ПЛЕВЕН - 134

• 38 733
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
ДиП,дано станат по дръжелюбни децата.Бъди търпелива и съм сигрна,че ще свикне Мира Hug
Pupa,в Плевен истински хомеопат няма Naughty
МИра,Честит празник.Много здраве,щастие и любов да имаш  bouquet Peace
Атракция,мацката в магазинчето зад Централ е много отвзивчива.Ако я питаш-ще ти каже в кои няма Peace
В ДМ-а имали и техни памперси,касиерката ми даде мостричка да ги пробваме,ако искате може да се кооперираме,че са 34 лв и нещо за 126бр/това за 7-18кг/ по 4 пакетчета са явно.Не изглеждаха никак зле-ит си еластична лентичка и ластичета на крачетата.Не са особено шарени обаче Blush
Щях още нещо да пиша,ама..... Mr. Green
Добавям се:
разбраХте ли сега за Детските сега ли трябва да с носИ бележка от Педито,че детето е ваксинирано или при подаването на декларацията,че съм пропуснала новините?

# 61
Мира, весел празник !

А аз да питам защо отказвате хепатитната? ЗА БЦЖ доколкото знам няма голям срок на имунизиране,но за хепатита? Или искате да я сложите по-късно?
И аз за АМ мисля,че няма да има проблем ако кажеш само. На мен ми даваха шишета,но аз ги връщах,а наистина има майки,които реват,че не им дават да дохранват  Confused Затова може би има нужда от консултанти по кърменето на място. Мен обаче ме е срам да убеждавам майките като не ми искат мнението Embarassed
А за отказа от оределени манипулации и положението в чужбина - там нямат право да преливат и кръв ако пациента не желае по религиозни причини,камо ли за бъркане в ануса Simple Smile
Не знам за темата за ваксините,но досега даваха по бтв за домашното насилие. Безобразие е положението в нашата мила родина как всеки го приема за нещо нормално,как никой не може да помогне на тези жени,дори и полицията. Безпомощността е ужасно чувство. Че пак споменавам чужбина,но там има организации,които могат реално да помогнат,които променят и самоличността само и само да оттърват някого от насилника. Скоро гледах за тази жена,залята от киселина,която е решила да отиде в чужбина,защото там някой реално се е решил да и помогне. А тук  #Cussing out  
Атраксия,защо без картофи? Да нямате някаква алергия?
Дип,вчера мернах мъжа ти с малката покрай пицарията Simple Smile И аз мисля,че ще свикне,просто сте започнали по-късно и децата вече се познават. И моите не споделят  Confused Трябва да ги питам и разпитвам докато изкопча нещо от тях.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 11:08 от Djina

# 62
Див, знам, ама към момента нямам толкова пари и ако не събера доброволни пожертвувания от роднините ми с оправданието, че имам и рожден ден - няма откъде да ги взема. В Родилно повече биха ме овиквали и биха ме убеждавали да подпиша ИС и тн, затова разпитвам, ако мога да родя в някоя от частните клиники сигурно по-лесно биха се съобразили, знам ли. Зависи и на какъв персонал в момента ще попаднеш и каква е ситуацията.

Дикси, в случая отговорността я поема  пациента, родителя и тн, по закон можеш да откажем медицинска грижа. Див е споменала за чужбина, там ти уважават решението, тук те притискат или убеждават до последно, представи си като си и с контракции колко ще ти е приятно да ти висят сто човека на главата и да те притискат. Любомирова я попитах дали ще могат да ми дадат детето веднага, да седи през цялото време при мен, докато не протече първото кърмене и тя каза - ами да, не го практикуваме горе...
Хепатитната ваксина май се слага по-късно, БЦЖ-то мисля е първо и само малко време след раждането. него пък в доста държави не го поставят, включително и в Америка, където са най-стриктни за ваксините.

ДиП, браво на Мира, по-нататък  ще почне и да разказва, Яна досега понякога ми казва просто - не помня..и в някакъв момент започва да ми разказва, когато на нея и е кеф.

Мира, ЧРД!

Пупа, няма класически хомеопат в Плевен, има двама-трима боаронови, които са лекари - д-р Пандурска, д-р Михайлова, една детска УНГ лекарка, която лекува съвместно с хомеопатични - д.р Цветкова във 2 ДКЦ, други не знам.

