ПЛЕВЕН - 134

• 38 754
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Нещо смешно, което е и по темата - във вчерашния "24 часа" има снимка на мен и Грета по темата "притеснени майки търсят Пентаксим /явно заради липсата в аптеките/ - Марто ми го преразказа, може и по друг начин да е формулирано, не съм гледала вестника.
Предполагам са използвали снимката ни дето ходихме на сесията на Общински съвет против увеличаването на таксите за градини  Laughing

Ди, говоря по принцип, защото вече и лично ги познавам някои жени, смяташ ли, че ще допуснат да не стерилизират инструменти? В чужбина освен това се продават готови комплекти такива за раждане.
ккато и да е - не е това темата
Дикси, дано Калин я понесе леко ваксината!

Валенце! Много гадно! Защо твърдят, че изследват кръвта от донорите?!
Жената, която раждаше веднага след мен губеше много кръв  и и кръвопреливаха, Любомирова и акушерките реагираха страхотно на всичко и я овладяха, беше си се едно съм във филма Спешно отделение.

# 91
В държавата ни има някакви неуредици, както често става. Но снощи обещаха скоро да я доставят тази ваксина.

# 92
  • София
Деси,да ти кажа честно не знам какво са ме правили.Изпаднах в безсъзнание или там както се нарича ,когато само чуваш разни неща,но нито виждаш,нито можеш да кажеш....все едно ме нямаше.Боцкаха ме,вкарваха ми нещо,после ми каза една акушерка,че ми преливали и кръв.Всъщност аз не съм карала хепатита в най тежкия му вид,но не е никак приятно.Първата ми мисъл след секциото с Мими беше да попитам сложиха ли и противохепатитна ваксина. Confused.
Всъщност е напълно възможно да са ме инфектирали и чрез мръсни игли...знам ли.Важното е,че е факт и това.

# 93
Това с раждането вкъщи и за мен е нещо,което само по филмите съм виждала и не ми се вижда възможно в БГ,но все трябва да има първи път.На който му стиска...
А мен ми е интересно майките изследват ли се преди да родят за такива болести - като хепатит Б ,ХИВ и подобни? В смисъл - ако не е изследвана и е предала нещо на детето и му се сложи ваксина против хепатит няма ли да стане по-зле за детето? ЗАщото някъде съм чела ,че се изследват,но лично аз нямам такъв спомен или поне не са ми казали.
А иначе за кръвопреливането на заразена кръв - Веси нали с това се занимава и е обяснявала как понякога е възможно,защото нещо си там проличава по-късно.Не че кръвта не е изследвана. Ако влезе скоро може да обясни компетентно. Което  не означава,че не е гадно да те заразят така.
Аз ваксина против полиомиелит не бих отказала,като знам дядо ми как се е разболял заради липсата на такава в миналото и досега живее в количка. Също и от хепатит,защото е гадна болест. За грип не ваксинирам.Много ме  е страх от менингит,но засега не се решевам на такава за децата.
Между другото - БЦЖ е за туберколоза,нали? Защото ако е значи не е от голяма полза - мой колега е болен от това,всъчщност вече е уж излекуван,но все пак има БЦЖ,а не му е помогнала.
А най-много искам да има ваксина против ентеровирусите Simple Smile Голяма гадост е това през лятото.

# 94
  • София
Джина,мен за хепатит ме изследавха и двата пъти.Първия път беше отр,а при Мими вече полож.

# 95
За раждането вкъщи- имам позната, която роди вкъщи. Доколкото съм запозната дори не беше ходила на видеозон преди раждането. Беше си поръчала комплект за домашно раждане от Америка и беше изчела тонове литература. Роди сама с мъжа си. Детето й няма нито една ваксина и единственият д-р, който го преглежда е класически хомеопат. Не смятам, че е постъпила чак толкова безумно, в крайна сметка има живо и здраво дете. Но аз не бих го направила, нямам тази смелост. А и в крайна сметка затова са лекарите. И все пак смятам, че човек има право на свой собствен избор, що се касае до собственото му и до здравето на детето му. Даже и да не го разбирам, не го и отхвърлям.

# 96
  • Плевен
Мира,честит рожден ден!
Желая ти здраве и късмет!
  bouquet

На Миша другата седмица трябва да и сложат пентаксима. Притеснявам  се доста от ваксината. Sad Преди една седмица беше на антибиотик и отлагането с една седмица ми се струва малко. Така или иначе като я няма ще отмине повече време,но ще я слагам все някога.

# 97
Честито на всички празнуващи! Бъдете здрави!  bouquet

Въобще не ме интересува кой какво ще прави, дали ще се боде или ще се разчекне насред къра, достатъчно е да не ми пречат само!

# 98
  • София
Май Косето беше писала-видяхте ли,че за детските вече ще трябва да се носи и бележка,че детето е имунизирано.Добра идея според мен.Целта била повечето от братята роми най накрая да си имунизират децата.Всъщност гледах по тв-то,че епидемията от морбили била в основата на това решение.

# 99
  • Плевен
Мира, честит рожден ден!
Тина, честито и на твоя татко.

Ди, много бързо се набавят документите. От Агенцията по вписванията веднага ти вадят справката. Зависи от банката колко ще те забавят. Служебната бележка от местоработата също става бързо. Останалото са ксерокопия. Побързай, че не остана време.

# 100
  • София
Ето,явно в Плевен е доста по бързо.Както писах ние чакахме в Агенцията десет работни дни.В банката мисля три работни. Tired

Честито на Мартиновците!
Тина,честито и на татко ти,здрав и щастлив!

# 101
  • Плевен
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС   bouquet !

Деси, тези, които ще раждат вкъщи, ще си викат акушерки , така ли?

# 102
Привет и от мен!

Понеже видях, че сте се разговорили за кръвопреливане, а мен този въпрос живо ме интересува - имате ли представа как е уреден в частните клиники - Света Марина и Авис Медика? Подготвени ли са за такъв сценарий, или ако се наложи, тепърва почват да обръщат света да тръсят кръв?

Естествено когато се срещна с лекаря ще питам на място, но понеже има време дотогава, реших да ви питам, ако някой знае.

Мерси Simple Smile

# 103
Джина,спомням си,че пътвите изследвния при потвържаване на бременност са за ХИВ,Васерман и някакви други бяха.Правят ги.
ПОсле ще дописвам Peace

# 104
да и хепатит има при изследванията
отделно можеш да си правиш ти самият за разни неща - токсоплазмоза, рубеола и др - за антитела...

Общи условия

Активация на акаунт