Диагнозата " Винаги прав*а "

• 12 410
  • 120
  •   1
Отговори
 Каква е правилната линия на поведение спрямо човек-завършен като характер *в смисъл не тепърва подрастващ*, който смята за прав винаги себе си? чудех се дали е въпрос на комплекси някакви или на гордост, или просто на някакъв странен вид глупост и в крайна сметка нищо не ми идва на ум
То по презумция няма как човек да е безгрешен, обаче факт

Как се действа с подобни перфектни хора защото то в един момент си става меко казано дразнещо

Децата ми разбиха клавиатурата, съжалявам за  малките букви и пропуснатите препинателни знаци

# 1
  • София
Аз познавам един такъв. Свикнала съм му, не че това ми харесва. С времето знам, че колкото по-малко му се обяснявам защо не е прав, толкова по-добре. До такава степен е досадно и уморително, че в един момент, когато просто замълча - той мисли, че се отказвам точно, защото е прав.  Shocked А причината е, че нямам сили след половин час примерно да го убеждавам в каквото и да било.

# 2
Далеч от него / в много случаи е късно/ или им оставяш всичко да свършат перфектно. След това им казваш, не показваш/ пропуските.
Резултат всичко е перфектно или и те стават не перфектни.

# 3
  • София
Рядко се впускам в спорове, които изначално смятам за безсмислени. Ако някой счита себе си за безпогрешно прав, няма да си правя труда да го оборвам. Единственото, което би се получило, са нелицеприятни сценки/разговори.

# 4
Не знам. Не общувам с такива хора.
На мъжа ми брат му е такъв, не говоря с него.

# 5
Каква е правилната линия на поведение спрямо човек-завършен като характер *в смисъл не тепърва подрастващ*, който смята за прав винаги себе си? чудех се дали е въпрос на комплекси някакви или на гордост, или просто на някакъв странен вид глупост и в крайна сметка нищо не ми идва на ум
То по презумция няма как човек да е безгрешен, обаче факт

Как се действа с подобни перфектни хора защото то в един момент си става меко казано дразнещо
Ами, Игнор, как.....
Отдавна съм се отказала да споря с радиоточки.Да си пеят тяхната, не им преча.   Mr. Green

# 6
Е това е решението, естествено, игнор, но защо ми се струва, че при нея няма да е лесно. Зависи колко е близък човека, Касиди, ако не е мъжа ти, си ОК, мисля, или не? Ако е родител, игнорът е възможен, колкото и да не ти се иска. Няма смисъл, животът е кратък. Какво ти пречи просто да отсвириш?

# 7
Понеже доста често чувам подобни обвинения  по свой адрес, да уточним за какво става въпрос - за спазване на определени житейски принципи и убеждения  по сериозни въпроси, или за твърдоглавие  за дреболии? Защото едно е да си абсолютно непоклатим в убеждението си, че не купуваш стоки на изпллащане (примерно!), съвсем друго - че си пиеш кафето само в кафява чаша на лилави точки  Sunglasses

# 8
  • на брега на морето
Сестрата на мъжа ми е перфектна. Вече едва се сдържам да не прасна това съвършенство.

# 9
Понеже доста често чувам подобни обвинения  по свой адрес, да уточним за какво става въпрос
Понеже и аз често чувам подобни по свой  Mr. Green, дайте да уточним наистина. Достатъчно количество здрав разум + интуиция + обща култура + да спазваш принципа да твърдиш нещо само ако си 100% сигурен в него = в повечето ситуации, спорове и предвиждания си прав. Фактологически прав, не въображаемо. И няма нищо общо с това да се мислиш за перфектен и не знам си какво.

# 10
Понеже доста често чувам подобни обвинения  по свой адрес, да уточним за какво става въпрос
Понеже и аз често чувам подобни по свой  Mr. Green, дайте да уточним наистина. Достатъчно количество здрав разум + интуиция + обща култура + да спазваш принципа да твърдиш нещо само ако си 100% сигурен в него = в повечето ситуации, спорове и предвиждания си прав. Фактологически прав, не въображаемо. И няма нищо общо с това да се мислиш за перфектен и не знам си какво.

Перфектно описание, точно това имах предвид   bouquet

# 11
  • София
Аз го разбирам като нещо от сорта на "От точка А до точка Б се стига само през точка Ц." И се отхвърля допускането, че по това направление съществуват и алтернативни маршрути през точки, различни от Ц.

# 12
  • София
Каква е правилната линия на поведение спрямо човек-завършен като характер *в смисъл не тепърва подрастващ*, който смята за прав винаги себе си? ...

Ами то всеки смята винаги себеси за прав. Laughing

# 13
Влизам в спор, само ако съм сигурна в твърдението си, ако става дума за факти или съм твърдо зад мнението си, ако става дума за някакви принципи. Та по тази логика, всеки, който е спорил с мен по някаква тема може да ми постави диагнозата "винаги права". Чувала съм го много пъти. Това обаче не ме прави перфектна и не смятам, че съм такава.  Peace

# 14
  • София

Факт - мъжът ми е такъв.....Обаче наистина в повечето случаи е прав...Това не е причина да не ме дразни де....

А във форума колко такива пилета има.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт