Майчинството счетоводно - 29

• 44 350
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
много благодаря за отговорите,направо сте безценни!  bouquet

# 601
как е по-добре за бременна жена, за да получава по-високо майчинство:
да й вдигнат заплатата или да получава доплащания?
доплащанията считат ли се после при майчинството?

# 602
  • Пловдив
как е по-добре за бременна жена, за да получава по-високо майчинство:
да й вдигнат заплатата или да получава доплащания?
доплащанията считат ли се после при майчинството?

ако за бонусите се плащат социални осигуровки т.е да влизат в осигурителния доход,е едно и също дали ще е вдигната заплатата или ще са бонуси

# 603
Здравейте, момичета! Имам едно питане. Нашата фирма придвижва документацията с месец назад. Моят последен болничен започва на 3ти март (този от педиатърката) и по мои изчисления трябва да са го дали в НОИ на 27-29 април (по принцип в този интервал от месеца знам, че предават всичко в НОИ) В сайта обаче още няма никаква информация. За другите болнични до сега пише в момента се обработва за актуален статус,  въпреки че до скоро пишеше изплатени и действително отдавна са изплатени. Дали има забавяне на внасянето на информация в сайта или да звъня на счетоводителката да я питам? Притеснявам се защото знам, че фирмата е изрядна с подаването на документите в срок, а вече е 10 май и няма инфо. newsm78

# 604
Здравейте, момичета! Имам едно питане. Нашата фирма придвижва документацията с месец назад. Моят последен болничен започва на 3ти март (този от педиатърката) и по мои изчисления трябва да са го дали в НОИ на 27-29 април (по принцип в този интервал от месеца знам, че предават всичко в НОИ) В сайта обаче още няма никаква информация. За другите болнични до сега пише в момента се обработва за актуален статус,  въпреки че до скоро пишеше изплатени и действително отдавна са изплатени. Дали има забавяне на внасянето на информация в сайта или да звъня на счетоводителката да я питам? Притеснявам се защото знам, че фирмата е изрядна с подаването на документите в срок, а вече е 10 май и няма инфо. newsm78

Ако болничните ти започват от 2009г. в момента се обработват във връзка с годишното преизчисление. Такова се извършва всяка година през м. Май за болнични от предходната година.

# 605
Много благодаря,за отговора,въпреки обърканите въпроси,а дали можете да ми кажете колко време мога да съм на борсата   какви пари ще вземам?

ти ще напуснеш сама,нали така-тогава ще взимаш 4 м по 120 лв

А по взаимно съгласие? 

нямам представа предпочитам да ме съкратят имам 9 г. трудов стаж/и майчинството се води стаж нали?!?/, но дали ще искат да го направят незнам....

# 606
Повечето ще гледат да е по взаимно съгласие, защото ако не се лъжа се плащаше някакво обезщетение от работодателя при съкращение  Rolling Eyes Тогава просто си натискаш парцалите и си ходиш на работа... Но по-добре счетоводителките да кажат?

# 607

Ако болничните ти започват от 2009г. в момента се обработват във връзка с годишното преизчисление. Такова се извършва всяка година през м. Май за болнични от предходната година.
Какво означава това преизчисление? С колко ще се забавят имаш ли идея Elfita?Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 11:58 от tatyana_ivanova

# 608
Здравейте отново!!! Grinning
Миналата седмица занесох 45 -дневния болничен преди термин на работодателя.Имам ПИК и като проверя все още болничният лист не е предаден в НОИ. Виждам,че и осигуровките за април още не са ми внесени.
Има ли някакъв законов срок,в който работодателя трябва да депозира болничния в НОИ и има ли връзка между внасянето на осигуровките и болничния...? А също ще последва ли забавяне на плащане на обезщетението,след като и болничния се бави?
Мерси предварително и лек ден Hug

# 609
  • Пловдив
има ли връзка между внасянето на осигуровките и болничния...?

да,има връзка-болничните се внасят 2 дни след осигуровките и да,бавят се плащанията щом няма болничен

45 дневния от кога ти започва

# 610
Здравейте,
работата ми е свързана с пътуване и вредна среда. Имах планове да работя до края на юни, след което да изляза в болничен, който да се слее с 45-дневния болничен преди термин. Налага се, обаче, да изляза в болничен още в края на този месец, но имам подадена и одобрена молба за 5 дни платен годишен отпуск през юни. Питането ми е болничният ще отмени ли автоматично тези дни отпуск или трябва да подам нова молба с която да искам отмяна на предварително планирания отпуск.

# 611
  • Пловдив
Ulia ,да,болничния ще отмени ползването на 5 те дни платен отпуск

# 612
Ulia ,да,болничния ще отмени ползването на 5 те дни платен отпуск
Благодаря!   bouquet

# 613
Здравейте мами
опитах се да чета в темата назад, но знаете колко е трудно. Така че направо ще си задам въпроса към компетентните мами.

Аз съм самоосигуряваща се.
В момента съм по майчинство.
Детето ми започна да ходи на ясла преди няколко дни.
Какъв е реда? Към кого трябва да се обърна, за да ми бъде спряно превеждането на пари по майчинството?

Благодаря ви момичета

# 614
Elfita ,благодаря за отговора..
А болничният ми започна от 01.05.2010, аз го занесох на работадателя на 03.05 и до момента няма нищо внесено.....

Общи условия

Активация на акаунт