Майчинството счетоводно - 29

• 44 346
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, забави ли ви се изплащането на обезщетението за месец май и имате ли идея защо?

# 616
  • В полите на Пирин планина
Здравейте мами
опитах се да чета в темата назад, но знаете колко е трудно. Така че направо ще си задам въпроса към компетентните мами.

Аз съм самоосигуряваща се.
В момента съм по майчинство.
Детето ми започна да ходи на ясла преди няколко дни.
Какъв е реда? Към кого трябва да се обърна, за да ми бъде спряно превеждането на пари по майчинството?

Благодаря ви момичета

Подаваш Приложение 12 в НОИ - http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.12.doc

# 617
  • София
tatyana_ivanova, в "Общ отчетен форум" има теми и за майчинството и за детските надбавки.
Нека тази тема не се превръща в "Да, имам" и "Не, нямам".

Получихте ли семейни добавки за деца/детски/този месец?- 14
Майчинство - преводи, дати...

Миналият месец съм имала превод на 13ти.

# 618

Благодаря!!!
Само да питам в поленцето "ПРИЛАГАМ като доказателства следните документи:" какво трябва да приложа, може би да взема документ от яслата?

# 619

Благодаря!!!
Само да питам в поленцето "ПРИЛАГАМ като доказателства следните документи:" какво трябва да приложа, може би да взема документ от яслата?

Няма конкретен документ,който се изисква. Според мен може и без да прилагаш какъвто и да е документ. Просто вписваш основанието за прекратяване на получаване на обезщетение.

# 620
AnMary, Може би не съм била изчерпателна в питането си. Имах предвид, както и бях питала по-горе, какво означва това годишно преизчисление на болничните и дали отнема много време, защото имам за получаване обещетение още от месец март.

# 621
  • Майничка
Elfita ,благодаря за отговора..
А болничният ми започна от 01.05.2010, аз го занесох на работадателя на 03.05 и до момента няма нищо внесено.....

Е, има време, работодателят ще го подаде чак през юни, когато начисли осигуровките за май.

# 622
AnMary, Може би не съм била изчерпателна в питането си. Имах предвид, както и бях питала по-горе, какво означва това годишно преизчисление на болничните и дали отнема много време, защото имам за получаване обещетение още от месец март.

Според мен е по-добре да се поинтересуваш кога са ти придвижени документите в НОИ за въпросното обезщетение,което е за м. 03.2010, за да се ориентираш кога ще получиш обезщетение.

# 623
Голямо благодаря на Lady Brinne  Grinning

# 624
  • Пловдив
Elfita ,благодаря за отговора..
А болничният ми започна от 01.05.2010, аз го занесох на работадателя на 03.05 и до момента няма нищо внесено.....

еее ама много бързаш.ще го внесат около 12 юни,а ще имаш пари края на юни

# 625
Здравейте, момичета! Имам едно питане. Нашата фирма придвижва документацията с месец назад. Моят последен болничен започва на 3ти март (този от педиатърката) и по мои изчисления трябва да са го дали в НОИ на 27-29 април (по принцип в този интервал от месеца знам, че предават всичко в НОИ) В сайта обаче още няма никаква информация. За другите болнични до сега пише в момента се обработва за актуален статус,  въпреки че до скоро пишеше изплатени и действително отдавна са изплатени. Дали има забавяне на внасянето на информация в сайта или да звъня на счетоводителката да я питам? Притеснявам се защото знам, че фирмата е изрядна с подаването на документите в срок, а вече е 10 май и няма инфо. newsm78

Ако болничните ти започват от 2009г. в момента се обработват във връзка с годишното преизчисление. Такова се извършва всяка година през м. Май за болнични от предходната година.
Последния обаче изобщо не е вкаран в сайта. Дали е заради това ? Притеснявам се да не е станало нещо и да не е предаден в НОИ. А с нашата счетоводителка още не мога да се свържа.

# 626
  • София
Здравейте,не съм сигурна въпроса ми точно за тук ли е,но да питам. Ако не си вземеш 45 дни преди термина, те прехвърлят ли се като платени дни от майчинството.Имам много невзета отпуска и ако не си я взема,няма да ми я изплатят след това,отделно работодателя ми още не ми е намерил заместик. Иска ми се ако може да съчетая невзетата отпуска с част от болничните преди термина и така да ми се прехвърлят платени дни майчинство за след раждането.

# 627
  • Пловдив
Здравейте,не съм сигурна въпроса ми точно за тук ли е,но да питам. Ако не си вземеш 45 дни преди термина, те прехвърлят ли се като платени дни от майчинството.Имам много невзета отпуска и ако не си я взема,няма да ми я изплатят след това,отделно работодателя ми още не ми е намерил заместик. Иска ми се ако може да съчетая невзетата отпуска с част от болничните преди термина и така да ми се прехвърлят платени дни майчинство за след раждането.

може да не вземеш 45 дневния,но тези дни ги губиш,не ти се прехвърлят
носиш служебна бележка на лекаря,че през този период си работила

след майчинството може да си пуснеш платената отпуска.

# 628
  • София
Благодаря. Значи е било само слух,че може.

# 629
Здравейте,

в момента съм в 30-дневен болничен до 30.05. - терминът ми е след 20.09. Но от няколко места ме съветват да не се връщам на работа след изтичане на болничния, а да продължа да бъда в такъв,  тъй като прекъсването на болничния би ми се отразил негативно на майчинството. Моля, ориентирайте ме, ако след изтичане на болничния започна пак работа, то как би се намалила сумата? последните от 07.2009 ме осигуряват на 1400лв.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт