не съм съгласна да ми бъде налагано чуждо мнение! Аз решавам как да опазя детето си и, ако желаете наречете ме параноична, но не ми се рискува! Или не си прочела написаното от мен или не си имала желание да го разбереш, къде пише, че лишавам детето си от разходка и свободна игра??? Нима само в парковете може да играе, това ли са единствените места за свободна игра, за мен не! Просто не е задължително да играе на места пълни с кърлежи и трева, в която безброи кучета ползват за тоалетна! Не желая да си играя на тото със здравето му и това е мое право като родител, но не е лишен от нищо от тебе споменатите! Аз не коментирам и не оспорвам твоето право на родител решил да остави децата си да играят на подобни места и готов да вади кърлежи от тях, ок това решаваш сама, нито ще го коментирам, нито е моя работа! Уфффф, мисля, че достатъчно време отделихме на тези неща и бъдещото дъвкане на темата е излишно и не му е тук мястото, затова спирам!

На всички пожелавам прекрасно слънчево време за следващия уикенд и незабравими спомени от срещата! Peace

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 17:14 от estrador78

# 77
  • Primum non nocere !
Миран, страхотен пост!   bouquet                         
 Точно така и аз си представям срещата ни и много ще се радвам да те видя, както и всички останали!
Естрадор, няма да коментирам. Жалко за децата ти растящи на асфалта.
 Просто питай чичко Гугъл, какви заболявания се пренасят от кърлежи и срещу колко от тях има ваксини! Намиран тона ти за неуместен, аз поста ти го подминавам с " овчо кимане" 
Вечи, страхотни са снимките с  панерите, но няма смисъл да ги вземаш, нямаме толкова малки дечица при нас.

Какво ще решим окончателно?

# 78
Просто питай чичко Гугъл, какви заболявания се пренасят от кърлежи и срещу колко от тях има ваксини! Намиран тона ти за неуместен
И аз намерих в няколко твои поста тона ти за меко казано неуместен и то само, защото или не си бе направила труда да прочетеш или немския беше проблем, но беше написала какво ли не, че трябвало да платиш за входа на Амитола не повече от 2-3 евро се падаше, но според теб 90евро, та чак тръгна за Дисниленд. Но аз подминах написаното с мълчание, предполагам можеш да се сетиш защо, но точно ти сега да ми правиш забележка за неуместен тон е направо смехотворно, затова ти отговарям сега.
Нямам нужда да питам чичко гугъл запозната съм достатъчно добре, ето за твое инфо:Лаймска болест, Марсилска треска, Кримска-конго хеморагична треска, Ку – треската, туларемия! Това са най-често срещаните болести, от който може да се разболее човек след ухапване от кърлеж!
Какво предлагаш да сложа на децата си още 5 ваксини плюс задължителната отрова?!
Не, благодаря! Да не говорим, че на 4месечното бебе няма кой да се съгласи да сложи! Както и предните пъти не си прочела написаното та да поясня има достатъчно места с трева, в който тревни площи няма кърлежи, но не и в обществените паркове! Тъй, че спести си съжелението към сина ми, той горкия не расте на асфалта  Joy а бебето така или иначе трудно бих оставила го прави  Rolling Eyes  Следващия твой подобен пост ще игнорирам без отговор, защото е безмислено да си губя времето за глупости!
 И все пак ти пожелавам приятна разходка в парка и се надявам да случите на добро време! Peace

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 00:07 от estrador78

# 79
Дано не ме атакувате,но искам да ви споделя нещо,а вие ще решите нататък.
Днес бяхме в страхотен парк - Britzer Garten (Tempelhof/Britz).Ние сме му големи фенове от години.Всяка година от средата на април до средата на май има изложба на всякакви пролетни цветя.Паркът е нещо страхотно,с много детски площадки,влакчета,кафенца,че и тоалетни има навсякъде  Simple Smile.Това за мен е най-хубавият парк в Берлин,който забравих до сега да ви предложа.Входът е 3 евро на човек,но на нас ни взеха само по 2 евро,защото не всички цветя още са разцъфнали.За децата е безплатно.Моето дете беше като зашеметено от парка.Толкова е превъзбудена в момента,че само за там ми разказва.
Ето ви и снимковата галерия.

http://www.gruen-berlin.de/parks-gaerten/britzer-garten/uebersicht/

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 21:56 от бяла лястовица

# 80
Вечерница ще дойде от майната си с извинение и мисля,че заслужава да й покажем част от красивата ни столица.А снимките няма как да не станат неповторими,защото мястото само по себе си е вълшебно и невероятно красиво.Споделих само и благодаря,че ме прочетохте. Grinning

# 81
този парк ми изглежда много добре. предлагам направо да се организира гласуване и то само с два варианта - предишното кафе в парк, на което се бяхме спряли (ако не греша) и този парк. четох мнения за него в интернет и всички ми звучат добре. освен това има много място и възможности за всички, така че ако някой го стегне шапката, ще може да се поразходи. не знам какво ще е времето другия уикенд, но важното е да не вали - всички друго се търпи  Grinning.
приятна вечер на всички!

# 82
Нова анкета не мисля да правя.Никой няма да го затрудни да напише за кой парk е -  Britz или Friedrichshain !

Лека нощ от мен. Много се изморих цял ден днес.Падна голямо обикаляне и всичко що е по мен ме боли Tired .

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 22:57 от бяла лястовица

# 83
бяла лястовица Браво!  Hug
Точно това имах в предвид под тревни площи, които не бъкат от гадини и не са о...кани от кучета.
 Парка не е обществен и  се обезпаразитява, страхотен е , моя син му е голям фен, макар да съм минала детската възраст аз също. Малко допълнение за деца над 6г има вход, май е 50% от билета за възрастни, но не съм сигурна за точната сума, защото сме били все с мъници.
С две ръце съм за  Peace

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 00:13 от estrador78

# 84
Лястовичке, мисля, че сме ходили там и мястото е много хубаво. Във Фридрихсхайн парка сме почти всеки уикенд, затова малко разнообразие няма да е зле. Пътят ни отиване и връщане ще е 2 часа общо, но се надявам, че децата няма да правят проблеми. Мишо всъщност много обича да пътува, но Маги понякога може да ти изпили нервичките от мрънкане.
Ако всички го одобряват, се радвам, че най-после сме единодушни за нещо. Peace
Вечернице, аз повече се притеснявам за твоето пътуване и вулкана. Всяка вечер следим новините и прогнозите не са много успокоителни.

# 85
Остава вулканичния прах да се разсее до събота, както облаците тук.
Големи жени сме, всеки сам разбира как да възпитава децата си. Не съм искала да звуча наставнически, жалкото е,че пишем, а не се виждаме.
Но се надявам наживо нещата да изглеждат далеч по-добре. Hug

# 86
и аз гласувам за Britzer Garten  Peace

# 87
Големи жени сме, всеки сам разбира как да възпитава децата си. Не съм искала да звуча наставнически, жалкото е,че пишем, а не се виждаме.
Но се надявам наживо нещата да изглеждат далеч по-добре. Hug
И аз на това се надявам  Hug
Във всеки случай ще си взема доброто настроение с мен  Peace
 A мястото е толкова красиво, че едва ли някой ще има желание за друго освен за приятно изкарване.

# 88
Britzer Garten

Приятелка           2+2
Бяла лястовица   2+1
Myran                   1+1
Estrador               2+2
Вечерница          1+1
Мамункова           1+2
Шехи                    2+1

Volkspark Friedrichshain

Pazza
                                                                                              Veni_B

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 22:13 от бяла лястовица

# 89
Споко, ще пуснат до събота саламальотите. Peace

Весе, к´во ме слагаш в Б-група!? Joy
Аз нал´ ви рекох, че дето вие, там и аз. Овчата ще го карам. Най-малкото, щото Вечерницата трябва да докарам.

Апропо, Веч, ние те разпределихме. Mr. Green Ако не си разбрала, ще спите в събота у дома.

Общи условия

Активация на акаунт