Майчинството счетоводно - 29

• 44 552
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мами,
Имам проблем с отварянето на страницата за статуса на болничните(далиу се обработват или са изплатени)като я отворя ми показва замо първият ми болничен от 08.2009,досега не съм имала проблем.Имате ли представа защо се получава така?

# 496
vassi79 и при мен е така.

# 497
Момичета един бърз въпрос от мен.В болничен съм от 01.04 до момента.
Тъй като аз си поемам здравните вноски искам да ви  попитам-за месец 04нали дължа около 22лв,понеже днес счетоводителката ми каза,че вноската ми е 49.5лв.Аз ли бъркам или има и други допълнителни плащания.До момента са ме осигурявали от 10.03.09-31.03.10 на 2000лв.

# 498
  • София-Младост
Момичета един бърз въпрос от мен.В болничен съм от 01.04 до момента.
Тъй като аз си поемам здравните вноски искам да ви  попитам-за месец 04нали дължа около 22лв,понеже днес счетоводителката ми каза,че вноската ми е 49.5лв.Аз ли бъркам или има и други допълнителни плащания.До момента са ме осигурявали от 10.03.09-31.03.10 на 2000лв.
20,16 е на месец здравното.

# 499
  • София
Сори за въпроса (сигурно е дъвкан 1000 пъти), ама новото ни бебе е дивО три пъти повече от каките си и нямам време да чета и ровя назад, та ще съм благодарна ако някой ме светне.
Майка студентка няма нито 1 ден трудов стаж. Термин през декември 2010.
Изчислих през сайта на КиК, че ако се осигурява на 1000 лв нетна заплата вноските нейните + на работодетеля (защото най-вероятно ще я назначат фиктивно) възлизат на 477 лв и стотинки за месец.
въпросът ми е:
1. може ли да се внесат осигуровки със задна дата + лихви естествено за да има 12 месеца осигурителен стаж и коя трябва да е тази дата/месец, като болничния за 45-те дни преди раждане ще е през октомври (може би към края).
2. ако от м. април 2010 нататък се внасят суми върху горепосочената нетна заплата (1000 лв) какъв щ е горе-долу размерът на обезщетението за 410 -те дни.
3. би ли имало някакви негативни последици за работодотеля, ако се внасят осигуровки със задна дата и въобще това възможно ли е ?
Предварително благодаря на всички, направили си труда да ми отговорят.  Hug

# 500
  • София-Младост
Да, и аз се зачудих как така ми казва да си остана вкъщи! Thinking Тя не си пада по това да плаща осигуровка за някой, който е там, камо ли да го няма изобщо Laughing
Но е факт, че трябва при това положение да си пусна предполагам платената, защото едва ли имам право на неплатена, а платената да я пазя? И когато съм в платен отпуск , то тези 120 лв /50%/ на месец ще си ми ги изплатят, нали?
От друга страна, посъветвайте ме, моля ви, да си пусна платен отпуск, така ли трябва?
Нали ако някое от децата се разболее, то излизам в болничен, което ще рече, че ми се прекъсва отпуската за тези дни? Ужас, много мислене, много нещо...
Можеш и неплатен да ползваш. Имаш право на 1/2 обезщетение. Болничния прекъсва отпуска.

Сори за въпроса (сигурно е дъвкан 1000 пъти), ама новото ни бебе е дивО три пъти повече от каките си и нямам време да чета и ровя назад, та ще съм благодарна ако някой ме светне.
Майка студентка няма нито 1 ден трудов стаж. Термин през декември 2010.
Изчислих през сайта на КиК, че ако се осигурява на 1000 лв нетна заплата вноските нейните + на работодетеля (защото най-вероятно ще я назначат фиктивно) възлизат на 477 лв и стотинки за месец.
въпросът ми е:
1. може ли да се внесат осигуровки със задна дата + лихви естествено за да има 12 месеца осигурителен стаж и коя трябва да е тази дата/месец, като болничния за 45-те дни преди раждане ще е през октомври (може би към края).
2. ако от м. април 2010 нататък се внасят суми върху горепосочената нетна заплата (1000 лв) какъв щ е горе-долу размерът на обезщетението за 410 -те дни.
3. би ли имало някакви негативни последици за работодотеля, ако се внасят осигуровки със задна дата и въобще това възможно ли е ?
Предварително благодаря на всички, направили си труда да ми отговорят.  Hug

Не вярвам работодател да се съгласи да внася със задна дата осигуровки, особено ако вече е подал декларациите за месеца. Най-малкото трудовият договор се регистрира в НАП и след това се внасят осигуровки. Освен ако не си плати глобата 1000лв, за да я водят примерно от м.01. За 2009 не вярвам някой да се навие да внася сега.
При болничен от края на м.10 периодът за база ще и е до 09.2010. Ако я назначат от м.05 чак 04,2011 тя ще придобие необходимият осигурителен стаж и чак тогава ще започнат да и изплащат обезщетение. Т.е. до тогава може евентуално от Социалните да получава обезщетение.

# 501
Ала-Бала  bouquet Пак ще питам ако го закъсам Mr. Green

# 502
Благодаря Ала-Бала.И аз така смятах,но тя е категорична за сумата. Сега ще искам да ми изпрати платежното и за къде са останалите пари.

# 503
  • София-Младост
Благодаря Ала-Бала.И аз така смятах,но тя е категорична за сумата. Сега ще искам да ми изпрати платежното и за къде са останалите пари.
Знаеш ли от къде евентуално идва разликата. Първият ден ти се заплаща от работодателя и на тази сума също се изчислява здравно, но както когато си си на работа... Та от там може да скочи крайната сума.

# 504
За това не се бях сетила Ала-Бала .Но все пак разликата е доста голяма от 20.16-49.5.
Да не би вече да ги смятат и трите дни платени от работодателя.

# 505
  • В полите на Пирин планина
За това не се бях сетила Ала-Бала .Но все пак разликата е доста голяма от 20.16-49.5.
Да не би вече да ги смятат и трите дни платени от работодателя.

Не, още няма промени в КСО и Наредбата за обезщетенията.

# 506
  • София
Ала-Бала 10Х  Hug. Потвърди моите опасения, ама младите си мислят, че всичко е лесно  Mr. Green.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 15:23 от bibi

# 507
Имам следния въпрос-мисля след майчинтвото от втората година да си взема всички натрупали се отпуски. Но не ми е ясно  отпуската като % от 240лв. от майчинството ли ще се смята или като % от заплатата ? Искам да разбера за да знам дали първо трябва да поработя малко и след това да излизам в отпуска. За годините докато съм била по майчинтво заплатата ми не е вдигана.

# 508
  • Бургас
Възникна още един въпрос - мога ли да прехвърля майчинството на дядото, моя баща, след като бебка навърши 6 месеца.

# 509
  • Пловдив
Възникна още един въпрос - мога ли да прехвърля майчинството на дядото, моя баща, след като бебка навърши 6 месеца.

не,след 6 я месец само на бащата
след 410 те дни може на дядото

Общи условия

Активация на акаунт