# 63
Деси,имам съученичка,която е в неонатологичното на Втора,някаква отговорна длъжност е,не помня точно,но ако искаш да ви свържа да говориш направо с нея?

# 64
А, Див, не се коси  Laughing
Само си представих за момент как се размятат нотариално заверени декларации за щяло и нещяло пред носовете ни.
И това изобщо няма да е мой проблем  Wink
Не само в чужбина, и тук ако подпишеш отказ за манипулация се съобразяват с това. освен ако не касае животоспасяващи действия естествено.

Всеки път се заричам, че няма да взимам отношение за или против ваксинациите. И аз се притеснявам от тях, ей го от вчера си мисля за днешния Пентаксим на Калин.
Но не мога да се отърся от усещането, че повечето родители (като изключвам тези на деца с проблеми и наистина с противопоказания, а не измислени и фалшифицирани на хартия) отказват не за друго, а за да са в разрез със стадния принцип, да са различни, да са бунтари, да са еко, био и ако щеш първобитни. Защото са чели форуми, статии и статийки от знайни и незнайни в интернет пространството. Много по-малко се мисли за детето според мен. Защото ако не е така както казвам, ми е любопитно колко от тях са прочели за полиомиелита, морбилния ецефалит, тетанус, хепатит.... и т.н. и т.н., а не само за страничните реакции на ваксината.
Мисля, че ако тези неща се прочетат, и най-вече се разбере от немедицинско лице за какво иде реч едва ли с лека ръка няма да се поставят ваксините.
Има много по-приемлив вариант според мен за нежелаещите това да се прави в постнаталния период. Да се поставят ваксинациите в малко по-късна възраст на детето (1,2,3..) години, но все пак да се поставят.

Деси, попитала си и са ти отговорили в твой интерес. Проблема е в това, че никой не пита, а веднага тича с декларациите например. И бъди сигурна, че изобщо няма 100 човека да ти седят на главата да те убеждават. С две думи, изобщо няма да им направиш впечатление освен, че ще си отбележат че си отказала и ще се подпишеш.
Хепатита се поставя веднага след раждането, след като детето е изкъпано.
БЦЖ-то се слага в деня на изписването.
Нека поне това да знам  Laughing

# 65
Мартиновците ми днес имали  имен ден! Blush

Да се похваля - Марти го има в две списания  bowuu

и да ви почерпя:

# 66

Нека поне това да знам  Laughing

Знаеш дръжки! Учиш по стари учебници, а анатомията няма да те чака Stuck Out Tongue Знаеш ли колко е дръпнала, а?

Честито на празнуващите   bigdance2

# 67
Браво на Марти и да му е честито името  Heart Eyes   bouquet
Дикси,аз отдавна съм спряла да споря за и против ваксините.Но ще спомена,че и ние - медицинските лица сме малко виновни за негативното отношение.По-подробно и спокойно трябва да се обясни на родителите за опасностите от неваксинирането и колко страшни са болестите,от които предпазват ваксините.И това,че до сега не сме се сблъсквали с последиците от детски паралич,тетанус и т.н.,да не говорим за хроничния хепатит и не дай си боже - цироза,са благодарение на ваксините.Но да не се отплесвам... Спука ме от смях с това за иригографията  Joy Мисля,че няма да имаш проблем с религиите, даже в някои религии е много позволено  Laughing
 Деси,като ти чета размислите и терзанията,ми се струва,че накрая ще родиш в къщи  Peace

# 68
Дикси, точно това мисля- да ги отлагам максимално във времето.  Peace На мен пък ми е интересно как новородено, което не пълзи и което не дереш с пирони и други железа съзнателно може да се разболее от тетанус, също така - от хепатит Б без да води полов живот или да му се налага кръвопреливане... Туберкулозната ваксина е неефективна и както казах на много места не се поставя.

Честито на имениците!

Джина, ще ти пиша после, че сега задачи имам...

Ди  Laughing няма такава опасност, прекалено съм бъзлива, на Марто също не бих го причинила, не знам кой ще трябва да свестявам после.

Дикси, аз естествено, че първо ще попитам и ще се опитам да мина по каналния ред и с мир и разбираелство. Но трябва да съм подготвена не мислиш ли?

# 69
Деси,няма да се набоде на пирон,обаче си има време,за което се създава имунитет,той не става на минутата,има схеми,по,които се прави ваксинацията и ,които са съобразени с времето,необходимо за създаване на имунитет.Бебето не води полов живот,обаче,ако майката е носител на австралийски антиген,може да го предаде на детето по време на раждането.А в някои случаи се налага кръвопреливане на бебето.За тетануса - ако раждането става в домашни или други нестерилни условия,може да се зарази с тетанус.Знаеш ли, на времето,когато бабите ни са раждали в полето,основната причина за ранна детска и майчина смъртност е бил именно тетанус

# 70
Ха здравейте и от мен!

Нямате изчитане. Аз съм от поспаливите и не разбрах какво са давали за ваксините. По кое предаване на Бтв? Интересно ми е кои са били защитниците на НЕваксинирането.

Дикси, това с ири... нещо си беше много забавно.

Само да кажа, че в Ависа неонатолозите присъстват на раждането и си чакат бебето.

Много ви благодаря за инфото за Социалните, трябва да подавам декларация, че съм забравила.

Честит празник на всички празнуващи!!!

И последно за сега: Деси, и аз до последно си мислех, че няма да събера парите за Авис, но като се роди Миро и всеки по нещичко даде, та не само стигнаха ами и хартисаха. Разбира се ти трябва да си подсигурена, но когато се налага близките винаги помагат.

# 71
И без да съм специалист в имунологията,може би се има предвид,че новороденото е с най-малко напрегнат имунитет,т.к. няма много контакти с патогени.Но пак казвам,не съм специалист в тази област.
Музе,Хриси оставаш ли я вече да спи в яслата? На нея харесва ли й там

# 72
На мен пък ми е интересно как новородено, което не пълзи и което не дереш с пирони и други железа съзнателно може да се разболее от тетанус, също така - от хепатит Б без да води полов живот или да му се налага кръвопреливане...
Ами, Деси, ето въпросите ти отново ме убеждават, че не се интересувате тези, които отказвате ваксини от нищо друго освен от страничните им реакции.
Ди е обяснила вече.

Крайно време е освен консултанти и лекции за кърменето, аджеба, да има и такива за ваксинациите.
Тази енергия която се влага в подкрепа за кърменето ако се насочи и за щателно разясняване на бъдещите родители какво евентуално става ако се направят и ако не се направят ваксините, цена няма да има.

По повод правото на отказ се сетих как преди няколко години когато още работих в онкологията една жена с карцином на гърдата отказа всякакво лечение в отделението, защото искала да ходи при някой си мега известен билкар. Тук естествено един куп народ се пробва да я убеди, както казвате, че това е досадно, но бяхме длъжни да го направим. Е, тя си избра билкаря. След година се върна отново при нас, но вече шанс нямаше абсолютно никакъв. Единственото което можехме да направим за нея е да я насочим към кабинета за борба с болката.
Жал ми меше тогава много и няма да я забравя. Но вина не изпитвам.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 12:08 от Дикси

# 73
ДиП,вчера спа за сефте,взех я към 14:30 и ми дадоха следобедната й закуска.Спала била,мрънкала малко,но тя си ходи с един малък Зайо/играчка от плат,с която спи/ и си го гушкала.Пробвай Мира така,кажи й сутрин да си избира играчка от нейните/ако няма проблем в градината/ и вечер да си я носи обратно. Peace
За харесването спор няма-ако не е на ясла все вика "ея Деси" -така се казва едната госпожа.Едвам я обух сутринта,вътре се чуват детски песнички и тя тропа с крачета да влиза Blush Mr. Green

# 74
Музе,браво на Хриси  Heart Eyes  А на Мира аз й предлагам да си носи играчка от къщи,но тя не иска.Ами тя до сега на село не е контактувала с много деца ,при това на куп и са й малко чужди отношенията - "ти не си ми приятелка и няма да си играя с тебе" ,но ще свикне.
  Дикси,аз за това казвам,че трябва на женска,на детска консултация да се разясняват тези неща

Общи условия

Активация на акаунт