Майчинството счетоводно - 29

• 44 790
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте,не веднъж сте ми помагали и сега отново се допитвам до вас Peace незнам дали въпросът ми е за тук,но се надявам да ми помогнете Hug
От скоро получавам детски,на 20март забелязах,че са ми превели само за едното дете...
1-март месец за февруари ли превеждат?
2-трябва ли да занеса бележка за 2-рия срок,че голямото дете е ученик?

Не се сещам,освен заради бележката или за неизвинени отсъствия,каква друга може да е причината newsm78 ,моля тези които имат ученици и получават детски да ме светнат,през колко време се носи тази бележка,всеки срок ли?

# 121
  • София-Младост
Здравейте,не веднъж сте ми помагали и сега отново се допитвам до вас Peace незнам дали въпросът ми е за тук,но се надявам да ми помогнете Hug
От скоро получавам детски,на 20март забелязах,че са ми превели само за едното дете...
1-март месец за февруари ли превеждат?
2-трябва ли да занеса бележка за 2-рия срок,че голямото дете е ученик?

Не се сещам,освен заради бележката или за неизвинени отсъствия,каква друга може да е причината newsm78 ,моля тези които имат ученици и получават детски да ме светнат,през колко време се носи тази бележка,всеки срок ли?
Март превеждат за февруари.
Не мисля, че искат бележка за всеки срок.

# 122
  • Варна
Искам да ви попитам, може ли след като вече е уточнен термина, издадени са болнични и т.н. да се дръпне датата с 1 седмица напред и по този начин да се издаде по-рано болничния за 45 дни?

# 123
ако бебето се роди една седмица преди термина, дните до термин не се губят, а се прибавят към третия болничен, който педиатъра издава  Peace

# 124
  • Варна
Те, че не се губят знам, но дали може да се направи това чисто документално, само за да може да се издаде по-рано 45 дневния.

# 125
  • София-Младост
Искам да ви попитам, може ли след като вече е уточнен термина, издадени са болнични и т.н. да се дръпне датата с 1 седмица напред и по този начин да се издаде по-рано болничния за 45 дни?
Почти невъзможно. Говори директно с лекаря издал болничния все пак.

# 126
  • Морска приказка
Здравейте. Моя върпос е свързан също с  45 дневния болничен. Възможно ли е да се издаде 2 дни по-късно, т.е. да се съкрати на 43 дни?

# 127
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Моя върпос е свързан също с  45 дневния болничен. Възможно ли е да се издаде 2 дни по-късно, т.е. да се съкрати на 43 дни?

Може, но тези дни се губят. Лицето трябва да работи през тези дни и работодателят да издаде сл. бележка за този факт, която се прилага в документацията за НОИ.

# 128
Здравейте,след 22 март започва отпуска ми по майчинство след 1 г. на детето,знам че счетоводителката е подала документи този месец.Интересува ме до коя дата  изплащат,в случая как ще изплатят само за  март остатъка ,или + остатъка от март  и април едновременно през месец май и има ли промяна в минималната заплата?
ЗА детските надбавки дохода ,който съм получавала от НОЙ 12 месеца ли има значение ,или сумата върху която съм била на заплата преди да изляза в болнични?  благодаря

# 129
  • Майничка
Здравейте,след 22 март започва отпуска ми по майчинство след 1 г. на детето,знам че счетоводителката е подала документи този месец.Интересува ме до коя дата  изплащат,в случая как ще изплатят само за  март остатъка ,или + остатъка от март  и април едновременно през месец май и има ли промяна в минималната заплата?
ЗА детските надбавки дохода ,който съм получавала от НОЙ 12 месеца ли има значение ,или сумата върху която съм била на заплата преди да изляза в болнични?  благодаря

След начисляване на осигуровките за март (през април), ще изплатят парите за март, през май или в началото на юни - за април и така. Засега няма промяна в МРЗ, пък и тя не е пряко обвързана с обезщетението за отглеждане на дете.
За детските са валидни доходите 12 месеца назад, не базата за изчислението им.

# 130
  • София
Здравейте, ще бъда много благодарна ако някой ми помогне, дъщеря ми се роди февруари месец и сега съм в болнични по майчинство, на трудов договор съм, евентуално може да ми се наложи да участвам в като съдружник в ООД, въпросът ми е трябва ли да напусна от там където се водя на работа и дали тогава ще имам право на остатъка от майчинството?

Много благодаря предварително!   bouquet

# 131
Здравейте момичета.   bouquet
Взех си ПИК от НОИ, но не мога да направя справка за изплатени болнични по майчинство. В меню справки ми дава този надпис:
Цитат
Уведомяваме Ви, че поради преминаване информационното обслужване на здравноосигурителния статус изцяло към Националната агенция по приходите, от 01.02.2010 г., НОИ преустановява достъпа до услугите за проверка на актуален здравноосигурителен статус на лицата по ЕГН, както директно чрез своя сайт, така и чрез специализиран софтуер на други разработчици, обслужващ здравните заведения.
Трябва да търся справката в сайта на НАП или бъркам нещо?  newsm78

# 132
  • Пловдив
Ена ,от Справки избери -получени обезщетения.Ще ти каже,че сертиэиката е невалиден/опасен.Трябва да го приемеш въпреки това.И трябва да стане
Това,което цитираш е за здравните вноски-ти нали искаш друго да видиш?

# 133
Сърдечни благодарности Elfita.  Hug От седмижца се чудя къде бъркам и какво не правя както трябва.  Hug

# 134
Момичета, никой ли не може да ми помогне? Това ни е питането, ако някое е имал такъв случай и знае как се попълва, моля да пише.
 ЕТ съм и от 16.07.2009 съм в болнични по майчинство, от 07.07.2009 имам прокурист на граждански договор, договора е вписан в Агенцията по вписванията на 24.07.2009. Въпросите ми са: Прокуриста трябва ли да подава данъчна декларация? В справката за изравняване на моя осигурителен доход, в графа 5.1 дохода от ЕТ, което е работило през цялата година, трябва да го раздела на 6 месеца, на 7 месеца или на 12? Ще ми преизчислят ли дохода, на базата на който получавам болнични и съответно болничните?
Много благодаря.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт