ПЛЕВЕН - 134

• 38 755
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Предстои ми първи рожден ден на детето.До сега не съм поръчвала детска торта и не знам към коя сладкарница да се ориентирам. Иска ми се да е нещо такова http://www.hotbreadsmddc.com/images/cakes/signature_cakes/signat … the_pooh-6122.jpg  понеже много се радва на Мечо Пух. Ще се радвам,ако някой ме ориентира  Hug

# 106
zruncho, в Романтика съм виждала подобни.А и лично аз съм доволна от тях-винаги тортите са били пресни и вкусни. М/у другото, всяка сладкарница би трябвало да има торти с Мечо Пух.

# 107
zruncho, в Романтика съм виждала подобни.А и лично аз съм доволна от тях-винаги тортите са били пресни и вкусни. М/у другото, всяка сладкарница би трябвало да има торти с Мечо Пух.
Благодаря.Предполагам,че навсякъде имат с мечо пух,но ми се иска освен да е красива и да е вкусна  Simple Smile А ми остава малко време,от какви ли не задачи изобщо бях изключила за тортата  Crazy

# 108
zruncho , провери в 100 грама сладки, в Максицентъра  Peace

Тони, да са ти живи и здрави мъжете   bouquet

Тина, татко ти също   bouquet

# 109
На мен лично ми допадат тортите им. Имам спомен обаче, че на някой от темата не му харесваха. Можеш да отидеш на място и да ги опиташ. В сладкарницата в Максито ги правят най-красиви, но са скъпички.

# 110
Скъпи са, да.  Но са и хубави-на Дикси и Ди са направо като картинки.
Харесват ми на Уан, но пък нямат разнообразие на детски, само с фалшиви украси ги правят,пък колко са скъпи тия фигурки...
Романтиката нещо ми поомръзнаха, все еднакви ги правят вътре,. Иначе са вкусни. Останала съм с впечатлението,че там най се навиват да експериментират с желанията на клиента, т.е носиш си снимка какво искаш и те ти казват ок или не.

# 111
Ди, същите патогени.
Относно изследванията - много доволна и приятно изненадана останах първия път в Спешното /в Канада/ от това, че ако детето не се чувства добре /симптоми на грип, вирус.../, вземат урина /ако детето не ползва все още гърне, чрез мъничък катетър/, за да разберат каква инфекция има и нужен ли е или не антибиотик.
Торти купешки много рядко харесвам. Тези на Романтика и Уан с какъв крем са?
В Уан мъжът ми пил някакво виенско кафе, от което щял да се спомине, горкият.  Grinning Аз не съм ходила още, за да им опитам тортите, той не ще да стъпи там.
Тони, извинявай - честит имен ден на Марти, както и на Мартин на Бранимира! Hug

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 23:43 от Дивиана

# 112
имам въпрос относно осигуряването, тия в НОИ цял ден не ми вдигат телефона...
Като ми дадат 45дневния преди раждането - това означава ли, че вече започват изплащане на ново обезщетение и спират старото /за Елена/ или ще си получавам 240те лева до навършване на две годинки на Ели и отделно парите от 45 дневния плюс новото като се роди бебето... Дано ме разбрахте.  Припокриват се за месец-два  и затова питам. И в тая връзка - дали е добре да ми дадат 45 дневния сега или малко по-късно.

# 113
  • София
Деси,имам спомен,че ще взимаш само за новото бебе.Но това са си мои спомени,попитай.
Поне преди години беше така.На брат ми децата са породени и си спомням,че снаха ми взимаше само парите за малката,въпреки че се припокриваха.

# 114
  • Плевен
Дивиана, много силно кафе ли са  направили на твоя мъж?
Дес, според мен само на едната сума можеш да разчиташ, но на коя незнам. Държавата ни няма да се прекара да даде повече.
Не съм ви се оплаквала, но от данъчното не ни признаха застарховката живот. Не било застраховка живот. А какво е питам аз като съм дала пари за това? Свързахме по телефона инспектора от данъчното със застрахователното дружество - и се почна спор. Единия казва "Живот е", другия казва не е. #Crazy

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 16:12 от valка

# 115
хм, ето това ми прати една мама

Застъпване на майчинства
Чл.49 ал.2 от КСО
При придобиване право на парично обезщетение при бременност и раждане през периода на изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане или за отглеждане на дете обезщетението е в размера, определен по ал. 1 за предходното дете, ако това е по-благоприятно за лицето.

Обърнете внимание на изискванията за ползване на това право – „периода на изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане или за отглеждане на дете”
Т.е. майката трябва да е в отпуск за гледане на дете или в отпуск за бременност и раждане.
Ако се е върнала на работа, прехвърлила е майчинството и др., то тя не може да ползва обезщетението от предното дете и за настоящата бременност то ще й се изчисли като ново обезщетение по правилата от 2009г.

От момента, в който започва отпускът за бременност и раждане (45 дни преди термина), майката получава обезщетение и за предното дете в размер на 50% (120лв. тази година). Т.е. получават се две обезщетения – за бременност и раждане и 50% за гледане на дете.
Докато единият от двата свърши – или бременност и раждане за последното дете, или за гледане на предното дете.

Тоест за Ели ще получавам 120 плюс новото обезщетение...аз така го разбрах.

# 116
  • Плевен
Деси, доколкото си спомням от Грета ще взимаш само за новото бебе, но пък сумата е изчислена в/у тази на която си се осигурявала.
По-напред си ме пропуснала,но пак да те питам. Раждащите вкъщи викат ли акушерки?

# 117
В къщи не бих родила, просто съм си страхлива, а и ми е противопоказно естественото раждане.

Пък за ваксините тук всички си знаем мнението, та вече няма смисъл да я дискутираме тази тема. ) Нито едните ще убедят другите в правотата си, нито обратното. ) Всеки си има мнение и е най-добре другият да го уважава, а не да се хващаме за гушите, както обикновено. )

# 118
Нади, в Б-я е противозаконно да викат акушерки, наказуемо е май за самите акушерки. Нямам сведения дали някой си е намерил такава, на която да плати и тя да си пренебрегне задълженията и да си сложи главата в торбата. Никой не е споделял такова нещо. Или си раждат неасистирано /сами и с мъжете си/ или става по неизвестен за мен начин с асистиране. Който може да си позволи - може да си извика чужбинска акушерка, която има право да практикува домашно асистирано раждане. Не знам някой да го е направил засега.
По света същ се практикува и в двата варианта - асистирано и неасистирано...

# 119
за детските вече ще трябва да се носи и бележка,че детето е имунизирано.Добра идея според мен.
А, добра идея  Laughing . Сега ще се почнат петиции, протести....фалшификации на документи.

Разходихме се с Калин, пих кафе в градската около 2 часа, само мама Нуши беше на разходка. Времето не е точно това, което изглежда през прозореца. Много е хубаво.
Торти купешки много рядко харесвам. Тези на Романтика и Уан с какъв крем са?
Тогава изобщо не пробвай Романтика. Уан са горе-долу.
Като кажат "баварски крем" веднага се отказвам. Това на което в нашите сладкарници му казват баварски крем е нещо като крем Брюлето по заведенията  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт