ПЛЕВЕН - 134

• 38 738
  • 742
  •   1
Отговори
# 75

Дикси,аз за това казвам,че трябва на женска,на детска консултация да се разясняват тези неща
Ди, не става на женска и на детска консултация. Никой не се доверява на ДжиПи-то и на педиатъра си, много повече се вярва на форуми.
Консултантите са отскоро модерни, може да пожънат успех в тази насока.

# 76
Да,Дикси, права си.Ами защо не направят тук в този форум един раздел за разясняване на ваксините,в който родителите да се обръщат с въпроси към специалисти в областта на имунологията и инфекциите.А не само да има цели теми против ваксините,в които мненията са на принципа"една приятелка ми каза" и ,в които се цитират съмнителни източници.Ще ме прощава Мира и другите списващи там.

# 77
Благодаря на всички за милите пожелания. )
Ето и почерпка от мен по повода, макар и виртуална. )

di_p, ще попитам с точност каква инжекция са били на майка ми, че снощи изобщо изключих. Имало е и урбазон и още някакво лекарство.

ДеЩо, в темата - Дискусия за вредата от ваксините има няколко майки, които съвсем наскоро отказаха ваксини още в родилното. Влез в темата и попитай те ще ти обяснят. По принцип ти трябва нотариално заверена декларация, че не желаеш да се поставят ваксини на детето.

Дикси, ваксини в родилното изобщо не съм се сетила да отказвам, всичко стана толкова набързо с мен, че за момента това го бях изключила. Калина има от родилното ваксина за хепатит В, а БЦЖ не е поставяна (на недоносени не слагат).

Относно коментара ти за това, доколко противниците на ваксините са информирани, не знам за другите, мога да говоря за себе си. Да, изчела съм за всички болести, от които евентуално може да се разболее ако не се поставят. Но деца се разболяват и от коклюш след поставяне на ваксината, както и от други болести, от които не би трябвало да се разболяват и уж изграждат имунитет.
Ок, да се оставят ваксините, но не и да започват да се бият на 12тият час. То това дете още не се е осъзнало на кой свят се намира и веднага започват да му тровят организма с ваксини, които уж му изграждали имунитет. Не съм съгласна, че това е така.
Съвсем спокойно ваксинирането може да започне след 2годишна възраст, а не от бебе.

И да, крайно време е лекарите да ги учат и на отношение към пациент и на това, че е много важно да информират пациентите за манипулаиците, които ще правят и т.н.
Не знам колко лични лекари са седнали да прочетат листовките на ваксините, които поставят. Или и да са ги прочели, кой знае кога е било. Едва ли са запомнили листовките на 12ваксини, за да могат да информират правилно пациента за всички рискове.
От там нататък всеки трябва да е свободен да решава дали да си постави ваксина, или не.

# 78
Честит рожден ден, Мира    bouquet

Баща ми също има рожден ден днес, което ми изяснява приликата в някои черти между Мира и него   Hug

# 79
Мира,никой не ти обещава,че детето ти или ти изобщо няма да боледувате от дадена болест,но много по-леко ще я преболедувате и няма да ги има усложненията.
А ти се надяваш,че до две годишна възраст детето ти няма да се зарази от нищо.Вярно,че то получава някакъв имунитет от майката,но и той не е доживотен.
Тина,Честит Рожден Ден на баща ти.Да ти е жив и здрав   bouquet

# 80
И двете ми деца са имали проблеми с някои от ваксините в ранна възраст. Факт.
Велина след направена ваксина да предпази от отит и пневмония, за една година няма да казвам колко пъти преболедува пустия му отит. Тежко, с 40 гр. Т, всеки път на антибиотик. Ужас просто. Пневмониите също не я подминаха. В същия период. Ей така, редуваше си ги -отит, отит, пневмония, отит, отит, пневмония... Cry
Марина е освободена официално за 1 година от всякакви ваксини. Тя реагира и доцентката забрани да й се слагат!
Не съм тотално против ваксините, има такива които някой ден ще сложа на децата си. Но не в близко време, категорично.
Чела съм и продължавам да чета много - както за вредите, така и за ползите, изучила съм и заболяванията... Дано намеря златната среда.
На ДжиПи-то си и да искам не мога да се доверя вече, прекалено много пъти показа колко е некомпетентна и ''специалист'' по всичко...
Уважавам лекарите! Има много всеотдайни и страхотни професионалисти, шапка им свалям! Но има и откровени некадърници, на които само претенциите са големи. За жалост.

Тина, честит рожденик! Да е жив и здрав!

# 81
Мира, ти коклюша остави на нас   Laughing Той на стълбицата опасни заболявания е на едно от ниските стъпала.
Говоря ти и съм ти говорила преди за други заболявания, не ми се пише вече.
И колко са тези деца, които са се разболяли сред ваксинираните и колко тези сред неваксинираните?

От тази полемика забравих да честитя на Тони именника.
Тони, да ви е здрав и шастлив!   bouquet

Тина, хайде наздраве и за баща ти!  Peace

Ей го сега защото от сутринта си приказвам за ваксини, и в 13.30 ще му поставят на Калинко Пентаксим-а, той вече два пъти се издриска доста съмнително. Извинете, че по обедно време ви го обяснявам това  Laughing

Див, съгласна съм. За отит и пневмония и аз няма да си ваксинирам децата, нито пък за грип.
Но си има неща, които са си страшни.

# 82
  • София
Като влязох преди малко и видях колко страници сте изписали,веднага си помислих,че се нищят или ваксините,или кърменето. Laughing
Аз отношение по въпроса няма да взема.Само ще ви кажа,че ме е много страх,ама много страх от ваксините,но в същото време ме е страх и от болестите,това е.

Ние днес най накрая подадохме тази декларация за данъчно облекчение на семейства с ипотечен кредит.Чак се учудвам колко бързо стана,мислех ,че сто пъти ще ни връщат.

Мира,честит празник!Жива и здрава!

# 83
хихи, Ди, колко жени раждат на полето и колко в болница? Мислиш ли, че жена, която реши да ражда вкъщи /обикновено изчитат един тон медицинска литература/ ще изложи детето си на такъв риск? Понеже в момента ги следя, най-много десет пишещи по форумите да имат такива мераци за тази година, циганките и неизползващите нет не ги броя, говоря за образовани жени, които си взимат информирани решения или ще раждат с акушерка - биха ли позволили детето да се нарани?  Laughing
На колко бебета се налага кръвопреливане? Съотнесени с тези, на които не се налага...
Бременните се изследват!
Тоест - дай други аргументи, които да ме убедят да не отлагам ваксините във времето, тези ми издишат. Съвсем доброжелателно си говоря, да не се схваща тона ми като заяждане моля, събирам мнения и вашите са важни /лекари сте/

# 84
Мира, честит рожден ден! да си жива и здраав и мноооого щастлива!

Хич не ми се взима отношение по темата. Tired Едва ли,които е решил да ваксинира, ще си промени решението от писането тук, между другото същото е и с кърменето.
Диски, от къде намери Пентаксим-а, преди малко говорих с комшийката над нас и тя ми каза, че вчера са я върнали, защото никъде нямало ваксината.

# 85
И аз щях да питам същото като Ани. На Миро му предстои прием на Пентксим и се разбрахме с ЛЛ да изчакам, за да им заредят.А вчера по новините казаха, че е забранена продажбата, защото вече минава по ЗК.

# 86
Ами купила съм си я преди 8 месеца, когато си му беше ред  Laughing От тогава седи в хладилника.

Деси, не си сериозна надявам се във въпросите си към Ди и аргументите й? Най-вече пък за кръвопреливането. Я се наложи, я не, но ти знаеш ли кога не дай си Боже ще се наложи?
Нямам време сега, излизам за консултацията. Евентуално довечера ще пиша.

# 87
Аз моята ваксина я купих от аптеката срещу ВИК предишния месец.Тогава казаха ,че и да нямат за 1 час доставят,беше 52лева.Но щом е забранено ,може наистина да няма.
И аз другата седмица ще трябва да търся.
Моята лекарка каза ,че от месец май ще има ваксини newsm78.

# 88
Валенце, и аз ще трябва да подавам тази декларация.До края на месеца ли е срока,знаеш ли?И как ще ти връщат парите?
Към всички диетуващи,да кажа,че от вчера съм на нова диета - със супа от зеле.Ще видя дали ще има обещания ефект.Около две седмици изкарах с деветдесет дневната диета и в интерес на истината свалих 3 кг, обаче покрай рождения ден на Мира и покрай Великден я занемарих.Пък и ми е малко трудоемка,всеки ден да мисля какво трябва да ям следващия и да съобразявам яденето на другите с мен.Обаче,ако няма ефект от новата диета,ще започна пак 90 дневната.
 Див,ти сигурна ли си,че отитите и пневмониите са били причинени от същите патогени,срещу,които е била ваксинирана Велина?За пневмонии има десетки причинители,може и повече да са.За отити - също.
Деси,не знам за теб,но аз някак си несериозно приемам жени,които са решили да раждат в къщи,но това си е мое мнение.Другото - за кръвопреливането -никога не можеш да бъдеш сигурна,дали няма да се наложи.Естествено,ти можеш да откажеш то да се прави на теб или на детето ти.И не говоря за възможността детето да се нарани,а за стерилността на инструментите,с които се реже пъпна връв и с който се клампира(говоря за домашни условия)
Оф,от тоя форум не мога да си пусна прахосмукачката

# 89
  • София
Ди,да,до края на април е.Ако ще се възползвате се позабързайте,защото поне в Сф в Службата за вписвания се чака 10 дни за документа за имотно състояние.Също и в банката се чака няколко дни.В ДиС има хубава тема,поразгледай.Ако те интересува нещо друго ми пиши на лични.
 На мен след първото раждане ми преливаха кръв.Заразиха ме с Хепатит Б. Tired

Общи условия

Активация на акаунт