Яна, Тодор, Самуил и Александър се вълнуват - своята първа годинка празнуват!

• 36 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София/Варна
Честит рожден ден на Катерина!

За ограничаването на броя приети близнаци не е виновна нито общината, нито държавата. Преди две години, когато се опитвах да запиша Оги, се случи така, че в голяма част от детските градини децата бяха класирани и приети по социални критерии. Тогава родителите на неприетите деца възнегодуваха и зададоха въпроса дали детските градини са социални институции. Това наложи разделението на бройките свободни места.

# 481
  • софия
Добро утро! Hug
Закуската ви очаква! Grinning

# 482
  • Русе
Смешко, потекоха ми лигите   Mr. Green

Честит рожден ден на Катерина, Микаела, Алекс и Адрияна! Да растат здрави и много щастливи!   newsm67 nbirthday  ura

На майките им,   bouquet

# 483
Добро утро!
Като ви слушам за яслите и тръпки ме побиват  ooooh! щото при нас е същата работа предполагам. Аз още не съм разучавала, Варненки и при нас ли сега беше срокът  newsm78, или е само за София? Явно ще трябва да се информирам отрано, че да не хартисаме после Mr. Green.
Честит рожден ден на Сашко(на патеричка)! Да е здрав и много послушен!
Честит рожден ден и на днешните рожденници Катерина, Микаела,Алекс и Адрияна! Да са здрави и засмени!

Болничките бързо да оздравяват  Hug!
Ние тези дни сме криви, ама много криви  Cry. Мъчи ни горен ляв - побелял е, чакам го до няколко дни  Crazy, че да си починем малко!

# 484
Добро Утро и от нас  bouquet
Честит Рожден ден на Катерина, Микаела,Алекс и Адрияна- да са живи и здрави, весело детство им пожелаваме с Криси smile3525 nbirthday
Ние също не сме класирани за ОДЗ..просто не се и надявам  да стане,дори и при второто класиране-в първата сме на 20-то  място в резервите,във  втората на 40-то.. ooooh!
Ние сме с 8.1, приемали са с 8.2 най-малко....Ние като нямаме баби на разположение Mr. Green....Добре,че няма да се връщам на работа тази година,че иначе не ми се мислеше как щяхме да се организираме....  #Crazy
Болничките да оздравяват бързо Hug
Днес моите родители празнуват 36 години откак са се бракували-Да са ми живи и здрави Hug...Според майка ми нейна била заслугата за това, според баща ми било грехота на стари години да си развалят поводите за празници, за това щели да са доживотно заедно Joy
Дано не завали, за да изчезнем на разходка:)

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 08:41 от JeenySJ

# 485
  • Велико Търново
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА КАТЕРИНА И ГОЛЯМАТА НИНА/loranholl/!ЖЕЛАЯ И НА ДВЕТЕ ДА ДА МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!На втората със специално пожелание да се научи да готви Mr. Green

В Търново няма чак такъв недостиг на места за детските заведения.Родителите не спят пред градини и ясли.Мина със сигурност е приета в една ясла,а в друга до нас имаме входящ номер 200 и кусур,но това е за май 2011 живот и здраве Mr. Green

JeenySJ,честита годишнина на родителите ти!Живи,здрави и в хармония още толкова години Hug

# 486
  • гр.Стара Загора
Добро утро  smile3507
Снощи купона беше на макс,много отдавна не се бях забавлявала така дори и на сватбата която също беше много весела Crazy
Прибрахме се в 05ч и Еви реши че в 06,30 е най-доброто време за игра и не ме оставя да дремна ама след малко ще се мъча да я преспа и ако не стане номера я мятам на майка за 2ч защото едва гледам  #Crazy Боби милия днес е на работа не му блазосвам  ooooh!
Честит Рожден Ден на Катерина на мама VyaraD!Да е жива и здрава,желая й прекрасно детство осеяно с весели и безгрижни дни!
Честит Рожден Ден Нинка!Желая ти да си много обичана и желана жена и щастлива мама!

# 487
Честит първи рожден де на Катерина, Алекс , Микаела и Адрияна да са жини и здрави и безгрижно детство  newsm59
Ние все още отказваме храна , освен мляко , вчера успях  да дам половино зеленчуково пюре - 1 час го давах  Crazy
Ние няма да ходим на ясли със сигурнос , дори и на детска градина незнам дали ще ни вземат - тъй като детето ми се води с проблем - ще си се гледаме в къщи и ще ходим на разни занимавки за да се социализира .....но сега това не го мисля
Хайде отивам да се мъчим с лекарствата - по-малко кашля и суполките са значително по-малко , но все още сме си болни , добре че температура не вдига.

# 488
За ограничаването на броя приети близнаци не е виновна нито общината, нито държавата. Преди две години, когато се опитвах да запиша Оги, се случи така, че в голяма част от детските градини децата бяха класирани и приети по социални критерии. Тогава родителите на неприетите деца възнегодуваха и зададоха въпроса дали детските градини са социални институции. Това наложи разделението на бройките свободни места.

Поне поравно да ги бяха оставили... Пък и извинете, нашите деца да не са прокажени?  Shocked Какво ще рече това социални институции??? Щом са близнаци, значи не са хора, така ли??? Че то да не е концерт по желание! И понеже така ни се случило, майната ни. Защо тогава ни ги дават тези допълнителни точки? По-честно е да ги премахнат и всички деца да кандидатстват на общи основания. А между другото, дават ни 1 т за близнаците, а доста повече трупат деца, на които майка или баба са в системата. Че това пък откъде накъде??? ТОТАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ!!! Да не говорим, че много по-лесно се решават нещата, ако просто кандидатства само едно дете от близнаците и с него влиза другото като допълнителна бройка. Не са чак толкова много и няма чак толкова да се увеличат групите. В нашия случай са вън 4 деца или 2 двойки близнаци. А такива данъци плащам всяка година на тая идиотска държава и още по-малоумната община, че ме боли....  #2gunfire #Cussing out Извинете за излиянието. Явно държавата сама ми подсказва, че децата ми не трябва да растат тук... Пак казвам - за едно дете много по-лесно ще намеря решение, но с двете се чувствам обречена на моменти. Ми колко детегледачки ще се навият да гледат близнаци например???

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА КАТЕТО, АЛЕКС, МИКАЕЛА и АДРИЯНА!!! Да са здравички, щастливи, да растат безгрижно и сред много любов!!!  baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni

Честит рожден ден, Нина!   bouquet

# 489
Благодаря за чиститките на малкото ми слънчице! Така е, моята принцеска - Кати днес стана на годинка!  Heart Eyes За това цяла нощ разкарваше мама и тати и искаше внимание и храна. Нищо,  Rolling Eyes да ми е жива и здрава и това ще се оправи някой ден  Crazy !
Ето и почерпка от мен (да видим дали ще стане)

Тортите са две, на който която му се ослажда...

Иначе и тя не е приета в ОДЗ, но каквото - такова. Такъв ни бил късмета...
По останалите теми ще коментирам по-натам, че не съм изчела всичко, а днес ще празнуваме и няма да успея  Blush

# 490
Честит 1-ви рожден ден на малките Катерина, Алекс, Микаела, Адрияна!!! Да растат здравички, засмяни, послушни и игриви!
Честит рожден ден на Лоранхол! Бъди щастлива, влюбена, обичана и най-вече здрава!
И аз го тъпча малкия с клеева тинктура и сребърна вода цяла зима, но вирусът се оказа много резистентен на илачи. Ние с мъжо още дърпаме клюновете.
Честито на всички приети в ОДЗ-та!
Зайо, детегледачка за близнаци ще се намери, но на каква цена не ми се мисли ooooh!. Не знам какво да ти кажа, размествай позиции, гледай къде имате най-голям шанс за 2-ро, 3-то класиране..., а частните ясли не дават ли отстъпка за близнаци?
Бебз, чистите ясли са към Министерство на здравеопазването и в тях се кандидатства на място, обикновено 1-я работен ден след нова година.

# 491
Честит ПЪРВИ рожден ден на Катерина, Микаела,Алекс и Адрияна! С най-сърдечни пожелания за милион сбъднати желания! Много весели усмивки за мама и тати!
Честит Рожден Ден, Лоранхол! newsm67

.....А такива данъци плащам всяка година на тая идиотска държава и още по-малоумната община, че ме боли....Извинете за излиянието. Явно държавата сама ми подсказва, че децата ми не трябва да растат тук...

Това е една от причините...мдам. Въобще за образованието на децата ни....?! Че сега закриват училища поради липса на деца, че се съкращават учители.... Всеки ден се сблъсквамЕ с фрапиращи случки....седейки в градинката и гледайки учениците в голямото междучасие....А за уважението на децата към учителя? Имам позната преподавател с дете в групата на баткото. Собственото й дете я прави на 2 ст, представям си другите й ученици! А онзи филм по bTV за журналиста-учител по английски в училище във Враждебна....Само 6-ци, а не знаеха 10 думи на английски да изпишат.......И филма за момичетата от мола.
Не всички деца са такива, ест. Вчера имаше дребоси, които ги записваха на Хелен Дорон от 2 г. Но знаеш ли в каква среда ще попадне, макар сега да е селектирана? И с тези нескончаеми промени със всеки нов министър на образованието...
Една от основните причини да погледна извън пределите на БГ е именно образованието!
Извинявам се за многоточията!

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 13:13 от немирница

# 492
Много, много неприятно е това, което чета за градините...Съпричастна съм с вашият гняв.
В Плевен все още не е толкова трудно като в по-големите градове, особено София и Варна. И тук си чакаме ред, но нито има точки, нито коефициенти...основно по домашен адрес ни класират, поредност на децата (ако първото е било там, второто е с предимство) и такива незначителни критерии.
Калин няма да посещава ясла, направо на градина като навърши 3 години.
Аз ще си го гледам до втората годинка после ще го поеме жената, която ми гледаше Митко.
Но ако ви кажа колко пари взимат детегледачките в Плевен...1/3 от това, което искат в София сигурно.
А съм много доволна от нея - бивша учителка в детска градина е.

# 493
  • София/Варна
zaiobaio, много се палиш, нека сме обективни - каквото и решение да вземе държавата, винаги ще има недоволни. Нека не се лъжем, но има хора с по едно дете, на които ще им бъде по-трудно, отколкото на теб, ако децата им не бъдат приети на ясла или градина.
Ако аз и мъжът ми след завръщането ни от Индонезия имахме гаранции, че ще имаме добре платена работа, нямаше изобщо да се натискам да записвам Елица на държавна ясла. Но за съжаление фирмата, в която работя, фалира, а тази на съпруга ми е в тежко финансово състояние. Оги ще продължи да посещава частна градина, защото няма много големи шансове да го приемат. Но още 400лв такса за ясла на Елица тотално ще сринат семейния бюджет. И така и ние, както не сме с близнаци, се оказваме в позиция да търсим услугите на държавните институции (колкото и да не ги долюбвам)

Хайде малко да разведря темата - днес бяхме в един парк до морето. Там има много атракциони, но ние успяхме да посетим само един от тях - аквариума. Подобно по мащаб и като изпълнение съоръжение съм виждала само в Ейлат, Израел (ама аз малко съм пътувала де). Оги и Елица много се забавляваха да гледат рибките, а баща им мърмореше, че иска да се гмурка с акулите  ooooh!. Обещах му другия път да го пусна Simple Smile. Останалите атракциони в парка са Аквапарк, представление с дресура на тюлени, делфини и други водни твари. Също така има огромен лунапарк и 4Д кино. Ако финансите ни го позволят, мислим да посетим всички места. Оказа се, че държавният зоопарк е в пъти по евтин от този частен парк за забавления и явно ще сме по-често при маймуните Wink.

# 494
  • София/Варна
Честит празник и на Лоранхол!!!
(голям съм заплес, аз за това влязох  Embarassed)

Нем, от скромния ми 3 годишен стаж като учител в гимназия, мога да ти кажа, че в училищата са останали главно некадърници и много малко Дон Кихотовци. Не знам каква е причината за това, но мен нито липсата на пари, нито държавната политика ме извади от системата, а нежеланието да работя с хора, които вместо да си гледат работата, по цял ден се занимават с клюкарстване и плетене на интриги. Иначе обожавам да работя с деца - прекрасно е да видиш как в края на учебната година си успял да ги научиш на това, което си си поставил за цел.

Общи условия

Активация на акаунт