Майчинството счетоводно - 29

• 44 764
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Майничка
Здравейте! Не съм сигурна, че въпроса ми е за тук, но все пак ще питам. Едва днес  Embarassed чух по новините, че за да получаваме детски трябва да подаваме и документ, че децата са ваксинирани. Въпроса ми е кога трябва да се подаде този документ, когато се подават и молбите за детски /на мен ми се пада да подавам януари месец, поне последно тогава подавах/ или в момента? Предварително благодаря!

Засега - заедно с молбата.

# 166
Здравейте!
Имам следното питане:
В момента съм бременна в 4-я месец с второто си дете!Получавам 1/2 от обезщетението за отглеждане на дете до навършване 2 годишна възраст и в същия момент съм в болнични от 16,02.
Работодателят ми ме осигурява на 350 лева.Какъв размер на болничните ми се полага,защото изобщо не знам как се изчисляват Embarassed

# 167
  • Търговище
момичета аз пак да се включа с въпросите, като предварително благодаря   bouquet
ако  излезна в болничен той нали се отчита с месец закъснение , ако ме хванат че работя и не се отчете този болничен какво става?
иска ми се да поработя още малко и все пак да си почивам Rolling Eyes
и 2.а ако работя и през болничния по време на 45дневния болничен какво ще стане за работника -мен и за работодателя newsm78
не съм много запозната с тези неща Rolling Eyes пък не ми се иска да губя връзка с работата
лека вечер  bouquet  bouquet  bouquet

# 168
здравейте.Mоже ли да ви помоля да ми кажете какво майчинство ще получавам-имам 1 месец-240 лева,5м.-700 и 6м.-800 лева. Благодаря ви предварително!

# 169
Цитат
Работодателят не може да уволни майка на дете до 3г. без разрешение на Инспекция по труда, но няма проблем да го направи при получено разрешение
Това разрешение от инспекцията ли е, и от какво зависи,за да се получи .
Благодаря.

# 170
jakinik блaгодaря ти.Според него понеже не ми били подaдени документите зa Февруaри и зa товa aвтомaти4но от НОИ ме водели с прекъснaто мaй4инство.Възможно ли е или той пaк ми зaмaзвa о4ите с мръснa водa ooooh!

# 171
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Имам следното питане:
В момента съм бременна в 4-я месец с второто си дете!Получавам 1/2 от обезщетението за отглеждане на дете до навършване 2 годишна възраст и в същия момент съм в болнични от 16,02.
Работодателят ми ме осигурява на 350 лева.Какъв размер на болничните ми се полага,защото изобщо не знам как се изчисляват Embarassed

Приблизително колкото е чистата заплата за тези 350 лева - около 280 лева.

здравейте.Mоже ли да ви помоля да ми кажете какво майчинство ще получавам-имам 1 месец-240 лева,5м.-700 и 6м.-800 лева. Благодаря ви предварително!

Приблизително 570 лева.

# 172
  • София-България, Израел - където си поискам
jakinik блaгодaря ти.Според него понеже не ми били подени документите зa Февруaри и зa товa aвтомaти4но от НОИ ме водели с прекъснaто мaй4инство.Възможно ли е или той пaк ми зaмaзвa о4ите с мръснa водa ooooh!
не би трябвало автоматично да те водят на работа, но докато не се поддадат коректно данните могат да ти забавят изплащането на майчинството. Защо работодателят ти не подаде данните за м.02 newsm78. Майчинството се превежда след като той всеки месец подава декл.1.

# 173
jakinik блaгодaря ти.Според него понеже не ми били подaдени документите зa Февруaри и зa товa aвтомaти4но от НОИ ме водели с прекъснaто мaй4инство.Възможно ли е или той пaк ми зaмaзвa о4ите с мръснa водa ooooh!

В НОИ стои информация, подадена от работодателя - няма нищо автоматично - нека той да си направи корекция, ако ти си подала при него всички необходими документи за отпуск за гледане на дете.

# 174
Вси4ко от моя стрaнa е изрядно.Зaщо не подaвa коректно и нaвреме документите-и aз товa се 4удя ве4е вторa годинa ooooh!
Много ви блaгодaря

# 175
Вси4ко от моя стрaнa е изрядно.Зaщо не подaвa коректно и нaвреме документите-и aз товa се 4удя ве4е вторa годинa ooooh!
Много ви блaгодaря

Кажи му, че ще пуснеш жалба в Инспекция по труда.

# 176
Здравейте,
Искам малко помощ  Praynig
Детето ми е на 9 месеца и половина от януари съм прехвърлила майчинските помощи на мъжа ми т.е. той получава бащински , а на мен ми се наложи да се върна на работа.
От 12 Януари се водя на работа , но днес от НОИ ми преведоха някакви пари.- Примерно докато бях в майчински получавах 600 лв , а сега те ми превеждат 200 лв.
Имате ли представа защо ми ги превеждат - днес нямам възможност да сляза до тях , но утре ще отида.
Няма нищо лошо в случая ,но да не ме накарат да ги върна и да ме глобят после.

Благодаря ви предварително

# 177
Здравейте,
Искам малко помощ  Praynig
Детето ми е на 9 месеца и половина от януари съм прехвърлила майчинските помощи на мъжа ми т.е. той получава бащински , а на мен ми се наложи да се върна на работа.
От 12 Януари се водя на работа , но днес от НОИ ми преведоха някакви пари.- Примерно докато бях в майчински получавах 600 лв , а сега те ми превеждат 200 лв.
Имате ли представа защо ми ги превеждат - днес нямам възможност да сляза до тях , но утре ще отида.
Няма нищо лошо в случая ,но да не ме накарат да ги върна и да ме глобят после.

Благодаря ви предварително

Е, да те глобят няма със сигурност, но ако са неправилно преведени може да ти се наложи да ги върнеш. Попитай на място или пише един мейл.

# 178
Zаравейте,на 15ти май дъщеря ми става на 1 година,но на 10ти май ми изтичат 410-те дни,кога трябва да подам документите и за какъв период-до 15 май следващата година или...?благодаря

# 179
  • Майничка
Zаравейте,на 15ти май дъщеря ми става на 1 година,но на 10ти май ми изтичат 410-те дни,кога трябва да подам документите и за какъв период-до 15 май следващата година или...?благодаря

Подайте ги с дата от последния ден на 410-те дни до 15 май 2011.

Общи условия

Активация на акаунт