Детски песнички, приказки, анимации, филми, игри!

• 1 109 308
  • 2 407
  •   1
Отговори
# 1 815
Моля, имайте предвид, че софтуерът на фирма "Виксис" - Писменка, Буквенка и Цифренка са със защитени авторски права и игрите не са предназначени за безплатно разпространение.
По настояване на авторите на посочените игри от темата са премахнати линковете и предложенията за качване/сваляне на игрите от Интернет.
Игрите са защитени от Закона за авторското право и сродните му права и предложенията за безплатно разпространение и качването на софтуера за изтегляне през Интернет представлява престъпление, за което авторите могат да потърсят съдействие от съответните органи и това да доведе до неприятности както за нас и форума, така и конкретно за потребителите, които разпространяват нелегално този софтуер.
Моля, не публикувайте в теми във форума предложения или линкове за безплатно разпространение на Цифренка, Буквенка и Писменка.

# 1 816
  • Добрич
Много благодаря за песничката. С дъщеря ми сме във възторг, че най - после имаме песничката за слънцето.

# 1 817
  • Добрич
Запис и поздравления за всички поддържащи темата   bouquet
Имам и молбица  Praynig
Ако някой знае песничка-игра/за най-малките/,моля да сподели  Hug
Подобна например на тази:/събиране и разделяне в кръг с хванати за ръце дечица;пеят и се въртят/
Балона се надува,надува,надува.
Надувайте момчета да стане на парчета.Пуффф!/всички клякат/
Благодаря предварително!
Има  игра, при  която едно дете кляка, а другите го обикалят в кръг и пеят:" Спи зайче мило във ямата. Спи зайче мило във ямата. Будно ли си я кажи? Зайче мило не лъжи. Подскочи, подскочи и другарче избери. " Когато чуе края на песничката детето става и избира другарче от групата, за да бъде то новото зайче. После играта се повтаря.
  Дано да ти свърши работа.

# 1 818

Има  игра, при  която едно дете кляка, а другите го обикалят в кръг и пеят:" Спи зайче мило във ямата. Спи зайче мило във ямата. Будно ли си я кажи? Зайче мило не лъжи. Подскочи, подскочи и другарче избери. "
Аз пък го знам така - Спи сиво зайче във ямата...
от малка я приспивам с тази песничка , ама не знаех , че е игра  Grinning
Сега вече може и да опитам да я науча да играем на "Спи сиво зайче "  Hug

# 1 819
Велкова   bouquet
От една много готина мама получих линк към чудесна темичка за подобни игри ..http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127366  ...вече подготвям "пищовите" за градинката  Mr. Green
Не предполагах,че толкова много подходящи игрички ще изкочат.

# 1 820
Много хубави линкчета, но ако бяха повече сайтовете на български щеше да е още по-добре

# 1 821

Мили мами,помогнете ми да намеря песнента на Мими Иванова"Въртележка"! Hug

# 1 822
  • Gorni Bogrov
Мами,има ли Вълкът и седемте козлета на детско? newsm78
Аз лично не съм я срещала,а малкия се е вманиачил във тази приказка и затова реших,ако я има на филмче да му я запиша.
Моля ви,ако знаете откъде да я сваля казвай те,че ми омръзна да я четем по 100пъти на ден.  Praynig

# 1 823
Аз лично не съм я срещала,а малкия се е вманиачил във тази приказка и затова реших,ако я има на филмче да му я запиша.
Моля ви,ако знаете откъде да я сваля казвай те,че ми омръзна да я четем по 100пъти на ден.  Praynig

Виж в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=221774.0

# 1 824
  • Добрич

Тук е само аудио, без видео, но поне може да я слушате без да я четете.

http://kalpsizsin.dir.bg/_wm/pbasic/?df=315374&GDirId=da3c81 … ae2492f5099169f2d

Тук има и други приказки само за слушане:

http://kalpsizsin.dir.bg/_wm/pbasic/?df=315374&GDirId=da3c81 … ae2492f5099169f2d

# 1 825
  • Gorni Bogrov
Бонбони със сол и Велкова,много ви благодаря  bouquet,но не са му интересни така да ги слуша.

# 1 826
Здравейте мами, може ли малко помощ.Търся филмчета за Спонж Боб.

# 1 827
  • Вече в моята си приказка...
Здравейте мами, може ли малко помощ.Търся филмчета за Спонж Боб.

Прегледай Тази тема

# 1 828
  • Разпиляна във въображението
Момичета търся текста на песента "Синеока теменужке...." и дъщеря ми пее нещо подобно "Чук-чук яйчице имаш ли си сърчице"

# 1 829
Синеока теменужке....

Синеока теменужке,
теменужке, мила дружке,

мъничка си и незнаеш
колко хубаво ухаеш!
Теменужке, радвай всички -
и деца и пойни птички!
С теб полето хубавее,
с теб и слънчо весел грее.
Теменужке подранила,
не сърди се дружке мила.