Майчинството счетоводно - 29

• 44 609
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Бременните би трябвало да са защитени от съкращаване, нали?

само ако си на постоянен ТД и си съобщила на работодателя с бележка от лекар,която е заведена с входящ номер

# 421
Бременните би трябвало да са защитени от съкращаване, нали?

само ако си на постоянен ТД и си съобщила на работодателя с бележка от лекар,която е заведена с входящ номер

те ми дадоха такава бележка, но аз реших, че е рано да съобщя, понеже беше тогава 6 седмица. И няма входящ номер бележката.

# 422
  • Пловдив
kolibka ,занеси сега бележката и във фирмата да я заведат с входящ номер

# 423
Здравейте, интересува ме има ли някой инфо за следното:
Ако запиша сина си на ясла, ще ми бъде ли спряно обезщетението за майчинство? Той навършва година след месец, , аз искам да го гледам до 2, но ме съветват да го запиша след като е приет за по-сигурно. От две места чувам обаче, че ако е записанм дори и да не посещава спират майчинските.
Благодаря предварително,дано въпросът ми е за тук Simple Smile

# 424
  • Пловдив
tiliata ,записваш го за новата група през 2011 г или ще го запишеш сега в текущата група и ще симулирате посещение.като ще плащаш такса и носиш изследвания.ако е последното-нямаш право да взимаш обезщетение за бременност и раждане и след това пълното майчинство,и трябва да се върнеш на работа
погледни тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471630.0

# 425
tiliata ,записваш го за новата група през 2011 г или ще го запишеш сега в текущата група
Получих съобщение, че е класиран за Дг от септември 2010, ако това е текущата група  newsm78
Преполагам, че 2011 ще има ново класиране.

Благодаря за линка и за информацията. Явно няма да го записвам, да плащам такса при спряно майчиство ще ми дойде в повече, а догодина ще му мисля какво ще правя ако не го приемат.

# 426
  • Пловдив
Получих съобщение, че е класиран за Дг от септември 2010, ако това е текущата група  newsm78
Преполагам, че 2011 ще има ново класиране.

това е новата група за тази година-отиди и говори с директорката какъв е варианта да пазиш мястото,но да не включва детето в присъствените списъци,за да не си в нарушение

# 427
Здравейте, имам следното питане, ако може да ми помогнете с информация и съвет. На 15.06.2010 ми изтича платеното майчинство за първото ми дете. Сега съм бременна с близнаци в 4 месец и ако е живот и здраве болничният ми 45 преди термин се пада на 15.09.2010. Т.е. получава се 3 месеца, в които няма да получавам никакъв доход. И така, ако не се върна на работа за тези три месеца по следния начин ли ще ми се изчисли обезщетението за близнаците: 9.240+3.0=2160:12=180.90%=162 лв/приблизително/. А ако се върна фиктивно на работа, т.е. сама да си плащам осигуровките, изгодно ли ще ми бъде. Изобщо ако може да ми дадете съвет как да получа за идващите бебета по високи майчнски. Благодаря предварително.

# 428
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам следното питане, ако може да ми помогнете с информация и съвет. На 15.06.2010 ми изтича платеното майчинство за първото ми дете. Сега съм бременна с близнаци в 4 месец и ако е живот и здраве болничният ми 45 преди термин се пада на 15.09.2010. Т.е. получава се 3 месеца, в които няма да получавам никакъв доход. И така, ако не се върна на работа за тези три месеца по следния начин ли ще ми се изчисли обезщетението за близнаците: 9.240+3.0=2160:12=180.90%=162 лв/приблизително/. А ако се върна фиктивно на работа, т.е. сама да си плащам осигуровките, изгодно ли ще ми бъде. Изобщо ако може да ми дадете съвет как да получа за идващите бебета по високи майчнски. Благодаря предварително.

Предполагам имаш натрупан платен отпуск. Можеш да си ползваш него или да излезеш в болничен. Не може да вземаш по-малко от 240 лева обезщетение.

# 429
  • Пловдив
marieta76 ,няма да ти смятат 3*0,00 лева.За тези три месеца може също да си вземеш неплатена /тогава ще ти ги смятат на 240 лв/,платен отпуск /ще ти смятат съответната платена отпуска/,болничен.Може да се осигуряваш на нещо повече тези 3 месеца,за да си вдигнеш обезщетението,но за да има ефект трябва да е примерно 1000-1500-2000 лв.

# 430
Здравейте!
Задавам си въпроса без да чета за което се извинявам! Нямам никакво време в момента, а информацията ми трябва спешно.
Въпросът ми е за третата година майчинство, което не е платено, работодателя плаща ли ми осигуровки? Защото искат да ме уволнят.

# 431
Не съм имала драстични промени в осигурителния доход последните 6 месеца преди да забременея /сега съм 2 месец/, излизала съм само веднъж за 6 месеца за 1 седмица в болничен. Ако сега или след 3-4 месец по-точно излезна в болничен за неразположение поради бременност, и после периодично продължа да излизам еднократно в болничен по за месец, с прекъсване, майчинството после нали се формира на база доходите през последната 1 година? Означава ли това, че ще ми намали сумата на майчинството след това?

# 432
  • Пловдив
Здравейте!
Задавам си въпроса без да чета за което се извинявам! Нямам никакво време в момента, а информацията ми трябва спешно.
Въпросът ми е за третата година майчинство, което не е платено, работодателя плаща ли ми осигуровки? Защото искат да ме уволнят.

няма трета година неплатено,има 6 м неплатена за теб и 6 м на бащата,които той не може да прехвърли на теб.вече ако нямате брак е друго
могат да те съкратят само с разрешение на Инспекцията по труда,защото детето ти е под 3 г
и да,работодателят ще плаща здравна 20,16 лв на месец по време на неплатения ти отпуск

kolibka ,базата ти е твърда 12 м назад от 45 дневния.това,че ще излизаш в болничен няма да ти намали обезщетението

# 433
  • София
Здравейте момичета,   bouquet

Имам следната питанка. Бременна съм в 5 месец. От началото на февруари съм в болничен поради редица проблеми, някои от които вече отшумяха. По принцип бих могла да се върна на работа като работя от вкъщи, понеже не мога да пътувам заради контракциите, но дилемата ми е следната: Каква би била разликата в майчинството, което ще взимам, ако

1. се върна сега на работа, работа до края и си взема платения отпуск за тази година

и 2. остана до края на бременността в болничен.

Осигуряват ме на една и съща сума от април 2009, като в някои от месеците преди да забременея съм ползвала болничен за по 3-5 дни заради болести на детето.

Мисълта ми е разликата в майчинството ми дали ще е голяма в случай, че избера опция 1.
Дано ми разбрахте въпроса  Hug

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 11:09 от Фъстъчка

# 434
  • Пловдив
Фъстъчка ,няма да има разлика.Дали ще избереш вариант 1 или 2 е все едно.От това,че взимаш болничен обезщетението ти не се намаля

Общи условия

Активация на акаунт