Майчинството счетоводно - 29

• 44 573
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
@ANI@ ,натискаш май да отработиш 10 дни,за да може от юни да си вземеш платената отпуска.Излизането ти 4-5 дни през май в неплатена,няма да се отрази на платената

# 466
Здравейте момичета!!!

Моля Praynig ви да ми обясните,че вече не знам кого да питам.В болничния по бременност и раждане съм от 6 март,родих обаче по рано с 15 дена на 6 април,скоро вече е 6 май а още не сме получили никакви пари(болнични),кога по принцип трябва да получа  парички за този болничен.И отделно занесох вече болничен  и от родилното...тотално се обърках.

Благадаря предварително  bouquet

# 467
  • София-Младост
Здравейте момичета!!!

Моля Praynig ви да ми обясните,че вече не знам кого да питам.В болничния по бременност и раждане съм от 6 март,родих обаче по рано с 15 дена на 6 април,скоро вече е 6 май а още не сме получили никакви пари(болнични),кога по принцип трябва да получа  парички за този болничен.И отделно занесох вече болничен  и от родилното...тотално се обърках.

Благадаря предварително  bouquet

Ако имаш ПИкод можеш в сайта на НОИ да си направиш проверка. Можеш да попиташ в счетоводството кога е занесен болничният...трябваше за март парите вече да си ги получила.

# 468
Благодаря за бърз отговор  bouquet
Проверявам всеки ден в сайта на НОИ,нищо няма Sad
Благодаря ви още веднъж Heart Eyes

# 469
  • Пловдив
инга ,значи болничния не представен и НОИ няма как да ти преведи пари.Проблема ти е работодателя-говори с него да ти представя нещата навреме

# 470
утре ще й се обадя #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Elfita   bouquet

# 471
Здравейте! Благодаря на вички, които помагат тук!   bouquet
Веднъж вече ми помогнахте, моля за помощ отново! Та въпросът ми е следният: Кога и къде се подава декларация, че детето ми ще посещава ясла преди да са изтекли 2-те години майчинство? Под "кога" имам предвид реалното тръгване, което може да е забавено, поради вероятност яслата да е в ремонт и да не тръгне на 15 септември или си се води началото на учебната година?
Предварително благодаря! Хубав ден!   bouquet

# 472
  • Пловдив
MimiZ подаваш прил 4 + прил 12 при рабоотдателя от момента,в който детето започне реално да посещава яслата
ти трябва да се върнеш на работа като ще получаваш 120 лв към заплатата

# 473
@ANI@ ,натискаш май да отработиш 10 дни,за да може от юни да си вземеш платената отпуска.Излизането ти 4-5 дни през май в неплатена,няма да се отрази на платената
Благодаря ти Elfita. Само стискай  палци да изкарам тия 10 дни  fingerscrossed

# 474
Ще приемат малкия на ясла през октомври, а майчинството ми е до декември.
Шефката иска да си ползвам въпреки всичко майчинството до края /12м/, и платената отпуска +3месеца , та ме чака на работа през март 2011....какво да правя Thinking
Т.е. като постъпи детето в градината ще подам декларацията за промяна на обстоятелствата и ще започне изплащане на майчинството 50%, но трябва ли да съм на работа, или не? newsm78 Защото  няма как да се върна по никое време - трябва или септември/невъзможно за мен/ или  ноември/невъзможно за шефката/.  А осигуровките за тези 2 месеца кой ще поеме-от тръгването на детето на ясла до изтичането на майчинството ми?
Ще съм ви благодарна да ми разясните , понеже директорката ми каза, че със счетоводителката на градината са броили и ми се получава да съм на работа през март чак, но реално се чудя - освен, че за 2 месеца ще получавам майчинство на 50% , как ще се води трудовия ми статус?
 Или с други думи, понеже май много объркано го написвам:
тръгвайки детето на ясла и започвайки обезщетение на 50% , може ли да си остана вкъщи въпреки всичко, без да напускам, но и да не се връщам на работа - явно директорката така си го смята, но  трябва ли да съм в отпуск при това положение, или неплатен може ли да си пусна, или трябва ако не ходя на работа да ми тече платената натрупана за 3г назад/при мен е за три години натрупано/?

# 475
  • София-Младост
Или с други думи, понеже май много объркано го написвам:
тръгвайки детето на ясла и започвайки обезщетение на 50% , може ли да си остана вкъщи въпреки всичко, без да напускам, но и да не се връщам на работа - явно директорката така си го смята, но  трябва ли да съм в отпуск при това положение, или неплатен може ли да си пусна, или трябва ако не ходя на работа да ми тече платената натрупана за 3г назад/при мен е за три години натрупано/?

Или се връщаш на работа или ползваш друг вид отпуск. Или те водят фиктивно на работа, но тогава има осигуровки...

# 476
Да, и аз се зачудих как така ми казва да си остана вкъщи! Thinking Тя не си пада по това да плаща осигуровка за някой, който е там, камо ли да го няма изобщо Laughing
Но е факт, че трябва при това положение да си пусна предполагам платената, защото едва ли имам право на неплатена, а платената да я пазя? И когато съм в платен отпуск , то тези 120 лв /50%/ на месец ще си ми ги изплатят, нали?
От друга страна, посъветвайте ме, моля ви, да си пусна платен отпуск, така ли трябва?
Нали ако някое от децата се разболее, то излизам в болничен, което ще рече, че ми се прекъсва отпуската за тези дни? Ужас, много мислене, много нещо...

# 477
  • Sofia
Здравейте!

Имам въпроси относно болничния, ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарна  Hug
Термина ми беше на 25.04, първия ми болничен е от 11.03, родих на 28.03 и имам болничен от болницата за 42 дни, в който пише на 09.05 да се яви на работа. Доктора(педиатъра) каза, че болничния(последния) щял да почне не от 09.05 защото е почивен ден, а от 10.05... Вярно ли е това или той е в грешка ?  newsm78
Може ли също така да ми кажете според вас този последен болничен от коя до коя дата трябва да е и за колко дни? Аз смятах нещо, но не съм сигурна че е вярно...  ooooh!

# 478
  • Пловдив
Здравейте!

Имам въпроси относно болничния, ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарна  Hug
Термина ми беше на 25.04, първия ми болничен е от 11.03, родих на 28.03 и имам болничен от болницата за 42 дни, в който пише на 09.05 да се яви на работа. Доктора(педиатъра) каза, че болничния(последния) щял да почне не от 09.05 защото е почивен ден, а от 10.05... Вярно ли е това или той е в грешка ?  newsm78
Може ли също така да ми кажете според вас този последен болничен от коя до коя дата трябва да е и за колко дни? Аз смятах нещо, но не съм сигурна че е вярно...  ooooh!

педи е в грешка-нейния болничен трябва да започне от 9 май,нищо че е почивен ден
болничния трябва да е от 9 май до 23 юли включително
нейния болничен трябва да свършва на 135 я ден от началото на 45 дневния /11 март/

# 479
Lady Brinne   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт