ПЛЕВЕН - 134

• 38 729
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Честит рожден ден, Мира!  bouquet
Здраве, щастие, късмет и успехи в личен и служебен план!

Деси, има такъв документ. Peace Нотариално заверена декларация /свободен текст/, че не желаеш на детето да му поставят ваксини и да му се дава АМ. Даваш го, когато те приемат и попълвате документите. Не смеят да своеволничат, ако е представен. Успех! Hug

Валенце, добре дошла! Hug

Мириам, включваш се много телеграфно, как си?

# 46
Див, а от къде се взима този документ?
Едва ли е от лечебното заведение. Поне аз не знам, но може и да греша, не съм се интересувала.
Доколкото те разбирам, ти си пишеш свободния текст и им го носиш. Така става.

# 47
  • Плевен
Здравейте. Да се присъединя и аз към плевенските майки. Той моя хубавец е доста мъничък в сравнение с вашите дечица. Казва се Августин и се роди на 18.02.2010 в Авис Медика. Раждах при д-р Славов. Изключително доволна съм от него. Един от малкото останали морални лекари в нашия град.
Честит рожден ден на празнуващите днес!   bouquet
Искам да ви попитам относно еднократната помощ за първо дете. Мъжът ми ходи да урежда тези неща, взели са акта за раждане на детето и са казали, че те ще ми открият служебно сметка - избрах си Пощенска банка. Но от февруари до сега сметка нямам. Дали да ходя да видя какво става или просто е практика да се бавят нещата?

# 48
Майките, които са отказали ваксини в родилните в Сф са подписвали отделен документ за децата...затова попитах,може в нашата болница да  е всичко на едно, знам ли.

Ани, какво си ми пратила, нещо аз не съм в час и съм забравила или не съм получила... ако може пак на лични или в скайп, дава ми че си офлайн сега  newsm78

Див, така ме посъветваха да направя - да ида при нотариус и да заверя... чудя се какъв текст трябва да се напише, трябват ли други документи. Пиши ми ако си минала по тоя път.
имам предвид - трябва ли да вписвам някакви причини или просто заявявам желанието си без да е нужно да се обосновавам?

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 10:23 от ДеЩоВиди

# 49
Добре дошла на новата мама!  bouquet

Деси, отиваш при нотариус, с декларация от типа: аз Д.Б., адрес, лични данни, отказвам след раждането на детето ми, да му бъдат поставяни каквито и да е ваксини /примерно/ и/или да му бъде давана добавка адаптирано мляко. Дата, подпис и заверка от нотариуса, това е. Други документи, освен личната карта /за сверка на л. данни/, не ти е нужен.
Не съм минавала по този път, но съм чела как го правят други.
П.С. Не, не вписваш никакви причини, просто заявяваш без да се обосноваваш.
П.С.2 На бланката за информирано съгласие, пишеш, отдолу, че представяш нотариално заверена докларация за отказ от... /каквото искаш да откажеш/. Двойно подсигуряване, един вид. Имаш право да ги съдиш след това, ако не се съобразят с документа /респ. желанието/желанията ти/, затова не смеят да своеволничат /както писах вече/.

# 50
Деси, ти къде ще раждаш, че нещо се обърках вече?
Да ти кажа как е в нашето родилно, за Авис и Св. Марина не знам. Когато е естествено раждане в залата няма неонатолог. Има обаче детски лист, който се попълва от гинеколкога, или от акушерка по-вероятно. След като го изкъпят го отвеждат в отделението по неонатология, там веднага му се поставя хепатитната ваксина. През това време ти още си на магарето.
Затова ти трябва да се разбреш с гинеколога си и още преди детето да е поело към неонатолозите да бъде отбелязано в листа му удебело и с червено да не му се поставя хепатитна ваксина.
Защото дефакто ти нямаш никакъв пряк контакт с неонатолозите повреме на раждането.

Така като ви чета направо ме хваща яд, честно ви казвам. Айде за ваксините ОК, но на къде отиват нещата? Не смеем да своеволничим.......
Утре като ми дойде някой за иригография с нотариално заверена декларация, че не желае да му се бърка в ануса по религиозни причини например, какво да го правя? Става и си заминава.
Естствено, че ако има такава подписана декларация никой няма да я пристъпи, т.е. да своеволничи. Да не е луд после да го влачат по съдилищата.
Но съм убедена на 100%, че дори и без тези тежки нотариални заверки ако им кажеш няма ги направят. Ще си отбележат в листа при изписването, че си отказала и ще се подпишеш. Проблемът от това не остава за тях.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 10:40 от Дикси

# 51
Честит празник Мира,да си жива и здрава!  bouquet

И аз бих отишла на лекцията ,ама да беше по малка тази такса ,множко ми се вижда.
Миналия месец имаше много хубава лекция от д-р Тусчиева ,беше безплатна и имаше над 20-тина майки,незнам с тази такса дали ще се събере група.

На 9 месеца последната лекция беше точно за Информираното съгласие,доц.Танчев раздаде и бланки ,ама аз що не взех - реших ,че не ми трябва вече Crazy.На кратко - ако не се подпише ,няма да те приемат в болницата.

# 52
Къде има най-голям избор на пюрета и марки? Зад Централ ли?

# 53
И в магазинчето в комплекса срещу фонтаните.

# 54
МИРА,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   bouquet  ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,МНОГО ЛЮБОВ И КЪСМЕТ  newsm59
Мира,каква точно инжекция са поставили на майка ти,та са се получили тези усложнения? Тя добре ли е вече?Може би не е лошо да отиде все пак на личен лекар за преглед.
Деси,ще проверя,но почти съм сигурна,че няма такъв документ.Вариантите са,както ти писаха Див или както казва Дикси - в информираното съгласие,но в листа на бебето,пишеш,че отказваш ваксини и АМ.За АМ мисля,че няма да имаш проблеми,т.к. ,ако е здраво ,доносено бебе,ще ти го дадат веднага и никой няма да го нахрани предварително.В повечето случаи родилките се молят на персонала да даде мляко на децата им,които плачат  PeaceДобре дошла на новата мама

# 55
И в магазинчето в комплекса срещу фонтаните.
Влизах оная седмица и  ми направи приятно впечатление,че май са си разширили асортимента.Или преди не съм забелязвала. Правя списъци на пюрета без картофи от сайтове тук-там, та да не се ровичкам да чета етикети по магазините.

# 56
Дикси, извинявам се за израза ''своеволничат''! Не ми дойде в момента друга дума, по-омекотен вариант. Не съм искала да звучи обидно! Confused
В чужбина също, ако подпишеш документ, че отказваш някаква процедура/манипулания, и т.н., са длъжни и се съобразяват. Пряко волята никой не действа, макар това да е в ущърб на пациента. Confused
Специално за добавките, много лекари /не говоря специално за Плевен/ не желаят да се съобразят с желанието на майките, което е неприемливо за мен. Както и с това, да бъде поставено веднага бебето на гърда, да не се отрязва веднага пъпната връв - все неща, които в чужбина с радост ще направят за родилката. Confused

Деси, в Авис Медика никой не дава добавка, ако не искаш. Бебето ти се дава бързо и те поощряват да го кърмиш /дори настояват!/. За Втора база не мога да говоря, нямам опит с раждане там.

# 57
Момичета, здравейте, искам да питам за добър лекар хомеопат в Плевен, някой има ли инфо , моля ви за помощ

# 58
Ииии,днеска голям наплив в темата  Mr. Green
Не смея да се похваля,но Мира сутринта не е ревала от градината,само уговорката беше,че три дена ще ходи и после два дни няма да ходи.Обаче това диване нищо не иска да разказва за градината,питам я какво правихте,какво ядохте,а тя все ми отговаря - нищо.Само днес ми вика,че иска в друга група,защото в нейната има деца,които й казват - "бегай от тука,върви си в къщи". Дано минат и тези работи  ooooh!

# 59
Ди, дано премине това с негостоприемните питомци. Често се случва в градините /че и в училищата/, децата са се групирали, познават се и като дойде ново детенце в групата, тарторите /обикновено/ заемат враждебна позиция срещу новодошлото. Говори с учителките, ще помогнат за по-леко интегриране на Мира в групата.

Общи условия

Активация на акаунт